22/12/09

Bελτιώσεις έγιναν στο καινούργιο κελί του Οτσαλάν

Πυρετωδώς εργάστηκαν τα συνεργεία για να βελτιώσουν τις συνθήκες κράτησης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, έγκλειστου στις φυλακές της Νήσου των Σκύλων. Για καλύτερο εξαερισμό και ταυτόχρονα για να εξουδετερωθεί η υγρασία στο κελί του ιδρυτή του ΡΚΚ, η πόρτα καλύφθηκε με ειδική ταπετσαρία. Επίσης, δόθηκε στον Οτσαλάν περισσότερος χρόνος περιπάτου για καθημερινή άσκηση, αλλά και για προαυλισμό με συγκρατουμένους του, βάσει και της απόφασης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον περασμένο Νοέμβριο.

Ολα αυτά συνέβησαν αφού οι δικηγόροι του κ. Οτσαλάν διαμαρτυρήθηκαν ότι οι συνθήκες διαβίωσής του επιδεινώθηκαν μετά το Συμβούλιο της Ευρώπης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Κούρδων σε μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας, σε συνδυασμό και με την πρόσφατη απαγόρευση του κουρδικού κόμματος.

Η σπουδή με την οποία οι τουρκικές αρχές έσπευσαν να βελτιώσουν το περιβάλλον στο κελί του Οτσαλάν ήταν μια εξέλιξη παράλληλα με τις διεργασίες στην Ε. Ε. για να ανοίξουν επιπλέον κεφάλαια στο πλαίσιο της ενταξιακής πορείας. Εν προκειμένω, η Ενωση αποφάσισε να αρχίσουν οι συνομιλίες για το κεφάλαιο που αφορά το περιβάλλον, και έτσι 12 από τα 35 κεφάλαια έχουν τεθεί προς διαπραγμάτευση. Παρά το 12ο κεφάλαιο, φαίνεται, πάντως ότι οι Τούρκοι ιθύνοντες συνεχίζουν κατ’ ιδίαν να πνέουν μένεα, λόγω της κατάργησης της βίζας από την Ε. Ε. για τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ, αλλά όχι για την Τουρκία.

Ενδιαμέσως, το κουρδικό και η Δημοκρατική Πρωτοβουλία της κυβέρνησης έγιναν αιτία «σύρραξης» ανάμεσα στον Ερντογάν και τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αυτά στην αρχή στήριξαν την κυβερνητική προσπάθεια για ειρηνική διευθέτηση του Κουρδικού, τώρα όμως, αν πιστέψει κανείς τον Τούρκο πρωθυπουργό, υποδαυλίζουν την κοινωνική δυσαρέσκεια. Την επικριτική στάση του προέβαλε χθες η αγγλόφωνη H­rriyet Daily News του ομίλου Dogan, που βρίσκεται σε «εμπόλεμη κατάσταση» με τον κ. Ερντογάν. Αφορμή για συζητήσεις έδωσε χθες και ο θάνατος του ύποπτου για ανάμιξη στην υπόθεση Εργκένεκον αντισυνταγματάρχη Ντενίζ Τατάρ, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη. Ο θάνατος αποδόθηκε σε αυτοκτονία.

Οδηγίες προς Κούρδους έδωσε εξάλλου ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μεμέτ Αλί Σαχίν, επ’ ευκαιρία της απαγόρευσης του κουρδικού κόμματος DTP. «Πρέπει να αντλήσετε διδάγματα από τις εμπειρίες σας, για να μην έχετε την ίδια τύχη στο μέλλον», συμβούλευσε ο κ. Σαχίν τους Κούρδους πολιτικούς, προφανώς τους βουλευτές του εκτός νόμου DTP, που παραμένουν στη Βουλή υπό τη σκέπη νέου κόμματος, εις υποκατάστασιν του απαγορευθέντος.

4 σχόλια:

  1. Οδηγίες προς ναυτιλομένους του Αλί Σαχίν. Απειλεί τους Κούρδους, ότι θα έχουντην ίδια τύχη ! Η δημοκρατία στην Τουρκία είναι μια λέξη που δεν υπάρχει, ούτε και μπορεί να εφαρμοστεί. Όσο και αν καλλωπίζουν τον "τάφο -κελί" του ΑΠΟ, αυτός παραμένει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, με περιορισμένα δικαιώματα του κρατούμενου.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε skal μήπως έπρεπε να τον είχες μεταμφιέσει τον ΑΠΟ ξέρεις καμιά περούκα κάνα προσθετικό..
    το πολύ να μπέρδευαν τα μουστάκια σας και να είχαν απαγάγει εσένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσθέσανε ένα "σκαμπό"!
    Μεγάλες αλλαγές!!!!!
    Αλά τούρκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tourkiki Dimokratia= duo lekseis duo psemata!
    Christos Vulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.