30/12/13

Εισηγήσεις στον πρωθυπουργό να τεθεί εκτός νόμου η Χ.Α.

 
Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
 Εισηγήσεις προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ώστε να μην μπορεί να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, δέχεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται, αν δεν έχει ήδη έτοιμο στα συρτάρια του, σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει πλήρης ετοιμότητα σε περίπτωση που ληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις. Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, εντείνονται οι πληροφορίες ότι επίκεινται νέες προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα εντός του Ιανουαρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, παρά την αποκάλυψη του βίαιου και αποκρουστικού προσώπου της συγκεκριμένης οργάνωσης και επεξεργάζονται όλα τα σενάρια ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, πιθανόν και για το ενδεχόμενο πρόωρης βουλευτικής κάλπης.

Στη «γαλάζια παράταξη» υπάρχει ισχυρότατος αντίλογος ως προς τις εισηγήσεις να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, με κορυφαία στελέχη να επισημαίνουν ότι τυχόν απαγόρευσή της –ιδίως, μάλιστα, αν δεν έχει υπάρξει τελεσίδικη δικαστική απόφαση– πιθανότατα θα αποτελέσει «βούτυρο στο ψωμί» της οργάνωσης.

Επιπλέον είναι γνωστό, όπως είχε αποκαλύψει η Realnews, πως ο Νίκος Μιχαλολιάκος, πριν από τη σύλληψή του, είχε επεξεργαστεί σχέδιο ίδρυσης νέου κόμματος, μετονομασία κατ’ ουσίαν της Χρυσής Αυγής, ώστε να ξεπεράσει τυχόν απαγόρευσή της.

Είναι άγνωστο, πάντως, αν έχει ενημερωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τον σχεδιασμό αυτό, ενώ έντονες είναι οι ανησυχίες στην αριστερά. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews οι σχετικές πληροφορίες για απαγόρευση της Χρυσής Αυγής έχουν περιέλθει σε γνώση της Κουμουνδούρου, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει «ρωγμές» στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο εσωτερικό του υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα.

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=286459&catID=11

7 σχόλια:

  1. Συνταγματικὰ αὐτὸ εἶναι παράνομο. Δὲν ξέρω ἂν βρεῖ ὁ Τόνυ κάποιον ἐγκάθετο δικαστικὸ τύπου Βουρλιώτη (ποὺ στὴν ἀνάγκη θὰ τὸν ἐγκαταλείψει, ὅταν τὰ πράγματα σκουρύνουν) γιὰ νὰ κάνει τὴν παρανομία του ὑπὸ τὸ πέπλο τῆς νομιμότητας.
    Τόνυ, καλὰ ξεμπερδέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Στο Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, επικρατεί μεγάλη ανησυχία για τα υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, παρά την αποκάλυψη του βίαιου και αποκρουστικού προσώπου της συγκεκριμένης οργάνωσης και επεξεργάζονται όλα τα σενάρια ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών για την αυτοδιοίκηση, πιθανόν και για το ενδεχόμενο πρόωρης βουλευτικής κάλπης"

    Αν δεν θέλανε να χει υψηλά δημοσκοπικά ποσοστά η Χρυσή Αυγή, να μην εφαρμόζανε συγκεκριμένες πολιτικές σε οικονομία, μεταναστευτικό και Εθνικά θέματα.Πλέον είναι αργά για δάκρυα και τυχόν δίωξη ή απαγόρευση της θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.Τα κάνανε παντού...(μπιπ) και ορίστε τα αποτέλεσματα: Το 0,4% να έχει ανέβει στο 10-20% και να μιλάει ξεκάθαρα για τάγματα εφόδου. Εκεί φτάσαμε! Αυτοί με τις πολιτικές τους βάλανε το συγκεκριμένο κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων.
    Πλέον το πολιτικό σύστημα, υποταγμένο πλήρως σε εντολές που προέρχονται έξω από τη χώρα, έχει μπει σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή και το ένα κόμμα μετά το άλλο αποχωρεί από τη πολιτική σκηνή. Σε πρώτη φάση ΔΗΜΑΡ και ακολουθεί μετά και το ΠΑΣΟΚ. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο σε κάποιους που δεν το αποδέχονται μην νομίζουν ότι και η ΝΔ θα σωθεί. Κινδυνεύει είτε με μείωση ποσοστών επιπέδου ΠΑΣΟΚ(και στη συνέχεια έξω από τη Βουλή), είτε με διάσπαση. Θα πληρώσει και αυτή το αντίτιμο των πολιτικών της. ΄Κόσμος υπήρχε και πριν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Όπως θα υπάρχει και μετά. Τίποτα δεδομένο και κανείς αναντικατάστατος. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν ακολουθήσει μια πραγματικά υπεύθυνη και ταυτόχρονα ΕΘΝΙΚΗ πολιτική. Σε μια χώρα χρεοκοπημένη και με ορατούς Εθνικούς κινδύνους ακόμα και για την εδαφική της ακεραιότητα όλα είναι ρευστά. Εδώ χάνεται το παν η Χρυσή Αυγή είναι το πρόβλημα? Αυτό το κόμμα είναι δημιούργημα των πολιτικών τους. Αν υπήρχαν σοβαρές και Εθνικές πολιτικές η Χρυσή Αυγή θα ήταν ακόμα στο 0,4%.
    Κάποιοι που θεωρούν τους εαυτούς τους αναντικατάστατους στη πολιτική σκηνή θα το καταλάβουν στο τέλος όταν θα αποχωρήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας μας ανακοινωσουν και ποια κεντρα εκαναν την εισηγηση για να τεθει εκτος νομου ενα νομιμο κομμα.... μην μας τα λενε μισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα από τις 8 τρέχοντος, είχε δημοσιεύσει το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής άρθρο, που αφορά στις ερχόμενες εκλογές Τ.Α.

    Όμως, ο ίδιος ο Αλιβιζάτος, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει αποφανθεί ότι μία τέτοια απαγόρευση είναι και αντισυνταγματική και αλυσιτελής.

    Τυχόν απαγόρευση νομίμου κόμματος, θα ακυρωθεί από το ΕΔΑΔ και θα εκθέσει την κυβέρνηση.

    Ο Σαμαράς, βλέποντας ότι χάνει την εξουσία, φαίνεται διατεθειμένος να βαδίσει την ολέθρια οδό της επιβολής κοινοβουλευτικής δικτατορίας. Αν όμως αυτό το πέτυχαν διάφοροι πολιτικοί, μιμούμενοι τις μακιαβελικές πρακτικές του Οκταβιανού, αυτό δεν σημαίνει ότι θα "κάτσει" και του ολίγιστου Αντωνάκη, ο οποίος παίζει με την φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τράβα ρε Σαμαρά να θέσεις εκτός Νόμου τη Χρυσή Αυγή,το ΠΑΣΟΚ,τη ΝΔ,το ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕ,τους ΑΝΕΛ,τη ΔΗΜΑΡ και τους υπόλοιπους,να σε θυμάται όλη η χώρα για χίλια χρόνια.

    Άι σιχτίρ πια με τα κωλοκόμματα σας.

    ΥΓ
    Οι υπόλοιποι,που υποστηρίζετε τη ΧΑ,προσέχετε,γιατί ενίοτε απο την ψήφο μας μπορεί να προκύψει και κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.
    ΓΚΑΒΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Χρήστο Χατζησαββίδη

    >Οι υπόλοιποι,που υποστηρίζετε τη ΧΑ,προσέχετε,γιατί ενίοτε απο την ψήφο μας μπορεί να προκύψει και κυβέρνηση<

    Αν είναι εθνικές εκλογές, ναι. Αλλά στις ευρωεκλογές, τις οποίες τρέμει ο Σαμαράς, ιδίως αν κατέβει η ΧΑ, είναι ψήφος αποδοκιμασίας τόσο της κυβέρνησης, όσο και του φασισταριού των Βρυξελλών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.