29/12/13

Süddeutsche Zeitung: Έρευνα της εισαγγελίας της Βρέμης για μίζες σε έλληνες αξιωματούχους

FOSPHOTOS /Angeliki Panagiotou
Οι αναφορές του Κάντα ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της Βρέμης. Στη φωτογραφία τα δικαστήρια στην πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Στην απολογία του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνίου Κάντα αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αναφορές του Κάντα, οι οποίες πάντως διαψεύδονται από τις γερμανικές επιχειρήσεις, ταυτίζονται με στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της Βρέμης, η οποία εδώ και καιρό διεξάγει έρευνες σε βάρος των δύο γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Atlas.
«Περίπου 18 εκατομμύρια ευρώ υποστηρίζεται ότι διοχετεύθηκαν σε έλληνες αξιωματούχους για τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων του τύπου “Ποσειδών“. Επίσης υποστηρίζεται ότι κατεβλήθησαν μίζες και για την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad από την Rheinmetall» γράφει η Süddeutsche Zeitung, προσθέτοντας ότι η εισαγγελία της Βρέμης «γνωρίζει με ποιους πολύπλοκους τρόπους διοχετεύθηκαν εκατομμύρια ευρώ στην Αθήνα».
Το ρεπορτάζ δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αγορά 170 αρμάτων μάχης Leopard 2A6 Hel από τη γερμανική Krauss-Maffei Wegmann (KMW), για την οποία, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών κατέθεσε ότι εισέπραξε συνολικά 1,7 εκατομμύρια ευρώ από κάποιον έλληνα αντιπρόσωπο της εταιρείας.
Η Süddeutsche Zeitung επισημαίνει πάντως πως η Krauss-Maffei Wegmann διαψεύδει τα περί «λαδώματος» είτε του Κάντα είτε κάποιου άλλου.
Πηγή: Deutsche Welle, Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.