28/12/13

Πυρηνική βόμβα για Μητσοτάκη, Σημίτη! Βάλτε τους έστω και τώρα φυλακή!!!

Πυρηνική βόμβα κατά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Σημίτη, όσον αφορά την «αγορά του αιώνα» των εξοπλιστικών που αποφασίστηκε επί πρωθυπουργίας του δεύτερου, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών την περίοδο 1996-2002 και πλέον κάτοικος Φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Κάντας. 
Στην τετραήμερη απολογία-φωτιά ο Αντ. Κάντας «έδωσε» το μέχρις εσχάτων διεφθαρμένο διακομματικό μηχανισμό -από τον υπουργό μέχρι τα κατώτατα κλιμάκια των αξιωματικών- προμήθειας εξοπλιστικών προγραμμάτων εντός του υπουργείου Αμυνας, επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη. Επίσης περιέγραψε ένα συγκλονιστικό περιστατικό που, κατά τον ίδιο, καταδεικνύει διακομματική διαπλοκή στην προμήθεια των εξοπλιστικών: «Κατά την προμήθεια των αεροπλάνων στην Επιτροπή Αμυνας της Βουλής, όπου ήμουν παρών, ο Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με πολύ λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Εβερτ υπέρ των F-15. Αυτό με εξέπληξε, διότι και οι δύο ήταν στο ίδιο κόμμα. Μάλιστα, όταν επελέγησαν τα F-16, στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ κυκλοφορούσε με δόση χιούμορ η φράση ότι ο Μητσοτάκης κέρδισε τον υπουργό, γιατί ο Τσοχατζόπουλος ήταν μαζί με τον Εβερτ υπέρ της προμήθειας των F-15, τα οποία εκπροσωπούσε ο Θωμάς Λιακουνάκος. Αυτό αναφέρεται για να καταδειχθεί το σύνθετο, το πολύπλοκο και το διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών»!

Η περίοδος στην οποία αναφέρεται είναι το 1999-2000, όταν αποφασιζόταν η αγορά του νέου μαχητικού αεροσκάφους. Οι υποψήφιοι τύποι ήταν τέσσερις και ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε παρά την ιδιότητα του πρώην πρωθυπουργού. Αποδείχθηκε πάντως ότι μπορούσε, αν μη τι άλλο, να επηρεάσει τον κ. Σημίτη, αφού τελικά επελέγησαν τα F-16.

Με αυτή την ομολογία ο Κάντας ανάβει το φιτίλι για την «αγορά του αιώνα», η οποία αποφασίστηκε μετά τα Ιμια και αφενός στοίχισε δισεκατομμύρια δολάρια στον ελληνικό λαό και αφετέρου πυροδότησε το πάρτι με τις τρελές μίζες και το όργιο της διαφθοράς.

O κατηγορούμενος ομολόγησε ότι δωροδοκήθηκε για 10 εξοπλιστικά από εννέα αντιπροσώπους εταιριών, ενώ παραδέχθηκε επιπλέον και δωροδοκίες προ... 25ετίας, επί κυβέρνησης Ζολώτα, όταν υπηρετούσε στο γραφείο των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων του ΥΕΘΑ προτού συνταξιοδοτηθεί!

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντώνης Κάντας συνεισφέρει με την απολογία του «καυτά» στοιχεία για την προμήθεια των αρμάτων μάχης Leopard 2, ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά που προμηθεύτηκε ποτέ ο Στρατός, «καίγοντας» τους πρώην πολιτικούς του προϊσταμένους Ακη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, και αφήνοντας «αιχμές» (με το γάντι) κατά του Γιάννου Παπαντωνίου. Τους πρώτους δύο τους «καίει» και για το αντιαεροπορικό πρόγραμμα OSA ΑΜΚ, λέγοντας ότι ο αντιπρόσωπος του είχε πει ότι δεν ξέρει το ύψος της μίζας που θα του δώσει, «γιατί, εκτός από εμένα, έχει και πιο ψηλά υποχρεώσεις».

Συγκεκριμένα ο Α. Κάντας αναφέρει στην απολογία του για τα Leopard: «Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ήταν ο κύριος Θωμάς Λιακουνάκος. Το 1997 είχα πληροφορηθεί από τον συνεργάτη του, τον κύριο Αποστόλου, ότι τα προγράμματα που αυτοί εκπροσωπούσαν θα προτιμούνταν και θα προωθούνταν και θα επιλέγονταν οπωσδήποτε, γιατί αυτό το είχε συμφωνήσει ο ίδιος ο Λιακουνάκος με τον κύριο Σμπώκο και τον κύριο Τσοχατζόπουλο. Οι πρώτες συζητήσεις μεταξύ Λιακουνάκου - Σμπώκου - Τσοχατζόπουλου είχαν γίνει στο πολιτικό γραφείο του Τσοχατζόπουλου. Ακόμα, μου είχε πει και για τα επίπεδα ιεραρχίας, πώς και ποιος θα ελάμβανε χρήματα (...) Στα μεγάλα προγράμματα τα χρήματα στον Τσοχατζόπουλο θα τα έδιναν οι κατασκευάστριες εταιρίες τις οποίες εκπροσωπούσε ο Λιακουνάκος. Τα χρήματα στο Σμπώκο θα τα έδινε ο κύριος Λιακουνάκος και σε χαμηλότερο επίπεδο θα τα έδινε ο κ. Αποστόλου».

Περιγράφει επίσης για την περίοδο υπουργίας Παπαντωνίου: «Του είπα ότι το πρόγραμμα των Leopard 2 κόστιζε πάρα πολύ και δεν ήταν απαραίτητο. Μου απάντησε ότι αυτό το ζητάει ο Στρατός και δεν μπορούμε να τους το αρνηθούμε. Συγκεκριμένα μου είπε: “Πήραμε για το Ναυτικό και την Αεροπορία, δεν μπορούμε να μην πάρουμε και για τον Στρατό”. Του απάντησα ότι η επιχειρησιακή τους ωφέλεια είναι δυσανάλογη με το κόστος και η προμήθειά τους δεν είναι αναγκαία. Εκτοτε δεν με ξαναφώναξε. Η αίσθησή μου ήταν ότι ήθελε το πρόγραμμα των Leopard 2. Στη συνέχεια ο κύριος Λιακουνάκος ίσως και να πληροφορήθηκε ότι δεν ήμουν υποστηρικτής των αρμάτων και τηλεφωνικά επέμενε να με συναντήσει». Τελικά, όπως περιγράφει ο Α. Κάντας, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον Θ.Λιακουνάκο ο τελευταίος, φεύγοντας, άφησε ένα σακβουαγιάζ (με 600.000 ευρώ) λέγοντάς του «είναι για σένα, δεν την έχω ξεχάσει».

Βάσω Παλαιού
Εφημερίδα "δημοκρατία"

6 σχόλια:

  1. Ούτε ιερό ούτε όσιο.
    Για ποιο λόγο?
    Αυτά είναι μόνο για τους "υπερβολικούς" και "συναισθηματικούς".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω να αποδωθει δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι κλέφτες της περιουσίας του Ελληνικού κράτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά τίποτα δεν θα γίνει γιατί τα ίδια κοράκια είναι ακόμα στην εξουσία, και τα επόμενα κοράκια που περιμένουν στην σειρά, ξυριζαιοι θα θέλουν και αυτοί να "χορτάσουν" απο το πτώμα μας.

    ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ εταιριες πολεμικών όπλων των ξένων κρατών , εκπροσωπούνται απο αντιπροσώπους εδω στην Ελλάδα.

    Ο κόσμος νομίζει οτι τέτοια πράγματα, οι διαπραγματεύσεις γίνονται μεταξύ των κρατών.

    Μήπως τον μακαρίτη Στήβ Σώντερ, τον Βρεταννό ταξίαρχο, τον έφαγαν οι... μίζες Leopard?, εγω θα πω 98% ναι ασχέτως που ο ΓΑΠ ηταν στην Πρεσβεία και έκανε οτι έκλαιγε μαζί με τους υπολοίπους εκεί.

    Επίσης Θυμάμαι καλά? εκείνος ο σκατόψυχος είχε νομιμοποιήσει τις προμήθειες/μίζες?, θυμάστε τον Λούβαρη, τον Μωυσή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Σημιτης κι ο Μητσοτακης φερουν ευθυνη γιατι επετρεψαν αθελα τους ή σκοπιμα να γινει το μιζοπαρτυ με τα εξοπλιστικα. Αλλα τις μιζες τις πηραν αλλοι κι αυτοι πρεπει να τιμωρηθουν πρωτοι απ'ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Άρειος Πάγος να ξεκινήσει άμεσα τις ενέργειες για την ποινική δίωξη Σημίτη

    Ευσεβείς πόθοι. Τα αδικήματα θα έχουν ήδη παραγραφεί. Εκτός αυτού, ο Σημίτης φαίνεται ότι έχει ακόμη ισχυρούς προστάτες, τους οποίους δεν συμφέρει να ανοίξει το στόμα του.

    Ο Τσοχατζόπουλος είχε ζητήσει να κλιθεί στην δίκη ως μάρτυρας, καθώς και ο Παπαντωνίου, αλλά το αίτημα απερρίφθη.

    @ Panagiotis

    Διαφωνώ. Το ψάρι από το κεφάλι μυρίζει. Αν οι πρωθυπουργοί έκαναν σωστά την δουλειά τους, αν αυτοί δεν έκαναν τα στραβά μάτια και ίσως τα έπαιρναν και οι ίδιοι (όχι ο Σημίτης), τότε δεν υπήρχε όλος αυτός ο βούρκος της διαφθοράς. Αυτοί φταίνε περισσότερο από τους διεφθαρμένους υπουργούς, διότι τους ανέχονταν, αν μη τι άλλο, για να μην τους δημιουργούν προβλήματα στο κόμμα/κυβέρνηση.
    Σημειώνω επ' ευκαιρία ότι εκκρεμεί ακόμη η δίκη του Παπακωνσταντίνου, μετά την εδώ και αρκετούς μήνες γνωμάτευση του Αρείου Πάγου, ότι το αδίκημά του δεν έχει παραγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "...Μήπως τον μακαρίτη Στήβ Σώντερ, τον Βρεταννό ταξίαρχο, τον έφαγαν οι... μίζες Leopard?, εγω θα πω 98% ναι ασχέτως που ο ΓΑΠ ηταν στην Πρεσβεία και έκανε οτι έκλαιγε μαζί με τους υπολοίπους εκεί. ..."

    Μα πως τολμάς κακέ μου άνθρωπε-:o) να κάνεις τέτοιες σκέψεις;
    Αφού τον είχε σκοτώσει η "καλή" αριστερή 17Ν, η επαναστατική ντε, που είναι υπερ του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.