29/12/13

Θα αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα νέο «Καστελόριζο» τύπου ΓΑΠ;


Αγραφιώτης Μιχάλης 
Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει σταδιακά μια κατά μέτωπο επίθεση στην τρόικα, αλλά και γενικότερα στην πολιτική που εφαρμόζουν οι δανειστές ενάντια στη χώρα μας. Προφανώς, η ηγεσία της Κουμουνδούρου θεωρεί ότι οι συμβαδίζουσες προς το Μνημόνιο και την Τρόικα πολιτικές δυνάμεις έχουν χάσει την απήχησή τους στον κόσμο και πρέπει να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για μια έντονη διαμάχη μεταξύ της δύναμης που θα ηγηθεί τον τόπο και των δανειστών.
Ουσιαστικά, την επόμενη μέρα των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει να αντιμετωπίσει τις ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, αλλά την σκληρή στάση των δανειστών που αν δεν καμφθεί θα αποτυπωθεί ως πολιτικό κόστος στο ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, πρέπει να εξασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι οι δανειστές όχι μόνο πρέπει να δεχθούν τις ιδιαιτερότητες που μπορεί να έχει μια κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά και να αποδεχθούν τροποποιήσεις στην καταβολή των δόσεων και την αποπληρωμή των χρεών.

Ίσως ο κ. Τσίπρας ζητά μέσα από αυτή την πολιτική να περάσει και το μήνυμα προς τους δανειστές ότι «δεν μασάμε» ως προς την επιβολή των απαιτήσεων του Μνημονίου. Ευχής έργου για το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η πρόωρη έξοδος της χώρας μας στις αγορές, όπου εκεί θα απαλλασσόταν από περαιτέρω επιβάρυνση με νέα μέτρα. Όμως, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα spreads δεν θα εκτοξευθούν. Αν παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα τότε θα αποδειχθεί περίτρανα ότι οι ευθύνες των κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου ήταν μεγάλες στην κρίση της Άνοιξης του 2010 και ίσως να μπορούσε να αποφευχθεί η «τραγωδία του Καστελόριζου».

Το μόνο βέβαιο είναι πως τόσο σκληρά μέτρα που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών δεν πρόκειται να υπάρξουν εκ των πραγμάτων σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θα αποδειχθεί ότι θα βρούνε στρωμένο δρόμο από τον κ. Στουρνάρα. Το στοίχημα για μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2014 και μετά είναι να αυξήσει την παραγωγή με αποτέλεσμα ρευστότητα και μείωση της ανεργίας. Αν δεν τα καταφέρει και αρκεστεί σε επικοινωνιακές φιέστες, η οργή του κόσμου θα είναι ακόμη μεγαλύτερη σε σχέση με τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την κρίση. Και να βγούμε στις αγορές, αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χειριστεί σωστά στην οικονομία θα ξαναμπούμε σε κλοιό τρόικας και μάλιστα, με χειρότερο κόστος.

Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκεστεί σε επικοινωνιακά τεχνάσματα που θα μπορούσε κάποιος να τα θεωρήσει «άγαρμπα». Η πρόταση για την ανατροπή της ύφεσης δεν έχει εμφανιστεί ακόμη, και πολύ περισσότερο με τα σημερινά δεδομένα δεν θα εμφανιστεί στο άμεσο μέλλον και ούτε στις πρώτες 100 μέρες ΣΥΡΙΖΑ. Άρα στην Κουμουνδούρου δεν χρειάζονται παραστάσεις πυροτεχνημάτων αλλά συστάσεις προτάσεων και λύσεων για την επόμενη μέρα των εκλογών.
 ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

 1. http://antiparakmi.blogspot.com/2013/12/blog-post_19.html
  http://353agios.blogspot.gr/2013/11/blog-post_21.html
  http://koukfamily.blogspot.gr/2013/11/blog-post_1678.html
  http://koukfamily.blogspot.gr/2013/11/vae-victis.html
  http://koukfamily.blogspot.gr/2011/07/pasok-films.html
  http://kokkinopanni.wordpress.com/2011/09/03/homo-pasokus/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επειδή είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν θα ανοίξει τους παραπάνω συνδέσμους, κάνε το σχόλιό σου με δικά σου λόγια και πάψε να τρως το ψωμί του "Δημόκριτου". :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΣΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ/ΑΛΛΕΣ,ΛΟΙΠΟΝ,ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΝΗιΣ...ΝΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑΖΗιΣ;'ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΩΦΕΛΗΘΗιΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ;ΕΝΟΧΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΣ;ΑΠΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγώ δεν έχω να κάνω σχόλια. Το θέμα έχει αρκούντως σχολιασθεί. Απλώς, σου λέω μία πραγματικότητα, την οποία προφανέστατα δεν καταλαβαίνεις.

  Καλή Χρονιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και όμως,το μόνο που κάνεις είναι να σχολιάζης(εκ του ασφαλούς).Ούτε γνωριζόμεθα από κάπου,ούτε πρόκειται.Δεν έχεις ιδέα,φίλε.Ευτυχές το νέον έτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.