22/11/18

Η προβληματική συνέντευξη Μπερίσα και το αδιέξοδο στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Μπορεί σήμερα ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα να μην κατέχει καμιά θεσμική θέση. Εν τούτοις παραμένει απ’ τους πολιτικούς με τη μεγαλύτερη επιρροή στην κοινή γνώμη στην Αλβανία και ειδικά σε ότι αφορά στα εθνικά θέματα, την εξωτερική πολιτική και τις πολιτικές που αφορούν αλβανικούς κύκλους περί την εθνική ολοκλήρωση με τους πληθυσμούς του Κοσόβου και Σκοπίων όπου συντηρεί στενές σχέσεις.
Απ’ την άποψη αυτή η συνέντευξη του, της περασμένης Δευτέρας στο “Report tv”, θέλει περισσότερη ανάλυση. Εάν μη τι άλλο αποδεικνύει την αντίληψη περί των ελληνοαλβανικών σχέσεων σε κύκλους που αφορούν στο σκληρό υπόστρωμα της αλβανικής πολιτικής τάξης.
Μια ανάλυση των όσων είπε και σε συνδυασμό με άλλες τοποθετήσεις εν ενεργεία πολιτικών και μάλιστα του Πρωθυπουργού Ράμα πρωτίστως αλλά και του Προέδρου Μέτα, θα διαπιστωθεί ότι οι ελληνοαλβανικές σχέσεις από διαπραγμάτευση σε πακέτο που πρέσβευε ο πρώην ΥπΕξ της Ελλάδας κ. Κοτζιάς έχει μετατραπεί σε πακέτο αδιεξόδων.
Για να υπάρξει γάμος χρειάζονται οπωσδήποτε δύο.
 Η Αλβανία αναλύοντας όσα ειπώθηκαν αυτές τις μέρες αλλά και σε βάθος χρόνου καθώς εξελίσσονταν οι διαπραγματεύσεις Κοτζιά – Μπουσάτι, δεν δείχνει να θέλει βελτίωση και άλλο τόσο περισσότερο διεύρυνση και εμβάθυνση των ελληνοαλβανικών σχέσεων.

Για τη συνέχεια  Tachydromos

7 σχόλια:

  1. Όταν κάνει ο καθένας εξωτερική πολιτική (σ'αυτή την περίπτωση,ο μακαρίτης ο Κοτσίφας) αυτά είναι τα αποτελέσματα.
    Παίρνουν κεφάλι οι ακραίοι της άλλης πλευράς και το γιορτάζουν τρίτοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε μεγάλε το συμπέρασμα που έβγαλες πως το έβγαλες; Δηλαδή ή σας ψεκάζουν ή σας έχει πιστοποιήσει τα μυαλά ο Τσίπρας και οι ανθέλληνες του δεν εξηγείται διαφορετικά

      Διαγραφή
    2. Τι μας λές ρε 'φίλε' ? Δηλαδή πριν τον Κατσίφα ήταν όλα καλά ?
      Η απρόκλητη δολοφονία Γκούμα σου λέει τιποτα ?
      Οι κατεδαφίσεις σπιτιών στην χειμάρα σου λένε τίποτα ?
      Η αρπαγή περιουσιών Ελλήνων με αστείες δικαιολογίες σου λένε τίποτα ?
      Το γκρέμισμα Εκλησιών σου λέει τίποτα.
      Βρήκες βήμα βρε παπατζή κ λές αρλούμπες.
      Όσο για τον Κατσίφα , πρόσεχε γιατί προσβάλεις , Ο Κατσίφας έκανε κάτι που καμιά μίζερη και δειλή ψυχή δεν μπορεί να κάνει.
      Αυτά , κ καλύτερα να σκεφτεσαι λιγο περισσότερο και να ερευνείς λίγο περισσότερο πριν γράψεις οτιδήποτε.

      Διαγραφή
    3. Τενσορ εγω συμφωνω μαζι σου...ο υπουργος κι ο πρωθυπουργος της Ελλαδος τα τελευταια 35 ετη...ειναι μονιμως ο " καθενας"...και ο " τιποτας "....!!! Αυτο δεν ηθελες να πεις ??

      Διαγραφή
  2. το γεγονός είναι πραγματικά περίεργο που ελληνικά κανάλια πήραν συνέντευξη από τον Μπερισα, τον πολιτικά τελειωμενο, τον ηθικα ξετσιπωτο και χαπακωμενο.... και δει πριν τις δηλώσεις του ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΤΣΙΦΑ, πολύ μάγκας ο παππούς, κλινω ταπεινά το γονυ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ανιστόρητα βλαμενα, πρέπει να πούν αυτό που καταλαβαίνει το κοντό τους το μυαλό. Συγχωρεμένοι? Όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε παιδια ..ειναι να πευτεις κατω απ τα γελια ..απ την γελοιοτητα .Αυτος ο Μπερισα..δεν ηταν ο ..κομμουνιστης γιατρος του ...Χοτζα ??? Που περνουσε.καλα επι Χοτζα ?? Και ξαφνικα .εγινε φλας...μεταλαξη...και το σαπροφυτο εγινε..χαβιαρι καπιταλιστικο..παλι στην ..καλοπεραση....την Δυτικη ?? Την εβγαλε τζαμι η ....γατα..λογω των χαιβανιων ..που εχουν και ..παραισθησεις για ..μεγαλεια..επεκτασεις...αυτοκρατοριες...διαπλανητικες πτησεις...κλπ...Εχει και πλακα το θεμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.