28/3/19

Τα άκουσε από επιχειρηματίες ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη - «Σφάχτηκαν» Χατζηγεωργίου και Ζορπίδης

Γιατί είπαν «όχι» στην αποστολή στα Σκόπια πολλοί επιχειρηματίες - Οι διαμαρτυρίες για τα «μακεδονικά κρασιά» - Υπουργός Μακεδονίας Θράκης σε Ζορπίδη: «Είσαι πατριδοκάπηλος» - Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης: «Εχεις μόνο κομματικά ένσημα»

Τα... άκουσε από επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας ο πρωθυπουργός με τους οποίους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη και τους οποίους και κάλεσε να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. 
Θέμα δημιουργήθηκε και με την υπουργό Μακεδονίας Θράκης, επειδή στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν.  Η υπουργός, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα. 

Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».

Ζορπίδης κατά Χατζηγεωργίου
Στο μεταξύ, μια ημέρα μετά το «όχι» των επιχειρηματιών της Θεσσαλονίκης για την επιχειρηματική αποστολή μαζί με τον τσίπρα στα Σκόπια ξέσπασε «πόλεμος» ανάμεσα στην υπουργό Μακεδονίας Θράκης και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του προέδρου του Επαγγελματικού  Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, επειδή ο φορέας δεν θα μεταβεί στο επιχειρηματικό ταξίδι στα Σκόπια με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο Μιχάλης Ζορπίδης, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, απαντώντας «Enterprise Greece», τον φορέα που συντονίζει την αποστολή του πρωθυπουργού στη Β. Μακεδονία, ενημέρωσε ότι το Επιμελητήριο έχει αποφασίσει να μην συμμετέχει σε καμία δράση που θα σχετίζεται με τη γειτονική χώρα, όσο αυτή χρησιμοποιεί ένα όνομα το οποίο δεν της ανήκει. «Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής, τα μέλη της οποίας αποφάσισαν ομόφωνα ότι το ΕΕΘ προχωρά στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αντίδρασης απέναντι σε μία πολιτική, που δεν εκφράζει τον ελληνικό λαό. Καμία από τις δράσεις αυτές δε μας αφορά. Για μας το όνομα της Μακεδονίας, που είναι μόνο ελληνικό, είναι ιερό και θα το υπερασπιστούμε με όποιον τρόπο μπορούμε», δήλωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.

«Υποκρισία και πατροδοκαπηλία»
Το « γάντι» σήκωσε η υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου η οποία μιλώντας στον ρ/σ της ΕΡΤ 102, επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ζορπίδη. Χαρακτήρισε μάλιστα «υποκριτική» τη στάση του δεδομένου ότι δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως «Πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό» είπε η κα Χατζηγεωργίου αποκαλώντας υποτιμητικά τον κ. Ζορπίδη ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

«Η μόνη σου δράση είναι τα κομματικά ένσημα»
Ανταπαντώντας, ο Μιχάλης Ζορπίδης, είπε προς στην Ελευθερία Χατζηγεωργίου: «Με έκπληξη είδα ότι η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης αναφέρθηκε στο πρόσωπο μου, σε δηλώσεις της. Ειλικρινά απορώ γιατί επέλεξε μία υπουργός, απαντώντας στη θέση ενός συλλογικού οργάνου, με αιρετή διοίκηση να κάνει προσωπικές επιθέσεις και μάλιστα αγενείς. Νομίζω ότι τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να σέβονται τις απόψεις των φορέων της κοινωνίας μας, ακόμη κι αν διαφωνούν μαζί τους».

Και συνέχισε: «Νομίζω ακόμη ότι είναι καλύτερες οι επί της ουσίας απαντήσεις από τις προσωπικές επιθέσεις. Ανταπαντώ λοιπόν ότι η απόφαση του ΕΕΘ είναι συλλογική και όχι προσωπική μου. Η διοίκηση έκρινε και αποφάσισε. Επ’ αυτού ας σχολιάσει η κυβέρνηση. Κι ας αφήσει τις προσωπικές αιχμές, που είναι και άστοχες. Δεν είναι δουλειά της να επιτίθεται στους αιρετούς. Ως πρόεδρος του μεγαλύτερου εκτός Αθηνών, Επιμελητηρίου της χώρας, ως άνθρωπος που μοχθεί στην αγορά επί 40 χρόνια, ως παλιός αντιδήμαρχος, ως επί δεκαετίες συνδικαλιστής και ως ενεργός πολίτης με αγώνες και προσφορά, πορεία για την οποία είμαι υπερήφανος, θλίβομαι μπροστά σε τέτοιες συμπεριφορές. Που προέρχονται μάλιστα από άτομα που δεν έχουν κάποια δράση να παρουσιάσουν, εκτός από τα κομματικά τους ένσημα».
Δείτε την συνέντευξη του κ. Ζορπίδη στον τηλεοπτικό σταθμό Atlas, όπου εξηγεί την απόφαση του Επιμελητηρίου να μην μεταβεί στα Σκόπια:


Τα «άκουσε» ο Τσίπρας από επιχειρηματίες
Με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη Θεσσαλονίκη τους οποίους και κάλεσε να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η σημερινή συνάντηση είναι στο πλαίσιο προετοιμασίας της επίσκεψης που θα κάνει στη Βόρεια Μακεδονία, μαζί με υπουργούς και αποστολή επιχειρηματιών. Στη διάρκεια της επίσκεψης στα Σκόπια θα συνεδριάσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες σε αρκετούς τομείς.
Θέμα δημιουργήθηκε όταν σε διαμαρτυρίες προς την υπουργό Μακεδονίας Θράκης ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μόνον 40 επιχειρηματίες από τους 70 που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παραστούν. Παράλληλα η υπουργός προσπαθώντας να δικαιολογήσει το γεγονός ότι πρόεδροι των επιμελητηρίων δεν θα πάρουν μέρος στην αποστολή στα Σκόπια, είπε ότι στην αποστολή έχουν κληθεί επιχειρηματίες και όχι φορείς. Παρόλα αυτά πολλοί από τους παριστάμενους επιχειρηματίες είπαν ότι δεν είναι και τόσο βέβαιοι πως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη γειτονική χώρα. 
Διαμαρτυρίες προς τον πρωθυπουργό εξέφρασε και ο παριστάμενος οινοποιός Ευάγγελος Γεροβασιλείου, για τις πρακτικές των οινοποιών των Σκοπίων, οι οποίοι λανσάρουν τα κρασιά τους στη διεθνή αγορά ως «μακεδονικά». Μάλιστα έδειξε και φωτογραφίες από την πρόσφατη έκθεση Prowein, όπου προβλήθηκαν τα «Wines of Macedonia».
Μεταξύ των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στη συνάντηση είναι, ο πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, ο πρόεδρος του ΟΛΘ, Σωτήρης Θεοφάνης, ο πρόεδρος της ΑΖΚ, Κυριάκος Λουφάκης, ο Ευάγγελος Γεροβασιλείου, ο Άγγελος Ιατρίδης (Κτήμα Αλφα), ο Στέφανος Τζιρίτης (ISOMAT), η Μαίρη Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ), ο Ανέστης Γεωργουδάκης (New Age), ο Γιώργος Καλανδρέας (Τηλεματική), ο Κώστας Παπακωνσταντίνου (ΓΕΩΤΕΚ), Νίκος Δαστερίδης (Dasteri), Γιάννης Παπαθεοχάρης (Selecta Hellas).
Πηγή; Πρώτο Θέμα

4 σχόλια:

  1. 1)Δέν θα έπρεπε να παραβρεθεί κανένας επιχειρηματίας στην συνάντηση.
    Δέν πρέπει να υπάρχει καμμία συνεργασία με κυβέρνηση που ψήφισε, ενάντια στην θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού, την προδοτική "Συμφωνία των Πρεσπών", για επιχειρήσεις στα Σκόπια.
    Το όνειρο των Σκοπιανών είναι η λεγόμενη από αυτούς "Ενωμένη Μακεδονία", με προσάρτηση της "Μακεδονίας του Αιγαίου", με πρωτεύουσα την "Σολούν".
    2)Δυστυχώς φαίνεται πως έρχονται δύσκολες μέρες για την Ελλάδα.
    Η "Συμφωνία των Πρεσπών" δεν έπρεπε ποτέ να υπογραφεί.
    Στίς αφόρητες πιέσεις των συμμάχων μας μπορούσαμε απλούστατα να δεχθούμε να μην βάλλουμε βέτο στα Σκόπια για την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ, σαν ύστατη υποχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πού πάει ο εθνο-ξεβράκωτος στα Μακεδονικά αγγούρια? Από αυλάκι και κάτω να πηγαίνει αλλά και κει στα μουλωχτά ο αναιδέστατος που μάς πρόδωσε και πρέφα δεν το πήρε ο τραλαλάς μας νομίζει ότι όλα είναι μία χαρά ενώ οι Ελληνες βράζουν …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξέρω πλέον εάν με εκνευρίζει περισσότερο ο ίδιος ή οι ακόλουθοι, οι ψηφοφόροι και οι υποστηρικτές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΖΟΡΠΙΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ "ΑΥΡΙΟ" ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΙΤΣΟΤΑΚΗ ΘΑ ΠΑΕΙ. Ο ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΗΣ ΠΟΥ ΕΚΡΟΣΩΠΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ/.. . Ο ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΛΟΣ ΣΑΡΒΑΙΒΕΡ ΚΑΙ ΓΥΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥΡΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ.. ΚΡΙΜΑ ΤΕΜΕΤΑΙΡΟΝ!!
    ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΚΟΥΦΑΛΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.