23/12/09

Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΣ, ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ

Διαβάσαµε τό ἔγγραφο τοῦ ὑφυπουργοῦ Παιδείας κ. Ἰωάννη Πανάρετου (17-11-2009) µέ τό ὁποῖο ζητᾶ ἀπό τόν Πρύτανη τοῦ Πανεπιστηµίου Ἀθηνῶν Χρ. Κίττα τόν φάκελο ἐκλογῆς τῆς κ. Ειρήνης Χριστινάκη - Γλάρου ὡς µέλους ΔΕΠ τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς. Ὁ λόγος; Νά ἐλέγξει ἡ ὑπουργός τή νοµιµότητα τῆς ἐκλογῆς ἐκείνης πού τόσο θόρυβο σήκωσε (κυρίως στό Διαδίκτυο) γιά τόν οἰκογενειοκρατικό καί ἀµφιλεγόµενο χαρακτήρα της.
Βλέπουµε λοιπόν ὅτι ἡ νέα πολιτική ἡγεσία τοῦ ὑπουργείου δείχνει τήν πρόθεση νά ἀποκαταστήσει τή νοµιµότητα στόν χῶρο τῆς Παιδείας. Ἄν ὅµως εἶναι ὄντως ἔτσι, τότε θά µπορούσαµε νά τῆς στείλουµε µερικά φορτηγά µέ φακέλους ἀναλόγων περιπτώσεων, µόνον γιά τό Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, νά ἔχει νά ψάχνει µέχρι τά βαθειά της γεράµατα. Ἐπειδή ὅµως δέν θέλουµε νά τήν ἐξαντλήσουµε σέ ἥσσονος σηµασίας περιστατικά, ἐπισηµαίνουµε µία ...κοντινή της περίπτωση, τῆς εἰδικῆς γραµµατέως της, Θάλειας Δραγώνα. Καί δέν µιλᾶµε γιά τό ἀµφιλεγόµενο πρῶτο της πτυχίο (πού λέγεται ὅτι ἦταν ἀπό τό ...Deree!), οὔτε γιά τίς πεµπτοφαλαγγίτικες ἀπόψεις της περί Ἑλλάδος καί Ἑλλήνων, οὔτε γιά τίς πολιτικές πού προδιαγράφουν οἱ ἀπόψεις της, ἀλλά τά κάτωθι πολύ συγκεκριµένα:

Το νόμιμο και το ηθικό
Η Θάλεια Δραγώνα είναι μαζί με την Άννα Φραγκουδάκη επιστημονικές υπεύθυνες του προγράμματος “Εκπαίδευση Μουσουλμανοπαίδων». Το πρόγραμμα αυτό χρηματο-δοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε το 1997 και εξελίχθηκε σε φάσεις: Στην πρώτη (1997-2000) και δεύτερη φάση (2002-2004) στοίχισε 9.640.000 ευρώ. Στην τρίτη φάση (2004-2008) στοίχισε 7.350.000.ευρώ. Συνολικά για το πρόγραμμα από το 1997 έως το 2008 οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη διαχειρίσθηκαν 17.000.000 ευρώ! Μετά το τέλος της χρηματοδότησης από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, τον Ιούλιο του 2008, οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη ζήτησαν την επαναπροκήρυξη του συγκεκριμένου προγράμματος.
Τον Νοέμβριο του 2008 το υπουργείο Παιδείας επαναπροκήρυξε το πρόγραμμα για την περίοδο 2009-2012. Για λόγους οικονομίας κλίμακος, όμως, οι μουσουλμανόπαιδες εντάχθηκαν στο ευρύτερο πρόγραμμα της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης για όλη την Ελλάδα που απευθύνεται σε παιδιά που δεν έχουν ως μητρική γλώσσα την ελληνική (βλ. προκήρυξη «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», με κωδικό: 01-03.73.43.01, για την πράξη «Ένταξη των παιδιών των παλιννοστούντων και αλλοδαπών και εκπαίδευση μουσουλμανοπαίδων») http://www.epeaek.gr/epeaek/jsp/el/search_details.jsp?id=1117. Η προοπτική αυτή δεν άρεσε στις κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη που δεν ήθελαν να ενταχθούν σε κάποιο άλλο πρόγραμμα αλλά επέμεναν να υπάρχει ξεχωριστό πρόγραμμα μόνον για τους μουσουλμανόπαιδες. Η ανησυχία τους ήταν ότι θα έχαναν την αποκλειστικότητα στη διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων. Κυρίως όμως τις ενδιέφερε ότι θα μειωνόταν το ποσό που θα διαχειρίζονταν οι ίδιες, αφού θα πήγαινε αναλογικά προς τον αριθμό των μουσουλμανοπαίδων. Η δαπάνη για όλο το πρόγραμμα ανερχόταν σε 28.000.000 ευρώ. Οι μουσουλμάνοι μαθητές είναι περίπου 6.000-7.000 ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί και παλιννοστούντες είναι περίπου 85.000. Συνεπώς για το πρόγραμμα των μουσουλμανοπαίδων θα πήγαιναν σε μία τριετία λιγότερα από 4.000.000 ευρώ. Καμμία σχέση με την περίοδο των παχιών αγελάδων του Γ ΚΠΣ!
Η κ. Δραγώνα εκείνη την περίοδο ήταν βουλευτής επικρατείας του ΠΑΣΟΚ (2007-09) με αρμοδιότητα στα θέματα Παιδείας και προσπάθησε να ασκήσει την επιρροή της. Όταν έγινε ο ανασχηματισμός τον Ιανουάριο του 2009, με παρέμβαση της Υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη προς τον νέο Υπουργό Παιδείας, Άρη Σπηλιωτόπουλο, η προκήρυξη ακυρώθηκε χωρίς να δοθεί καμμία εξήγηση. Σε ανταπόδοση η κυρία Δραγώνα σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα, όπως αυτός της Παιδείας, φέρθηκε με το γάντι απέναντι στον Υπουργό Παιδείας που της έκανε το χατήρι. Οι προσωπικές ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή για θέματα παιδείας ανήλθαν συνολικά σε 4 (τέσσερις)! Παράλληλα συνυπέγραψε και άλλες 6 ερωτήσεις για θέματα παιδείας με άλλους συναδέλφους της (πηγή ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/contentTypes/basicText/relatedPersonSystemNames/DragwnaThalia/pageNumber/1/t/basicTextList )
Η ακύρωση του προγράμματος είχε ως αποτέλεσμα για όλο το σχολικό έτος 2008-2009 να μην υπάρξουν πουθενά στην Ελλάδα τα ειδικά προγράμματα για την εκπαίδευση των μαθητών που δεν έχουν ως πρώτη γλώσσα την ελληνική. Οι κυρίες Δραγώνα και Φραγκουδάκη, που κατά τα άλλα κόπτονται για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ήσαν ικανοποιημένες. Δεν πειράζει οι αλλοδαποί μαθητές να μη μάθουν ελληνικά. Η διαχείριση του μπεζαχτά δεν άλλαξε χέρια.
Τελικά, τον Αύγουστο του 2009 βγήκε νέα προκήρυξη και, ώ του θαύματος! Υπήρχε ξεχωριστό πρόγραμμα για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς και ξεχωριστό πρόγραμμα για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. πρόσκληση http://www.edulll.gr/default.asp?siteID=1&pageID=104&tablePageID=9&langID=1&entryid=64). Στη νέα προκήρυξη για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012 μόνον για τους μουσουλμάνους το ποσόν είναι 9.000.000 ευρώ. Η κυρία Δραγώνα είχε κάθε λόγο να είναι ευτυχής.
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου η κυρία Δραγώνα ανέλαβε ειδική γραμματέας διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στο Υπουργείο Παιδείας. Από αυτή τη θέση έχει την εποπτεία όλων των προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, περιλαμβανομένου και αυτού για τους μουσουλμάνους. Νομικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της: Στην ιστοσελίδα του προγράμματος (http://www.museduc.gr/index.php?page=1&sub=1 ) αναφέρονται τα εξής: Eπιστημονικές υπεύθυνες του όλου έργου: Άννα Φραγκουδάκη Kοινωνιολόγος της Eκπαίδευσης, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, Θάλεια Δραγώνα Kοινωνική Ψυχολόγος, Kαθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Aθηνών.

Κατά το διάστημα 2007-08 επιστημονική υπεύθυνη είναι μόνο η Άννα Φραγκουδάκη
Τα ερωτήματα που τίθενται όμως προς την υπουργό Παιδείας και τον Πρωθυπουργό (που σίγουρα ενδιαφέρεται για τη διαφάνεια) είναι τα ακόλουθα: Θεωρούν ηθικά όσα έγιναν με τις ακυρώσεις και επαναπροκηρύξεις των προγραμμάτων το 2009; Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα να έχει σήμερα την εποπτεία του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων το οποίο έχει προκηρυχθεί για την περίοδο από 1/10/2009 έως 31/8/2012; Είναι ηθικό η κυρία Δραγώνα (τα βιβλία και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της οποίας διδάσκονται στα πλαίσια του προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων) να είναι και κρίνουσα (ως γενική γραμματέας) και κρινόμενη (ως περιεχόμενο του προγράμματος); Υπάρχει περίπτωση η κυρία Δραγώνα να κρίνει ότι το πρόγραμμα που θα διευθύνει η φίλη της Φραγκουδάκη και οι παλιοί της συνεργάτες της δεν είναι καλό; Για ποιό λόγο η κυρία Δραγώνα ανακάλεσε την άλλη πρόσκληση του ΕΠΕΑΕΚ για τους παλιννοστούντες και αλλοδαπούς (υποτίθεται για να επανεκτικηθεί το πρόγραμμα) και δεν ανακάλεσε και την πρόσκληση για τους Μουσουλμανόπαιδες (βλ. απόφαση Διαμαντοπούλου 17529/13-11-2009 - την ημέρα δηλαδή που τελείωνε η κατάθεση των προτάσεων); Στη δεύτερη περίπτωση δεν χρειάζεται επανεκτίμηση; Μήπως η κυρία Δραγώνα θα προσπαθήσει να επιβάλει από τη νέα θέση της τα βιβλία που εξέδωσε στο πρόγραμμα μουσουλμανοπαίδων ως βιβλία για όλη τη διαπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα;
(...)
(Μέρος άρθρου του «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ», 1-12-09)

20 σχόλια:

  1. Και μόνο για τα σχόλια που έχει κάνει η εν λόγω ...κυρία, θα έπρεπε να απομακρυνθεί δια παντώς απο κάθε πολιτικό πόστο

    ΓΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακλησις:
    Καλα τα λεει ο Αντιφωνητης.
    Αλλα προς Θεου μην αναρτειτε αυτη τη φωτογραφια με αυτο το διδυμο ξανα.
    Μεχρι και ο "πολυχρονης" (ο σκυλος μου) εκανε εμμετο.
    Εγω και η γυναικα μου κανουμε φασινα στο πατωμα τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ο ΓΑΠ έβαλε τη Δραγώνα, τη Διαμαντοπούλου και τη Χριστοφιλοπούλου να ορίζουν τις τύχες της παιδείας μας.
    Ο Σαμαράς, που τόσα επένδυσε ο λαός σ' αυτόν, γιατί έβαλε την Βόζεμπεργκ;
    Όποιος βρεί την απάντηση, κερδίζει ένα ταξίδι στους "Αγίους Τόπους"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η φωτογραφία όντως προκαλεί αηδία , νομίζω περισσότερη κι από εκείνες της Ντόρας! Όσο για τις ενέργειες της Δραγώνα και των συνεργατών της, ό,τι κι αν πω θα 'ναι λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πα να λέτε εσείς ότι θέλετε ;;;Ποιός σας δίνει σημασία;; οι κυρίες κάνανε την μπάζα τους και συνεχίζουν ..... έτσι είναι αμα μοιράζεις και κανένα κόκκαλο, κανένα κοπρόσκυλο δεν σε γαυγίζει.Αντε Καλές γιορτές και του χρόνου ,μη χειρότερα.Από την θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Ο Σαμαράς, που τόσα επένδυσε ο λαός σ' αυτόν, γιατί έβαλε την Βόζεμπεργκ;<

    Άντε πάλι τα ίδια.

    Η Ελίζα Βόζεμπεργκ (όνομα βαυαρικό, όπως το Έβερτ, Νίδερ κλπ) έδωσε μάχη το 2004 κατά της πλεκτάνης Ανάν. Αυτό δείχνει το ποιόν της. Είναι γυναίκα έξυπνη και ΣΟΒΑΡΗ και κατάλληλη για την θέση αυτή. Καμμία σχέση με το τσόκαρο, την Δραγώνα. ΞΥΠΝΕ ΜΩΡΕ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ότι και να λές ανώνυμε 7:40
    η Βόζεμπεργκ δεν έπρεπε να είναι εκεί.
    Τα υπόλοιπα είναι βερεσέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί όχι άν λέει τ' αντίθετα από τη Δραγώνα . Κι ο Ράλλης πρωθυπουργός ? Κι ό Εβερτ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέρω τι είναι η κυρία Βόζενμπεργκ. Αλλά και το Ρόζενμπεργκ Βαυαρικό είναι.
    Όπως πχ οι Ρόζενμπεργκ που παρέδωσαν την ατομική βόμβα στους Ρώσους και οι οποίοι μόνο Βαυαροί δεν ήταν.
    Julius Rosenberg was born to a family of Jewish immigrants in New York City on May 12, 1918.
    Αυτά όχι για συνωμοσιολογία αλλά για να πω απλά πως το επίθετο δεν σημαίνει και καταγωγή απαραίτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ: Άντε παιδιά όταν με το καλό λύσετε το πρόβλημα με την Βόζεμπεργκ θα ασχοληθείται ασφαλώς και με τις κυρίες Φραγκουδάκη (που 'σαι νιότη...)και Δραγώνα. Διότι για την ώρα αυτές είναι το πρόβλημα. Αν με λόγους καιπράξεις γίνει και η Βόζεμπεργκ πρόβλημα, θα τα πούμε τότε.Τώρα, χθές στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, ο κ. Καρατζαφέρης άναφέρθηκε στις απόψεις της κ. Δραγώνα καιτις επέκρινε σφοδρά. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος απάντησε μόνο σ' αυτό το σημείο της ομιλίας του κ.Καρατζαφέρη και υπερασπίστηκε την κ. Δραγώνα μιλώντας για "επιστημονικές απόψεις" της εν λόγω κυρίας. Ο κ. Πάγκαλος θέλησε μάλλον να αφαιρέσει το πολιτικό βάρος από τις απόψεις της κ. Δραγώνα για να "ελαφρύνει" το θέμα. Και έτσι προσέδωσε επιστημονικό (δηλαδή αντικειμενικό και τεκμηριωμένο βάρος)στις απόψεις της. Μακάρι να είναι ολίσθημα της στιγμής προς υπεράσπιση κομματικόύ στελέχους. Διότι αν δεν είναι λάθος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 24 Δεκεμβρίου 2009 1:37 π.μ.είσαι σίγουρος οτι την χάσαμε ;

    Κανένα πρόβλημα στην ΕΛλάδα δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί όσο το λύνουμε απλά πληκτρολογώντας στον υπολογιστή μας΄.
    Αν δεν σηκωθούμε από τον καναπέ απλά θα γράφουμε μέχρι να πέσει το ρεύμα.
    Ποιος απο όλους εμάς έχει το σθένος να βγει μπροστά και οι λοιποί ακολουθούν ή όχι; με όποιο κόστος....Η ιστορία της Ελλάδος έχει αποδείξει ότι τον ''τρελλό'' όλοι τον φοβήθηκαν και αφού τον χρησιμοποιήσαν μετά τον ''σκότωσαν'' ποιος είναι διατετθημένος...;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο τιτλος αντεγραφη παραφρασμενος απο παλαια θεατρικη παρασταση με δοσιν ποιητικης διαθεσης Χριστινα.
    Βεβαιως τα φαινομενα απατουν.

    Οσο για τα υπολοιπα που γραφεις συμφωνω. Ο καθενας κανει τον δικο του αγωνα ειτε απο κοντα, ειτε απο μακρυα. Ειτε με πετρες, ειτε με σφαιρες, ειτε ακομα και με μελανι. (Ακομα και ηλεκτρονικο)
    Οπως εχω πει και στο παρελθον ο εχθρος του ψευδους ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, ο εχθρος του σκοτους ειναι το ΦΩΣ. Εχεις παρατηρησει μερικες φορες οτι σηκωνοντας μια πετρα, ενα σωρο "ζουζουνια" που κρυβονται απο κατω, τρεχουν για νεο καλλυμα; Δεν αντεχουν το ΦΩΣ.
    Ετσι και στην περιπτωση μερικων εδω μεσα. Οταν τους σηκωσης "την πετρα που κρυβονται απο κατω" τρεχουν μανιωδως να βρουν νεο ψευδωνυμ... εεεε καλλυμα να κρυφτουν. Απλως γιατι εχουν μαθει απο τα γεννοφασκια τους στο ψεμμα. Εχουν μαθει να κινουνται στο σκοτος, τα ματια τους δεν αντεχουν το ΦΩΣ.
    Γιατι ΑΛΗΘΕΙΑ και ΦΩΣ ειναι εννοιες αρρηκτα συνδεδεμενες.

    Αν και σου ευχηθηκα σε προηγουμενο σχολιο μου σου ξανα ευχομαι:
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΥΓΕΙΕΣ, ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΟ το 2010, και επισης ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για την εορτη σου ανημερα της Γεννησης του ΜΕΣΣΙΑ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνυμε @ 24 Δεκεμβρίου 2009 8:05 π.μ.

    Η αειθαλης κα Βοζεμπεργκ ειναι απο την Φωκιωνος Νεγρη. Εκει ξημεροβραδιαζοτανε στα γυμνασιακα της χρονια. Ητανε δε και το πρωτο παιδι.
    Υποψιαζομαι ομως, οτι με την προτροπη και βοηθεια του ΚΙΣ εγινε και βουλευτινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να τώρα τι κατάφερε ένας γελοίος. Αντί να σχολιάζουμε το άρθρο, ασχολούμαστε με την κ. Βόζεμπεργκ, η οποία δεν έχει καμμία σχέση μ' αυτό.
    Είναι πολλοί που το κάνουν επίτηδες για να ξεστρατίσουν την κουβέντα και αυτό δεν πρέπει να εκφεύγει της προσοχής των διαχειριστών. Θα παρακαλούσα, σχόλια άσχετα με την ανάρτηση, να διαγράφονται, διαφορετικά δεν μπορούμε να συζητήσουμε.

    Κι εγώ άκουσα χθες τον κ. Καρατζαφέρη στην Βουλή, ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΕ και δεν έχω την αίσθηση ότι ο Πάγκαλος προσπάθησε να "ελαφρύνει" το θέμα. Συνειδητά την υποστήριξε, διότι είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που την διόρισε και δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Συκοφάντησε μάλιστα τον Καρατζαφέρη ότι ... παραποιεί και μεταφέρει αποσπασματικά τα γραπτά της Δραγώνα, λες και η ίδια δεν εννοεί αυτά που γράφει. Αντί να πει ότι θα εξετάσουν το θέμα, ότι θα την καλέσουν να δώσει κάποιες εξηγήσεις, ο αλλοπρόσαλλος και εντελώς απρόβλεπτος Πάγκαλος, υποστήριξε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την περί ης ο λόγος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε παιδιά αληθεύουν αυτά; Και αν ναι, τα γνωρίζει ο Πρωθυπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 7:40 μ.μ.

    Μπα; Σε πειραζη που αποκαλυπτουμε τα "χρωματα" της αποτυχημενης ηθοποιου, Βοζεμπεργκ;
    (Να σου πω καλυτερα ναχε παραμεινη στο σανιδι παρα να εισελθη στη Βουλη. Γιατι εκει μιλαμε για Θεατρο σκιων. Καραγκιοζηλικια δηλαδη.)
    Σας ειχαμε συνηθισει ομως, σαν δικηγορους κατ΄ αποκοπην του καταζητουμενου Κισσινγκερ. Το ειπε; Δεν το ειπε.
    Τωρα αναλαβατε και τον χαρτοφυλακα "Βοζεμπεργκ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σας παραθέτω μία ανάρτηση που διάβασα πριν λίγη ώρα και περιέχει αναφορά στις κυρίες για τις οποίες γίνεται σχολιασμός στο άρθρο.

    http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=22683#22683

    Μάνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο Σαμαράς, που τόσα επένδυσε ο λαός σ' αυτόν, γιατί έβαλε την Βόζεμπεργκ;
    Όποιος βρεί την απάντηση, κερδίζει ένα ταξίδι στους "Αγίους Τόπους"!


    Ίσως διότι είναι πτωχή, καθ' όσον δηλώνει ετήσιο εισόδημα στην αρμόδια ΔΟΥ 12.000 Ευρώ !

    Δεν γνωρίζω βέβαια την στάση της στο σχέδιο Ανάν.

    Μερικοί πιστεύουν ότι το σχέδιο Αναν Νο 2 και η τακτοποίηση του Αιγαίου και του Προβλήματος των Σκοπίων, έχουν ήδη ετοιμαστεί.

    Λείπουν μόνον οι τελικές υπογραφές!

    Εγώ παραμένω πάντοτε ανένδοτος και ελπίζω.

    Ο Θεός βοηθός!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.