17/12/09

Εξ ολοκλήρου ελληνικής σχεδίασης η κορβέτα που παρουσιάστηκε χθες στο ΓΕΝ


Μία εντελώς νέα σχεδίαση της οποίας ορισμένες προσεγγίσεις όσον αφορά τα υποσυστήματα έχουν αντληθεί από αντίστοιχες δοκιμασμένες και επιχειρησιακές κλάσης σκαφών είναι τελικά η κορβέτα που παρουσιάστηκε χθές στο ΓΕΝ.



Πρόκειται για ένα σκάφος ελληνικής σχεδίασης, η οποία χαρακτηρίζεται από ισχυρά χαρακτηριστικά απόκρυψης ίχνους (stealth). Στο σχεδιασμό της έχει προβλεφθεί η μείωση του θερμικού ίχνους του πλοίου καθώς και του ίχνους των ηλεκτρομαγνητικών εκπομπών.

Βασική ιδέα της σχεδίασης είναι η επίτευξη όσο το δυνατό μεγαλύτερης ευελιξίας για τα υποσυστήματα που μπορεί να φέρει το σκάφος. Έτσι ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη, μπορεί να προσαρμοστεί ο εξοπλισμός του. Οι σχεδιαστές του πλοίου κατόπιν έρευνας της αγοράς, και της συμβατότητας των υποσυστημάτων μεταξύ τους, έχουν δημιουργήσει μία λίστα από επιμέρους υποσυστήματα για κάθε τμήμα του πλοίου. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης μπορεί να επιλέξει συστήματα που ήδη γνωρίζει, να επιλέξει συστήματα που αναπτύχθηκαν πρόσφατα, ή και να συνδυάσει τα δοκιμασμένα και νέα συστήματα επιτυγχάνοντας έτσι οικονομία και πρωτοπορία. 

Εκτιμάται ότι το εκτόπισμα του σκάφους κυμαίνεται στους 2200 τόνους, και το μήκος του είναι περίπου 100 μέτρα. Από πληροφορίες ο οπλισμός του περιλαμβάνει ένα πρωραίο πυροβόλο των 76mm/62, 8 με 12 κάθετα εκτοξευόμενα αντιαεροπορικά βλήματα μέσου βεληνεκούς (MICA, ESSM), 8 βλήματα SSM, αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα RAM, δύο πολυβόλα 12,7mm για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και πιθανόν δύο επιπλέον πυροβόλα μεγαλύτερου διαμετρήματος. 

Επιπρόσθετα το πλοίο θα μπορεί να μεταφέρει ομάδα ειδικών δυνάμεων, η οποία θα επιχειρεί από το πλοίο με τη βοήθεια δύο RHIB τα οποία καλύπτονται από παραπέτασμα ώστε να μην επηρεάζεται το ίχνος του καραβιού.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει Radar 3D, δύο Radar ναυσιπλοΐας, Σύστημα Διαχείρισης Μάχης, Δορυφορικές Επικοινωνίες, και σύστημα FLIR. 

Το σημαντικότερο όμως όσον αφορά αυτή την νέα σχεδίαση είναι η ιδιαίτερη έμφαση που έχουν δώσει οι σχεδιαστές του στην μείωση του ίχνους του σκάφους. Και αυτό διότι ακόμα και για ένα πλοίο όπως η σουηδική κλάση Visby με έντονα χαρακτηριστικά απόκρυψης ίχνους, το Αιγαίο δεν θεωρείται επιχειρησιακά ένα εύκολο περιβάλλον. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς του ΠΝ το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου θεωρείται μία από τις πιο δυσκολότερες περιοχές για τη δράση σκαφών επιφανείας.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι σχεδιαστές της νέας ελληνικής κορβέτας φρόντισαν ώστε το σκάφος να έχει επαρκή και ισχυρό οπλισμό, μικρότερο ίχνος και ταχύτητα που εκτιμάται ότι φτάνει τους 30 κόμβους. Για την πρόωση του πλοίου έχει επιλεγεί ο συνδυασμός αεροστροβίλου και κινητήρων ντίζελ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

18 σχόλια:

  1. Και τώρα θα μου πείτε ότι έχει ελπίδα μάι εγχώρια κατασκευή , ιδιαίτερα την περίοδο που πρέπει να καλοπιάσουμε τόσους και τόσους ξένους για να μας δώσουν κανά δάνειο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το σπορ που λεγεται αμυνα το εχουμε εγκαταλειψει απο τοτε που ο Μειμαρακης μπηκε σε γραφειο, οποτε καλες οι παρουσιασεις, αλλα ουτε φουσκωτο δε θα δουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι νεες κορβετες επρεπε ηδη να περιπολουσαν !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην αυτομαστιγωνόμαστε και μην μας δέρνει η μιζέρια. Είναι κάτι καλό και πρέπει να μας ανεβάζει ψυχικά. Μέσα στην τόση μαυρίλα, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Πάντα οι λίγοι έκαναν την διαφορά. Να ευχόμαστε μόνον να υλοποιηθεί και να αποτελέσει ατού στα στα χέρια μας.

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΩΠΩ......ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ...!!!!!!τώρα που ο φίλος απο πάνω είπε για φουσκωτό θυμήθηκα μια εκδήλωση ενδιαφέροντος κάπου στο '98 αν θυμάμαι για FAV(fast attack vessel)...και υπήρχαν 2 εγχώριες σχεδιάσεις αξιολογότατες....η μία μάλιστα ήταν της ΕΠΤΑΕ αν θυμάμαι καλά και ήταν αντιγραφή του sea shadow του USN...!!!ήταν stealth και είχε μεγάλη ποικιλία οπλισμού, και μπορούσε να μεταφέρει μία ομάδα..!!εννοείται και αυτά παρέμειναν σχέδια και μόνο απο ένα προτώτυπο φτιάχτηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία των εταιρειών..!!!στο περιοδικό "Αμυντικά Θέματα" είχαν παρουσιαστεί...!!Έχω φτάσει να πιστεύω ότι όσο πιο προηγμένο σύστημα παρουσιάζει μια Ελληνική βιομηχανία τόσο λιγότερες πιθανόητες επιλογής έχει...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ευχόμαστε μόνον να υλοποιηθεί και να αποτελέσει ατού στα στα χέρια μας.
    Μακάρι Αργικέραυνε. Γι αυτό το λόγο

    Κρύφτε τα σχέδια σκοτώστε τους φύλακες και πετάξτε το κλειδί΄και το που το πετάξατε να το ξέρει μόνο ένας.Δεν μπορεί κάποιος εφιάλτης θα βρεθεί να το πουλήσει να το διαπραγματευτεί να το κάψει...Ετσι έγινε και με το σχέδιο Αρτεμις εμείς το βρήκαμε αλλά απο αλλού το αγοράσαμε, νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Sailor,

    Μαλλον μιλας για το UFASC. Ναι, πρωτοποριακο και γι αυτο το θαψαμε καταλληλως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δίκιο ο προηγούμενος φίλος για το UFASC. Θα ήταν ιδανικό για "πειρατική δράση" των Ειδικών Δυνάμεων στα νησιά μας οπλισμένο με ελαφρές τορπίλες, πολυβόλα, βομβιδοβόλα, δυνατότητα μεταφοράς ομάδας 6-8 ανδρών για καταδρομικές επιχειρήσεις κλπ. Και μαζί με αυτό θάφτηκαν και πολλά άλλα, όπως το αντιαρματικό ARIS V της πρώην ΕΒΟ, το ΤΟΜΑ Αλέξανδρος, ένας ελαφρύς εκτοξευτής ρουκετών με έξι καλάθους ρουκετών (πάλι προσπάθεια της ΕΒΟ αν θυμάμαι καλά), οι πυροσωλήνες προσέγγισης της εταιρείας ΑΛΦΑ... Αναφορικά με την κορβέτα, ενδεχομένως το σκάφος να είναι καλό και σίγουρα αξίζει να το έχουμε στα υπ' όψιν. Εκτός όμως από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα πρέπει να αντιμετωπίσει άλλα δύο ζητήματα καίριας σημασίας. Καταρχήν ο προγραμματισμός επιβάλλει να δοθεί προτεραιότητα στη ναυπήγηση φρεγατών αντιαεροπορικού πολέμου (μια και η Τουρκία φαίνεται πως δρομολογεί σχετικό πρόγραμμα, απαιτείται κάλυψη του στόλου σε ανοιχτές θάλασσες κλπ.). Κατά δεύτερο λόγο υπάρχει και το ζήτημα της καταλληλότητάς του στο περιβάλλον του Αιγαίου: προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ιδιάζουσες συνθήκες καιρού και κυματισμού το σκάφος θα πρέπει να έχει ένα ελάχιστο εκτόπισμα. Παλαιότερα είχα διαβάσει πως ακόμα και οι φρεγάτες MEKO 200HN κλάσης ΥΔΡΑ, εκτοπίσματος 3.200 τόνων, είναι οριακά αποδεκτές για τις δύσκολες συνθήκες του Αιγαίου (εννοείται όχι ως προς την ασφάλεια πλεύσης αλλά προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη λειτουργία των οπλικών συστημάτων τους). Πόσο μάλλον οικορβέτες εκτοπίσματος 2.200 τόνων όπως αυτή που εξετάζουμε. Εξάλλου και οι προδιαγραφές που είχαν παρουσιαστεί στο παρελθόν για το διαγωνισμό των κορβετών (έτσι αποκαλούνταν το σχετικό πρόγραμμα προκειμένου να διέλθει τους σκοπέλους της χρηματοδότησης πιο εύκολα από το αν αφορούσε τις πιο ακριβές φρεγάτες) μεταβάλλονταν συνεχώς ανεβάζοντας διαρκώς το εκτόπισμα με αποτέλεσμα να καταλήξουν κάποιοι να αποκαλούν το σχετικό σκάφος "φρεγατοκορβέτα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΔΕΝ ΑΝΘΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ.χρειαζομαστε πολυ μα πολυ γρηγορα μικρα πλοια ΑΝ λεω ΑΝ μεινει κανενα φραγκο οταν αποκτησουμε υπεροπλια στον αερα.ο πολεμος στο αιγαιο και στην θρακη θα κριθει ΜΟΝΟ στον αερα οπως συμβαινει εδω και 70 χρονια σε ολους τους πολεμους και αυτο το ξερει και ο τελευταιος ευελπης μονο οι καραγκιοζηδες οι πολιτικοι το αγνοουν.η Ελλαδα δεν εχει την πολυτελεια να κανει πειραματα λογω και οικονομιας αλλα και λογω ελειψης στρατηγικου βαθους.ΑΣ παραδειγματιστουμε επιτελους απο αλλα κρατη με τα ιδια προβληματα το τι επραξαν (πολεμος των7 ημερων)οταν ειχαν τα ιδια προβληματα και ας σταματησουμε τις μα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Ελληνική ελίτ εκτός από το να κλέβει έχει και άλλη αποστολή. Να σταματάει εν τη γενέσει οτιδήποτε πρωτοποριακό και ημεδαπό. Πρέπει να παραμείνουμε εσαεί "λίγο κρασί λίγο θάλασσα και ο τούρκος μου..."...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ναι, UFASC φίλε ανώνυμε, μπράβο που το θυμήθηκες....με βασάνιζε όλη την ώρα....~~~δεν φημίζομαι για την μνήμη μου..!!!χαχαχαχα!!!ήταν μάλιστα 2 υποψηφιότητες...το stealth της επταε και το καταμαράν της ΕΒΟ...!!ψάχνοντας, βρήκα σε ένα ένα site μοντελιστών, φωτογραφίες απο δημοσιέυματα της εποχής για όπλα ελληνικής σχεδίασης αν και δεν είναι αξιόπιστα όλα όσα λέει εκει...αξίζει όμως να δείτε τη φωτό του σχεδίου της ΕΒΟ, είναι στο μέσο της σελίδας..!!!

    http://www.modelclub.gr/forums/index.php?topic=4262.0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΕΙΠΕΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΩΣΤΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΕΤΣΙ; ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΔΩΣΑΝΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΑΡΣΑΛ;
    50-60 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΒΔΕΛΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ;
    ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ; ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΟΤΕΣ. ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ.
    ΕΜΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΥΠΟΙ;
    ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ;
    ΚΑΛΑ ΑΣ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΜΑΡΤΙΝΙ ΜΕ ΛΕΜΟΝ ΚΑΙ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μάγκες ξεκουραστείτε. Όλοι ξεχνάμε τον ξενοδόχο. Το ΠΝ δεν έχει απαίτηση για κορβέτες πια. Σε καμμιά 10ετία. Τώρα ασχολείται με φρεγάτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ δεν γνωριζω ποιες ειναι οι αναγκες των ΕΔ...Ξερω οτι αυτος ο τοπος εχει εκπληκτικα μυαλα τα οποια ειναι παροπλισμενα στην μιζερια...θα μπορουσαμε να κανουμε τετοια οπλικα συστημα που ο πλανητης θα ετριβε τα ματια του..Πεποιθηση...Αλλα οι κυβερνητες αυτης της χωρας ειναι εγκαθετοι...τα γνωστα..Ενας απο τους ρολους που εχουν αναλαβει ειναι και αυτος να μας κρατουν στην ανασφαλεια και την μιζερια...Ποτέ δεν μπορεσα να καταλαβω, πώς, μια χωρα οπως η Ελλαδα, με τετοια γεωγρφικη θεση, τετοια ιστορια στην θαλασσα, τετοιο εμπορικο στολο, δεν ειναι το πρωτο ονομα στην ναυπηγικη. Ερευνα, κατασκευη, επισκευη και συντηρηση πλοιων...Δεν μιλαμε πλεον για προδοτες, μιλαμε για προδοτικες πολιτικες με αποκορυφωμα τον εβραιο Σημιτη και τον σημερινο εβραιο jefrey...Ευχομαι να γλυτωσουν σποροι κατω απο τα αποκαϊδια για να ξαναφυτρωσει η πατριδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΤΙΠΡΟΡΔΕΥΤΙΚΕ, Η ΛΕΞΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.
    ΙΣΑ - ΙΣΑ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.
    ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ, ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΩΣ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΑ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΕΧΘΕΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΨΩΜΟΛΥΣΣΑΕΙ.
    ΜΟΝΟ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε. ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε. ΚΑΙ Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΕΙΝΑΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ.
    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑΜΕ;
    ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ; ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΔΩ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ; ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ;
    ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΜΑΚΡΙΑ" Η ΝΥΧΤΑ...
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. "Ποτέ δεν μπορεσα να καταλαβω, πώς, μια χωρα οπως η Ελλαδα, με τετοια γεωγρφικη θεση, τετοια ιστορια στην θαλασσα, τετοιο εμπορικο στολο, δεν ειναι το πρωτο ονομα στην ναυπηγικη".

    Φίλε τα πράγματα είναι απλά. Στην Ελλάδα τα εργατικά είναι ακριβά. Γι' αυτό παν στην Κίνα, Κορέα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το ακριβο είναι σχετικό, έχει να κανει με την ποιοτητα την καινοτομια,και οχι μονο...Θα μπορουσε αυτός ο τοπος να κανει καθημερινα θαυματα αλλα φευ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οσο για σενα φιλε 1:06 παρε την σημερινη μου αναρτηση για το ΠΑΜΕ λογω μπουκαρισματος του, στα στουντιο της ΕΤ3............
    "ΠΑΜΕ (Παραμενουμε Αμετακινητοι Μπολσεβικοι Εγκληματιες), εχω μια απορια, μεχρι ποτε θα διαλυεται αυτη τη χωρα; Οπως επισης, αν η κλιμακα του μισους κατα της κοινωνιας εχει τιμη για τα αισθηματα σας...Κοιταχτειτε στον καθρεπτη και πειτε το τροπαρι σας στο ειδωλο σας, νομιζετε οτι θα κατσει να σας ακουσει ως το τελος; Δεν βλεπετε (στα μελη αυτό) οτι κινηστε στην ουτοπια; Απο τη στιγμη που που δεν υπαρχουν ταξικα στεγανα, δεν υπαρχει και ταξικη κοινωνια..Ο καθε πρωτος μπορει να γινει εσχατος και ο καθε εσχατος πρωτος..Ο μονος λογος υπαρξης σας ειναι η ευκαιριακη μετατροπη ορισμενων ομαδων σε συμμοριες προκειμενου να ζητησουν λυτρα ("αγροτες", λιμενεργατες κλπ κλπ). Εχετε καλλιεργησει την λογικη του εκβιασμου μεταξυ των εργαζομενων...Ελατε να κλεισουμε την εθνικη οδο για να παρουμε καμμια πεντακοσαρα να 'ουμ, ή ελατε να κλεισουμε το λιμανι για να παρουμε καμια τρακοσαρα εκαστος εξ'υμων...Οι πολιτικοι σας πατρωνες δινουν πολιτικη καλυψη σε καθε πολιτικη ξεχαρβαλωματος φορωντας την μασκα του καλου κ'αγαθου..Καλυπτουν την βια, την διαλυση σχολειων και πανεπιστημιων, την αποβιομηχανιση, την ραστωνη του πειρατη που αντι να δουλεψει ψαχνει δολιους τροπους προσπορισμου...Οδηγειται τους εργαζομενους σε μια συνολικη αρνηση, τους εχετε καταστρεψει το αξιακο συστημα που οδηγει στην δημιουργια και στην καταξιωση μεσω της εργασιας...Εχετε περασει την αντιληψη οτι εργασια σημαινει εξ' ορισμου καπιταλιστικη εκμεταλλα..Εχετε δημιουργησει ενα χασμα αναμεσα στον εργαζομενο και στον εργοδοτη σε βαθμο τετοιο που οπαδοι σας, ελευθεροι επαγγελματιες, να εχουν προβληματα σχιζοφρενειας..Ευχομαι να σας απορριψει γρηγορα η κοινωνια μηπως και μπορεσει να ξανασταθει στα ποδια της... Ρουφηχτρες του αιματου του λαου, Ανυπακουοι.."
    ..............Φυσικα διαχωρίζω τα απλά μελη από το διευθυντηριο...Τα απλά μελη κατα κανονα ειναι πατριωτες που κανουν το μοιραιο λαθος να ταυτιζουν τον πατριωτισμο με αυτή την βομβα που λεγεται ΠΑΜΕ...Μετα απο καποια χρονια συνειδητοποιουν τι εστι ΠΑΜΕ δηλ ΚΚΕ, και απομακρυνονται αλλα η ζημια εχει γινει...Μακρυα απο αυτους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.