30/3/19

Ξεκινά τη Δευτέρα, 1 Απριλίου η Άσκηση «Ηνίοχος 2019»

Στον Ηνίοχο 2019 πρόκειται να συμμετάσχουν τα κάτωθι αεροσκάφη από διάφορες χώρες: F-16 BLOCK 30/50/52+/M, F-35, F-4, M-2000, EMB-145H AEW&C, TORNADO, AAR Tankers
Άσκηση «Ηνίοχος 2019»
Από τη Δευτέρα 1 έως και την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019, διεξάγεται η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2019».
Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η Άσκηση θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού.
Λεπτομέρειες της άσκησης:
Iniochos-teliko

Φάσεις – Πρόγραμμα

H άσκηση χωρίζεται σε τέσσερις φάσεις:
  • Φάση 1: Προετοιμασία Άσκησης, 4-15 Μαρτίου 2019
  • Φάση 2: Εκδίπλωση Δυνάμεων: 26-28 Μαρτίου 2019
  • Φάση 3: Φάση Εκτέλεσης: 1-12 Απριλίου 2019
  • Φάση 4: Φάση Αναδίπλωσης: 12 Απριλίου 2019
DV DAY: 5 Απριλίου 2019
SPOTTERS DAY: 4-5 Απριλίου 2019
HOT WASH UP: 11 Απριλίου 2019

Αποστολές

Προκειμένου να επιτευχθεί ο Αντικειμενικός Σκοπός της Άσκησης, το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ), επιβλέπει τις αποστολές, από τον σχεδιασμό του σεναρίου μέχρι τον απολογισμό και επιβεβαιώνει ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία, όπως:
  1. Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης – Offencive Counter Air Operations (OCA).
  2. Αμυντικές Επιχειρήσεις – Air Defence Operations (ADO).
  3. Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης Επιφανείας με τη συνδρομή της Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις – Counter Surface Force Operations (CSFO) including Air Power Contribution to Land Ops (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Ops (APCMO).
  4. Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE).
  5. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search And Rescue).
  6. Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Target).
  7. Επιχειρήσεις Άμεσης Καταστολής Στόχων – Υποστήριξης (Dynamic Targeting)
  8. Επιχειρήσεις Επιθετικής Σάρωσης (High Value Airborne Asset).
  9. Επιχειρήσεις Υποστήριξης (Slow Mover)

Συμμετέχοντες

Στον Ηνίοχο 2019 πρόκειται να συμμετάσχουν τα κάτωθι αεροσκάφη από διάφορες χώρες:
  • F-16 BLOCK 30/50/52+/M
  • F-35
  • F-4
  • M-2000
  • EMB-145H AEW&C
  • TORNADO
  • AAR Tankers
Δεδομένου του υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές ασκήσεων στην Ευρώπη, αποτελεί συνεχή επιδίωξη η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» να καταστεί και να διατηρηθεί ως η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στον Μεσογειακό χώρο και να παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής.

Επικοινωνία

  • Διεύθυνση: ΚΕΑΤ, Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, ΤΚ 27051, Ανδραβίδα Ν. Ηλείας
  • Τηλεφωνικό Κέντρο: 26230-65399
  • Υπασπιστήριο/Δημόσιες Σχέσεις: 26230-65501, FAX: 26230-22112
  • E-mail: keat@haf.gr

2 σχόλια:

  1. Λαθος ο τιτλος.Η ασκηση διαρκει 365 μερες τον χρονο δωρεαν.Οι ενδιαφερομενοι πιλοτοι, Πακιστανοι Γερμανοι Ισραηλινοι απλα για εγγραφη και διδακτρα , τα καταβαλλουν στην σχολη στην τουρκια και σε ειδος .Για να εκπαιδευτεις με ελληνες πιλοτους εχει κοστος, το οποιο οι ανωτερω καταβαλλουν αδρα.Θυμηθειτε τους καταριφθεντες υπο ελλληνικων μαχητικων , πακιστανου πιλοτου και δυο ισραηλινων που πετουσαν με τουρκικα φ 16 στο αιγαιο.Κατα τα αλλα περιμενετε εσεις να πολεμησει το ισραηλ με τον εαυτο του δηλ την τουρκια.
    Τουλαχιστον θα πληρωσουν οι Αμερικανοι κανα δολλαριο η θα δαγκωσουν ως συνηθως?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ,

      «…θυμηθειτε τους καταριφθεντες υπο ελλληνικων μαχητικων πακιστανου πιλοτου και δυο ισραηλινων που πετουσαν με τουρκικα φ 16 στο αιγαιο…»

      Να πεις στο μανάβικο που αγοράζεις χορταρικά, να σου δίνουν από το φρέσκο - όχι από το ληγμένο γιατί σε πειράζει και παραληρείς. Κι επειδή σε βλέπω ένα βήμα πριν ισχυριστείς πως καταρρίφθηκε ο Darth Vader στο Αιγαίο, φρόντισε τουλάχιστον αφού δεν μπορείς να κόψεις τις ψυχοτρόπες ουσίες, να βάλεις έστω μια ρέγουλα. Τι τα πίνεις τα ρημάδια αφού σε χαλάνε;

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.