31/3/19

Η Ρωσία αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τον πρώτο δορυφόρο που λειτουργεί ως «αρπακτικό»

Λεπτομέρειες για τον δορυφόρο που θα λειτουργεί ως διαστημικό «αρπακτικό», καθαρίζοντας τα διαστημικά συντρίμμια σε τροχιά, έδωσε η ρωσική εταιρεία που τον αναπτύσσει.
Η κρατικά χρηματοδοτούμενη εταιρεία Ρωσικά Διαστημικά Συστήματα παρουσίασε το σχέδιο και τα χαρακτηριστικά της τελευταίας δημιουργίας της που είναι ένας δορυφόρος ικανός να «καταβροχθίζει» ό,τι έχει απομείνει από δορυφόρους στην τροχιά του πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια ενός πλήρους επιχειρησιακού κύκλου, ο δορυφόρος μπορεί να ανακυκλώσει έως 500 κιλά από διαστημικά συντρίμμια, όπως ανέφεραν οι ειδικοί που τον ανέπτυξαν. Επιπλέον, θα χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα απορρίμματα ως λειτουργικό καύσιμο.
Ο δορυφόρος των 2,5 τόνων θα σταλεί σε χαμηλή τροχιά, σε ύψος περίπου 400 χιλιομέτρων, όπου αφού εντοπίσει την πρώτη του «λεία», την οποία θα αρπάξει χρησιμοποιώντας δίχτυ δύο τμημάτων, θα τη συμπιέσει και θα τη μετατρέψει σε σκόνη. Αυτή, με τη σειρά της, θα μετατραπεί σε ψευδο-υγροποιημένο καύσιμο με τη χρήση αερίων οξυγόνου και υδρογόνου τα οποία θα παράγονται από τον ίδιο τον δορυφόρο.
Όπως δήλωσε η ίδια η εφευρέτης του δορυφόρου, Μαρία Μπάρκοβα, η εφεύρεσή της θα ενεργεί βασικά ως ένα διαστημικό «αρπακτικό» που θα τρέφεται από άλλους δορυφόρους προκειμένου να φτάσει σε υψηλότερες και πιο «βρώμικες» — από διαστημικά σκουπίδια — τροχιές.
Πηγή: Σπούτνικ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.