16/12/09

Διχασμός Τούρκων και Ασσύριων για την ανέγερση μνημείου γενοκτονίας


Ξεκινάει η κατασκευή της υποδομής του από την Αυστραλία
Συμπλοκή Τούρκων και Ασσυρίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Σίδνεϊ, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Φέρφιλντ, να υλοποιήσει την απόφαση για την ανέγερση μνημείου, εις μνήμη της γενοκτονίας των Ασσυρίων από τους Τούρκους.

Μέλη της τουρκικής, ασσυριακής και αρμενικής κοινότητας του Σίδνεϊ, παρέμεναν σε ετοιμότητα, προκειμένου να ακούσουν, το αποτέλεσμα της διαβούλευσης.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξέσπασαν επεισόδια και οι αστυνομικές αρχές έδρασαν άμεσα, διαχωρίζοντας περίπου διακόσια μέλη.

Όσον αφορά τη θέση της Τουρκίας, μέλη της τουρκικής Κοινότητας θεωρούν την απόφαση διχαστική, καθώς φέρνει σε διχασμό τις κοινότητες που ζουν στη χώρα.

Χαρακτηριστικά όπως πολλοί δήλωσαν: "η Αυστραλία, που είναι μία πολυπολιτισμική κοινωνία, και δεν θα έπρεπε να επιτρέπει τον διχασμό των κοινοτήτων που ζουν στη χώρα".

Στη συνέχεια έσπευσαν να συμπληρώσουν: "Σήμερα είναι ένα άγαλμα, αύριο μπορεί, να μπει στο σχολικό πρόγραμμα".

Η τουρκική Κοινότητα έδρασε άμεσα συγκεντρώνοντας 800 υπογραφές, εναντίον της ανέγερσης του μνημείου.

Από την άλλη πλευρά, η κοινότητα των Ασσυρίων εξέφρασε τον ενθουσιασμό της, σημειώνοντας ότι το μνημείο αποτελεί απότιση σεβασμού στα θύματα της γενοκτονίας.

Ο Χερμίζ Σάχεν, αναπληρωτής γραμματέας της Ασσυριακής Συμμαχίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: "Εάν σέβεσαι τους Άνζακ (Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς νεκρούς της εκστρατείας της Καλλίπολης) δεν προσβάλλεις τον τουρκικό λαό".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ ο οργανισμός τοπικών κυβερνήσεων της Νέας Νότιας Ουαλίας έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ασσυρίων, κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η πολιτειακή και ομοσπονδιακή κυβέρνηση από τη πλευρά της, δεν έχει προβεί σε αντίστοιχη αναγνώριση.

7 σχόλια:

  1. Που ειναι ο East να μας πει λαμακιες για τους κακους αθεους δυτικους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λέξη "διχασμός", κατα την άποψή μου, είναι άστοχη. Καλύτερα να λέγανε "ένταση μεταξύ.." .
    Ο νοών νοείτω..

    Συνεχίστε το ευάρεστο τούτο έργο!

    Διγενής ο Κρής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Opos oi Tourkoi upostirizoun tous Skopianous giati kai emeis na min upostiripiksoume Kourdous kai Assurious; O exthros tou extrou mou filos mou! Episis eutixos pou oEast den sumetasxei isos to thema kepernaei tis dianotikies tou ikanotites....
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξεριζώστε το "καρκίνωμα" που λέγεται τουρκικός επεκτατισμός. VETO, παντού στους τούρκους, μέχρι να αναγνωρίσουν τα εγκλήματά τους, και να ζητήσουν έμπρακτα συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Τούρκοι επεκτείνονται όσο τους δίνεις χώρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γιατι χρηστο απο το λονδινο ειμαστε μακακες και εχουμε ακομη πιο μακακες ηγετες.απο το 74 μεχρι σημερα παμε απο το κακο στο χειροτερο και εξω και μεσα και δεν αποφασιζουμε να τους δωσουμε ολους εναν δρομο.τωρα που εγινε πια φανερη η αδυναμια ενος συστηματος συστηματικου ψευδους και απατης ,σε ενα συστημα που πατησε σε μια ματωμενη προδοσια ,για την οποια κανενας δεν τιμωρηθηκε εστω και αν ειναι πλεον ψοφιος ,ακομη και τωρα το σκεφτομαστε.αυτο μου θυμιζει εκεινους τους απαραδεκτους που αντι να ειναι στα τειχη της πολης προσευχοταν στην αγια σοφια.το τελος τους φυσικα ειναι γνωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mα τι διάολο έχουν πάθει όλοι και κατηγορούν αυτόν τον πολιτισμένο και ευγενικό ευρωπαϊκό λαό για γενοκτονίες. Πολύ κακία βρε παιδί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.