6/12/09

Νά γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναγνωρίσει το Κουρδιστάν!


Τουρκία: Στήριξη στην ΠΓΔΜ για ΝΑΤΟ - ονομασία
Στήριξη στην ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας και την ευρωατλαντική προοπτική της προσφέρει η Τουρκία.
«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να ασχολείται με ασήμαντα ζητήματα και να επιτρέψει στη 'Μακεδονία' να αποκαλείται 'Μακεδονία', προς το συμφέρον ολόκληρης της περιοχής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ομιλία του στα εγκαίνια των γραφείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέστη και ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Γκρούεφσκι.
Όπως μεταδίδουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, ο κ. Ερντογάν, σε συνάντηση που είχε με τον κ. Γκρούεφσκι, ανέφερε ότι για την Τουρκία, η ΠΓΔΜ αποτελεί πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ, λόγω των μεταρρυθμίσεων που έχει εφαρμόσει και της συμμετοχής της στις διεθνείς αποστολές της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.
Από την πλευρά του ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές και φίλους της χώρας του, κάτι που σύμφωνα με τον ίδιο εκφράσθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ερντογάν.
«Στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν εξετάσαμε τις δυνατότητες εμβάθυνσης των πολύ καλών πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας και αναφερθήκαμε στην υποστήριξη της Τουρκίας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δημοκρατία τη Μακεδονίας, όπως την περαιτέρω υποστήριξη σχετικά με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σε κάθε άλλο τομέα, που θα μπορούσε να μας υποστηρίξει η Τουρκία», πρόσθεσε ο κ. Γκρούεφσκι.
Οι κ.κ. Ερντογάν και Γκρούεφσκι παρέστησαν επίσης στις εργασίες επιχειρηματικού φόρουμ ανάμεσα σε επιχειρηματίες των δύο χωρών, που διεξήχθη χθες στην Κωνσταντινούπολη, στο οποίο εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας και αύξησης των τουρκικών επενδύσεων στην ΠΓΔΜ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

14 σχόλια:

  1. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Τι να αναγνωρίσει το Γιουσουφακιστάν μας... ό,τι μας πουν θα κάνουμε...όποιοι να ναι κι ό,τι να ναι...έχουμε χάσει κάθε λόγο ύπαρξης πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά ο καλύτερος τίτλος!!
    Γιατί όχι και ο τίτλος της χρονιάς..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς κατεβάσαμε τον πίνακα που απεικόνιζε την σφαγής της Χίου και θέλετε να κάνουμε επιθετική διπλωματία? Η Φιλανδοποίηση της Ελλάδας έχει ξεκινήσει από τα Ίμια, και θα ολοκληρωθεί με κάτι θεαματικό που θα μας κόψη τον τσαμπουκά και θα δόση και το ηθικό στήριγμα στους εντός των συνόρων εμπνευστές της.

    Πορφυριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Ελλαδα πρωτη να αναγνωρισει το Κουρδισταν? ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ αν θα το εκανε ουτε τελευταια!

    Εμεις ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ την Τουρκια και δεν κανουμε και τιποτα για να το αλλαξουμε αυτο , αντ αυτου αυτοαφοπλιζομαστε.

    Εμεις ακολουθουμε το δογμα "Σκυψε κι αλλο μηπως κι ο Τουρκος μας λυπηθει" κι η Τουρκια ακολουθει το δογμα "Οπου βρεις τον Γκιαουρη, ριχτου και μια κατραπακια για να μην ξεχνιεται".


    Ρε εδω εμεις εδω και 5 χρονια δινουμε πρασινο φως στην Τουρκια στην Ε.Ε, που μας απειλει ακομα με πολεμο για τα υδατα, πεταει πανω πανω απο κατοικημενα νησια και στηριζει σταθερα τα Σκοπια.

    Κι εσεις περιμενετε ν αναγνωρισουμε Κουρδισταν και μαλιστα και πρωτοι?

    Εχουμε ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΘΕΙ, καταλαβετε το , απλα δε μας το λενε επισημα οι πολιτικοι, ειναι καπως σαν την οικονομια. Το ηξεραν ολοι πως φαλιρησαμε, αλλα δεν το ελεγαν μη μας κακοφανει. Οι πραξεις μας δειχνουν οτι φαλιρισαμε και στα ελληνοτουρκικα. Και οι μειωσεις αμυντικων δαπανων απο ενα ηδη ανυπαρκτο ΕΜΠΑΕ, δειχνουν το κατα ποσον πλεον οι πολιτικοι μας πιστευουν στη νικη σε περιπτωση που χρειαστει.

    Φθασαμε στο απιστευτο δογμα του "στρατου για τοπικης κλιμακας κρισεις, οχι για ολοκληρωτικο πολεμο". Να βαλουμε και τους Τουρκους να υπογραψουν χαρτι πως αν γινει το μπαμ, δε θα ανοιξουν ευρυ μετωπο απο Θρακη μεχρι Ροδο και Κυπρο. ΜΠΑΝΑΝΙΑ!!! Αφηνω πως εγω τοσα χρονια ειχα την εντυπωση πως η ελληνικη αποτροπη στηριζοταν στην απειλη πως θα κλιμακωσουμε μια τοπικη κριση σε ολοκληρο το μετωπο, κατι που οι Τουρκοι δεν ηθελαν ποτε (1987). Τωρα θα κανουμε δογμα μας αυτο που επιζητουσαν παντα οι Τουρκοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποια στιγμή , πράγματι, η Ελλάδα θα πρέπει να τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα . Το ιστορικό "βυθίσατε το Χορα" πρέπει να επανέλθει σε ισχύ . Αρκετά με την υποχωριτηκότητά μας . Εχουμε συνηθίσει στην οσφυοκαμψία πού πλέον είναι η καθιερωμένη πρακτική μας . Φτάνει πιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. !FREE KURDISTAN!
    !FREE KURDISTAN!!FREE KURDISTAN!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. >Νά γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα αναγνωρίσει το Κουρδιστάν!

    To άρθρο λέει τι ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να κάνει η Ελλάδα και όχι τι ΘΑ κάνει. Κατά τούτο, σχόλια όπως του 12:31 μμ, Πορφύριου και 12:08 μμ είναι εντελώς άστοχα. Μάθετε να καταλαβαίνετε τι διαβάζετε.

    Συμφωνώ με το άρθρο, του οποίου η συμβουλή είναι σωστή, ασχέτως του ότι μάλλον δεν μπορεί να εφαρμοστεί με ψοφοδεείς κυβερνήσεις, όπως αυτές των τελευταίων 35 χρόνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ανθρωπος και η παρεα του προβαλλονται ως επικυριαρχοι της Ευρωπης , αφου δεν διστασαν να επικρινουν τους Ελβετους για το τι απεφασισαν με το δημοψηφισμα στα του οικου τους !(και στην συνεχεια τους εκβιαζουν με αποσυρση καταθεσεων) . Θα διστασουν να υποδειξουν στην ηγεσια μας τι να κανει στο θεμα των Σκοπιων ? οταν μαλιστα ειμαστε επαρχια τους για 400 χρονια ? ( ας μην αναφερθει και η αγνωμοσυνη που εδειξαν οι αρματωλοι το 1821 , ενω ζουσαν τοσο καλα - οπως μας θυμιζει η κ. Θαλεια )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ας κοιταμε να ζουμε καλα ειμεις καιη οικογενεια μας και να μεγαλωνουμε τα παιδια με ειρηνη και ασφαλεια και ας αφησουμε τα νταιλικια.. ειδα που κλεισαν 3 σπιτια απο το ατυχημα της πτωσης του ελικοπτερου στα ιμια. ποιο το κερδος..
    να πατε να πειτε στις μαναδες των παιδιων αυτων τις θεωρειες περι κουρδισταν. εδω η κυπρος ηταν μακρια για μερικους και για το κουρδισταν θα δημιουργησουμε εντασεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ kosmopolitis

    Προβοκατόρικο σχόλιο, αλλά και εντελώς βλακώδες. Ποιος σου είπε ότι όταν κοιτάς το τομάρι σου μόνο, θα περνάς καλά για πολύ; Με την πυγοδοσία δεν εξασφαλίζεις την ειρήνη και την ασφάλεια, αλλά αντιθέτως επιταχύνεις με μαθηματική ακρίβεια τον πόλεμο και την ανασφάλεια.

    Όταν θα έλθουν για να πάρουν το ΔΙΚΟ σου σπίτι, τότε θα φωνάζεις για βοήθεια, αλλά δεν θα υπάρχει κανένας να σ' ακούσει.

    Αν διάβαζες Ιστορία, θα έβλεπες ότι έτσι σκεφτόταν και οι Αγγλογάλλοι την δεκαετία του '30, ενέδιδαν για να αποφύγουν τον πόλεμο με τους Γερμανούς και να πού κατάληξαν. Σε ένα εξαετές αιματοκύλισμα, άνευ προηγουμένου. Μα είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσον αφελής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. {ας κοιταμε να ζουμε καλα ειμεις καιη οικογενεια μας και να μεγαλωνουμε τα παιδια με ειρηνη και ασφαλεια και ας αφησουμε τα νταιλικια..}




    Μα γι'αυτό συζητούμε κι ανησυχούμε Κοσμοπολίτη, για την πολιτική της χώρας,

    για να μην κλείσουν άλλα σπίτια,
    για να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας
    με ειρήνη και ασφάλεια!

    Εσύ μην ανησυχείς είσαι ...πολίτης του κόσμου, άσε μας εμάς τους πολίτες της Ελλάδας να ανησυχούμε και να μιλάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...ειδα που κλεισαν 3 σπιτια απο το ατυχημα της πτωσης του ελικοπτερου στα ιμια. ποιο το κερδος..
    να πατε να πειτε στις μαναδες των παιδιων αυτων τις θεωρειες περι κουρδισταν..."

    είδα που έκλεισαν τόσες χιλιάδες σπίτια στο αλβανικό μέτωπο και στην εθνική αντίσταση,

    είδα που έκλεισαν τόσες χιλιάδες σπίτια το 1821,

    είδα που έκλεισαν τόσες χιλιάδες σπίτια στις Θερμοπύλες,

    είδα, είδα, είδα...

    kosmopoliti μην παιδεύεσαι μ' αυτά, αυτά είναι γιά άλλους. Ασχολήσου καλύτερα με eurovision, trendy fashion, world travelling και shopping, πιό καλά θα περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πορφύριε,ο πινακας ουδέποτε "κατεβηκε"

    http://www.enkripto.com/2009/11/blog-post_1087.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ολοι οι πόλεμοι για την ειρήνη έγιναν ...Αυτό ήταν το σλόγκαν όλων όσων ήθελαν να επιτεθούν για να κερδίσουν.
    Ολες οι υπαναχωρήσεις για την διασφάλιση της ειρήνης έγιναν.Αυτό ήταν στο σλόγκαν όλων όσων δεν ήθελαν να ξεβολευτούν.
    Το λυπηρό είναι ότι για όλους τους παραπάνω η Ελλάδα μόνο στο 2ο Παγκόσμιο πόλεμο έχασε το μισό πλυθησμό της ...Σωστό ή λάθος θα το αφήσω να μου το απαντήσουν όσοι φωνάζουν στο γιατί δεν πρέπει να αντιδρούμε στον κάθε καραγκιόζη γείτονα που νομίζει ότι μπορεί να πράττει ότι θέλει σε σχέση με την πατρίδα μας.
    Νεότερη θα έλεγα ότι το να σου σκοτώσουν τον δικό σου άνθρωπο είναι ό,τι χειρότερο.Τώρα το ίδιο λέω αλλά αναρωτιέμαι όταν δολοφονείς την συνείδηση σου γιατί όλους όσους πέθαναν για να μιλάς εσύ τους απορρίπτεις με τα σχόλια σου πως πρέπει να σε κάνει να νιώθεις και πως πρέπει να σε χαρακτηρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.