28/3/19

Συνεχίζεται και σήμερα Πέμπτη, η πτώση της τουρκικής λίρας για πέμπτη ημέρα

Συνεχίζεται η πτώση της τουρκικής λίρας για πέμπτη ημέρα
Πτώση κατά 5% σημειώνει σήμερα Πέμπτη η τουρκική λίρα, καταγράφοντας την πέμπτη συνεχόμενη ημέρα αρνητικής κίνησης, εν μέσω αυξημένων φόβων επιστροφής στην κρίση του περσινού καλοκαιριού.
Την Τετάρτη, τo κόστος δανεισμού του νομίσματος με τη χρήση συμφωνιών ανταλλαγής (swap) εκτινάχθηκε στο 1.200%, μετά το... εκκωφαντικό επίπεδο του 1.338% την Τρίτη.
Σήμερα, η ισοτιμία του νομίσματος κυμαίνεται στις 5,6465 λίρες ανά δολάριο.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το συνολικό όριο του κόστους δανεισμού της τουρκικής λίρας με τη χρήση συμφωνιών ανταλλαγής (swap) σε 30% από 20% για πράξεις ανταλλαγής που δεν έχουν ωριμάσει, σε μία κίνηση που αποσκοπεί στην αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της τράπεζας, δήλωσαν οι τραπεζίτες.
Η τράπεζα είχε αυξήσει το όριο στο 20% τη Δευτέρα από 10%. Η τράπεζα χρησιμοποιεί την αγορά swap τουρκικής λίρας για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης ρευστότητας των συναλλαγματικών διαθεσίμων.
Σύμφωνα με το Reuters, για ακόμη μία φορά επενδυτές και οικονομολόγοι καλούν την πολιτική και οικονομική ηγεσία της Τουρκίας να προχωρήσει σε μακρόπνοες μεταρρυθμίσεις που θα περιφρουρήσουν την οικονομία της και το νόμισμά της και θα αποτρέψουν την οριστική στροφή των Τούρκων στο δολάριο.


Πηγή: Λίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.