30/3/19

Ζορπίδης: Ο Τσίπρας θέλει κολαούζους για το ταξίδι στα Σκόπια

Νέο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και την κυβέρνηση

Στην καταγγελία ότι η κυβέρνηση αναζητά επιχειρηματίες που θα συνοδεύουν ως «κολαούζοι» χωρίς ατζέντα τον πρωθυπουργό στην επικείμενη επίσκεψή του στην Βόρεια Μακεδονία προέβη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος έχει αρνηθεί να λάβει μέρος στην αποστολή.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Ζορπίδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να μετατρέψει σε «θέατρο» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, για επικοινωνιακούς λόγους.

Τόνισε πως ο ίδιος και άλλα μέλη του Επιμελητηρίου δεν προσκλήθηκαν από την κυβέρνηση στην σύσκεψη προετοιμασίας για την επίσκεψη της προσεχούς Τρίτης, αλλά απλά κλήθηκαν να ακολουθήσουν τον πρωθυπουργό χωρίς ατζέντα.
Ο κ. Ζορπίδης έχει ταχθεί κατά της συμφωνίας των Πρεσπών όμως επανέλαβε ότι η απόφαση του Επιμελητηρίου ελήφθη ομόφωνα και δεν αντανακλά προσωπικές θέσεις του.
Σημείωσε θα μπορούσε προ πολλού να ταξιδεύσει μόνος του στα Σκόπια για επιχειρηματικές δραστηριότητες, εάν ήθελε, και συνεπώς δεν προτίθεται να μεταβεί στην γειτονική χώρα απλά για να φωτογραφηθεί συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό.
Ο κ. Ζορπίδης έχει βρεθεί στο στόχαστρο κυβερνητικών στελεχών για την στάση του. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς τον έχει κατηγορήσει συμπεριφέρεται υποκριτικά, με πολιτικά κριτήρια, καθώς δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Βόρεια Μακεδονία.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου αντέτεινε πως «δεν κάνει δουλειές» στα Σκόπια αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό το ζήτημα, καθώς δεν είναι παράνομο να δραστηριοποιείται στην γειτονική χώρα.
Πρώτο Θέμα

12 σχόλια:

  1. Κύριοι, είμαι Μακεδόνας και μου είναι αδύνατο να αποκαλώ τους κατοίκους της γειτονικής χώρας ως Μακεδόνες. Όμως, δε φαίνεται να υπάρχει ένα παράθυρο, με οικονομικό τρόπο, για έλεγχο της γειτονικής χώρας; Δε θα θέλαμε να ελέγχουμε αυτή τη χώρα και να την επηρεάζουμε, γιατί όχι και να την εξελληνίσουμε εν μέρη; Θα ήταν καλύτερο πιστεύεται αυτή την επιρροή να την ασκούν οι Τούρκοι ή οι Γερμανοί;

    Χάσαμε και κερδίσαμε κάποια πράγματα με την συμφωνία των Πρεσπών, δυστυχώς, κάποια από αυτά που χάσαμε ήταν χαμένα προ πολλού, το μέλλον μας όμως πως θα το αλλάξουμε;

    Τα παλιά χρόνια ο ελληνισμός εξελλήνιζε πληθυσμούς και πιστεύεται με ποιον τρόπο; Με πολιτισμό και οικονομία. Ας προσπαθήσουμε το μέλλον μας να το καθορίσουμε με τις επιτυχίας που ΘΑ έχουμε, όχι με βροχή ένδοξων πτωμάτων.

    Οι Έλληνες επιχειρηματίες της βορείου Ελλάδος δεν θα συμμετέχουν στην επιχειρηματική αποστολή στα σκόπια και έτσι χάνεται η ευκαιρία τα θέλω τους και τις ανάγκες τους να επηρεάσουν την γειτονική χώρα. Αποκλείουν τον εαυτό τους από πραγματική αλλαγή στο εμπόριο όσον αφορά το όνομα "Μακεδονία". Δεν πιστεύω ότι πετυχαίνουν τίποτα καλό έτσι. Στην τελική, η γειτονική χώρα διψάει για επενδύσεις, χρήματα, δουλειές. Αν είχαν κέρδος οικονομικό, θα μπορούσαν να κερδίσουν με τη σειρά τους αυτό που δεν έχουν τώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εγω πιστευω επειδη η προδοτικη κηβερνηση δεν καλεσε την αντιπολητευση να διαπραγματευτουνε μια καλη συμφωνια ολοι μαζι(σιγουρα η συμφωνια θα ηταν καλυτερη) και με τον κοσμο να γνωριζει τα σταδια της διαπραγματευσης διχασε τον ελληνα και διμιουργισε μια μεγαλη αντιδραση. με το απαφασηζω κ διαταζω δουλεια δεν γινεται. η αμερικη λεει εγω ειμαι ο ποιο δυνατος και τα 70 πορτοκαλια απο τα 100 θα τα τρωω εγω, η ελλαδα που ειναι ποιο δυνατη λεει 30 ποτροκαλια πορτοκαλια για εμενα 70 για τους σκοπιανους.

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, η συμφωνία αυτή τους δίνει το δικαίωμα να λένε πως είναι Μακεδόνες και η γλώσσα που μιλάνε Μακεδονική. Οι νομικές υποσημειώσεις όσο περνάνε τα χρόνια δεν θα έχουν καμία απολύτως σημασία όταν θα μπορούν να πιέσουν με άλλους τρόπους μέσω μεγάλων δυνάμεων και τεχνητών μειονοτήτων οι οποίες θα δημιουργηθούν και με ελεύθερη μετανάστευση όταν γίνουν μέλη της ΕΕ.

      Δεύτερον, ακόμα και με το προβληματικό "Βόρεια Μακεδονία" δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό και επιμένουν στο Μακεδονία σκέτο σε πολλές εκθέσεις και γενικά εκδηλώσεις.

      Τρίτον, τα παλιά χρόνια που αναφέρεις ο Ελληνισμός πρώτα νικούσε(βλέπε Μέγας Αλέξανδρος) με τη χρήση όπλων και μετά με οικονομία και πολιτισμό τους ενσωμάτωνε. Μαστίγιο και καρότο. Φυσικά και δεν προτείνω να κάνουμε πόλεμο εναντίον τους απλώς αυτά όσον αφορά τα της ενσωμάτωσης.

      Τέταρτον, δεν είναι τα πάντα οικονομία. Οικονομία και να χρεοκοπήσεις ξαναφτιάχνεις, εδάφη που χάνεις για να τα ξαναπελευθερώσεις μπορεί να χρειαστούν και αιώνες.

      Πέμπτον, αυτοί είχαν το ζόρι. Για ποιο λόγο να δεχθούμε εμείς τη λέξη Μακεδονία? Επειδή αυτοί από το 1944 και μετά με την προπαγάνδα του Τίτο πίστεψαν, πιστεύουν και θα πιστεύουν σε ένα ψέμα και με την πρώτη ευκαιρία (ασχέτως αν είναι ανίσχυροι οι ίδιοι) με τη βοήθεια ενός ή περισσοτερων μεγάλων παικτών θα κοιτάξουν σε αλλαγή συνόρων και ένωση της "Βόρειας" με τη "Νότια" Μακεδονία? Αυτό που υποστηρίζουν χρόνια τώρα βασίζεται σε λάθος αντίληψη της (ιστορικής) πραγματικότητας και ψυχιατρικά λέγεται Σχιζοφρένεια. Δικό τους το πρόβλημα λοιπόν. Δεν θα τρελαθούμε όλοι μας επειδή αυτούς τους τα μάθανε έτσι, τρελάθηκαν με την πλύση εγκεφάλου του Τίτο και επιμένουν και θα επιμένουν σε ένα ψέμα με μια προβληματική συμφωνία η οποία σε βάθος λίγων δεκαετιών θα γίνει κουρελόχαρτο!

      Υπήρχε λύση. Να το προτείναμε με λίγα “τυράκια” μέσα:

      Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία με μορφή ομοσπονδίας (δηλ κάτι σαν μια Γιουγκοσλαβία σε μικρή έκδοση). Ας ονομάζανε ένα τμήμα, περιφέρεια ή και ομοσπονδιακό κρατίδιο της ομοσπονδιακής χώρας τους Μακεδονία του Βαρδάρη(σε Σλαβική γλώσσα, όχι αγγλικά) για εσωτερική χρήση χωρίς καμία νομική σημασία διεθνώς και υπηκοότητα “Πολίτης της Κεντρικής Βαλκανικής Δημοκρατίας”. Εσωτερικά ας λέγανε ότι θέλανε..άλλος ας δήλωνε Σέρβος, άλλος Βούλγαρος, άλλος Έλληνας, άλλος Αλβανός, άλλος Γύφτος κι άλλος ΣλαβοΜακεδόνας.

      Εμείς(κι όλοι) συμφωνίες ως κράτος θα υπογράφαμε με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Κεντρικής Βαλκανικής Δημοκρατίας η οποία θα είχε πολίτευμα προεδρική Δημοκρατία και όχι Προεδρευομενη. Παράλληλα το ομοσπονδιακό Σύνταγμα τους δεν θα ανέφερε φυσικά καθόλου τη λέξη Μακεδονία στο όνομα του, ενώ για εσωτερική χρήση η περιφέρεια ή και ομοσπονδιακό κρατίδιο της “Μακεδονίας του Βαρδάρη” θα δήλωνε ότι μιλάνε μία σλαβική Βαλκανική γλώσσα που μοιάζει με άλλες σλαβικές(Βουλγάρικη, Σέρβικη) γλώσσες της περιοχής(αφού ανήκουν στην ίδια γλωσσική ομάδα, λογικό να μοιάζουν λίγο εως αρκετά ) και δεν έχει καμία σχέση με την Μακεδονία των Ελλήνων, τον Μέγα Αλέξανδρο κτλ. Μακεδονική(σκέτο ακόμα και με υποσημειώσεις) γλώσσα πουθενά. Επίσης στα προϊόντα τους θα γράφανε “Προϊόν της Κεντρικής Βαλκανικής Δημοκρατίας”. Μακεδονικός/ό κομμένα. Ένα άλλο “τυράκι” είναι ότι στα ΠΟΠ προϊόντα τους του συγκεκριμένου ομοσπονδιακού κρατιδίου θα μπορούσαν να γράφουν κι ένα “Slavomakedonski”. Μέχρι εκεί. Στα αγγλικά και “Μακεδονικό” σκέτο ή και με Ήλιο Βεργίνας και Μέγα Αλέξανδρο ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλα παραμύθια, κομμένα όλα.
      Αυτό βέβαια δεν θα άρεσε στους Σλάβους διότι ανέκαθεν θέλουν να πετύχουν το “Μακεδόνας” σκέτο (για χρήση ως “πολιορκητικό κριό" στο μέλλον) και πιθανόν να άρεσε περισσότερο στους Αλβανούς διότι αυτό το μοντέλο τους δίνει ισχυρό ομοσπονδιακό μοντέλο, το πραγματικό 50% στη διοίκηση της χώρας και όχι μόνο αυτό αλλά να μπορούν να διεκδικήσουν και τη θέση του προέδρου.

      Διαγραφή
    3. Άρα θα είχαν να επιλέξουν τα εξής:

      α) Τη λύση “Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία” που θα μας κάλυπτε όλους απόλυτα από κάθε άποψη. Το “Μακεδονία” είναι εσωτερικό σας πρόβλημα επειδή είστε Σλάβοι και Αλβανοί. Η Ελληνική Δημοκρατία σας προτείνει μία λύση ομοσπονδιακού μοντέλου που θα μπορέσει να φέρει μία ισορροπία όπως επί Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας αλλά με σαφή αποδοχή εκ μέρους σας ότι δεν έχετε καμία σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και το Αρχαίο Μακεδονικό βασίλειο και τη λέξη Μακεδόνας σκέτο. Take it or leave it. Μακάρι να το δέχονταν και να πηγαίνανε όλα καλά και γι’ αυτούς και για εμάς και σε βάθος 50 ετών τουλάχιστον.

      β) Να μην λυθεί πάλι το θέμα, να επιμένουν στα δικά τους, να μείνουν έξω από ΝΑΤΟ και ΕΕ και να διαμελιστούν. Είναι νέο κράτος, χωρίς θέση σε ισχυρές συμμαχίες και ανίσχυρο στρατιωτικά.

      2 εκατομμύρια είναι και θα πηγαίνανε σε 4 χώρες. Πόσο πια θα μεγάλωνε η Βουλγαρία? Πόσο η Σερβία? Ακόμα κι ένα εκατομμύριο να έπαιρνε η Αλβανία και τα μισά εδάφη, πάλι θα την είχαμε άνετα στρατιωτικά αν τολμούσε να κάνει κάτι στην Θεσπρωτία. Άμεση στρατιωτική εισβολή-αντίποινα με δυο ταξιαρχίες (+ μία με έφεδρους καταδρομείς) στη Βόρεια Ήπειρο και εφαρμογή πρωτοκόλλου της Κέρκυρας. Δεν γίνεται να σε αγαπάνε όλοι όσο κι αν έχεις καλές προθέσεις. Δεν θα κάτσεις να χαλάσεις τον εαυτό σου επειδή δεν έχουν γούστο. Τουλάχιστον όμως να σε σέβονται. Κι όταν δεν σε σέβονται...να σε τρέμουν.

      Όχι να βγαίνει ο Μάθιου Νίμιτς με θράσος και να σου λέει "Τόσα χρόνια είχε μέσα το Μακεδονία, δεν μπορεί να μην το έχει και τώρα" και να υπάρχουν πολιτικοί στην Ελλάδα που να το δέχονται αυτό ενώ θα δεν θα έπρεπε καν να το ακούσουν αυτό το πράγμα!!! Σώπα ρε μεγάλε θα τα πρότεινες αυτά στο μικρό Ισραήλ ? Που νομίζεις ότι μιλάς?! Να μας πει πόσα χρόνια ήταν χωρίς τη λέξη “Μακεδονία”!!! Από το 44 και μετά το είχε το όνομα Μακεδονία και σαν κράτος ανεξάρτητο από αρχές δεκαετίας 90. Πόσα χρόνια πριν είχαν άλλα ονόματα? Νέο κράτος είναι δεν θα μας κλέψει πολιτισμό και εδάφη. Απαράδεκτο να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στο θέμα. Ανοίγουμε Κερκόπορτα σε βάθος λίγων δεκαετιών.

      "Ή θα αλλάξετε όνομα και ομοσπονδιακό μοντέλο που θα σας σώσει σε βάθος χρόνου ή θα σας κάνουν Αλβανοί κόσκινο". Take it or Leave it. Και ναι εκβιασμός. Στις διεθνείς σχέσεις και για το εθνικό συμφέρον όταν απαιτείται είμαστε ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ.

      Να ξέρει ο άλλος ότι “οι Έλληνες είναι πολύ σκληροί στο τραπέζι”. Μας βλέπουν μαλακούς και έχουν αποθρασυνθεί όλοι και κλαιγόμαστε συνέχεια “Κύρια κυρία με ενοχλεί”. Στο μπούλινγκ απαντάς αδίστακτα με τρόμο. Μηδενική ανοχή.
      Τόλμησαν να πετάξουν οι Τούρκοι εναντίον του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ δηλαδή τον Έλληνα πρωθυπουργό(σήμερα ο Τσίπρας, αύριο άλλος, μιλάμε για την προστασία του θεσμού ΑΠΌ ΚΑΘΕ ΑΠΕΙΛΗ) και εμείς τι κάναμε? Αναχαίτιση και διάβημα. Και μας απαντάνε με ισλαμικό φασιστικό ιμπεριαλιστικό μογγολικό θράσσος: “Κάναμε συνήθη εκπαιδευτική δραστηριότητα στο Αιγαίο”. ΌΧΙ! ΚΑΤΆΡΡΙΨΗ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ: “Προστατέψαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό από άγνωστη τρομοκρατική απειλή εντός του FIR Αθηνών και του Εθνικού εναεριου χώρου”
      Κι αν τολμάνε ας κάνουν πόλεμο!!!

      ΡΙΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ?!


      ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΕΞΩ?!


      Μυαλά ραγιάδων.

      Διαγραφή
    4. @Γιώργος Γεωπόνος, κατ αρχήν δεν είναι θέμα για την Τουρκία εδώ, και συγκεκριμένα αυτό που ουσιαστικά λέω είναι ότι ο ελληνισμός επικράτησε χωρίς τα όπλα και επιμένω, η τελευταία φορά που ο ελληνισμός επικράτησε με όπλα ήταν με τον Μέγα Αλέξανδρο. Όμως, ο εξελληνισμός της ανατολίας είχε ήδη ξεκινήσει αιώνες πριν, οι Φρύγες στην ανατολία χρησιμοποιούσαν το ελληνικό αλφάβητο αιώνες πριν τον Μέγα Αλέξανδρο σε εποχή που οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για την ενδοχώρα της ανατολίας. Ο ελληνισμός κυριάρχησε στην ανατολική μεσόγειο ολοκληρωτικά αιώνες μετά τον Μέγα Αλέξανδρο όταν δεν υπήρχε ελληνική διοίκηση, με κατακτήσεις Ρωμαίων. Ο εξελληνισμός της ανατολίας "ολοκληρώθηκε" στην εποχή του Βυζαντίου. Αυτό δεν έγινε μόνο επειδή έτυχε για ένα διάστημα να έχουν Έλληνες διοικητές και ολιγάρχες με τους επίγονους, έγινε γιατί ο ελληνικός πολιτισμός ήταν ο μοναδικός οικουμενικός πολιτισμός της περιοχής. Τέλος, δεν ζούμε στο 800 και στο 1500 να έχουμε ορδές ξένων κατακτητών ή επεκτατικούς πολέμους με τον ίδιο τρόπο σήμερα. Ούτε καν χρειάζεται να το κάνει κανείς αυτό. Δες την Αγγλία, μας έχει κατακτήσει όλους και σήμερα είναι το ταπεινό ξαδερφάκη της Αμερικής. Ο ελληνισμός είναι σκάλες ανώτερος από αυτό. Δεν χρειάζεται ούτε σταγόνα αίμα. Και δεδομένου της κατάστασης, και της ελληνικής και της σύγχρονης, τι άλλο μας απομένει για να οικειοποιηθούν τα Σκόπια με την Ελλάδα; Ειλικρινά, ένας τόσο αδύναμος εθνικισμός όπως τον Σκοπιανών μου φαίνεται πανεύκολο να μην υπάρχει πια στο μέλλον ή να ορισθεί ξανά, δεν έχει καν θεμέλια ούτε ιστορία ούτε τίποτα. Πως θα αποδείξουμε ότι είμαστε όντως ανώτεροι οι Έλληνες; Εν πάση περιπτώσει, και παρ'όλες τις "κακοτεχνίες" στην συμφωνία των Πρεσπών, ανοίχτηκε ένα παράθυρο για μια ευκαιρία να γίνουν τα Σκόπια το προαύλιό μας, κάτι που ήταν αδύνατο πριν....Τουλάχιστον, ας φερθούμε έξυπνα κι ας πορευτούμε με ότι η ζωή μας φέρνει, γιατί δεν είμαστε ικανοί να ελέγξουμε όλα. Εγώ θέλω έναν ελληνισμό από το Μοναστήρι μέχρι Κύπρο και από την Κέρκυρα μέχρι τον Πόντο, έναν οικουμενικό ελληνισμό, πάλι. Όλοι οι Έλληνες το ίδιο θέλουν, ας αποφασίσει ο καθένας πως μπορούμε να το κάνουμε.

      Διαγραφή
    5. 1) “συγκεκριμένα αυτό που ουσιαστικά λέω είναι ότι ο ελληνισμός επικράτησε χωρίς τα όπλα και επιμένω, η τελευταία φορά που ο ελληνισμός επικράτησε με όπλα ήταν με τον Μέγα Αλέξανδρο”

      Αγαπητέ φίλε , με κάθε σεβασμό αλλά αυτά που λες είναι εκτός πραγματικότητας ιστορικής και διεθνών σχέσεων. Αν ο Ελληνισμός βασιζόταν μόνο στο πολιτισμικό κομμάτι δεν θα υπήρχε σήμερα και θα ήμασταν ακόμα τμήμα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
      Ακόμα και επί Βυζαντίου ο Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος δεν επικράτησε με πολιτισμό αλλά με χρήση ένοπλης ισχύος όταν χρειάστηκε. Έτσι?
      Επίσης πιο πριν ο Ελληνικός πολιτισμός από μόνος του δεν εμπόδισε του Ρωμαίους να κατακτήσουν τις Ελληνικές πόλεις κράτη με ωμή χρήση βίας από το 146 π.Χ.
      Όπως βλέπεις λοιπόν και πάλι ο πολιτισμός από μόνος του χρειάστηκε κάτι αιώνες σκλαβιάς μέχρι την ίδρυση το 330μ.Χ της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και περίπου άλλους 3 αιώνες από την ίδρυση της για τον σε μεγάλο ποσοστό εξελληνισμό της αυτοκρατορίας.
      Μετά πάλι με την ωμή χρήση βίας σκλαβωθήκαμε 400-500 χρόνια όσο πολιτισμό κι αν είχαμε και κάποιοι από τους Έλληνες με καλές διοικητικές θέσεις. Και πάλι με ωμή χρήση βίας ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΜΕ και απελευθερωθήκαμε. Ο Ελληνισμός λοιπόν δεν επικράτησε τελευταία φορά με τα όπλα με τον Μέγα Αλέξανδρο. Η επιβίωση μας είναι ένας διαρκής αγώνας με χρήση πολιτισμού και καυτού ατσαλιου. Πάνε πακέτο.Ο κόσμος είναι σκληρός. Αν έχεις μόνο το ένα από τα δύο δεν έχεις τίποτα.

      Το βασικό είναι η ΙΣΧΥΣ η οποία είναι άθροισμα συντελεστών και πρέπει να μην ξεχνάς ούτε έναν συντελεστή διότι αλλιώς πληρώνεις τον λογαριασμό ως Έθνος. Ο πολιτισμός είναι τμήμα της μαλακής ισχύος. Χρειάζεται όμως και σκληρή ισχύς. Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ χρειάζεται ΙΣΧΥ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Αν και οι πληροφορίες είναι αυτές τμήμα της ισχύος και περιλαμβάνονται ως τμήμα του Μ στην εξίσωση.

      P= (C+E+M) x (S+W). Ο πολιτισμός είναι μέσα στο C, είναι σημαντικός αλλά από μόνος του δεν φτάνει.

      2) “Τέλος, δεν ζούμε στο 800 και στο 1500 να έχουμε ορδές ξένων κατακτητών ή επεκτατικούς πολέμους με τον ίδιο τρόπο σήμερα".

      Αυτό φίλε μου να το πεις στις Ελληνίδες που βιάστηκαν στην Κύπρο και στους Έλληνες(Ελλαδίτες και Κυπριους) POW που πέθαναν αιχμάλωτοι στις φυλακές της Τουρκίας σε σκοτεινά κελιά.


      3) “Εν πάση περιπτώσει, και παρ'όλες τις "κακοτεχνίες" στην συμφωνία των Πρεσπών, ανοίχτηκε ένα παράθυρο για μια ευκαιρία να γίνουν τα Σκόπια το προαύλιό μας, κάτι που ήταν αδύνατο πριν...”

      Ανοίχτηκε, από άτομα με διεθνιστική μαλάκυνση στην Ελληνική κυβέρνηση, ένα παράθυρο που με την πρώτη ευκαιρία μέσα στις επόμενες δεκαετίες σταδιακά θα το εκμεταλλευτούν αλά Κόσοβο και Κύπρο. Όχι από μόνοι τους αλλά με πλάτες μεγάλων παικτών όταν θα κρίνουν εκείνοι. Δώσαμε το κλειδί. Ήδη είχαμε τα πρώτα δείγματα από Γερμανία και Αγγλία. Όσον αφορά τον Αλέξη και την αυλή του, όχι μόνο δεν σεβάστηκαν την δημοκρατική θέληση του Ελληνικού λαού αλλά επιμένουν να θέλουν να κάνουν το λαό να το “χωνέψει”...άδικος κόπος...θα το δουν στις εκλογές.


      4) “Τουλάχιστον, ας φερθούμε έξυπνα κι ας πορευτούμε με ότι η ζωή μας φέρνει, γιατί δεν είμαστε ικανοί να ελέγξουμε όλα”

      Η λογική “Όλα τελείωσαν κοίτα να το αποδεχθείς ότι είσαι αιχμάλωτος και να παραιτηθείς “έξυπνα”/υπάκουα σαν καλό παιδί” χρησιμοποιείται από τον ξένο ανακριτή για το “σπάσιμο” του αιχμάλωτου στρατιώτη στην ανάκριση. Ποτέ!!! Και μέσα στο κελί θα τραγουδάμε με ηθικό και στη συγκεκριμένη περίπτωση το “κελί” είναι όπου τους βλέπουμε. Σκοπός μας η “απόδραση” και η τελική ΝΙΚΗ.
      Δεν μας τα έφερε η ζωή αλλά ο Αλέξης ο...δημοκράτης που δεν άκουσε τον Ελληνικό λαό. Και ο Μελάς αν ήταν...”έξυπνος” θα καθόταν να τρίβει το μουστάκι του, να κοιτάει κώλους αιθέριων υπάρξεων όταν δεν ήταν μπροστά η γυναίκα του και θα έλεγε αφού δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε όλα άσε τη Μακεδονία σε Τούρκους ή Βούλγαρους. Μυαλά Ραγιάδων!

      Διαγραφή
    6. 5) “Δες την Αγγλία, μας έχει κατακτήσει όλους και σήμερα είναι το ταπεινό ξαδερφάκη της Αμερικής”

      Δεν μας κατέκτησε η Αγγλία. Το δολάριο είναι των ΗΠΑ, Το παγκόσμιο οικονομικό κέντρο στις ΗΠΑ. Εκτός αν εννοείς τη γλώσσα και τη μουσική βιομηχανία της Αγγλίας και τις Αγγλίδες με τις μπύρες το καλοκαίρι που δεν ξέρουν τι πίνουν και που κοιμούνται. Και ο Ισλαμιστής τρομοκράτης μπορεί να μιλάει αγγλικά...αυτό δεν σημαίνει ότι αγαπά την Αγγλία και δεν θέλει την καταστροφή της. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα ως απλό εργαλείο. Η Αγγλία την κρίσιμη ώρα για να μπορέσει να αντισταθεί στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο έδωσε τη θέση της στη σκακιέρα στις ΗΠΑ. Από τότε δεν είναι ποτέ ξανά η ίδια. Έγινε μια πολιτεία των ΗΠΑ ουσιαστικά. Καμία σχέση με την Βρετανική αυτοκρατορία. Είναι ένα κράτος πολυπολιτισμικό μέσα στην ίδια του την πρωτεύουσα, που σε κάποιες περιοχές γκέτο δεν τολμά να κυκλοφορήσει γυναίκα πχ Σάββατο βράδυ με μίνι φούστα διότι θα πεταχτεί με θράσος ο Ισλαμοπίθηκος! Αν το έβλεπε ο Τσώρτσιλ θα ούρλιαζε με την κατάντια!

      “Σας έσωσα από τα Ναζιστικά γουρούνια SS του Χίτλερ για να αφήσετε ανοιχτή την πόρτα σε τριτοκοσμικά Ισλαμικά φαστιστικά γουρούνια!”.

      Αλλά έτσι θέλουν να μας κάνουν και μας. Να φεύγουμε από τον τόπο μας, να φέρνουν Πακιστανούς για “αυριανούς γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους” όπως είπε και ο Βίτσας https://www.youtube.com/watch?v=h-NdZqkF01c

      Και να είναι φιλήκοοι των ξένων της πρεσβείας και να λένε σε εμάς τον Ελληνικό λαό, ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΕΣ για την Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Θα πάρουν απάντηση στις εκλογές! Μετά θα έρθει ο άλλος, ο Κυριάκος που τώρα κυκλοφορεί άνετος. Μετά θα κυκλοφορεί με τα ΜΑΤ αγκαλιά κι αυτός με τα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει. Θα είναι ο τελευταίος...ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΞΥΛΟ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΔΙΟΤΙ ΩΣ ΕΔΩ!!! ΦΤΑΝΕΙ!!

      Διαγραφή
  2. με ποιο κουραγιο να πας να συζητησεις με καποιον που νοιοθεις οτι σου εκλεψε την ταυτοτητα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι να τα κανουμε ολα αυτα ?? Επειδη το θελουν Αμερικανοι ..Γερμανοι ...η τοθελε ο Τιτο ?? Το θελαμε εμεις ?? Οι αλλοι κανουν οτι θελουμε εμεις ?? Τι ακριβως λετε ? Οτι δεν εχουμε ...θεληση δικη μας ? Οτι ειμαστε φυτα ?? Οσο για την....οικονομικη πλευρα...τι λετε ? Δινουμε την ...θεληση μας αρκει ....αμοιβης ??? Και για διορθωση...δεκαδες επιχηρησεις μας πηγαν εκει απο χρονια ...φοροδιαφευγοντας εδω......χιλιαδες θεσεις εργασιας χαθηκαν εδω...και τι εγινε τελικα ?? Αλλαξαν ροτα ...οι Σκοπιανοι ?? Η ..ζητανε πιο πολλα ?? Διαλλεξες να ...κοιμηθεις με στραβο...τι θα γινει το πρωι ?? Θα ...γινει ισιος ?? Για ξαναδεστε ολα καλα...διοτι ολα γινονται με δικαιολογια μονο μια : " δεν θελω να δρασω...ψαχνω να γλυτωσω μια δραση μου να γινω ενεργος "...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρη μου καλησπέρα! Με βάση τη δική μου λογική, νομίζω ότι το θέλαμε, έστω και υποσυνείδητα!!! Οι μόνοι που μπορούνε να παραπονιούνται (αλλά ας πρόσεχαν) είναι όσοι ψήφισαν τον ευτραφή στρατάρχη (και πίστεψαν τα λεγόμενά του). Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν κρυφή η θέση του και τα πιστεύω τους, απλά δεν ανακοίνωσαν πως θα υλοποιήσουν όσα πίστευαν πολλές δεκαετίες τώρα. Ειδικά σε αυτό το θέμα, δεν μπορείς να τους πεις ψεύτες, ίσως οικονόμους με την αλήθεια και "εχέμυθους"!!! Ας πρόσεχαν λοιπόν και οι ψηφοφόροι του! Οι λοιποί, καλώς ή κακώς, δεν φέρουν κυβερνητική ευθύνη, οπότε ότι να τους καταμαρτυρηθεί δεν έχει την ίδια βαρύτητα όσο οι ευθύνες των κυβερνώντων! Φυσικά άπαντες ήταν στην κατεύθυνση μιας σύνθετης ονομασίας (που όσο κι αν δεν μας αρέσει, θα πέρναγε έτσι κι αλλιώς αφού από το 1948 αμολάγαμε αετό αντί να ασχοληθούμε στα σοβαρά!!!)

      Διαγραφή
    2. Μπαμπυ αυτο με τα ..προγραμματα κομματων ειναι απατη.Ξερουν αριστα οτι κανεις δεν διαβαζει..υποσημειωσεις...ουτε καν το κυριο κειμενο..διοτι τα κριτηρια ειναι χοντρικα και παιδαριωδη.Οχι προιοντα σκεψης αλλα κρυφων ατομικων σκοπιμοτητων.Ειναι επιπολαια και συναλλακτικα.Σιγα μην ξερει η γιαγια στο χωριο μια σημειωση.Ολα μια χονδροειδης εκτιμηση ειναι ασχετη...του ποδαριου.Ταχα η επιτυχια της αριστερας τι ηταν ?? Πεντε ευπεπτες κραυγαλεες ατακες..χονδροειδεστατες σαν τουβλα...στο λιβαδι των επιπολαιων προβατων.Ακουσε πχ. ...ο πατερας μου ..φαι..δικιο...μοιρασια...τιμωρια των κακων..ισοι (!!) ..ολοι...υγεια δωρεαν...η ζυγαρια ισορροπει ...και ανευ ....θειου και φωσφωρου ..χοντρικα....εγινε εκουσια ( !!) Εξαρτημα των...παμπονηρων.ιδιων...με τους εχθρους τους ...Αυτο που λες υποσυνειδητο...ειναι η αδυναμια να επεξεργαστεις πολλα δεδομενα.Τα πονηροσκυλα ολα το ξερουν.Στα Χαρβαρτ αυτα διδασκουν.Τιποτε αλλο.Πες ενα καλο που βγηκε απο τοση γνωση.Ενα καταγεγραμμενο...ισαξιο του αρχαιου πολιτισμου...των σχολων του τοτε...Μονο εργαλεια θα βρεις...κατσαβιδια...ταμπλετ...βιδες...και τονους απατης...σοφιστικε οσο ποτε..Οποτε ξερουν καλα τα προβατα οι τυποι.Ετσι την πατησαν οι Ελληνες σε ολα...κι εδω...κι αυριο αλλου.Χονδροειδως οσο χονδροειδως ενεργεις...χωρις μαθημα.Αν παιρνουμε μαθηματα..εχει καλως...θα βρουμε ακρη καποτε.Αν οχι...δεν θα βρουμε ....μεχρι ναρθει μια ωρα..οπου η βρησκεις ακρη ...η .πας στην ..ακρη.

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.