13/12/09

Οι σκοπιανοί φτιάχνουν ίδρυμα στην Έδεσσα για τον κομιτατζή Μίσιρκοβ

Φαίνεται ότι η εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και των συν αυτώ, στην κυβέρνηση της χώρας, σηματοδότησε πολλά περισσότερα από όσα καταλάβαμε τις πρώτες μέρες ανάληψης της διακυβέρνησης. Ανάμεσα στα άλλα φαίνεται ότι σημαίνει την αποθράσυνση όλων αυτών που ακολουθώντας τις επιταγές διαφόρων υπερεθνικών κέντρων, επιθυμούν να δημιουργήσουν θέματα «μειονοτήτων» στην χώρα μας.

Έτσι λοιπόν μάθαμε ότι στις 18 Νοεμβρίου, και με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από τη γέννηση του Κρστε Πέτκοβ Μίσιρκοβ, το γραφείο της Επιτροπής Βόντεν όπως προκλητικά ονομάζουν την Έδεσσα του Ουράνιου Τόξου-Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, πολιτικό κόμμα των εθνικά Μακεδόνων στην Ελλάδα, λαμβάνει την τιμή να ανακοινώσει την σύσταση ιδρύματος που θα φέρει το όνομα του μεγάλου αυτού διανοούμενου.
Είδατε πόσο καταπιέζονται οι δήθεν «μειονοτικοί», πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, «προστατευόμενοι» στελεχών του ΠΑΣΟΚ;

Όχι μόνο ανοίγουν καινούρια γραφεία (με χρηματοδότηση από πού αναρωτιόμαστε), αλλά και δημιουργούν ιδρύματα για να προωθήσουν το... πολιτιστικό έργο κάποιων που δεν τους ξέρει ούτε η μάνα τους.

Διαβάστε ποίοι θα είναι οι στόχοι του «ιδρύματος» των φιλοσκοπιανών: « Διάδοση στοιχείων στον εθνικά μακεδονικό πληθυσμό της Ελλάδας για τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Διοργάνωση συζητήσεων, σεμιναρίων και συνδιασκέψεων σχετικά με τη ζωή και το έργο του Μίσιρκοβ. Μετάφραση στην ελληνική γλώσσα και έκδοση όλων των συγγραφικών του έργων. Ίδρυση μουσείου και μορφωτικού κέντρου ως φόρο τιμής στο Μίσιρκοβ.
Υποστήριξη συλλόγων στην Ελλάδα, οι οποίοι προάγουν τη Μακεδονική κουλτούρα. Υποστήριξη προσπαθειών προαγωγής και διατήρησης της Μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα.»

Φαντάζεστε, να πήγαιναν οι Έλληνες των Σκοπίων, να ανοίξουν ίδρυμα με την επωνυμία «Ίων Δραγούμης» ή «Παύλος Μελάς»; Τι είχε να γίνει; Εδώ εκείνο τον καημένο τον blogger, τον Γκλιγκορίεβιτς που έλεγε ότι είναι Βούλγαροι, τον έστειλαν στο ψυχιατρείο, προσπαθώντας να τον τρελάνουν τελικά. Τους δικούς μας, τους έβλεπα για Γκουλάγκ...

Αλλά εμείς είμαστε... ευρωπαϊκή χώρα. Και όταν μας φτύνουν, πρέπει να λέμε ευχαριστώ!
elkosmos.gr

12 σχόλια:

  1. Misirkov diary found

    Misirkov's diary was uncovered in a Bulgarian antiquity shop. It is now going to jointly be published in Bulgaria, Macedonia and Russia. Its authenticity has been confirmed by Bulgarian and Macedonian experts. In his diary, Misirkov clearly identifies himself as a Macedonian Bulgarian, much to the dislike of the Macedonian press and other political circles in Skopie, taking a strong anti-Bulgarian stance.

    http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=995281

    http://www.vreme.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=1&EditionID=994&ArticleID=65533

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Κάτοικοι της ΦΥΡΟΜ και όχι μόνο , χρησιμοποιούσαν τα Ελληνικά και ένοιωθαν Έλληνες μέχρι που οι Χριστιανοί ηγεμόνες του Βυζαντίου , προκειμένου να αποδυναμώσουν τον Ελληνισμό , επέλεξαν να διαμορφώσουν το Κυριλλικό Αλφάβητο για λογαρισμό απομονωμένων πληθυσμών των Βαλκανίων με διάφορα γλωσσικά ιδιώματα. Στόχος να αποτρέψουν τον "εξελληνισμό" των λαών αυτών που χρησιμοποιούσαν όλο και περισσότερο την Ελληνική. Ας λουστούμε τώρα εκείνες τις πολιτικές του χριστιανισμού!!Μήπως όμως , έστω κασι αργά , αξίζει να πούμε στούς λαούς αυτούς ότι είναι και αυτοί Έλληνες και να τους αναγνωρίσομε τις ιδιομορφίες τους όπως αυτές προέκυψαν μέσα στο χρόνο ? Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι ιδιαίτερα δυναμικός πολιτισμός και στο βάθος του χρόνου θα κυριαρχήσει΄και πάλι ,όπως κυριάρχησε στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , την Ανατολικορωμαϊκή Αυτοκρατορία΄, ακόμα και στην Οθωμανική Αυτοκρατορία !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σάββα αυτό το Ίδρυμα έχει συσταθεί;
    Γιατί αν έχει συσταθεί τότε πως αναγνωρίστηκε από το αρμόδιο Δικαστήριο, αφού η "Σκοπιανή" δεν είναι Διεθνώς αναγνωρισμένη γλώσσα.
    Αν πάλι σκέπτονται να προβούν σε τέτοια ενέργεια, τότε σίγουρα το κάνουν για να δημιουργηθεί θέμα "αναγνώρισης" γλώσσας.
    Ομολογώ ότι δεν γνώριζα το θέμα και με αφορμή το άρθρο μπήκα σήμερα για πρώτη φορά στην Ιστοσελίδα τους και έμεινα "άναυδος".
    Αναρωτήθηκα "μήπως μπήκαν στην πόλη οι Εχθροί και μεις γελούσαμε".
    Από την Ιστοσελίδα τους προκύπτει ότι είναι καλά οργανωμένοι.Εμείς τι κάνουμε;
    Πρόσεξέ με...αν τους "θυματοποιήσουμε" θα κερδίσουν πόντους ότι διώκονται.
    Ο μόνος τρόπος να τους ξεδοντιάσουμε είναι να εφαρμόσουμε μεθόδους ώστε να αναδειχθούμε εμείς τα θύματα και αυτοί διώκτες του Ελληνισμού.
    Ξεκίνα για Έδεσσα, κάθε Έλληνας πολίτης αυτής της πόλης πρέπει να ενημερωθεί και να συστρατευτεί.Ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος,ο Δάσκαλος,ο απλός βιοπαλαιστής.
    Διαφώτηση και Οργάνωση και απάντηση με Ιδρύματα αντιαντίμετρα.
    Τι άλλο να πω, τι άλλο να κάνω, αυτά μου έρχονται στο μυαλό...η απόγνωσή μου είναι μεγάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως να σχολιάσει αυτήν την είδηση, ένας Βόρειος Έλληνας, ένας ΜΑΚΕΔΩΝ πάππου προς πάππον !

    Τι να πεί για το ανύπαρκτο ήθος και την ανύπαρκτη υπερηφάνεια αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι νομίζουν ότι προδίδοντας τα ιερά και τα όσια της Πατρίδος μας, κάμνουν πολιτική ..... !

    Ψηφίσαμε εκ προοιμίου τέτοιες πολιτικές (sic!) αποφάσεις :

    Αυτό λέγεται εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση του ψηφοφόρου, που ψηφίζει και ελπίζει ένα καλλίτερπ μέλλον, όχι την εκποίηση της Πατρίδος !

    Ε. ο Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω κάποια αρθρα και ανατριχιάζω….και μια και το blog προέρχεται από γνώστες των πραγμάτων. Θέτω μια ερώτηση,που είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες περι ασφάλειας της χώρας μας???? Πως δρουν και πως προφυλάσσουν την χώρα μας από όλα αυτά τα εξωθεσμικά κέντρα??? Επειδη λοιπον ολοι αυτοι που θα έπρεπε να φυλάσσουν Θερμοπύλες κανουν μεροκάματα πληροφοριών για επιχειρηματίες και δημοσιογραφους ή χωρα μας ειναι ξεφραγκο αμπέλι σε σημείο που και οι σκοπιανοί πλεον παίζουν μπαλα στην εδρα μας. Στο σημειο αυτό να τονισω ώστε να μην παρεξηγηθώ ότι υπαρχουν πργαματικά και πατριώτες αλλα πλέον είναι λίγοι !!
    Επισης τα περι πολιτικών προϊσταμένων και πρασινα άλογα είναι φτηνες δικαιολογίες ώστε να μην πράττουν εργο!!


    Kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά ακόμα δεν το έχουν κάνει λαμπογυαλο το γραφείο του ουράνιου τόξου στην Έδεσσα ?????? Που είναι οι Έλληνες Μακεδόνες τι κάνουν ? Από την κυβέρνηση δεν πρόκριτε να γίνει τίποτα ! Ότι κάνουμε εμείς οι πολίτες για την Πατρίδα μας …. Αλλιώς είμαστε Χαμένοι από χέρι …..

    ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. STO THEMA THS GLOSAS POU EINAI SLAVOBOULGARIKO IDIOMA EXOUN KERDISI STO EKSOTERIKO[AUSTRALIA.
    ,CANADA,AMERIKH.]PONTOUS EMFANIZETE STIS VIVLIOTHIKES EIDIKO TMHMA MACEDONIAN ME TO IDIOMA.PREPH MESO TON MAKEDONIKON ENOSEON EKSOTERIKOY ME GLOSOLOGOUS NA GEINOUN ENERGIES TO MACEDONIAN NA GEINH SLAVOBOULGAROMACEDONIAN H FYROM TO THEMA EMFANIZETE PERISOTERO STIS POLUPOLITISMIKES XORES MBORH OMOS TO IDIO NA GYNETE KI SE ALLES VIVLIOTHIKES. TO INTERNET SECURITH POU EXO PANTA ANAFERH GLOSSA MACEDONIAN KI FANTAZOME KI SE ALLA TO IDIO THA GINETE. EKANA DIAMARTIRIA ME e@MAIL DEN PEIRA APANTHSI OPOS KI TO SKYPE KATH PREPH NA KANOUME.KANONIKA EINEI DOULIA TO YP.EX.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 13 Δεκεμβρίου 2009 10:44 μ.μ.

    Eίναι απίστευτο το εφευρίσκουν οι φανατισμένοι κατά του Χριστιανισμού, για να του φορτώσουν όλα τα κατάξυλα.

    Πού διάβασες όλες αυτές τις αρλούμπες που γράφεις; Το κυριλλικό αλφάβητο (10ος αιώνας) χρησίμευσε ώστε να αποκτήσουν κυρίως οι Ρώσοι γραφή κα ναι μπορούν να διαβάσουν την Βίβλο, ακριβώς επειδή δεν ήξεραν ελληνικά. Αν ήξεραν ελληνικά, ποιος ο λόγος να τους φτιάξουν δικό τους αλφάβητο; Ο εκχριστιανισμός των Ρώσων εξασφάλισε ισχυρή συμμαχία στο Βυζάντιο.

    Έλεος ρε με τις βλακείες πια! Ούτε η Ρεπούση δεν θα μπορούσε να παραχαράξει έτσι την Ιστορία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κόσμος και οι τοπικοί φορείς της 'Εδεσσας πρέπει ΕΣΕΙΣ να κάνετε
    ΚΑΤΙ!
    Μην περιμένετε απο τους καρεκλοκένταυρους ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΚΑΙΡΟ.
    Οργανωθείτε μόνοι σας. Πάρτε το πρόβλημα στα χέρια σας.
    'Οχι μόνο στην 'Εδεσσα... μην περιμένε την λύση ΜΟΝΟ απο το κέντρο.

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 14 Δεκεμβρίου 2009 9:59 π.μ.
    Και ΓΙΑΤΙ δε χρησιμοποίησαν το ήδη υπάρχον ιωνικό αλφάβητο, ή έστω να πρότειναν από τότε ένα ενοποιημένο με το χαλκιδικό (που ΚΑΚΩΣ και ΔΟΛΙΩΣ ονομάζεται “λατινικό”), ώστε τώρα να είχε η ΟΛH ανθρωπότητα ένα κίνητρο να ψάξει καλύτερα τους αμεσοδημοκρατικούς Έλληνες που τα επινόησαν για να μην επικρατήσει ο μεσανατολίτικος/μοναρχικός σκοταδισμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχω την εντύπωση οτι αντέδρασαν οι Έλληνες στην Έδεσσα, αλλά δεν το έδειξαν τα ΜΜΕ γιατί ήταν της Χρυσής Αυγής, βλέπεις δεν ήταν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές που "δολοφονούν" την Ελλάδα καθημερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε 13 Δεκεμβρίου 2009 10:44 μ.μ.

    Γνωρίζεις οτι ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος είχαν βουλγάρα μητέρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.