29/3/19

Κρασιά Γεροβασιλείου εναντίον Τσίπρα -Ο απίστευτος διάλογος με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

ΟΡΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ
Την οργή τους εξέφρασαν ορισμένοι επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας στον πρωθυπουργό, με αφορμή τις συνέπειες που έχει η Συμφωνία με τα Σκόπια στην επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων.
Ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη χθες, Πέμπτη 28 Μαρτίου, συναντήθηκε με 40 επιχειρηματίες της περιοχής, στο «Μακεδονία Παλλάς». Εκεί άκουσε γκρίνια και παράπονα από τους προσκεκλημένους του, ενώ αρκετοί ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να τον συνοδεύσουν στο επικείμενο ταξίδι του στα Σκόπια, στις 2 Απριλίου.
Ένας όμως εξ αυτών τον περίμενε με μεγάλη ανυπομονησία. Ο γνωστός οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου ήταν εξοργισμένος με όσα έζησε πρόσφατα στη Γερμανία, στη διεθνή έκθεση κρασιού Prowein, και γράφτηκαν από σχεδόν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ. Ήταν οι προκλήσεις των Σκοπιανών, οι οποίοι παραβιάζοντας κατάφωρα τη Συμφωνία των Πρεσπών στο περίπτερό τους διαφήμιζαν τα κρασιά τους ως «Wines of Macedonia».
Ο κ. Γεροβασιλείου, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Εστία», φωτογράφισε τα προϊόντα που είχαν εκτεθεί σε ένα μεγαλειώδες περίπτερο, σε σχέση με το μέγεθος της χώρας που εκπροσωπούνταν, και τα έδειξε στον πρωθυπουργό. Ήταν δύο κρασιά, λευκό και κόκκινο, που στις ετικέτες τους είχαν τις μορφές και τα ονόματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Ερμή.
Επίσης, έδειξε στον πρωθυπουργό φωτογραφία της ποικιλίας των Σκοπιανών που έχει τον τίτλο «Big Macedonian Red» και εικόνα του τουριστικού περιπτέρου-μαμούθ της Βόρειας Μακεδονίας. Μόνο που το όνομα Βόρεια Μακεδονία ήταν με μικρά γράμματα δίπλα στη φράση υπουργείο Τουρισμού, ενώ στο κέντρο του περιπτέρου έγραφε με μεγάλα γράμματα «Μακεδονία», σκέτο!
Αφού τα έδειξε όλα αυτά ο κ. Γεροβασιλείου στον πρωθυπουργό, εκείνος είχε μείνει έκπληκτος και άκουσε αυτά που είχε να του πει ο Μακεδόνας επιχειρηματίας.
«Αυτοί οι άνθρωποι, κύριε πρόεδρε, θέλουν προσοχή. Το κρασί που μπαίνει σε σπίτια και σερβίρεται σε καταστήματα σε χιλιάδες ανθρώπους δεν είναι ανώνυμο προϊόν. Ειδικώς όταν φέρει πάνω του εθνικά σύμβολα. Και ο Μέγας Αλέξανδρος είναι εθνικό σύμβολο», είπε ο οινοποιός στον κ. Τσίπρα.
Τότε, σύμφωνα με την «Εστία», ο πρωθυπουργός τού απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα».
Ας σημειωθεί ότι λίγες ώρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε εκδήλωση του υποψηφίου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος είχε αποκαλέσει «φασίστες» όσους αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Πηγή: Κρασιά Γεροβασιλείου εναντίον Τσίπρα -Ο απίστευτος διάλογος με τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη | iefimerida.gr 

12 σχόλια:

  1. Δυστυχώς κύριοι αυτούς επέλεξε ο ελληνικός λαός !!! Το άτομο είναι τόσο άχρηστο και ανίκανο που δεν αντιλαμβάνεται το κακό που έκανε προσδίδοντας την χώρα λέγοντας στον κυρ Γεροβασιλειου ..«Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα».
    Βρε άχρηστε ολα αυτά δεν τα περίμενες !!!! απλά ειναι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια, Συμφωνώ απόλυτα, μέχρι και τον πάπα της Ρώμης έβαλε στο χέρι κι ο τελευταίος το υποστηρίζει!

      Διαγραφή
  2. Και ο Λαφαζάνης λέει ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αποφασισμένος να αποδεχθεί σκέτο το Μακεδονία από το 1913-14, βλέπε ανωτέρω άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προφανώς κάποιοι ψηφοφόροι δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν. Αν νομίζουν κάποιοι ψηφοφόροι πως ο πρωθυπουργός της χώρας «εξεπλάγη» και «ζήτησε ντοκουμέντα για να κάνει τον χωροφύλακα», είναι τόσο έξυπνοι όσο ένα κομοδίνο - ίσως μάλιστα το κομοδίνο να είναι πιο έξυπνο.

    Ας σοβαρευτούμε! Μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας, όχι για τον κυρ Τάκη, το 70άρη συνταξιούχο ΟΓΑ ή την κυρα Κούλα που έχει το κομμωτήριο της γειτονιάς οι οποίοι αντλούν την ενημέρωσή τους από το χορταράκι που τους σερβίρει η TV. Μιλάμε για τον πρωθυπουργό της χώρας – αυτό που κυβερνά το κράτος και λαμβάνει καθημερινή και εξειδικευμένη ενημέρωση προερχόμενη από Υπηρεσίες ασφαλείας και Διπλωματικές αποστολές! Ένας πρωθυπουργός, έχει την δυνατότητα να γνωρίζει πολύ καλά τι συμβαίνει, την στιγμή ακριβώς που συμβαίνει!

    - Εάν κάποιοι αρέσκονται στο αφήγημα που θέλει τον πρωθυπουργό «έκπληκτο» με τις τακτικές που ακολουθούν οι FYROMέζοι…

    - Εάν κάποιοι νομίζουν πως ο πρωθυπουργός της χώρας δεν λαμβάνει καθημερινές αναφορές για χάρτες «Μεγάλης Μακεδονίας», για παραβάσεις Συμφωνιών, για πόλεμο προπαγάνδας και όσα συμβαίνουν στην αθέατη πλευρά της Διπλωματίας…

    - Εάν κάποιοι δέχονται να εξαπατηθούν από το θεατρικό «μα είναι δυνατό να μας εξαπάτησαν έτσι και να αθετούν τη συμφωνία; πω, πω, πω, για φέρε μου να δω τις φωτογραφίες»…

    …τότε ας μας απαλλάξουν από την παρουσία τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, διότι η κριτική τους (αν)ικανότητα, επηρεάζει τις τύχες όλων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιντμαν ..εισαι σιγουρος για οτι ζητας ..τελευταιο ? Διοτι αντιβαινει στην διαπιστωση σου ποιος καταλαβαινει τι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ Δημητρης Κ,

      Σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο του Πάπα - παρά την αντίθετη άποψη που διατηρεί για εμένα ο φίλος Κριστιάν. Αν και συνήθως «φυτεύω» επίτηδες 1-2 ασήμαντα ορθογραφικά λαθάκια στα κείμενα που δημοσιεύω για λόγους που δεν χρειάζεται να αναφερθούν, ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να γραφεί κάτι με λάθος τρόπο και να δημιουργηθεί παρεξήγηση.

      Εν πάση περιπτώσει, η ευχή μου ήταν να κρατηθούν μακριά από την κάλπη όσοι παρουσιάζουν τάσεις λαιμαργίας στο σανό που σερβίρεται. Βέβαια, θα μου απαντήσεις «…μα καλά, είναι δυνατό να παραδεχτεί κανείς πως τρώει σανό και μάλιστα να κρατηθεί μακριά από την κάλπη για να μην προκαλέσει περισσότερο κακό με τις λάθος επιλογές του;…». Χμμμ ναι, σε αυτό δεν έχω βρει ακόμη λύση, αλλά το επεξεργάζομαι.

      Διαγραφή
    2. Εχουμε δεχτει οτι ..δεν καταλαβαινει. Οκ ? Τι ζητας.?? Να καταλαβει απο μονος και να φυγει.?? Δεν στεκει...

      Διαγραφή
  5. ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΚΥΡΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΓΚΛΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΑΦΟΥ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΜΕ ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΜΑ....ΑΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Τότε, σύμφωνα με την «Εστία», ο πρωθυπουργός τού απάντησε: «Φέρτε τα! Τα θέλω! Αυτά είναι ντοκουμέντα ότι παραβιάζεται η Συμφωνία των Πρεσπών. Καλά κάνατε και τα φωτογραφίσατε. Αυτά θα μας βοηθήσουν! Δυστυχώς πρέπει να παίξουμε λίγο και τον χωροφύλακα τώρα"

    Καλά κρασιά Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εξωτερική πολιτική της δεκάρας, πλήρως υποταγμένη στα κελεύσματα της Γερμανίας! Η αριστερά της εθνικής αντίστασης εκτελεί διαταγές των Γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.