30/3/19

Μεταξύ σοβαρού και αστείου - Να γίνονται ψυχοτεχνικά τεστ σε υποψήφιους βουλευτές - Διαβάστε το...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν ένας νέος ή νέα θέλει να δώσει εξετάσεις στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι υποχρεωμένος να περάσει από ψυχοτεχνικά τεστ. Ο λόγος είναι απλός. Τα τεστ αυτά λειτουργούν ως «φίλτρο» για να μην περάσουν στις σχολές άτομα με χαμηλή νοημοσύνη ή με διαταραγμένη προσωπικότητα, αφού σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους θα διαχειρίζονται την εξουσία. Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με χαμηλή νοημοσύνη ή με διαταραγμένη προσωπικότητα, τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές!
Το περίεργο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα.
Για παράδειγμα, καλούνται να διαχειριστούν ζητήματα όπως τα Μνημόνια, το Σκοπιανό, αλλά και το… καυτό ζήτημα των υποθαλάσσιων ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο, τα οποία, απαιτούν παίκτες στιβαρούς, με ισχυρή και φυσικά όχι διαταραγμένη προσωπικότητα.
Τώρα αν είχαν τα παραπάνω προσόντα εκείνοι που χειρίστηκαν το θέμα των Μνημονίων και της Συμφωνίας των Πρεσπών, το αφήνουμε να το κρίνουν οι αναγνώστες μας. Εμείς δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο...
Όμως, αν στις δυο προαναφερθείσες περιπτώσεις το έγκλημα έχει συντελεστεί, το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι ανοικτό και σε εξέλιξη και θα πρέπει να δοθεί μέγιστη προσοχή στη διαχείρισή του, γιατί από την πορεία του θα κριθεί στην κυριολεξία το πώς θα συνεχίσουν την ύπαρξή τους ως κράτη τον 21ο αιώνα η Κύπρος και η Ελλάδα.
Στο άρθρο μας της προηγούμενης Κυριακής, με τίτλο "Να θεσπιστεί θέση "Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας" και μάλιστα επειγόντως!!!"παρουσιάσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε τη στρατηγική που έχει υιοθετήσει η Τουρκία, για να εξουδετερώσει τις ενέργειες που γίνονται από πλευράς Κύπρου και Ελλάδας και να ιδιοποιηθεί αυτή τα κοιτάσματα σε θαλάσσιες περιοχές που με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας θεωρούνται ότι ανήκουν στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας.
Τονίσαμε όσο πιο ξεκάθαρα μπορούσαμε ότι η «Γαλάζια Πατρίδα» δεν είναι απλά μια άσκηση, όπως αναφέρθηκε από ορισμένους, αλλά ένα νέο εθνικό δόγμα, η στρατηγική της Τουρκίας να επιβουλευθεί την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και της Ελλάδας και ότι από τούδε και στο εξής, όλες της ενέργειες, σε πολιτικό, διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο, θα εντάσσονται στην υποστήριξη αυτού του ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Και δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς Έλληνας, πέρασε δεν πέρασε ψυχοτεχνικά τεστ, ότι η λέξη «πατρίδα» δεν επιλέχτηκε τυχαία.
Να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι για τον Τούρκο η λέξη «πατρίδα» είναι ιερή και δεν υπάρχουν στην Τουρκία οι εθνομηδενιστές και οι «αριστεροί» που υπάρχουν στην Ελλάδα, που δεν πιστεύουν στην έννοια αυτή και όποτε βρουν την ευκαιρία, την απαξιώνουν, καθυβρίζοντας εκείνους που πιστεύουν σ’ αυτήν.
Επίσης, να ενημερώσουμε τους Έλληνες ότι η Τουρκία, όταν κατέλαβε το βόρειο τμήμα της Κύπρου, το ονόμασε «Γιαβρού Βατάν», δηλαδή «Νεογέννητη Πατρίδα» και έκτοτε την υπερασπίζεται με κάθε μέσο και τρόπο.
Άρα, το «Γαλάζια Πατρίδα» επιλέχθηκε για να προσδώσει ιερότητα στο σχέδιο αυτό και να δείξει η Τουρκία ότι η θαλάσσια περιοχή που οριοθετείται με το σχέδιο αυτό αυθαίρετα, αποτελεί προέκταση της τουρκικής επικράτειας και από τούδε και στο εξής θα την υπερασπίζεται ως τέτοια.
Αν είχαν διαβάσει με προσοχή το άρθρο οι διπλωματικοί και στρατιωτικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού και αν το είχαν αναλύσει σωστά, θα έπρεπε να περιμένουν ότι οι Τούρκοι θα έκαναν εκείνες τις ενέργειες που θα εξουδετέρωναν -κατά την άποψή τους- το συμβολισμό που ήθελε να δώσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, την ημέρα της Εθνικής μας Επετείου.
Το σκεπτικό των Τούρκων ήταν το εξής:
«Έρχεσαι εσύ με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι, το οποίο εγώ θεωρώ ότι είναι τουρκικό και το έχω μέσα στα όρια της ‘Γαλάζιας Πατρίδας’.
Πρώτον, τα ραντάρ μου θα προειδοποιήσουν το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι εισέρχεται σε τουρκικό εναέριο χώρο και αυτό θα καταγραφεί. 
Δεύτερον, θα αναχαιτίσω το ελικόπτερο που μεταφέρει τον Έλληνα πρωθυπουργό, δίνοντας προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα ότι υπερασπίζομαι τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’. 
Και τρίτον, στις ανακοινώσεις ή στα διαβήματα της ελληνικής πλευράς θα απαντήσω ότι ‘τα τουρκικά αεροσκάφη έκαναν το καθήκον τους’».
Και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής:
  • Έγινε η σχετική ανάλυση πριν σχεδιαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Αγαθονήσι;
  • Καταγράφηκαν σε χαρτί, για να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, οι πιθανές αντιδράσεις της Τουρκίας και έγιναν τα ανάλογα σχέδια για αντιμετώπισή τους;
  • Συμβούλεψε κάποιος διπλωμάτης πώς πρέπει να απαντήσει η κ. Τσίπρας στην τουρκική πρόκληση, για να μη φθάσουμε στο σημείο να μιλάμε για… κηροζίνες;
Για το «να μην είμαστε μοναχοφάηδες» του αρχιτέκτονα της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών κ. Κοτζιά, τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου για τα δικαιώματα της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο, και «το Καστελόριζο ανήκει στην Αν. Μεσόγειο, πώς να το κάνουμε» του κ. Τσιρώνη, παρέλκει να κάνουμε οποιαδήποτε αναφορά.
Απλά να υπογραμμίσουμε, έτσι, για να ενημερώνονται οι αναγνώστες μας, ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν συστηματικά να αποχωρίσουν το Καστελόριζο από το νησιωτικό σύμπλεγμα του Αιγαίου. Δηλαδή, θέλουν να οριοθετήσουμε την υφαλοκρηπίδα πρώτα στα νησιά του Αιγαίου και σε επόμενη φάση να οριοθετήσουμε ξεχωριστά την υφαλοκρηπίδα στο σύμπλεγμα Καστελορίζου.
Γιατί το θέλουν αυτό;
Γιατί αν "αποκολλήσουν" το Καστελόριζο από τα άλλα νησιά του Αιγαίου, τότε η επήρειά του ως μεμονωμένη συστάδα μικρονησίδων απέναντι στην ακτή της Τουρκίας από την Τραχεία Χερσόνησο (Ντάτσα) μέχρι την Αλεξανδρέττα που έχει μήκος πάνω από 1100 χλμ, θα είναι μικρή.
Με άλλα λόγια, αν το σύμπλεγμα του Καστελορίζου αποτελεί μέρος του νησιωτικού συμπλέγματος του Αιγαίου, έχει πολύ μεγαλύτερη υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, από το αν αυτή ορισθεί ξεχωριστά, ως μεμονωμένη συστάδα απέναντι σε μια ακτή 1100 χλμ.
Α, κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι εκτός από ψυχοτεχνικά τεστ υπάρχει ανάγκη για θέσπιση θέσης Εισαγγελέα Εθνικής Ασφάλειας και ίσως μιας διάταξης που να προβλέπει την... απόσυρση βουλευτών με κάποια επιδότηση, όπως γίνεται με τα αυτοκίνητα.
Κατακαημένη Ελλάδα.

Το άρθρο δημοσιεύεται στην εφημερίδα δημοκρατία και το pontos-news

31 σχόλια:

  1. Σάββα,
    Τό πρόβλημα αὐτό τό προκάλεσε κυρίως ἡ λίστα, διότι μέ τήν σταυροδοσία, οἱ πολίτες ("ψηφοφόροι") βλέπουν καί κρίνουν καί δέν εἶναι τρελλοί νά ψηφίζουν ἀνισόρροπους, κατά κανόνα τουλάχιστον:
    Διότι ἄν εἶναι ἰδιοτελεῖς παρασύρονται ἀπό δημαγωγούς καί οἱ τελευταῖοι, κατά κάποιο τρόπο, δέν στέκουν καί τόσο στά καλά τους.

    Ἀλλά τό πρόβλημα ἐπιτάθηκε ἀπό τούς "50 Μπόνους" καί...μέ λίστα, στό πρῶτο κόμμα! Καί μάλιστα, μπόνους στό .... σχετικῶς πρῶτο κόμμα! Ἐκεῖ πιά μπαίνει στήν Βουλή ὅλη ἡ "φύρα", πού σέ καμία περίπτωση δέν θά ψηφιζόταν ἀπό τούς πολίτες.
    Καί μόνο γιἀ αὐτό, ἀν ἤμουνα Παυλόπουλος (πού εἰισήγαγε ὡς 'Υπουργός τόν "θεσμό" τοῦ μπόνους τῶν 50 βουλευτῶν), θά παραιτούμην.
    Ὑπάρχει εὐθύνη γιά τούς ἀνισσόρροπους πού ἔχουν προκύψει στήν πολιτική ζωή.

    Μήν πῆ κανείς ὅτι, τό νά λέει κάποιος ὅτι ἡ Τουρκία ἔχει δικαίωμα στήν κατά τίς διεθνεῖς συμβάσεις Ἑλληνική ΑΟΖ, ἐπειδή καί μόνον ἔχει μεγάλου μήκους ἀκτές στήν Μεσόγειο, εἶναι ψυχικῶς ἰσορροπημένο!

    ΥΓ. Ὅταν κάποιος δέν ξέρει ἀπό κάποια τέχνη δέν μπορεῖ νά τό παίζει τεχνίτης. Ἄν νομίζῃ δέ καί ὅτι ξέρει....ἀπό τήν δυσκολώτερη τέχνη, αὐτήν τῆς πολιτικῆς....., παρά τό ὅτι ἐξυπνότατοι ἀλλά εὐσυνείδητοι ἄνθρωποι ἔχουν φάει τήν ζωή τους γιά νά ἔχουν ἔγκυρη (γεω-)πολιτική γνώμη, ἁπλῶς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Nikolaos Kavasilas,

      «…οι πολίτες ('ψηφοφόροι') βλέπουν καί κρίνουν καί δέν είναι τρελλοί νά ψηφίζουν ανισόρροπους…»

      Έχεις χιούμορ τελικά!...ή ήρθες από το Διάστημα και προσγειώθηκες στην Ελλάδα πριν 10 λέπτα.

      ...δεν εξηγείται αλλιώς το «…οι πολίτες ('ψηφοφόροι') βλέπουν καί κρίνουν καί δέν είναι τρελλοί νά ψηφίζουν ανισόρροπους…»!

      Διαγραφή
    2. Μέ μόνη ἐπιλογή τίς λίστες ὑποψηφίων τῶν κομματικῶν παρατρεχάμενων, οι πολίτες ('ψηφοφόροι') ἀκόμη κι ἄν βλέπουν, ἀκόμη καί ἄν κρίνουν, ὑπποχρεωτικά ψηφίζουν πάλι καί πάλι τό ή χεῖρον ὡς κάπως καλλίτερο, καί τελικά μοιάζουν σάν τρελλοί πού ψηφίζουν ανισόρροπους. Αὐτό ἐμπεριέχεται σέ αὐτά πού εἶπα.

      Διαγραφή
  2. απολυτα σωστο οπως σε καθε διορισμο ...Αν και δεν νομιζω οτι παιζει απολυτα τετοιο θεμα οσο καθε πολιτικος να υπογραφει δηλωση η οποια θα καθιστα τον Εισαγγελεα να μπορει να του ανοιξει οποιοδηποτε λογαριασμο εχει οποτεθελει και εν αγνοια του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα. Ξέρεις τον τρόπο να προκαλείς τις αντιδράσεις αυτών που σε διαβάζουν. Θα διαπιστώσεις πόσοι θα μπουν στον πειρασμό να γράψουν την άποψή τους. Όταν δε τα θάματα που θέτεις για συζήτηση 'απτονται της ανικανότητας αυτών που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες μας, είναι πρόδηλο πως ο καθένας από μας θα θελήσει να εκφράσει την άποψή του.
    Μπαίνω κι εγώ στον πειρασμό και θα ήθελα να μου πει κάποιος αν στο σύνολό της αυτή η κυβέρνηση, με ορισμένες ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν αποτελείται από πανηλίθιους. Με αυτά τα δεδομένα σαν χώρα δεν έχουμε μέλλον και κάποιος κάτι πεέπει να αποτπλμήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Και όπως μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, όταν διαχειρίζονται την εξουσία άτομα με 'χαμηλή νοημοσύνη' ή με 'διαταραγμένη προσωπικότητα', τότε μπορεί να έχουμε δράματα και καταστροφές".

    A)"Διαταραγμένη προσωπικότητα":

    What Are the Signs of a Psychopath

    https://www.youtube.com/watch?v=PedPaj0ynV8

    Here is an adapted version of the Hare Psychopathy Checklist, which can help you find out that someone you know might be a psychopath.

    The twenty traits on the Hare Psychopathy checklist are:

    1.pathological lying
    2.glib and superficial charm
    3.grandiose sense of self
    4.need for stimulation
    5.cunning and manipulative
    6.lack of remorse or guilt
    7.shallow emotional response
    8.callousness and lack of empathy
    9.parasitic lifestyle
    10.poor behavioral controls
    11.sexual promiscuity
    12.early behavior problems
    13.lack of realistic long-term goals
    14.impulsivity
    15.irresponsibility
    16.failure to accept responsibility
    17.many short-term marital relationships
    18.juvenile delinquency
    19.revocation of conditional release
    20.criminal versatility

    On the checklist are 20 traits which each have a score between 0 – 2, the highest mark someone can achieve therefore being 40. In the US, if someone rates over 30 in the test, they are said to be psychopathic, but in the UK, it is only over 25.

    B)"Χαμηλή νοημοσύνη":

    IQ compared by countries:

    48. Greece: Ι.Q. 92

    What is the intelligence quotient I.Q.?

    The definition states that the intelligence quotient is a measure of intellectual ability. Often the IQ is confused with a concrete performance or even education. However, it is the "ability" of performing. In other words, the ability for comprehension, combinations and learning.
    (The intelligence quotient was adapted to a mean value of 100 points).

    Γ)Συμπέρασμα.
    Έχουμε χώρα με πολίτες και πολιτικούς με μάλλον χαμηλό μέσο I.Q. (92), σύμφωνα με αποτελέσματα διεθνών μελετών, καθώς και αρκετούς πολιτικούς με προφανώς διαταραγμένη προσωπικότητα.
    Επομένως, αποκλείεται να αποφύγουμε δράματα και καταστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1.pathological lying, 2.glib and superficial charm, 3.grandiose sense of self
      4.need for stimulation, 5.cunning and manipulative, 6.lack of remorse or guilt, 7.shallow emotional response, 8.callousness and lack of empathy, 9.parasitic lifestyle, 10.poor behavioral controls, 11.sexual promiscuity, 12.early behavior problems, 13.lack of realistic long-term goals, 14.impulsivity, 15.irresponsibility, 16.failure to accept responsibility, 17.many short-term marital relationships, 18.juvenile delinquency, 19.revocation of conditional release, 20.criminal versatility.
      Τά 10, 11, 14, 17, ὁ Τσίπρας δέν φαίνεται νά τά ἔχῃ.
      Τά 18, 19 καί 20 εἴτε δέν τά εἶχε ποτέ ὁ ἴδιος ἀπό μεγάλη δειλία καί ἁπλῶς προέτρεπε ἄλλους σέ καταλήψεις κλπ, εἴτε συγκαλύφθηκαν ἀπό τίς περιστάσεις ἤ καί τήν οἰκογένειά του.
      Γιά ὁρισμένα, ὅπως τό 12, δέν γνωρίζουμε.
      Γιά πολλά ὅμως, ξέρουμε ὅτι τά ἔχει.
      Ἐκεῖνος τό ξέρει;

      Διαγραφή
    2. "48. Greece: Ι.Q. 92 " Αυτό.

      Πάρα πολυ σημαντικό , είναι χαμηλό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα , σε σχεση με τη μεση ανατολη ειναι υψηλό βεβαια και σε σχεση με υποσαχάρια αφρική απέχει παρασάγγας, να αναφερω για οποιον δεν γνωριζει οτι οι ΗΠΑ εχουν μεσο ορο πάνω απο 100.

      Επίσης κυριαρχία της αριστερας στην παιδεια , αποτέλεσμα να μην παραγει έργο επιστημονικό αλλα πρεζεμπορία και καταλήψεις. Παράδειγμα της παρακμής στην παιδεια είναι να καιγονται τα τρολλευ και τα λεωφορεία δηλαδη τα μμμ του χαμηλόμισθου απο μεσαίας και ανω τάξης νεαρά άτομα και αυτο να θεωρείται στην καλύτερη περίπτωση επανάσταση και στην χειρότερη καπρίτσιο που εκάναν "τα παιδια".

      Οι πολιτικοί μας είναι πολύ χαμηλού πνευματικού επιπέδου και η μόνη λυση που έχουν είναι να κρατάνε το πνευματικό επίπεδο της χωρας χαμηλότερα ακόμα και απο το δικό τους π.χ. μέθυσοι όπως ο Πολάκης και αγράμματοι όπως ο Τσίπρας να βρίσκονται στα ηνία της χώρας.

      Η Ν.Δ. είναι και αυτη μέρος του προβλήματος και συνεχίζει την ίδια πολιτική σε όλα σε σχέση με την Αριστερά (εδω εννοω και τα σοσιαλιστικά κόμματα) αλλά διαφέρει λίγο σε ρητορική κυρίως σε συνάξεις με το ποίμνιο της λόγο διαφορετικού τάργκετ γκρουπ στο μάρκετινγκ της σε σχεση με τη Αριστερά.

      Λύσεις υπάρχουν, απλες και γρηγορες για όλα , θέληση δεν υπάρχει

      Διαγραφή
  5. Πρίν από πολλά χρόνια, ο τότε Ταξίαρχος Υγεινομικού Μανουσάκης, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, έλεγε πως εξέταζαν, ακόμη και.... φυλετικά..., τους υποψηφίους χειριστές της Πολεμικής μας (τότε Βασιλικής) Αεροπορίας οι οποίοι υποβάλλονται σε μεγάλες καταπονήσεις.

    Πάντως η φωτογραφία των δύο .....caballeros είναι όχι μόνον πετυχημένη ... αλλά ..φυσιογνωμικά "τρομερή" δια την τέρψιν των αναγνωστών...!

    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Το περίεργο είναι ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για τους υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι με τις δηλώσεις, τις πράξεις και τις αποφάσεις τους επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών αλλά και το μέλλον της χώρας που λέγεται Ελλάδα"


    Δεν πρόκειται για χαμηλή νοημοσύνη.
    Παρατηρώντας άτομα στον πολιτικό κόσμο της χώρας θα μπορούσαμε να πούμε ίσως ότι κάποιοι απ' αυτούς έχουν στοιχεία από διαταραχές προσωπικότητας τύπου ναρκισσιστικής, παρανοειδής και σχιζότυπης. ΅
    Ένα είναι σίγουρο βλέποντας τα αποτελέσματα όλων τους:
    Με ψυχαναγκαστική προσωπικότητα δεν είναι κανένας τους. Ο ψυχαναγκαστικός είναι ακριβώς το αντίθετο από τους περισσότερους εκεί μέσα... ρομπότ,αφοσιωμένος στην εργασία του και παραγωγικότητα του μέχρι σημείου αηδίας, είναι τελειομανής, σκληρός με τον εαυτό του και τους άλλους, εκνευριστικά οργανωτικός και υπερβολικά ευσυνείδητος, λεπτολόγος και άκαμπτος σε θέματα ηθικής, ηθών ή αξιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το "idiocracy" state στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πολιτική στη Ελλάδα δεν πιστεύω πως είναι αναστρέψιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αλλα θα πρέπει να γινουν τεράστιες αλλαγες π.χ. Να φύγει πάρα πολυς κόσμος και να μεινουν λίγοι και καλοι. Τουλάχιστον όσοι νοιαζονται για τον τοπο και το εθνος , οι άλλοι να πανε στην ευχη της Παναγίας.

      Διαγραφή
  8. Πολιτικό προσωπικό της χώρας.
    Εκλογές 1985 , για υπηρεσιακό λόγο ψηφίζω με ειδικές λίστες σε πόλη της Θράκης. Κοιτώ τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους ΝΔ, Πασοκ και ΚΚΕ. Μελαγχολία. Ενας φροντηστηριάκιας χωρίς πτυχίο καθηγητού, ένας δικηγοράκος Δ κατηγορίας, χωρίς παρουσία σε δίκες, τα κουτσοβόλευε βάζοντας υπογραφές σε πωλητήρια και διαζύγια, ένας γεωργός του δημοτικού, με μόνο προσόν την ικανότητά του στους ξυλοδαρμούς αντιπάλων, ένας δασκαλάκος μόνο κατ' όνομα, αφού τάξη του ήταν το κόμμα και οι συγκεντρώσεις του. Οι άλλοι μειονοτικοί.
    Αντε πές τε μου εσείς ποιόν ψηφίζεις. Αν ψηφίζεις.
    Κι όμως, οι προαναφερόμενοι, ήταν βουλευτές μας μέχρι το 1989. Βολευτές δηλαδή, όπως με παρρησία ομολόγησε ένας εκ των μειονοτικών.
    Πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν σήμερα στη Βουλή? Πιθανόν το 90%
    Συμφωνώ απολύτως με τις δύο προτάσεις και επαυξάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παγκοσμίως πάντως δε βλέπω κάποια σοβαρή προσωπικότητα να ασχολείται με την πολιτική εδω και αρκετά χρονια, δείτε Τραμπ,Μερκελ.Πλην ισως Πούτιν και Ερντογαν και λιγο του Κινέζου στη Δύση έχουμε πλήρη μπαχαλοποίηση.Δυσκολα πάντως ισορροπημένη προσωπικότητα να ασχοληθεί με την πολιτική ως εχει.ΝομιΩ οτι αν μπουν ψυχομετρικά τεστ θα μείνουμε χωρίς εκπροσώπηση παγκοσμίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητε Σαββα, σαν ιδεα ειναι καλη. Δυστυχως ομως ανεφαρμοστη για ενα και μονο λογο.
    Αω υποβαλλουμε τους υπαρχοντες Πολιτικους και τους Υποψηφιους σε ενα τετοιο τεστ, ουτε ενα 10% δεν θα περασει το τεστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσέχουμε τί ψηφίζουμε. Ἡ ψῆφος ἔχει ἰσχὺ τεσσάρων ἐτῶν καὶ δὲν ἀνακαλεῖται.
    Προσέχουμε τί ψηφίζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποῦ τά εἴδατε τά 4 χρόνια; Κάποιοι νομίζουν ὅτι Ψηφίζουμε γιά πάνω ἀπό 4 χρόνια!

      Στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 λήγουν τά 4 χρόνια ἀπό τίς ἐκλογές τῆς 20ής Σεπτεμβρίου 2015.
      Στίς 21 Σεπτεμβρίου 2019, δέν θά ἔχουμε νόμιμη Κυβέρνηση.

      Διαγραφή
  12. Προτείνω γιά τό τέστ, καί ἕνα κείμενο στά ἀγγλικά, μέ τήν ἐρώτηση στό τέλος: Νομίζετε ὅτι μιλήσατε ἀγγλικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. το οτι οι εναντι ημων γειτονες επετυχαν καποια πραγματα (μεχρι τωρα), δεν σημαινει οτι οι εδω κατοικοι ειναι ηλιθιοι. ΕΑΝ ο οποιοσδηποτε ανεκαλυψε εναν αρτιο τροπο εκλογης και αναδειξης αριστων σε καθε τομεα ηγετικο της χωρας μας, απλα ΔΕΝ καταφερε να το εφαρμοσει.Αυτο αποτελει και την Αχιλλειο πτερνα της χωρα μου, και οσων αλλων ετυχε να γινει χωρα των.Το θεμα απλα ειναι οτι δεν καταφεραμε να εξαλειψουμε το αποστημα , που ειναι το σκηπτρο της διχονοιας.Υπαρχουν αναλυσεις απο ανθρωπους, μορφωμενους που χρησιμοποιωντας την ελληνικη γλωσσα , το εξηγουν με τροπο ωστε να γινει κατανοητο ακομη και απο τον πλεον αμορφωτο(οπως ετυχε να ειμαι και εγω).Το θεμα ειναι λοιπον, οτι εχουμε εναν ασθενη επι ττης κλινης που λεγεται Ελλας, και εχουν επιστρατευτει ιατροι μαιευτηρες, κτηνιατροι, μαμμες καφετζουδες και συζητουν επι ωρες χρονια , και στο τελος διεπιστωνουν οτι ο ασθενης εγερασεν τοσο που δεν επιδεχεται πλεον θεραπεια.Οποτε η γινεται ευθανασια, η αναζητουμε αλλον ιατρο μπας και τον σωσουμε.Αν νομιζετε οτι αυτοι οι βουλευτες ειναι ηλιθιοι κανετε λαθος.Ρωτηστε τους ποιους προτεινουν δια καταλληλους βουλευτες και ναστε βεβαιοι οτι θα προτεινουν τα πλεον καταλληλα προσωπα.Ο ληστης δεν θελει φιλο ληστη, ο βιαστης δεν θελει φιλο βιαστη(μην τυχον και τον βιασει), ο κλεφτης δεν θελει φιλο κλεφτη και τελικως ο προδοτης δεν θελει φιλο προδοτη.
    Φερει ευθυνη και ο λαος.Αλλα ποιος λαος? Αυτος που ζητοκραυγαζει ως εθναρχη τον .. η Κυπρος κειται μακραν?Αυτος που επι σαραντα και ετη δεν καταφερε να λαμψει η αληθεια δια την προδοσια της κυπρου? Αυτο λεγεται<>.
    Τωρα τιποτε δεν ειναι προδιαγεγραμμενο.Αγνωστο τι ξημερωνει αυριο και πως δυναται να αλλαξει η καταστασις.Ντροπη.Μια Ελλας να εχει καταντησει σκουπιδοτοπος και ζητιανος.
    Διαβαζα τις προαλλες εδω, οτι η Αιγυπτος εχει φ 16, αγορασε σαραντα ραφαλ και αγοραζει εικοσιεπτα σουχοι συν πολεμικα απο Γαλλια.Ελικοπτεροφορα φρεγατες κλπ και αισθανθηκα ντροπη.Δηλ εαν αυριο συναντησω εναν Αιγυπτιο, θα ντραπω και θα κοιταξω να αποφυγω συζητηση μαζι του , φοβουμενος οτι θα θιξει αυτο το θεμα.Ντροπη.Ηθελα να ξερα πως στο καλο καταφερνει η Αιγυπτος και οχι εμεις.
    Ας ελπισουμε για κατι καλλιτερο.Αξιοι υπαρχουν, ας τους αναδειξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ΣΑΓΓΑΡΙΟΣ,

      «…η Αιγυπτος εχει φ 16, αγορασε σαραντα ραφαλ και αγοραζει εικοσιεπτα σουχοι συν πολεμικα απο Γαλλια. Ελικοπτεροφορα φρεγατες κλπ και αισθανθηκα ντροπη. Δηλ εαν αυριο συναντησω εναν Αιγυπτιο, θα ντραπω και θα κοιταξω να αποφυγω συζητηση μαζι του, φοβουμενος οτι θα θιξει αυτο το θεμα. Ντροπη…»

      Τι διαβάζουν τα ματάκια μου. Ρε φίλε, έχουμε πρόβλημα τελικά. Τέτοιοι άνθρωποι ΨΗΦΙΖΟΥΝ!

      Αγαπητέ, αν ζηλεύεις τον Αιγύπτιο (αλήθεια, έχεις ταξιδέψει ποτέ στην Αίγυπτο να δεις τι ‘όμορφα’ ζουν εκεί;) μόνο και μόνο επειδή έχουν αγοράσει πολεμικά σίδερα κι αισθάνεσαι ‘ντροπή’… αν θα συναντήσεις Πακιστανό ή Ινδό (οι οποίοι ζούνε κυριολεκτικά μέσα στα σκατά τους) που έχουν πυρηνικά όπλα, τι θα πρέπει να κάνεις; Χαρακίρι; Και να σου πω, αν με την ίδια έννοια συναντήσεις κάποιον από το Λουξεμβούργο (έχεις ταξιδέψει ποτέ στο το Λουξεμβούργο;) που έχουν υποτυπώδεις ένοπλες δυνάμεις, τότε τι; Μήπως θα νιώσεις ανωτερότητα;

      Μήπως κάποιοι από εσάς το έχετε χάσει εντελώς το μυαλό σας; Πάτε καλά; Τι άλλο θα ακούσουμε; Άκου λέει, θα ντραπεί τον Αιγύπτιο! Μνημόνια re μέχρι να σβήσει ο Ήλιος και λίγα θα είναι! Κι οι Γερμανοί είναι πολύ συμπονετικοί – αν ήμουν εγώ Γερμανός και είχα να αντιμετωπίσω τέτοια χαϊβάνια που ‘ντρέπονται’ επειδή δεν έχουν ‘σίδερα’, θα σας είχα κάνει πολύ χειρότερα.

      Ρε τι ζούμε με τον κάθε πικραμένο που δεν έπαιξε με στρατιωτάκια όταν ήταν μικρός…!

      Διαγραφή
  14. Σαββα, οσο και να θες να το σωσεις, ο πολιτικος κοσμος και η δημοκρατια ειναι απο τα χειροτερα για την ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΟΣ πολιτευματα. Μονος τα γραφεις... Ανισσοροποι, ανιστοριτοι, ανευθυνοι, και κυριως ειναι πρακτορες οι δημοκρατες πολιτικοι. (ειτε μεσω τις μασσωνιας, ειτε μεσω επιχειρηματιων, ειτε ξενων χωρων). Εθνικη Αντισταση και συνεργασια ΟΛΩΝ των Πραγματικα σκεπτομενων ΥΠΕΡ του ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οχι υπερ καποιου πολιτευματος. Μονο υπερ του ΕΘΝΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το δελεαρ του διαβολου ειναι οι "Απολαυσεις"..Εδω παραδοθηκαμε χωρις φρονηση.Δεν ειναι πολλοι οι χαζοι.Οχι.Ειναι ομως πολλοι οι εγωιστες φιλοτομαριστες.Αν κακοτυχα εισαι και απαιδευτος...δεν εισαι χειροτερος απ τον εκπαιδευμενο εγωιστη τομαρι.Συχνα ο δευτερος ειναι χειροτερος διοτι ο εγωισμος αυξανει την καταστροφη πολυ.Καταστρεφοντας το συστημα αξιων το κακο γινεται ανεξελενκτο...Δεν ηταν καλυτεροι οι παλιοι πολιτικοι μας.Εδειχναν μονο.Φαινομενικα.θεατρικα. Το αποτελεσμα ουσιας ...ειναι επισης καταστροφικο...Γιατι ?? Διοτι δεν εξαρταται απ το θεατρο...αλλα απ τον εγωισμο του φιλοτομαρισμου.Η αυτοθυσια εχει εξαφανιστει απο προσωπου γης...(ειναι ειρωνεια αν σκεφτεις οτι ο Χριστος αυτοθυσιαστηκε...δειχνοντας τον δρομο που σωζει.Και ειναι αστειο ..να πιστευεις οτι θα σωθεις εσυ ...αναποδα.)
    Μια προταση : Μην ψηφιζετε ποτε οποιον διαγει βιο απολαυσεων...η τις ονειρευεται....γιατι θα φερει ολεθρο σε ολους.Αν το μοντελο στο νου σας ειναι η αφθονια ...κι οχι η ποιοτητα του μετρου...δεν θα αλλαξει τιποτε ποτε. Θα θεριζουμε ολεθρο...οσα τεστ και να γινουν.Δεν ειναι θεμα ευφυιας..καθε αλλο..Ειναι θεμα εκτος τεστ...Ηθους....Εκτος αν βρηκατε τεστ ηθους !! Αδυνατον....Διοτι ο Θεος αυτο κανει φτιαχνοντας την ζωη....δεν χρειαζεται αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο δεικτης IQ ειναι ανοητος μια και προερχεται απο ανοητους ...Διοτι 200 σουπερ ευφυεις της Κοζα Νοστρα ..το μονο που θα κανουν ειναι ενα ....: τελειο εγκλημα....Αλλα αυτο δεν ειναι το ζητουμενο εδω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαμηλός δεικτης νοημοσυνης σε συνδυασμό με την πολυ χαμηλου επιπεδου εκπαιδευση (και εν τελη παιδεια) ειναι συνταγη καταστροφική, ειδικά αν έχει κάποιος μεγάλες βλέψεις π.χ. Αν ζει στη ζουγκλα του Αμαζονιου με την φυλή του τοτε ειναι μια χαρα , αν όμως θέλει Μερσεντες Άι φόουν και διακοπες τότε εχει τεραστιο πρόβλημα

      Διαγραφή
    2. Αυτος δεν εχει...Η κοινωνια αποκτα αλλο ενα. Αυτος ειναι ασυνειδητος... Δειτε τους ..λαθρο...βρηκαν ετοιμη τεχνολογια...κι επεσαν σαν στουκας...Παιζουν οπως οι μαιμουδες θα επαιζαν περιεργες σε κεντρο εκτοξευσης πυρηνικων πυραυλων.Ασυνειδητα.Δεν γνωριζουν...δεν φανταζονται..δεν σκεπτονται...τι τραβηξε η πλαση για.να φτασει εδω...τι αιμμα...τι αγωνες....τι πονο...τι εργασια...τι θυσιες....τι χρονο....κλπ.Ουτε γιατι οι δικες τους κοινωνιες δεν εφτασαν ποτε εκει...Ουδεις προβλημματισμος....μονο παιχνιδι..νεο...ελκυστικο...Αλλα καποιο πληκτρο ...στην αιθουσα...εκτοξευει θανατο απιστευτο....αφανταστο...ακατανοητο......και θα το πατησουν παιζοντας ανευθυνα ...απο λεπτο σε.λεπτο...Ειναι πολυ απλοικο να.λες : ολοι ιδιοι ειμαστε....εξωφρενικο...ψευδος...αυταπατη...διοτι τιποτε γυρω μας δεν ειναι ιδιο....πουθενα...( δεν εκπολιτιζεσαι με κινητο στο χερι μονο...Θελει αιωνες...κι αν το χωραφι γονιμο).....

      Διαγραφή
  17. Υπάρχει άραγε ελπίδα στο σημερινό πολιτικό σύστημα για μια πολιτική που να εξυπηρετεί κατά προτεραιότητα τα εθνικά συμφέροντα και όχι τα ίδια συμφέροντα και τα συμφέροντα ξένων δυνάμεων? Υπάρχουν σήμερα εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που θα κάνουν την διαφορά? Όχι μόνο σαν μεμονωμένα άτομα σε ένα πολιτικό φορέα αλλά σαν μια συνολική στάση του ίδιου του πολιτικού φορέα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. A)Από το βιβλίο "Η Γεωπολιτική", Ιωάννη Λουκά, 2000, σελ.42-43, (περιληπτικά)

    Η Ελλάδα έχει ισχυρά γεωστρατηγικά ερείσματα, (το 2000), διότι έχει:

    1)Πρώτου μεγέθους γεωστρατηγική θέση.
    2)Εθνική και πολιτιστική ομοιογένεια.
    3)Ισχυρό κοινωνικό ιστό και κοινωνική συνοχή.
    4)Ισχυρή οικονομία.
    5)Ισχυρή στρατιωτική μηχανή.

    Β)Το 1997, στο περιοδικο Νέμεσις της Λιάνας Κανέλλη δημοσιεύτηκε μια (υποτιθέμενη?) δήλωση που ο Κίσινγκερ έκανε το 1994 σε μια συνάντηση υψηλά ισταμένων σε ένα ξενοδοχείο της Ουάσινγκτον. Η πηγή της ήταν άρθρο της Turkish Daily News.[8] Η διαβόητη (υποτιθέμενη?) δήλωση ήταν:

    «Ο λαός των Ελλήνων είναι αναρχικός και δύσκολος να τιθασευθεί. Γι' αυτό πρέπει να τον χτυπήσουμε βαθιά στις πολιτιστικές του ρίζες. Τότε ίσως αναγκασθεί να συμμορφωθεί. Εννοώ να πλήξουμε τη γλώσσα του, την θρησκεία του, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε την δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, ώστε να μην μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή την νευραλγική περιοχή στρατηγικής σημασίας για μας».

    Το απόσπασμα αυτό αναδημοσιεύτηκε, εκτός από το Νέμεσις, στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και στην Αυριανή, υποτίθεται ως γνήσιο. Ο Γιάννης Μαρίνος του Οικονομικού Ταχυδρόμου επικοινώνησε με τον Κίσσινγκερ, ο οποίος έστειλε επιστολή διάψευσης στο περιοδικό καθώς και στην Turkish Daily News. Η διάψευση του Κίσινγκερ δημοσιεύθηκε στα Πολιτικά Θέματα...
    (Από τη Βικιπαίδεια).

    Γ)Σήμερα το 2019, η Ελλάδα:

    1)Εξακολουθεί να έχει πρώτου μεγέθους γεωστρατηγική θέση, αλλά τα σύνορα της απειλούνται, εκτός από την Τουρκία, από την Αλβανία (που εποφθαλμιά την Θεσπρωτία) και τα Σκόπια (που θέλουν την "Μακεδονία του Αιγαίου").
    2)Η Εθνική και πολιτιστική ομοιογένεια έχει χαθεί, λόγω του μαζικού εποικισμού της από αλλοδαπούς. Οι δε εκτρώσεις που ανέρχονται σε τουλάχιστον 200,000 τον χρόνο έχουν επιφέρει πραγματική μείωση του Ελληνικού πληθυσμού, που γερνάει.
    3)Δεν υπάρχει πλέον ισχυρὀς κοινωνικός ιστός και κοινωνική συνοχή.
    4)Η οικονομία της έχει καταστραφεί, με τα Μνημόνια.
    5)Αξιόλογοι εξοπλισμοί δεν γίνονται, εδώ και πολλά χρόνια.

    Δ)Συμπέρασμα.
    Υπάρχει πραγματικό ζήτημα Εσχάτης Προδοσίας, από σημαντικό μέρος της πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας μας.
    Τα περί χαμηλού δείκτη νοημοσύνης και των "ψυχιατρικών προβλημάτων", και το λεγόμενο "insanity defense", είναι φθηνές δικαιολογίες που στην πραγματικότητα δεν στέκουν.

    "The insanity defense, also known as the mental disorder defense, is an affirmative defense by excuse in a criminal case, arguing that the defendant is not responsible for his or her actions due to an episodic or persistent psychiatric disease at the time of the criminal act."

    Αυτό που άμεσα χρειάζεται η Ελλάδα είναι ικανούς πολιτικούς ηγέτες που θα αγαπάνε και θα αγωνίζονται με αυτοθυσία για την Ελλάδα, τον Ελληνικό λαό, την Ορθόδοξη Εκκλησία και την οικογένεια, χωρίς να επιδιώκουν κανένα προσωπικό όφελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η κατάσταση δεν πάει άλλο, στην Δυση η παρακμη άρχισε αισθητα πιο πριν αλλα έγνιε πιο σταδιακά , το 68 η πτωση των ηθων και καπου εκει και ο επικοισμος πιο οργανωμενα όμως, σε εμας απο το 80 η πτωση με το Πασοκ και την "Αλλαγη" και αποτομος επικοισμος μετα το 90 , επι της ουσιας αγνωριστη χωρα μεσα σε 20 χρονια, προσωπικα πλεον δεν είμαι ενάντια στον "επιταχυντισμο" όσο πιο γρηγορα τοσο μεγαλύτερες πιθανότητες να επιζήσουμε σαν εθνος/φυλη.

      Διαγραφή
  19. Πραγματικα πιστευετε πως το ελληνικο προβλημα θα λυθει δια των εκλογων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το ελληνικό πρόβλημα σχετίζεται με την παιδεία και την εκπαίδευση που λαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες. Οι αποφάσεις για την παιδεία λαμβάνονται ή κατευθύνονται από πολιτικούς οι οποίοι καταρχήν θα μπορέσουν να δουν το πρόβλημα που υπάρχει και να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.