13/12/09

ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΝΙΚΑ

Κύπρος, 450 π.Χ.: Ο Έλληνας στρατηγός Κίμων «ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΝΙΚΑ» τους Πέρσες στη Σαλαμίνα της Κύπρου (τη σημερινή κατεχόμενη από τους Τούρκους Αμμόχωστο), πλήττοντας τον ασιατικό δεσποτισμό.

Κύπρος, 2009 μ.Χ.: Ο Έλληνας Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος «ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΝΙΚΑ» τον νεοδεσποτισμό των μεγάλων δυνάμεων του 21ου αιώνα.

2.459 χρόνια μετά τον Κίμωνα, ο ηγέτης που συνέδεσε το όνομά του με το ΟΧΙ ενός ολόκληρου λαού, θα εξακολουθήσει να δίνει και μετά τον φυσικό του θάνατο μαθήματα αξιοπρέπειας, όπου κι αν βρίσκεται η σορός του.

Αναζητήστε τους ενόχους του ανοσιουργήματος:

1. ανάμεσα σε εκείνους που έχουν πλούσια παράδοση σε διαπόμπευση νεκρών και τυμβωρυχία,
2. ανάμεσα σε εκείνους που αφανίζουν ολόκληρους λαούς και ισοπεδώνουν πολιτισμούς,
3. ασφαλώς ανάμεσα σε εκείνους που κόβουν όποιο «κλαδάκι» τολμήσει να παραβιάσει τη «συμμετρία» των σχεδίων και συμφερόντων τους,
4. ανάμεσα σε εκείνους που ανήγαγαν το μακιαβελικό «Διαίρει και βασίλευε» σε υψηλή τέχνη ανά την υφήλιο αλλά και στο μικρό, πλην στρατηγικής σημασίας, νησί της Μεσογείου που επιμένει στο δικαίωμα για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Ο συνδυασμός των τριών αυτών χαρακτηριστικών θα σας δώσει απάντηση στο ερώτημα για το ποιοι είναι οι φυσικοί και οι ηθικοί αυτουργοί της προσβολής του νεκρού Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι μέθοδοι και τα κίνητρα αποτελούν τους ασφαλέστερους οδηγούς.

Φαίνεται ότι στην Κύπρο δεν είναι «επικίνδυνοι» μόνο οι ζωντανοί Έλληνες αλλά και οι νεκροί!
Αφού η ισχύς των όπλων (Τουρκική εισβολή 1974 και τα επακόλουθά της) δεν έφερε τα αναμενόμενα για τους εισβολείς και τους συνεργάτες τους (αγγλοαμερικανούς) αποτελέσματα, αφού η διείσδυση Τούρκων πρακτόρων στην ελεύθερη Κύπρο και οι δολοφονίες (βλ. δολοφονία Θεόφιλου Γεωργιάδη το 1994 από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) και οι επικηρύξεις μαχητικών δημοσιογράφων (βλ. περίπτωση Λάζαρου Μαύρου) δεν απέδωσαν, αφού η προβοκάτσιες και η στοχευμένη προπαγάνδα δεν κρίθηκαν επαρκή (βλ. σκόπιμη διαρροή κειμένων του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Alex. Dauner), επιστρατεύθηκαν τώρα και οι αρπαγές νεκρών!
Και όλα αυτά όχι σε καμιά απομακρυσμένη κοινότητα σε κάποιο σημείο της Γης, αλλά σε μια χώρα πλήρες μέλος της Ε.Ε. και μέλος του ΟΗΕ, οργανισμούς στους οποίους ανήκουν ή φιλοδοξούν να ενταχθούν όσοι διαπράττουν, υποκινούν ή ανέχονται τέτοιου είδους τερατουργήματα.
Αυτός είναι κατά τον 21ο αιώνα ο πολιτισμός των χωρών που επαίρονται για τα επιτεύγματά τους και μάλιστα κάποιες από αυτές κατέχουν τα ηνία της οικουμένης; Ούτε ένα βήμα δηλαδή δεν έχουν κάνει για να υπερβούν τον πρωτογονισμό και τις κανιβαλικές τους καταβολές; Αυτοί είναι που ισχυρίζονται ότι θα οδηγήσουν τον κόσμο σε ένα καλύτερο αύριο και απαιτούν σεβασμό και υπακοή στα κελεύσματά τους; Αίσχος! Αρκετά ώς εδώ! Το αληθινό τους πρόσωπο δεν κρύβεται πλέον, όπως δεν κρύβεται και η απέχθεια που προκαλεί η θέα του!
Ντίνος Τομάζος

7 σχόλια:

  1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν ήταν απλά ένας μεγάλος ηγέτης ή ένας μεγάλος Έλληνας. Ήταν σύμβολο. Και τα σύμβολα δεν ξεθωριάζουν με τίποτα, γιατί βρίσκονται στις καρδιές μας, μαζί με ό,τι αντιπροσωπεύουν .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..Θα έχω να πω πολλά στα παιδιά μου για κείνον. Να τους πω ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτό τον άνθρωπο επέζησε η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία εύχομαι να υπάρχει ακόμη όταν αυτά θα μεγαλώνουν. Να τους πω ότι άξιοι άνδρες δεν μπορούν να χωρέσουν στην κυπριακή πολιτική σκηνή και στην κυπριακή κοινωνία. Ότι το «ωσαννά» γίνεται πολύ γρήγορα «άρον άρον σταύρωσον αυτόν». Ότι τη ρήξη με το κατεστημένο πρέπει να την κάνεις και να την κάνεις νωρίς, γιατί μετά μπορεί να είναι πολύ αργά και να μη δικαιωθείς ποτέ. Ότι αυτά που μετρούν στη ζωή είναι τα δύσκολα ΟΧΙ και όχι τα εύκολα ΝΑΙ.

    Η ιστορία μπορεί να γραφτεί αλλιώς από τους αέναους απόντες και τους επιτήδειους ουδέτερους που επιχειρούν να την γράψουν στα μέτρα τους. Αλλά εγώ, θα την πω στα παιδιά μου όπως την έζησα. Με τον ίδιο τρόπο που την έμαθα κι εγώ από αυτούς που την έζησαν. Θα κουβαλώ την ντροπή της δικής μου γενιάς, την ντροπή για έναν αχάριστο και αμνήμονα λαό που πριν τη φυσική εξόντωση του Προέδρου μας, διέπραξε την πολιτική του εξόντωση. Θα κουβαλώ όμως και μία περηφάνια και, όπως έλεγαν σε μας οι γονείς μας αναγιώνοντάς μας, ότι είχαν κάποτε στην εποχή τους για Πρόεδρο ένα Μακάριο, θα λέω κι εγώ στα δικά μου παιδιά ότι εμείς είχαμε για Πρόεδρο έναν Τάσσο Παπαδόπουλο. Έναν Τάσσο Παπαδόπουλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως ήρθαν τα πράγματα,εκτιμώ πως CIA, MIT και Αγγλικές Υπηρεσίες Πληροφοριών θα έχουν φάει τα λυσσακά τους για να βρεθεί η Σορός του Τάσσου.
    Υφίσταται όμως μια πολύ μικρή πιθανότητα να μην βρεθεί και...αν τελικά δεν βρεθεί, θα τους λούσει όλους κρύος ιδρώτας...γιατί θα τους χαλάσει η "συνταγή" που μας ετοίμασαν και όλα τα παραπέρα σχέδιά τους, όλα φυσικά για το "καλό μας".
    Πάντως σε κάθε περίπτωση είναι καλλίτερο να σωθεί ένα Έθνος παρά να βρεθεί μια Σορός και θεωρώ ότι αυτό όσο και αν είναι επώδυνο για την οικογένεια του Τάσσου μας, μπορεί να γίνει "κατανοητό".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται ότι στην Κύπρο δεν είναι «επικίνδυνοι» μόνο οι ζωντανοί Έλληνες αλλά και οι νεκροί!

    Φαίνεται ότι στην Κύπρο δεν είναι «επικίνδυνοι» μόνο οι ζωντανοί Έλληνες αλλά και οι νεκροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για οποιον εχει γερα νευρα απο την εφημεριδα Yeni-Πολιτης
    ΜΕ ΜΟΛΥΒΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙ

    Στης ανάγκης τα θρανία


    Χειρότερα δεν γίνεται. Πώς να βάλεις μεγάλους ανθρώπους στα θρανία και να τους εκπαιδεύσεις στα της ομοσπονδιακής λύσης όταν δεν έχουν την παιδεία; Διότι περί αυτού πρόκειται. Η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη ότι οι καιροί ου μενετοί, αποφάσισε να αρχίσει μαθήματα εξοικείωσης των πολιτών με τη μορφή που θα έχει η λύση, εάν εγκριθεί. Τα μαθήματα αυτά σκοπό έχουν να μας εξηγήσουν αυτά που οι ηγέτες μας έχουν κατά καιρούς αποδεχθεί και προσυπογράψει. Με κάποιον τρόπο πρόκειται για μια ετεροχρονισμένη ενημέρωση. Θα πληροφορηθούμε τι έχουμε αποδεχθεί στο παρελθόν. Θα διαπιστώσουμε τι οφείλαμε να γνωρίζουμε πριν από τις εξετάσεις. Τις έννοιες της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας οφείλαμε να τις γνωρίζουμε. Όπως επίσης οφείλαμε να είχαμε δείξει σεβασμό στο τμήμα του πληθυσμού που αποτελούσε μειοψηφία στο κράτος του 1960. Τώρα καλούμαστε να τα μάθουμε σε ταχύρρυθμα σεμινάρια. Αλλά ξέρετε και από το σχολείο ότι το διάβασμα της τελευταίας στιγμής δεν αποδίδει.
    Η εξεταστέα ύλη ήταν στο βιβλίο μας, αλλά εμείς είχαμε ήδη αποφασίσει να μην προσέλθουμε στις εξετάσεις.
    Γι' αυτό και δεν έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται και ζητούν εξηγήσεις, ή απαιτούν να δώσουν την έγκρισή τους για τα μαθήματα. Τι να εγκρίνουν από τα αυτονόητα; Αν δηλαδή η κυβέρνηση αποφάσιζε να μας εξηγήσει πώς κάνουμε οικονομία στο νερό, ή πώς ανακυκλώνουμε (διαδικασίες απολύτως επιβεβλημένες στην εποχή μας) θα είχε κανείς αντίρρηση; Θα έπρεπε κάποιος να εγκρίνει μια παγκόσμια και επίκαιρη πρακτική;
    Όμως, ακούστε τους την ώρα που επιχειρηματολογούν. Ξεκινούν λέγοντας ότι δεν χρειάζεται ενημέρωση, ότι ο λαός ξέρει τι θέλει και μάλιστα το έχει εκφράσει διά της ψήφου του το 2004, ότι η λύση πρέπει να είναι "σωστή". Όλα κοινοτοπίες που δεν προσφέρουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο, αφού δεν λένε τι θέλουμε αλλά τι δεν θέλουμε. Ακούστε τους πώς θυμώνουν με την ιδέα ότι ο κόσμος θα συζητήσει, και ίσως αυτή η συζήτηση φέρει στην επιφάνεια κάποιους νέους συσχετισμούς, όπως αυτοί προκύπτουν έξι σχεδόν χρόνια μετά το ηχηρό μας "όχι". Ξέρετε ποιος αποφεύγει τη συζήτηση; Αυτός που δεν έχει τίποτε καινούργιο να προσθέσει. Αυτός που δεν μπορεί να συμβάλει, γιατί όσα έχει υποστηρίξει έχουν δοκιμαστεί στην πράξη και τα αποτελέσματά τους είναι καθημερινά στην κρίση μας.
    Γιατί έξι χρόνια μετά το 2004 δεν βλέπω ούτε ένα στοιχείο που να ενισχύει την άποψη ότι η τακτική που ακολουθήσαμε αποδίδει καρπούς. Νέα κεφάλαια στη διδακτέα ύλη μας αποτελούν οι προτάσεις του Προέδρου για εκ περιτροπής προεδρία και στάθμιση ψήφου. Φοβάμαι Πρόεδρε πως αργήσαμε. Ο ελληνόφωνος πληθυσμός της Κύπρου δεν έχει την παιδεία της ανοχής και της συνύπαρξης. Και ίσως είναι αργά για να εκπαιδευτεί.



    Της Κατερίνας Στεφάνου

    Κωδικός άρθρου: 916295

    ΠΟΛΙΤΗΣ - 13/12/2009, Σελίδα: 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προφητικος ο Οδυσσεας Ελυτης αδερφια...............
    Πάρθηκεν από μάγους το σώμα του Μαγιού
    Το 'χουνε θάψει σ' ένα μνήμα του πέλαγου
    σ' ένα βαθύ πηγάδι το 'χουνε κλειστό
    μύρισε το σκοτάδι κι όλη η άβυσσος

    Θε μου Πρωτομάστορα μέσα στίς πασχαλιές και Συ
    Θε μου Πρωτομάστορα μύρισες την Ανάσταση ............
    ΞΥΠΝΑΤΕ γαμωτο τι καθομαστε και τις κοιταμε ολες αυτες τις μαριονετες του συστηματος?Τι σχεση εχουνε με τον ελληνικο(και ελληνο-κυπριακο) λαο ολοι αυτοι?

    Δημήτρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα σε όλους.

    Και από το τάφο του ο Παπαδόπουλος μηνύματα στέλνει τελικά.

    Ήταν άξιος.

    Αν δείτε μια μέρα να "ξεσκεπάζουν" πολλούς από μας, να είστε σίγουροι πως κάτι πάει να αλλάξει προς το καλύτερο.

    Φιλικά προς όλους / Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.