29/3/19

Πρόσκληση σε εκδήλωση: «Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας»


«Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό
Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας». 
To Ιστορικό Αρχείο σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ  παρουσιάζουν την έκθεση «Λογοτεχνικές Αρχειολογίες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, 19ος & 20ος αιώνας». Η έκθεση δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 στο πλαίσιο της δράσης «Ανοιχτές Συλλογές – Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» και παρουσιάστηκε στο Ιστορικό Αρχείο.
Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπο και σπάνιο αρχειακό υλικό που αφορά τόσο στη φοιτητική ζωή και δράση σπουδαίων λογοτεχνών που φοίτησαν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο και καθηγητών που συνδέθηκαν με τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής τους. Η έκθεση περιλαμβάνει στοιχεία από τη φοιτητική ζωή λογοτεχνών που φοίτησαν και στη Νομική Σχολή, όπως του Κωστή Παλαμά, του Νίκου Καζαντζάκη, της Μαρίας Πολυδούρη, του Γιώργου Θεοτοκά, του Μάριου Πλωρίτη, του Άγγελου Τερζάκη, κ.ά. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν ανάμεσα σε σπάνια χειρόγραφα, αλληλογραφία, φοιτητικούς φακέλους, φωτογραφικό υλικό κ.τ.λ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 και ώρα 19:30 παρουσία του Πρύτανη, καθηγητή Μελέτιου-Αθανάσιου Κ. Δημόπουλου και της Κοσμήτορος της Νομικής Σχολής, καθηγήτριας Καλλιόπης Χριστακάκου – Φωτιάδη. Την εκδήλωση θα καλύψουν μουσικά οι μαθητές/μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ιλίου. Η έκθεση θα διαρκέσει από 4 Απριλίου 2019 έως 30 Σεπτεμβρίου 2019. ώρες επίσκεψης: Τρίτη και Πέμπτη 11:00– 12:30 (Βιβλιοθήκη Νομικής Σχολής, Μαυρομιχάλη 17-19, Κτίριο Παλαιού Χημείου). Κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις για τις οποίες απαιτούνται δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα  210 3689526 και 9524 ή στα e-mail christba@uoa.gr και  evnchristopo@uoa.gr.
Επιμέλεια έκθεσης: Χάιδω Μπάρκουλα, ΕΔΙΠ,  Χριστίνα Μπάκουλα, Ευγενία Χριστοπούλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.