29/3/19

Τουρκικά ΜΜΕ: Πόλεμος με τις ΗΠΑ για τα… μάτια Ελλάδας και Κύπρου


Σενάρια πολέμου μεταξύ Τουρκίας - ΗΠΑ στο Αιγαίο αναλύει σήμερα πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Γενί Σαφάκ με τίτλο «Ο 6ος στόλος θα επιτεθεί στην Τουρκία».
Το δημοσίευμα επικαλείται το βιβλίο του αρχηγού των ναυτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, Τζον Ρίτσαρντσον, με τίτλο "Fleet Tactics and Naval Operations", που εκδόθηκε το 2018 και στο οποίο αναλύονται διάφορα σενάρια πολέμου, ανάμεσα στα οποία και στην περιοχή του Αιγαίου.
Σύμφωνα με το σενάριο στο παράρτημα του βιβλίου με το όνομα «Πόλεμος στο Αιγαίο», Ελλάδα και Τουρκία έχουν φτάσει σε μία μη αναστρέψιμη ένταση και οι ΗΠΑ, που υποστηρίζουν την Ελλάδα, επιτίθενται με τον 6ο στόλο της στην Τουρκία.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEV TV, Μαρία Ζαχαράκη, το δημοσίευμα πλαισιώνεται με χάρτες που εξηγεί τις πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας.
Στον πρώτο χάρτη, σύμφωνα πάντα με το σενάριο, η Ελλάδα αποφασίζει να εγκαταστήσει τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Η Τουρκία, για να αποτρέψει αυτή την κίνηση, προειδοποιεί με σκληρό τρόπο την Αθήνα, η οποία ωστόσο δεν κάνει πίσω και πλοία της κατευθύνονται προς την Κύπρο, αλλά βυθίζονται από το τουρκικό ναυτικό.
Στο δεύτερο χάρτη, Τούρκοι κομάντος ξεκινούν επιχείρηση για την κατάληψη των νησιών της Μυτιλήνης, της Χίου, της Σάμου και της Κω.
Στον τρίτο χάρτη, στα νότια της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Χάρι Σ. Τρούμαν και άλλα πλοία των ΗΠΑ έρχονται αντιμέτωπα με τα τουρκικά πλοία.
Στον τέταρτο χάρτη, φαίνονται αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις να αναπτύσσονται στα βόρεια της Χίου και νότια της Αμοργού και να στοχεύουν το Αϊβαλί, τη Σμύρνη, το Τσεσμέ, το Κουσάντασι και την Αλικαρνασσό. Το ‘οπλοστάσιο’ του 6ου στόλου αναπτύσσεται στο Κρητικό αρχιπέλαγος στα βόρεια του νησιού.
Πηγή: Philenews/ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. Οι ΗΠΑ και όλη η παρέα τους θέλουν στα ενεργειακά να κάνουν διαπραγματεύσεις με κρατίδια, όπως η διχοτομημένη Κύπρος, το Κουβέιτ, το Κατάρ.
    Σίγουρα δεν θέλουν να διαπραγματεύονται με περιφερειακές και προβληματικές δυνάμεις όπως η Τουρκία ή η Ρωσία.
    Οπότε η Τουρκία είναι εκτός ενεργειακού παιχνιδιού και αν προσπαθήσει να μπει θα την βγάλουν με το καλό ή το κακό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.