21/12/09

Κρίσιμη συνεδρίαση για την τύχη του ισραηλινού στρατιώτη Σαλίτ


Επτά υπουργοί του ισραηλινού «συμβουλίου ασφαλείας» συνεδριάζουν τη Δευτέρα ώστε να ληφθεί απόφαση για τον στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ, ο οποίος κρατείται όμηρος από την ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, τα τελευταία τρία χρόνια. Την Κυριακή, οι ίδιοι υπουργοί δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία με τη Χαμάς.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τρεις υπουργοί συμφώνησαν να απελευθερώσει το Ισραήλ εκατοντάδες κρατούμενους, ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους στα Παλαιστινιακά εδάφη, συμπεριλαμβανομένης της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά από αίτημα της Χαμάς. Ωστόσο, τρεις άλλοι υπουργοί διαφώνησαν.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου αντιτίθεται σε μια πιθανή απελευθέρωση παλαιστίνιων φυλακισμένων, που είχαν καταδικαστεί, επειδή είχαν οργανώσει επιθέσεις αυτοκτονίας. Ο Μ. Νετανιάχου ισχυρίζεται πως τα ίδια άτομα μπορεί να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός θα δεχτεί τους γονείς του 23χρονου στρατιώτη πριν συνέλθει η συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας. Οι γονείς του Σαλίτ συνάντησαν και χθες τον Μ. Νετανιάχου και τον ικέτευσαν για τη σωτηρία του παιδιού τους. "Απευθυνόμαστε σε σένα, πρωθυπουργέ, πριν είναι πολύ αργά, καθώς οι διαπραγματεύσεις έχουν φθάσει σε ένα μη αναστρέψιμο σημείο. Δεν υπάρχουν πλέον παρά δύο επιλογές: ή ο γιός μας να επιστρέψει στο σπίτι ή να εγκαταλειφθεί στη Χαμάς", ήταν τα λόγια τους.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο, η υπόθεση Σαλίτ συνιστά κρίσιμο τεστ για τον Νετανιάχου ως προς τις ικανότητές του διακυβέρνησης της χώρας.

Για την απελευθέρωση του στρατιώτη, Ο επικεφαλής των αιγυπτιακών υπηρεσιών πληροφοριών στρατηγός Ομάρ Σουλεϊμάν συνάντησε χθες τον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών και τον αρχηγό της Μοσάντ, των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών Μέιρ Νταγκάν.

Σημειώνουμε πως ο νεαρός Σαλίτ απήχθη στις 25 Ιουνίου 2006 στις παρυφές της Λωρίδας της Γάζας από Παλαιστίνιους κομάντος, μέλη της Χαμάς υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Επτά ανώτεροι Υπουργοί του Ισραήλ πραγματοποίησαν την τέταρτη συνδιάσκεψη τους σε δύο ημέρες για να συζητήσουν το θέμα της ανταλλαγής εκατοντάδων Παλαιστινίων κρατουμένων που συνελήφθησαν στην Λωρίδα της Γάζας με τον ισραηλινό στρατιώτη Gilad Shalit. Το Ισραήλ έχει, μέχρι στιγμής, είναι απρόθυμο να ανταποκριθεί στο αίτημα της Χαμάς για την απελευθέρωση δεκάδων Παλαιστινίων που έχουν καταδικασθεί για τη διεξαγωγή επιθέσεων ενάντια σε Ισραηλινούς και επιθυμεί να απελαθούν σε άλλους τομείς εκτός της Δυτικής Όχθης για να τους εμποδίσει να συνδεθούν εκ νέου με ομάδες Παλαιστινίων μαχητών στο μέλλον.

4 σχόλια:

  1. Για κοιτα ρε με τι ασχολειται ο κοσμος.

    Το ονομα της ηταν Ραχηλ Κορεϋ. Μια Ισραηλινη μπουλντοζα που γκρεμιζε σπιτια Παλιστινιων (στη Ραφα) την κατακρεουργησε περνωντας τις ερπιστριες απο απανω της. Γιατι ειχε το θαρρος και την αυταπαρνηση να σταθη μπροστα. Δεν εμεινε ΤΙΠΟΤΑ απο το σωμα της 22 χρονης Αμερικανας που προσπαθουσε να προστατευση απ' την μπουλντοζα το σπιτι οικογενειας Παλαιστινιου φαρμακοποιου.
    Νοιαστηκε κανενας για την Κορεϋ; Που νοιαζομαστε ξαφνικα για εναν δολοφονο μικρων παιδιων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τό ἐπόμενο βῆμα εἶναι δηλαδή νά δοῦμε καί τόν κῶλο τῆς Μαντόνας ἐδῶ μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "By the way o deception"
    ειναι το αποφθεγμα της Μοσσαντ. (Ισραηλινης μυστικης υπηρεσιας. Στα Ελληνικα "Με την μεθοδο της απατης".) Αλλα και ο τροπος παραπλανησης των επισκεπτων αυτης της ιστοσελιδας ακομα και με την ορθογραφια απο γνωστους σαγιανιμ.

    Βρε ουυυυυυστ!!
    Ηθικοι αυτουργοι δολοφονων μικρων παιδιων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα η Μαντονα ειναι δικια σας τωρα!
    Γιατι την κατηγορητε!

    Τωρα που πουρεψε και οι πατσες πηρανε τον κατηφορο οποτε δεν εχει αγοραστικη αξια για τους περιουσιους του Χολλυγουντ, τι εκανε;
    Απο καθολικια ασπαστηκε τον Καμπαλο-ταλμουδισμο.
    Μπας και ρολλισει ακομα καμια συναυλια και τα ξανακονομησει.
    Το ιδιο εκανε (αν ενθυμησθε) και η Ελιζαμπεθ Τεϋλορ πριν σταφιδιαση κι αρχισει να μπαινο-βγαινη στα νοσοκομεια για αποτοξινωσεις!

    Βρε τι τραβαμε με τους ανεπιδεκτους μαθησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.