28/12/13

Σκάνδαλο Ερντογάν: Πού βρίσκεται η Κύπρος μέσα σε αυτή την επιχείρηση;

Με τον Σενέρ Λεβέντ
Όλοι διερωτώνται.
Γιατί τράβηξε το σχοινί του Ερντογάν η Αμερική;
Μήπως υπάρχει και η Κύπρος μέσα σε αυτή την υπόθεση;
Τι; Εκπλαγήκατε που είπα ότι η Αμερική τράβηξε το σχοινί;
Ποιος άλλος μπορεί να το έχει τραβήξει; Μπορεί να το διαψεύδει αυτό ο Αμερικανός πρέσβης. Το διαψεύδει και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Μάλιστα μπορεί να βγει και ο Ομπάμα και να πει: «Η Τουρκία είναι παντοτινή μας σύμμαχος. Δεν θα κάνουμε οτιδήποτε που θα πλήξει τις σχέσεις μας».
Δεν θα κάνει καμία διαφορά αν το πει αυτό. Μήπως δεν είναι έτσι που έλεγαν πάντα και στο παρελθόν; Αλλά όταν πέρασαν τα χρόνια, μήπως δεν αποδείχτηκε ότι εκείνοι διοργάνωσαν όλα τα στρατιωτικά πραξικοπήματα; Ή την επιχείρηση στην Κύπρο το 1974; Ακόμα ζει ο Κίσινγκερ. Ρωτήστε τον αν θέλετε. Να σας πει.

Ας επιστρέψουμε στο ερώτημά μας.
Μήπως υπάρχει και η Κύπρος μέσα στην επιχείρηση αυτή;
Υπάρχει το Ιράν. Υπάρχει το Ιράκ. Υπάρχει η Αίγυπτος. Υπάρχει η Συρία. Υπάρχει το Κουρδιστάν. Καλά, η Κύπρος;

Η Τουρκία δεν εφάρμοσε το εμπάργκο της Δύσης κατά του Ιράν.
Παραβίασε το εμπάργκο. Έστω και αν αυτό δεν έγινε επίσημα, έγινε με κρατική στήριξη σε αυτούς που το έκαναν. Το βρόμικο χρήμα του Ιράν αποκαλύφθηκε με την πρόσφατη επιχείρηση.

Η Αμερική, λέει, τους είχε προειδοποιήσει προηγουμένως λέγοντάς τους να διακόψουν αυτές τις σχέσεις, αλλά δεν την άκουσαν.
Στο δε Ιράκ, ο Ερντογάν έπεσε σε ένα άλλο τέλμα. Επιχείρησε να συνάψει συμφωνίες με τον ηγέτη του αυτόνομου Κουρδιστάν, τον Μπαρζανί, παραγκωνίζοντας την κεντρική κυβέρνηση του Ιράκ. Έφαγε μια κατσάδα και εκεί από την Αμερική.

Στην Αίγυπτο περιήλθε σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Συντάχθηκε με τους ανατραπέντες Αδελφούς Μουσουλμάνους και τον Μόρσι. Χώρισαν οι δρόμοι του και σε αυτό το ζήτημα με την Αμερική, η οποία υποστήριξε εκείνους που ανέτρεψαν τον Μόρσι.

Ή πάλι στη Συρία τι έκανε; Σύρθηκε σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Τον άφησαν στα μισά του δρόμου εκείνοι με τους οποίους ξεκίνησαν μαζί για να ανατρέψουν τον Άσαντ. Συνεργάστηκε με ισλαμιστές τρομοκράτες. Την ώρα που η Αμερική και οι Δυτικοί άρχισαν να συναινούν σε μια λύση με τον Άσαντ, εκείνος ακόμα συντάσσεται με τα μέλη της Αλ Κάιντα.

Φυσικά, πρέπει να υπολογίσουμε και την Κίνα. Επιχείρησε να αγοράσει πυραυλικό σύστημα από την Κίνα. Και αυτό θύμωσε πολύ την Αμερική. Ο Λευκός Οίκος φώναξε. Ο Ερντογάν υπαναχώρησε. Ακύρωσε την αγορά από την Κίνα.  Αλλά αυτή η απειλή στράφηκε εναντίον του.

Άλλωστε, ούτε ο ίδιος ο Ερντογάν το κρύβει ότι η Αμερική είναι αυτή που τράβηξε το σχοινί.
Μιλάει συνεχώς για «ξένα κέντρα». Έστησαν, λέει, μια δολοπλοκία εναντίον του αυτά τα κέντρα. Είναι, λέει, δικαιολογία η επιχείρηση για το ρουσφέτι και τις ατασθαλίες. Ο πραγματικός στόχος είναι ο ίδιος, λέει. Επιχείρησε να εκδιώξει τον Αμερικανό πρέσβη από την Τουρκία για τον λόγο αυτό. Γιατί θα τον ανατρέψουν, λέει; Διότι δεν μπορούν να χωνέψουν να μεγαλώνει η Τουρκία!


Άλλη μια ειρωνεία που θα καταγραφεί στην ιστορία είναι και το γεγονός ότι φορτώνονται πάνω στην Αδελφότητα οι επιχειρήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα κατά του στρατού κάτω από την ονομασία Εργκένεκον!
Εκείνοι, λέει, έβαλαν στη φυλακή τους στρατηγούς, οι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν.
Και εσείς νομίζετε ότι ο Ερντογάν κατάργησε τη στρατιωτική ηγεμονία! Τελικά, λένε, ο Χότζας Φετουλάχ από την Πενσυλβανία το έκανε. Εκείνος έχωσε στη φυλακή τους στρατιωτικούς!

Καλά, γιατί τώρα το λέει αυτό το τσιράκι του Ερντογάν; Δεν καταλάβατε; Στριμώχτηκε τόσο πολύ που περιμένει βοήθεια από τον στρατό. Σάμπως και είναι μια κραυγή που καλεί για βοήθεια αυτή. Χωρίς ντροπή θα πει στον στρατό «επέμβετε, σώστε με»!  Ενώ κατηγορεί τους άλλους για πραξικοπηματίες, μετατρέπεται και ο ίδιος σε πραξικοπηματία τώρα. Τι καιροί…

Υπάρχει πράγματι και η Κύπρος μέσα σε εκείνη την επιχείρηση;
Μήπως θέλει να κάνει κάποια βήματα η Αμερική και βρήκε εμπόδιο; Δεν μπορούμε να το ξέρουμε αυτό. Αλλά υπάρχουν κάποιοι πολύ αισιόδοξοι ανάμεσά μας που θεωρούν ότι όλες οι εξελίξεις στην Τουρκία θα αποβούν προς όφελος της Κύπρου.

Έτσι λέτε; Μήπως ο νέος χρόνος έρχεται με μια νέα ευχάριστη είδηση;

27/12/2013 http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=253838&-V=stiles

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.