24/12/09

Ρωσία: «Επιτυχημένη» δοκιμή πυραύλου


Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-20V.
«Η δοκιμή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πειραματικών εργασιών με στόχο… να επεκταθεί το όριο ηλικίας του RS-20V στα 23 χρόνια», όπως αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν.
Ο πύραυλος, βάρους 22 τόνων, προσγειώθηκε στο στόχο του στη χερσόνησο Καμτσάτκα στις ρωσικές ακτές του Ειρηνικού, αφού είχε εκτοξευτεί από την περιοχή Όρενμπουργκ, σε απόσταση 6.500 χλμ.
Ο RS-20V έχει τη δυνατότητα να παραβιάσει αντιπυραυλικά συστήματα και είναι γνωστός στη Δύση ως ο «Σατανάς SS-18», ενώ την εποχή του Ψυχρού Πολέμου θεωρείτο από τις ΗΠΑ ως ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα της ΕΣΣΔ.
Έχει μήκος 34 μέτρα, βεληνεκές 16.000 χλμ και μπορεί να μεταφέρει τουλάχιστον 10 πυρηνικές κεφαλές.
Eν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα προχωρήσει στην κατασκευή νέας γενιάς πυρηνικών πυραύλων, ώστε να διασφαλίσει ότι το πυρηνικό της οπλοστάσιο παραμένει αποτελεσματικό.
Πηγή: Reuters, Naftemporiki

13 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος στρατόπεδο! Συμμαχούμε με τους εχθρούς μας, και κάνουμε εχθρούς τους συμμάχους μας!

    Η Δύση έχει κάθε λόγο να ενισχύσει το Ισλάμ, και ειδικά την Τουρκία, ως ανάχωμα κατά της Ρωσίας.

    Τα σχέδια της Τουρκίας για ένωση των Μουσουλμάνων, ωφελούν την Δύση, ενώ αντίθετα στοχεύουν κατά Ρωσίας-Κίνας-Ινδίας.

    Την ίδια στιγμή που η Τουρκία έχει Νεο-Οθωμανικά οράματα, η Ελλάδα δεν θέλει ούτε να θυμάται το Αυτοκρατορικό Βυζαντινό παρελθόν της, και πασχίζει να κρατήσει ακόμα και αυτά τα σύνορά της.

    Η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, να γίνει Ορθόδοξο κράτος και να ενωθεί με την Ρωσία, και να προωθήσει την Ένωση όλων των Ορθοδόξων, και να διαδόσει την Ορθοδοξία και την Ελληνική γλώσσα σε άλλους λαούς.

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στα χρόνια που έρχονται θα αναθεωρήσουμε πολλές απόψεις για διάφορες έννοιες όπως η έννοια «Δύση». Οι έννοιες πολλές φορές οριοθετούνται από τις αντιθέσεις τους. Αν κάποιος έχει ταξιδέψει στην Ρωσία είναι σίγουρο ότι θα δει ένα ιδιαίτερο πρόσωπο που δεν είναι όμως στην ρίζα του διαφορετικό από το «Δυτικό». Δηλαδή η πολιτισμική έννοια Ρωσία είναι ευρωπαϊκή. Όσο και αν ορισμένοι θέλουν να ορίζουν το «ορθόδοξο» ως κάτι διαφορετικό από το «δυτικό» δεν είναι έτσι. Η «Δύση» είναι μια και αδιαίρετη έννοια που περιγράφει και την ορθόδοξη ανατολή. Και αν θέλουμε τα πράγματα να τα δούμε όπως είναι θα πρέπει να καταλάβουμε ότι προσπάθεια της Ρωσίας είναι η ίδια στην βάση της με την προσπάθεια της Ελλάδας. Να αποκτήσει ρόλο στον πύρινα της πολιτισμικής έννοιας «Δύση» όχι πάνω στην αντίθεση με αυτή την έννοια γιατί δεν υπάρχει τέτοια. Εκεί που υπάρχει αντίθεση είναι μέσα στην ίδια την πολιτισμική έννοια «Δύση» και αυτή η αντίθεση είναι ανάμεσα στην αμερικανική αντίληψη για την κοινωνική οργάνωση και την παραδοσιακή ευρωπαϊκή αντίληψη με τις κοινωνικές ανακατατάξεις που έφεραν οι μεγάλες κοινωνικές επαναστάσεις από την Γαλλική μέχρι και την Ρωσική. Όλες αυτές οι κοινωνικές εμπειρίες έχουν αφομοιωθεί στο ευρωπαϊκό έθνος κράτος. Αυτός πρέπει να είναι ο πυρήνας συμμαχιών και όχι η θρησκεία. Η θρησκεία είναι εντελώς δευτερεύουσα πολιτιστική έννοια αλλά έχει πρωταρχικό ρόλο στην κοινωνική οργάνωση μέσω του πολιτισμού που έχουμε κατακτήσει στην Ευρώπη ιστορικά. Προσωπικά θεωρώ πολύ σημαντική εμπειρία την επαφή μου με ρώσους. Αλλά όσοι ονειρεύονται ορθόδοξες συμμαχίες ας αναθεωρήσουν διότι δεν υπάρχει αυτή η βάση. Υπάρχει όμως η βάση της ευρωπαϊκής συμμαχίας και για αυτή πρέπει να δουλέψουμε και σ’ αυτή μέσα πρέπει να βρούμε ρόλο ως έλληνες. Δηλαδή η πολιτισμική αποενοχοποίηση της ορθόδοξης ανατολής μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρώτα απ’ όλα δικό μας καθήκον. Από εκεί και ύστερα θα αλλάξει και η αντίληψη των κεντροευρωπαίων για τους ρώσους τους οποίους θεωρούν βάρβαρους για να μην ξεχνιόμαστε. Αλλά δεν είναι περισσότερο βάρβαροι από το σύστημα μέσα στο οποίο γαλουχήθηκαν αυτοί οι άνθρωποι. Αντίθετα αν έχει την υπομονή κάποιος να ξύσει την επιφάνεια θα βρει μια παλιά γλυκιά μαντηλοφορούσα μάνα Ρωσία να προσκυνά μπροστά σε κάποια καπνισμένο εικόνισμα ξεχασμένη κάπου στα Ουράλια ίσως. Εκεί εμείς ως έλληνες έχουμε πολιτισμικό ρόλο και πολύ σημαντικό μάλιστα να κοινωνήσουμε αυτόν τον πολιτισμό στους δυτικοευρωπαίους. Αυτός είναι ο ιστορικός μας ρόλος. Ο ρόλος του γεφυροποιού.

    Καλά Χριστούγεννα συνέλληνες. Και ιδιαίτερα σε σένα Σάββα.

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελευθέριε
    σ' ευχαριστώ και αντεύχομαι

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nai mono poy h thesh ths elladas bathia mesa sta dytika krath den ths dinei epilogh

    den mporeis na epilekseis pleyra otan eisai mesa sto stoma toy likoy....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελευθέριε αυτές οι "ενδιάμεσες" αντιλήψεις μας φάγανε...

    Όταν είσαι και με την Δύση και με την Ρωσία, στο τέλος καταλήγεις να τρως σφαλιάρες από παντού.

    Και αφού όπως λες οι Ορθόδοξοι ανήκουν στην Δύση, τότε ποιο το πρόβλημα να ενωθούμε οι Ορθόδοξοι μεταξύ μας; (Μιας και η Δυτική Ευρώπη-ΗΠΑ δεν μας έχουν ανάγκη πλέον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ελευθέριε,
    μου άρεσε το μήνυμα σου, από την άλλη πάλι κι οι"ενδιάμεσες αντιλήψεις" που λέει ο East δεν πετυχαίνουν συνήθως.
    Πιστεύω όμως, πως στις προκλήσεις της εποχής οι Ευρωπαίοι -δυτικοί και ανατολικοί- πρέπει να είμαστε όλοι μαζί, απέναντι στις ΗΠΑ κι απέναντι στην Ασία ή απέναντι στο Ισλάμ, ώστε να επιβιώσει η διαφορετικότητά μας (για το δικαίωμα της διαφορετικότητας, δεν κόπτονται άλλωστε όλοι οι σύγχρονοι "προοδευτικοί";) Κι αυτό θα επιτευχθεί με τη Ρωσία μέσα στην Ευρώπη και τη Βρετανία ,την αντιευρωπαία, έξω από αυτήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα τι μου λέει ότι το αληθινό όνομα του "Ελευθέριος Β." είναι Σάββας; Επίθετο δεν λέμε φυσικά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελευθέριε Β, ο καθένας ότι θέλει ονειρεύεται...

    Τι σχέση έχει η Ορθοδοξία με την Δυτική Ευρώπη;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "nai mono poy h thesh ths elladas bathia mesa sta dytika krath den ths dinei epilogh

    den mporeis na epilekseis pleyra otan eisai mesa sto stoma toy likoy...."

    Ναι ναι...πολύ "λογικό" αυτό που λες, αφού η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ Λουξεμβούργου Γαλλίας και Βελγίου...

    Συμφωνώ 100% με τον East. Η Ελλάδα είναι Ορθόδοξη χώρα, παρά τις προσπάθειες των Μασώνων να αφανίσουν την Ορθοδοξία.

    Δείτε ΟΛΟΙ το βίντεο:
    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O anonimos 5.20 vazei to thema EE- Rosias stis sostes tou diaataseis! tOn EAST roto gia posti fora kai elpizo na apantisei poios itan piso apo to sxedio ton 3 meridon tou 1825 kai tin sinthiki tou Agoi Stefanou me tin opoia i MAKEDONIA MAS pigaine stous Voulgarous.Zito I Ellada kai i akapileuti Orthodoxia
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρόνια πολλά σε όλους και σας συγχαίρω που ασχολείστε με τέτοια θέματα και όχι με το τηλεχειριστήριο της tv.
    Η Ρωσία και κατά τη δική μου γνώμη ψάχνει τη θέση της στη Δύση.Δε τη βρει όμως αφού η έννοια της Δύσης έχει διαμορφωθεί από την Αγγλοσαξωνική,τη Νορμανδική και τη Γοτθική κουλτούρα.
    Δεν είναι κακό λοιπόν να ψάχνει κανείς για νέες συμμαχίες.Στο σημείο θέλω να σας θυμίσω τη θεωρία της ενδιάμεσης περιοχής που πρόβαλε ο Δημήτρης Κιτσίκης μέσα από τις σελίδες του περιοδικού "Τρίτο Μάτι".
    Εκεί έχομε από τη μια την κλασσική Δύση , την Ενδιάμεση περιοχή που αρχίζει από την Ελλάδα,και περιλαμβάνει την Τουρκία, τη Ρωσία το Ιράν ,τμήματα της Μέσης Ανατολής και της Ασίας και τέλος την Ανατολική περιοχή με την Κίνα κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλά Μαρξούγεννα σ' εσένα, φίλε Γιώργο και να μού χαιρετάς την Πάτρα. Έχω καλές αναμνήσεις από τα φοιτητικά μου χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.