13/12/09

Δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος, δηλώνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου

Βολές και μηνύματα
Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν το ρόλο του τιμητή των ατομικών ελευθεριών, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης επαναλαμβάνει ότι οι προληπτικές προσαγωγές στη διάρκεια των εκδηλώσεων του προηγούμενου Σαββατοκύριακου ήταν «νόμιμες» και «έσωσαν την Αθήνα από σοβαρά επεισόδια».
«Καθε διαδικασία ήταν εντός της νομιμότητας, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και πρυτανικές αρχές. Ενδεχομένως να υποβάλαμε κάποιους πολίτες σε ταλαιπωρία ή οι Αρχές να έσφαλαν σε κάποιες περιπτώσεις.
» Πιστέψτε με όμως, κάθε φορά που θα προκύπτουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία για βιαιοπραγία και κακομεταχείριση πολίτη θα υπάρχουν κυρώσεις.»

Παράλληλα τονίζει ότι η αστυνομία έδρασε βάσει της νομοθεσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ποιος διαδηλωτής ή νέος πηγαίνει σε μια πορεία κουβαλώντας μαχαίρι; Τι χρειάζεται σε έναν πολίτη που κατεβαίνει να διαδηλώσει ένα σακίδιο με πέτρες ή σφυριά; Ας είμαστε σοβαροί.»
Αναφερόμενος στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι δεν επιθυμεί να επανέλθει, αλλά σχολιάζοντας το ζήτημα Δημοκρατίας που φέρονται να έθεσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέει:
«Δεν υπήρξα ποτέ επαγγελματίας ευαίσθητος, ούτε κάνω την προσευχή μου στο εικόνισμα του Στάλιν».
Σε ερώτηση για το κατά πόσο οι διαδηλώσεις του Δεκεμβρίου αποτέλεσαν δεξαμενή στρατολόγησης για τη λεγόμενη νέα γενιά τρομοκρατίας, ο υπουργός χαρακτηρίζει υπερβολικό το σενάριο, αλλά εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει σμίξη της τρομοκρατίας με το οργανωμένο έγκλήμα.
«Αυτοί που κάνουν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες τροφοδοτούν με όπλα την τρομοκρατία. Αδιαφορούν για τις ζωές νέων παιδιών. Δημιουργούν ανασφάλεια που φέρνει ρατσισμό και την Ακροδεξιά στο προσκήνιο...
» Σε λίγο θα έχουμε και ακροδεξιά τρομοκρατικά φαινόμενα από ομάδες που εμφανίζονται σιγά σιγά και δεν τις ξέρουμε ακόμα. Η δράση τους αποτελεί προσβολή για την Ιστορία και τον πολιτισμό μας. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που υποθάλπει τέτοια φαινόμενα.
» Η εντολή που έλαβα από τον πρωθυπουργό είναι να ξανακάνουμε τη χώρα ασφαλή, να πολεμήσουμε την ανομία, χωρίς να φτιάξουμε ένα αυταρχικό κράτος που επενδύει στο φόβο και στην καταστολή.»

Newsroom ΔΟΛ

11 σχόλια:

  1. Επισημαίνω τα εξής από τα λεγόμενα του κυρίου Χρυσοχοΐδη:
    "Σε λίγο θα έχουμε και ακροδεξιά τρομοκρατικά φαινόμενα από ομάδες που εμφανίζονται σιγά σιγά και δεν τις ξέρουμε ακόμα."
    Μήπως ξέρει κάτι παραπάνω και επιχειρεί να μας προετοιμάσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι ποτε μεχρι τωρα στα επεισοδια η αστυνομια δεν καταφερε να βγαλει μια κουκουλα απο αυτους που σπανε και καινε;΅Σ'αυτο να μας απαντησει ο υπουργος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και η 1200 είχαν πέτρες και σφυριά και μαχαίρια

    Και τότε αφού κρατούσαν όπλα γιατί αφέθηκαν χωρίς κατηγορίες;

    αυτά δεν τα έλεγε ούτε ο Πολυδωρας ούτε ο Μαρκογιανακης

    Ο Χίτλερ με δημοκρατικές διαδικασίες πήρε τη εξουσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τη λεξη ακροαριστερα ουτε που την πιανει στο στομα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και βέβαια δεν πιάνει την αριστερά στο στόμα του αφού πλασάρεται ο ίδιος για αριστερά και έχει κορόϊδα δεξιούς να τον σιγοντάρουν σ' αυτό. Λες και το πρόβλημά μας είναι αριστεροδεξιό, η πρέπει να κατέβουμε στο γηπεδο να παίξουμε μπάλα να τους ...σκίσουμε τους κόκκινους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν εχει σημασια αν μαζευουν 100 αριστεριστες κουκουλοφλωρους των βορειων προαστειων (που μετα αμεσως ο τσυριζαραιος Βουγιας τους αφηνει ελευθερους), σημασια εχει το παραμυθι της ανυπαρκτης ακροδεξιας τρομοκρατιας. Αν δεν θελουν να εμφανιστει κι αυτη, τοτε ας ακολουθησουν σκληρη γραμμη στα εθνικα θεματα, ας παταξουν την διαφθορα (οπως και την επικειμενη χρεωκοπια) για την οποια ευθυνεται κυριως το ΘΑΣΟΚ του Αντρικου, κι ας απαλλαξουυν αυριο κιολας την Ελλαδα απο μισο εκατομμυριο μεταναστες στελνοντας πακετο μαζι τους τη Δραγωνα και τον Δημητρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επιτέλους βρέθηκε κάποιος να πει μερικές αλήθειες που μας είναι γνωστές. Δεν ξέρω εάν και οι 1200 είχαν μαχαίρια και πέτρες, αλλά όποιος πήγε στην περιοχή την επόμενη ημέρα θα έβλεπε πέτρες και κομμάτια μάρμαρου κατά χιλιάδες.
    Είμαι σίγουρος ότι η λονδρέζικη αστυνομία σε πολύ μικρότερης κλίμακας ζημειές θα είχαν στείλει στο αυτόφορο 12.000. Όχι ότι είμαι υπέρ αυτής της άποψης, αλλά πρέπει να μπει ένα τέλος με την καταστροφή δημόσιας και μη περιουσίας. Οι καταστροφείς δεν είναι ούτε δεξιοί ούτε αριστεροί. Σπάνε για τον χαβαλέ τους. Είναι οι ίδιοι που τα σπάνε και στα γήπεδα και όπου αλλού μπορούν. Αυτοί που πραγματικά αγωνίζονται, δεν σπάνε ποτέ τίποτα. Ούτε καταλήψεις κάνουν. Ο Τσίπρας απλά εκμεταλεύεται καταστάσεις για να κερδίσει ψήφους. Δεν υπάρχουν πολιτικοί που να μπορούν να ονομάσουν τα πράγματα όπως είναι. Όλοι είναι χρωματισμένοι και βλέπουν την καμπούρα των άλλων μόνο.
    Είμαι βαθειά λυπημένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 13 Δεκεμβρίου 2009 2:40 μ.μ.
    Μπράβο!!! Έδωσες...Ρέστα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιός "επαγγελματίας ευαίσθητος" ? Για επαγγελματία αναίσθητο τον έχει ο κόσμος που παρακολουθεί τα κοινά, αυτόν και τους άλλους αμερικανοτσολιάδες ομοίους του. Ο "νεοσερίφης" μας θεωρειται επικίνδυνος για προβοκάτσιες στον τομέα της Δημόσια Ασφάλειας, που μετονόμασε επί το Οργουελικώτερο "προστασία του (έρμου) πολίτη". Ορθώς σκεφτόμαστε τι ...καλά σημαίνουν τα περί "δεξιάς τρομοκρατίας". Ο Παπαθεμελής σήμερα αναρωτιέται στο παρόν γιατί το θρασύμι αυτό το βραβευμένο απο το ΦΒΙ επιδεικνύει τέτοιο τσαμπουκά φοβερίζοντας αριστερά δεξιά. Μιλά μάλιστα για "τρομοκράτηση" και αναρωτιέται που αποσκοπεί, τι σχεδιάζουν οι πάτρωνές του να τον βάλουν να κανει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ε καλά αφου δεν υπήρξε επαγγελματίας ευαίσθητος θα είναι επαγγελματίας αναίσθητος διότι δεν εξηγείται διαφορετικά πως γίνεται από τις τόσες προσαγωγές απότα Ρεσάλτο Ρεβγάλτο Ρεδώστο Ρεπάρτο, κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί να είναι από οσο μπορώ να θυμάμαι σε max 50 με 100 όταν στα επεισόδια ήταν πάνω απο 1500 άτομα όταν τα δυο παιδιά του κ. Νιώτη περαστικά ήταν και κατα τύχη μπήκαν και μετά και οι 22 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και κάτι ψιλά να δώσουν από λεφτά..
    ΚΑλά μας δουλεύει ο κος. Χρυσοχοίδης και αν το κάνει είναι κακής ποιότητας μπορεί και καλύτερα.
    Αν θέλει να γίνει κάτι σε αυτό το τόπο να συνειδητοποιήσει ότι η ελευθερία των κ.κ. που τα σπάνε τελειώνει εκει που αρχίζει η δική μας και όλες αυτές οι φανφάρες που έγιναν για τα μάτια του κόσμου δεν μετράνε σε κανέναν.
    Δεν είμαι υπέρ της βίας αλλά δεν ανέχομαι και δεν δέχομαι στην Ελλάδα να φοβάμαι να περπατήσω στο δρόμο γιατί κάποια παιδιά των Β.Π. επειδή τα έχουν με την μαμα και τον μπαμπά και την διαφθορά που βλέπουν και μπορώ να πω περισσότερα θα λειτουργούν πέρα και πάνω από τους νόμους.
    ΔΙότι τα άλλα παιδιά αυτά που ο μπαμπάς και η μάμα δουλεύει ή είναι άνεργοι στην πλειψηφία τους έχουν να ασχοληθούν με πολύ πεζά πράγματα δυστηχώς ...
    Ο νόμος και η τάξη στα όρια της δημοκρατίας δεν έχει αριστερά και δεξία κόμματα έχει απλά ελευθερία την οποία κανένα κόμμα δεν μπορεί να καπελώνετε κατα το δοκούν.
    ΟΣο φασιστικό είναι ένα αριστερό κόμμα άλλο τόσο και ένα δεξιό.
    Αν λοιπόν κ. Χρυσοχοίδη μου θέλετε να αποδείξετε΄κάτι ότι είστε ή δεν είστε απλά χρησιμοποιήστε το νόμο του φτωχού και για τον πλούσιο .
    Αυτός που επιλέγει να είναι επαναστάτης καταστροφέας θα πρέπει να έχει και το σθένος να αναλαμβάνει και τις ευθύνες του.Οι πάλαι ποτέ επαναστάτες δεν φορούσαν κουκούλες όποιο και αν ήταν όπου και αν ήταν απο όπου και αν προερχόντουσαν.
    Οσο για τα ανήλικα η τα ενήλικα που έκαψαν την σημαία για πείτε μου σε αυτά τα παιδιά τι πρόστιμο θα κόψετε ; Γιατί δυστηχώς μερικά πρόστιμα δεν μετριούνται με ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΟΡΙΣΤΕ , ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΩΡΑ. ''ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ''. ΒΡΕ ΠΩΣ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΓΙΑΑΑΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.
    ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΩΡΑ Η ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ''ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΠ'' ΠΡΟΣΠΑΘΟΝΤΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΛΟΑΔΑΕΙΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ , ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΑΠΛΥΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ , ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ , ΕΧΤΙΣΕ ΚΑΙ ΒΙΛΛΑ ΣΤΑ ''ΒΠ'' ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟΥ ''ΖΗΡΙΔΗ''. ΑΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΚΑΛΗΣ ΤΟ 60 - 80 , ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΠΟΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ. ΟΛΗ Η ΖΑΠΛΟΥΤΗ ΠΡΩΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΕΚΕΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 25 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥΣ ΛΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ.
    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΑΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΜΠΛΟΥΤΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ. ΑΝΤΕ , ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!

    ΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.