30/3/19

Εθνική αλλοίωση και γεωγραφικός κατακερματισμός

Του Παναγιώτη Μπάρκα

Επανήλθαν οι μαζικές διαρρήξεις σπιτιών στα χωριά και περιοχές με αμιγή ελληνικό πληθυσμό στην εθνική ελληνική μειονότητα. Δερβιτσάνη, Τσούκα, Τεριαχάτες, Καρρόκι, Κρανιά….. Έχουν ταυτόχρονα πιο έντονα τα μηνύματά τους! Στα σχεδόν αδειασμένα από τους Έλληνες κατοίκους ορεινά χωριά των Ριζών, του Πωγωνιού, αλλά και σε πεδινά, όπως στη Μουζίνα, μάλιστα και στη Δρόπολη, οι μαφιόζοι των ναρκωτικών έχουν φυτείες με χασίς.
Υπάρχουν όμως και κάποια γεγονότα που επισύρουν ιδιαίτερα την προσοχή. Όπως πχ η περίπτωση της Τσούκας στο Δήμο των Αγίων Σαράντα. (Όχι της Φοινίκης, παρά το γεγονός ότι αποτελεί συνέχεια του Αλύκου, που προορίζονταν για κέντρο του ελληνικού μειονοτικού δήμου). Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σπίτια των Ελλήνων εδώ έχουν διαρρηχτεί και ληστευτεί μερικές φορές το καθένα. Δεν σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι οι Έλληνες έχουν φύγει και δεν ενδιαφέρονται για τα σπίτια τους. Ούτε τόσο το γεγονός ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με των Αλβανών, τα οποία πλέον υπερτερούν… αλλά κυρίως γιατί είναι των Ελλήνων.



Για τη συνέχεια Apenandi


1 σχόλιο:

  1. - Εμένα με διώξαν απο την δούλεια μόνο επειδή έλεγα ότι είμαι έλληνας , τώρα πρόσφατα , πρίν ένα περίπου μήνα , και τι δούλεια εκανα ; ... σεκούριτας (φύλακας) εδώ στα Τίρανα ... Γεία σας ! ... Καντε κάτι , σώστε μας ! ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.