29/3/19

Νέες απειλές Ακάρ, για να τ' ακούσει ο Αποστολάκης: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο, βάλτε το καλά στο μυαλό σας

«Δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους» είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας και απειλεί: «Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας, θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας»

Απειλές ότι η Τουρκία θα αντιδράσει σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της και ότι δεν θα ανεχτεί τετελεσμένα στο Αιγαίο εκτόξευσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.
«Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας. Σε αυτό το θέμα δεν κάνουμε καμία υποχώρηση» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός απαντώντας στον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, καθώς όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ οι δηλώσεις του έγιναν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο.


- Turkey expects everyone to empathize with developments in Aegean Sea, should not be provoked: Defense minister
See ANADOLU AGENCY (ENG)'s other Tweets

«Σε αυτό το θέμα θα συνεχίσουμε να είμαστε της αντίληψης "αν πεθάνω γίνομαι ήρωας, αν ζήσω γίνομαι βετεράνος"» πρόσθεσε ο Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει το sigmalive.com.

«Όπως με όλους μας τους γείτονες, το ίδιο και στο Αιγαίο Πέλαγος είμαστε υπέρ της φιλίας, της ειρηνικής επίλυσης, των σχέσεων καλής γειτονίας, του δικαίου και των δικαιωμάτων. Αλλά θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, δεν θα θυσιάσουμε το παραμικρό δικαίωμα του ιερού μας έθνους και ότι στο θέμα αυτό θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας και του Διεθνούς Δικαίου. Γι’ αυτό αναμένουμε από όλους να μένουν μακριά από προκλήσεις, να δείχνουν κατανόηση και να συναισθάνονται τις καταστάσεις. Αναμένουμε όλοι να βάλουν καλά στο κεφάλι τους ότι θα αντιδράσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση εναντίον μας» είπε ο κ. Ακάρ.

O Τούρκος υπουργός υπενθύμισε, επίσης, και πάλι τα περί Γαλάζιας Πατρίδας και ότι η Τουρκία πήρε και θα συνεχίσει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων της απευθυνόμενος σε Τούρκους βετεράνους.

Στην ίδια εκδήλωση ο Χουουσί Ακάρ διεμήνυσε ότι «θέλουμε να κλείσουμε όλα τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Κύπρο, και την Ανατολική Μεσόγειο. Δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο, όλοι να το γνωρίζουν αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την υπογραφη και την έγκριση της Τουρκίας».
Πρώτο Θέμα

6 σχόλια:

  1. Ὅποιος θεωρεῖ ὅτι ἀνήκει στό "ἱερό" ἔθνος τῶν Τούρκων,
    ἔτσι ἀμαρτωλός ὅπως εἶναι τώρα αὐτός (ὅπως ὅλοι οἱ ανθρπωοι ἄλλωστε, πού ὅμως δέν νομίζουν καί ὅτι εἶναι "ἱεροί"..),
    καί ὅπως ἀμετανόητο εἶναι ἀκόμη τό ἔθνος αὐτό,
    πόσο ἀπέχει ἀπό τό νά παραφρονήσῃ πάλι καί νά πράξῃ κι ἄλλα ἐγκλήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για δες τι μου ‘ρθε στο μυαλό. ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ σενάριο:

    Φανταστείτε λοιπόν, σε μια χώρα μακρινή (ας ονομάσουμε αυτή την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ χώρα «στρουμφοχωριό») ένας μάγειρας / χειριστής τεντζερέδων που είναι και λίγο ψώνιο και συχνάζει σε τηλεοπτικά σόου με wannabe τραγουδιστές που αλυχτούν προσπαθώντας να «ζήσουν το όνειρο» και 2 λεπτά δημοσιότητας, να καταφέρνει να αναδειχθεί σε ένα ΥΠΟΘΕΤΙΚΟ τηλεπαιχνίδι που ΥΠΟΘΕΤΙΚΑ ονομάζεται «Master Blaster» και να τρυπώσει στην παραγωγή του προαναφερθέντος ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΥ τηλεπαιχνιδιού. Συμπτωματικά, ο προαναφερθείς μάγειρας / χειριστής τεντζερέδων είναι υιός του Υπουργού Άμυνας της μακρινής / ΥΠΟΘΕΤΙΚΗΣ χώρας.

    - Είναι κακό να είναι κανείς μάγειρας / χειριστής τεντζερέδων; OXI BEBAIA! Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή! Άλλωστε ο μάγειρας στο στρατό, είναι ο πιο πολύτιμος στρατιώτης αφού ως γνωστόν «νηστικό αρκούδι δεν χορεύει» και το νόστιμο και επαρκές φαγητό δίνει ηθικό και δύναμη στο στράτευμα.

    - Είναι κακό ο προαναφερθείς μάγειρας / χειριστής τεντζερέδων να συμμετέχει δυναμικά στην παραγωγή ανάλογων τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα την μαγειρική; OXI BEBAIA! Εάν κάποιος έχει ταλέντο στο ανακάτεμα του αρακά ή το τσιγάρισμα του καβουρμά, ποιοι είμαστε εμείς οι άσχετοι με την μαγειρική που θα τον κρίνουμε;

    Ως εδώ, όλα καλά…! Το πρόβλημα όμως αρχίζει όταν ο προαναφερθείς μάγειρας / χειριστής τεντζερέδων ζητά από τον πατέρα του (ο οποίος υπενθυμίζεται πως είναι ο Υπουργός Άμυνας της μακρινής / ΥΠΟΘΕΤΙΚΗΣ χώρας) να διατάξει τους υφισταμένους του στρατιώτες να συμμετέχουν στο τηλεοπτικό σόου ως κομπάρσοι / μαζορέτες, ελπίζοντας έτσι να ανεβούν οι δείκτες τηλεθέασης.

    Όλα αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι εντελώς συμπτωματική. ΕΑΝ όμως συνέβαιναν στα αλήθεια, θα ήταν εξαιρετικά λυπηρό και ταπεινωτικό για το γόητρο των στρατιωτών να μετέχουν ως κομπάρσοι / μαζορέτες σε μία τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής - δεν θα ήταν; Άλλωστε από όσο ξέρω (και παρακαλώ διορθώστε με εάν κάνω λάθος) η δουλειά του στρατιώτη είναι η συνεχής εκπαίδευση και η δια της βίας επιβολή των συμφερόντων ενός κράτους έναντι ενός άλλου ξένου κράτους εφόσον οι νόμιμα εκλεγμένοι άρχοντες αποφασίσουν πως αυτό αποτελεί την μοναδική επιλογή. Επίσης, από όσο ξέρω (και παρακαλώ διορθώστε με εάν κάνω λάθος) η δουλειά του στρατιώτη δεν είναι να χαριεντίζεται ασκόπως και να εκτίθεται ως τηλεοπτικό προϊόν προς τέρψιν του φιλοθεάμονος κοινού (κάθε νοικοκυράς σε απόγνωση).

    Γνώμη μου. Αν κάνω λάθος, συμπαθάτε με…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λάθος πού ἀναρχοφέρνει ἤ ναζιστοφέρνει (ἄθελα) τό ὅτι :
      "...η δουλειά του στρατιώτη είναι η συνεχής εκπαίδευση και η δια της βίας επιβολή των συμφερόντων ενός κράτους έναντι ενός άλλου ξένου κράτους εφόσον οι νόμιμα εκλεγμένοι άρχοντες αποφασίσουν πως αυτό αποτελεί την μοναδική επιλογή".
      Ὄχι δἐν εἶναι ἔτσι.
      Ἡ δουλειά του στρατιώτη είναι η συνεχής εκπαίδευση και η ἀκόμη καί δια της βίας ὑπεράσπιση τῆς πατρίδας έναντι ὁποιουδηποτε ἐχθροῦ, ἀνεξάρτητα μέν ἀπό τό ἐάν οι νόμιμα εκλεγμένοι άρχοντες αποφασίσουν πως αυτό αποτελεί την μοναδική επιλογή, ἀλλά συντεταγμένα καί πειθαρχημένα στήν πολιτική καί στρατιωτική ἡγεσία ἐν ὄσῳ βεβαίως αὐτή δέν προδίδῃ πασιφανῶς.

      Διαγραφή
    2. @ Nikolaos Kavasilas,

      Όχι αγαπητέ! Αυτά ΑΛΛΟΥ - όχι σε εμένα. Η αποστολήτου στρατευματος είναι γνωστή και απόλυτα καθορισμένη από το Σύνταγμα, τους Νόμους και τα Διατάγματα του Κράτους. Το Στράτευμα εκτελεί τις εντολές της ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένης κυβέρνησης η οποία με την σειρά της ήρθε στην εξουσία έπειτα από επιλογή του λαού. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρεκτροπή από τη Νομιμότητα και δεν δέχομαι καν να ακούσω ή να συζητήσω.

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ Pointman, μην απαντάς σε βλακώδεις -επιεικώς ερμηνείες του Συντάγματος.
      Όσο για το υποθετικό σενάριο, αν υπάρχει έστω και κατ'υπόνοια τέτοια χώρα στην οποία λαμβάνει χώρα το υποτιθέμενο σενάριο, μπορώ άνετα να στοιχηματίσω ότι σε περίπτωση κατάληψης βραχονησίδος της -υποτιθέμενης-χώρας, ο λαός της θα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες του για εντολή ισοπέδωσή της μόνο στον επόμενο, ο οποίος δεν θα επιθυμεί -προφανώς να σέρνει εφ' όρου ζωής ένα φωτοστέφανο, τύπου Λυμπέρη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.