30/12/13

Σαουδική Αραβία: Απαγορεύεται αυστηρά ο εορτασμός του Νέου Έτους

Ριάντ. Η Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και για την Πρόληψη της Κακίας, γνωστής ως ‘Μουτάβα’ ετοίμασε διάταγμα «απαγόρευσης κάθε εκδήλωσης που σχετίζεται με το Δυτικό Ημερολόγιο και συγκεκριμένα με την γιορτή του Νέου Έτους», το οποίο υπογράφηκε από τους Ανώτατους Θρησκευτικούς Ηγέτες και κοινοποιήθηκε στη Θρησκευτική Αστυνομία της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία έχει αποδεχθεί επίσημα το μουσουλμανικό ημερολόγιο και αυτό τηρεί, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες του Κόλπου, οι οποίες ακολουθούν το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

2 σχόλια:

  1. Αν είχαν βρει μονάχοι τους τα πετρέλαια, θα το καταλάβαινα να έχουν καβαλήσει το καλάμι.

    Άλλων κατασκεύασμα είναι, όμως, αυτοί οι νομάδες γιδοβοσκοί, που παριστάνουν τους λόρδους.

    Και όσο δεν ενοχλούν εμένα, καρφί δεν μού καίγεται. Αλλά το κακό είναι ότι με ενοχλούν και μάλιστα πολύ, διότι χρηματοδοτούν την λαθρομετανάστευση (στο έδαφός τους ούτε τουρίστας δεν μπορεί να πατήσει) και με τα λεφτά των πετρελαίων που άλλοι τους βρήκαν, προωθούν το Ισλάμ στην Ευρώπη και όχι μόνο.

    Οι Δυτικοί βάλανε τα χεράκια τους και βγάλανε τα ματάκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Οι δυτικοι βαλανε τα χερακια τους και βγαλανε τα ματακια τους".Ως συνηθως κανουν εδω ακαι αρκετο καιρο.Πηγαν τα λεφτα τους στην τουρκια,την κινα,το μεξικο κ.λ.π. τους εδωσαν τεχνολογια κ.λ.π. και εκανε η μυιγια κωλο και εχεσε τον κοσμο ολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.