30/12/13

Στο ψυγείο και πάλι η Κύπρος - Νέα χιονόπτωση στο Τρόοδος

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω ομίχλης και χιονιού
Λευκωσία: Στην Κύπρο επέστρεψε ο χειμώνας, μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών. Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει από χθες το απόγευμα τη χώρα, δίνοντας ικανοποιητικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, και η πτώση της θερμοκρασίας.
Προβλήματα στους δρόμους
Βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Τροόδους, ενώ σε μερικές περιοχές σημειώθηκε κατά δειαστήματα βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι το απόγευμα συννεφιασμένος, με ενδεχόμενο μεμονομένων βροχών, ενώ στο Τρόοδος πιθανόν να σημειωθεί και απόψε χιονόπτωση.
Λόγω ομίχλης στην περιοχή, η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη. Οι οδηγοί καλούνται να είναι πολύ προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.
Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, οι δρόμοι Καρβουνά - Τρόόδους, Πλατρών - Τροόδους και Προδρόμου - Τροόδους είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Βλάβες στην ηλεκτροδότηση από κακοκαιρία
Διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Αραδίππου, Αβδελλερού και Ξυλοφάγου και σε περιοχή του Στροβόλου σημειώθηκε το πρωί λόγω βλαβών από την κακοκαιρία στο σύστημα μέσης τάσης της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ).
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης, οι βλάβες έχουν επιδιορθωθεί και η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας έχει αποκατασταθεί πλήρως σε όλες τις επηρεαζόμενες περιοχές μέχρι τις 10.00 το πρωί.
Ειδικότερα, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι ως αποτέλεσμα των βλαβών, «βασικά στο σύστημα μέσης τάσης της ΑΗΚ, οι οποίες πιθανότατα οφείλονται στην κακοκαιρία, είχαμε στις 6.40 το πρωί διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στις περιοχές Αραδίππου και Αβδελερού, στην Λάρνακα».
Είπε ακόμη ότι γύρω στις 8.26 υπήρξε επίσης διακοπή στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, που επηρέασε την περιοχή της Ξυλοφάγου και η οποία αποκαταστάθηκε πριν τις 10.00.
Πρόσθεσε ότι διακοπή ρεύματος υπήρξε στις 8.26 και σε περιοχή του Στροβόλου η οποία αποκαταστάθηκε γύρω στις 10.00.
Τέλος, ο κ. Γαβριηλίδης είπε ότι κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ταλαιπωρία και μικροδυστυχήματα
Μικροδυστυχήματα στην Αραδίππου και την Κοφίνου προκάλεσε η βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση.
Μερικά αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε μια κλήση στα Πυργά για άντληση νερών από υποστατικό που πλυμμήρισε.
Η βαριά χαλαζόπτωση προκάλεσε ζημιές σε καλλιέργειες και δεντροκαλλιέργειες στην περιοχή Μαρωνίου.

Πηγή: philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.