31/12/13

Αντ. Σαμαράς: Εχθροί της χώρας οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη

Διαβεβαιώσεις στην Α. Μέρκελ ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης.
Του Γιώργου Τερζή
Συναγερμό στην κυβέρνηση, στο εσωτερικό της οποίας υπήρχαν φόβοι ότι θα επιχειρείτο ένα ηχηρό τρομοκρατικό χτύπημα, προκάλεσε η επίθεση εναντίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα, χθες τα ξημερώματα.
Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αμέσως τον πρωθυπουργό, ενώ μόλις υπήρξε σαφής εικόνα ότι είχαν αποφευχθεί τα χειρότερα, ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα πράξει ό,τι απαιτείται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Κατά τις χθεσινές πρώτες ώρες μετά την επίθεση, η προσπάθεια της κυβέρνησης κινήθηκε σε δύο άξονες: αφενός να εκμεταλλευτεί τα όποια διαθέσιμα στοιχεία από το σημείο της επίθεσης, αφετέρου να «ελέγξει» τον επικοινωνιακό αντίκτυπο, ειδικά στο εξωτερικό, και μάλιστα σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκή Ενωσης.
Πάντως, η, αυτονόητη, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επικοινωνήσει με την ομόλογό του της Γερμανίας, αλλά και οι επαφές της ελληνικής κυβέρνησης στα υπόλοιπα επίπεδα με τη γερμανική, είχαν θετική επίδραση και στους τόνους του Βερολίνου έναντι της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός αποδοκίμασε την επίθεση και ζήτησε την απομόνωση των δραστών, τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς της χώρας» κατά τη διάρκεια συνομιλίας που είχε με δημοσιογράφους χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατά το απογευματινό του μήνυμα ενόψει του νέου έτους έκανε λόγο για ένταση των προσπαθειών αποσταθεροποίησης της χώρας από τους εχθρούς της.
«Τα ξημερώματα είχαμε μια θρασύδειλη επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη. Βλέπετε, όσο η Ελλάδα προχωράει, οι εχθροί της προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία της, προσπαθούν να πλήξουν την εικόνα μας διεθνώς, να τραυματίσουν την ελληνική προεδρία στην Ευρώπη που αρχίζει σε δύο ημέρες», επισήμανε ο κ. Σαμαράς, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, και πρόσθεσε: «Δεν θα τα καταφέρουν!». Ο πρωθυπουργός ανέδειξε την ανάγκη διαφύλαξης της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας παραπέμποντας, χωρίς να κατονομάσει, στη μεσογειακή γειτονιά της Ελλάδας που δοκιμάζεται από έντονες συγκρούσεις, είτε στην Τουρκία, είτε στη Συρία, είτε στην Αίγυπτο. «Κοιτάξτε μόνο τι γίνεται δίπλα και παραδίπλα από τη χώρα μας. Αναλογιστείτε πόσο ενισχύει την πατρίδα μας η σταθεροποίηση που επιτύχαμε τον τελευταίο χρόνο. Και σκεφτείτε πόσο πρέπει να μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν τη σταθερότητά της...», επιχειρηματολόγησε, εκτιμώντας πως όσοι απεργάζονται αναταραχή «δεν θα τα καταφέρουν», διότι «η Ελλάδα, η δημοκρατία μας, άντεξε και αντέχει!».
Kαθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.