10/11/18

Στα εργαστήρια γίνονται σήμερα οι ανατροπές και όχι στα «ανάκτορα»


Του Δημήτρη Κουρέτα*
Η «ανατρεπτική» είδηση είναι η εξής: «Μαθητές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο και τις προωθούμενες αλλαγές στην παιδεία.
Νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο με κεντρικό σύνθημα «Αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός, θα είναι η απάντηση από δω και μπρος».
Είναι όλοι αυτοί μαχητικοί πρεσβευτές της ανατροπής που έχει η Παιδεία και η ελληνική κοινωνία; Είναι όλοι αυτοί οι βολεμένοι (μικροί και μεγάλοι) εκπρόσωποι του παθητικού συντηρητισμού επαναστάτες; Αυτοί που μάχονται πάντα να μην αλλάξει τίποτα γύρω τους;
Η γνώση είναι η πιο ανατρεπτική διαδικασία. Αυτό που γνωρίζουμε τώρα ανατρέπει αυτό που γνωρίζαμε λίγο πριν.
Καταλαμβάνοντας το γραφείο του υπουργού η κάποιο σχολείο (λίγο διαφέρουν) σαν μέτρο πίεσης προς αυτόν που θέλει σύμφωνα με τη δική σου αντίληψη να κάνει κακό στην εκπαίδευση, ουσιαστικά του κάνεις το κέφι. Δηλαδή καταλαμβάνοντας τον τόπο που διαδραματίζεται η ανατροπή που θα κάνεις μεθαύριο μαθαίνοντας γράμματα, που είναι το εργαλείο της δύναμης σου για ανατροπή, ουσιαστικά καταδικάζεσαι στην αποτυχία και στην αμάθεια. 

για τη συνέχεια Liberal

3 σχόλια:

  1. Με τη φωτογραφία κάποιοι γελάνε και κάποιοι άλλοι (οι περισσότεροι) κλαίνε. Σίγουρα τα παιδάκια αυτά δεν ανήκουν, ούτε κατα διάνοια, σ' εκείνα που πάνε σε διαγωνισμούς εντός κι εκτός Ελλάδος για πχ ρομποτικές τεχνολογίες, ή μαθηματικών ή λογικών επιχειρημάτων κλπ. και μάλιστα πρωτεύουν.
    Σίγουρα όμως θα τα δούμε σαν στελέχη των ΚΝΑΤ, των κομματικών νεολαιών, σιτιζόμενα στους προθαλάμους των πολιτικών γραφείων και φυσικά τους γονείς τους να γλύφουν και να έρπουν πολιτικούς για μιά θεσούλα στο δημόσιο. Ενδιάμεσα για να βγάζουν τον καφέ τους, θα τρολλάρουν για 60 λεπτά του ευρώ τους πολιτικούς αντιπάλους της παράταξης που υπηρετούν, σαν αφιονισμένα στρατιωτάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την δική μου εμπειρία οι διαδηλώσεις για την αλλαγή νόμου στην παιδεία διαλύονται αυτόματα με την υπόσχεση πρόσληψης καθηγητών ή με την χρηματοδότηση καθηγητών.

    Η ακροαριστερή-αναρχική κομματοκρατία βγάζει ηττημένους απόφοιτους που ψάχνουν να βολευτούν κάπου με μισθό ανειδίκευτου εργάτη, πχ απόφοιτοι πληροφορικής.
    Αντίθετα στην Silicon Valley οι απόφοιτοι πληροφορικής φτιάχνουν θέσεις εργασίας και λένε θέλω η αγορά να πάει εκεί και θα την πάω εγώ, δεν θα ζητιανεύω να με προσλάβει κάποιος στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, εγώ αλλάζω την αγορά εργασίας, εγώ καθορίζω πως θα ξοδέψουν τα χρήματα οι καταναλωτές, πχ οι uber και airbnb που έκαναν ακόμα και την ελληνική αγορά άνω-κάτω και να ψάχνονται οι πολιτικοί πως θα τους αντιμετωπίσουν νομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.