29/12/13

Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σε σιδηροδρομικό σταθμό στη Ρωσία, βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης (βίντεο)

Reuters, AP
Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δεκαοκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον πενήντα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Θανατηφόρα έκρηξη σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στον νότο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον πενήντα.
«Η έκρηξη έγινε στον κεντρικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.
Μάλιστα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, η έκρηξη προκλήθηκε από γυναίκα καμικάζι, η οποία πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω της κοντά στους ανιχνευτές μετάλλων που βρίσκονται κοντά στην είσοδο του σταθμού.

Οι πρώτες εικόνες έδειξαν τα τζάμια στους δύο πάνω ορόφους του κτιρίου να σπάνε και ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία γενικότερη αποσταθεροποίηση στις επαρχίες του νότου εξαιτίας επιθέσεων ισλαμιστών ανταρτών.

Στην ίδια πόλη είχε σημειωθεί στις 21 Οκτωβρίου επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι σε λεωφορείο στοιχίζοντας τη ζωή σε επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους τριάντα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη σημερινή επίθεση, ωστόσο, αυτή σημειώθηκε λίγους μήνες αφότου ο ηγέτης των Τσετσένων ανταρτών, Ντόκου Ουμάροφ, έκανε έκκληση για επιθέσεις στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι.

Οι γυναίκες καμικάζι είναι γνωστές στη Ρωσία με την ονομασία «μαύρες χήρες» καθώς επιδιώκουν να πάρουν εκδίκηση για τους θανάτους μελών της οικογένειάς τους στον Βόρειο Καύκασο βάζοντας στο στόχαστρο ρώσους πολίτες.

Οι επιθέσεις εγείρουν ανησυχίες για τα μέτρα ασφαλείας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο.


Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.