1/12/09

Κινητικότητα για τους αγωγούς

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Ι. Μανιάτης συναντήθηκε την εβδομάδα αυτή με το Ρώσο πρέσβη κ. Βλαντιμίρ Τσχικβισβίλι, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στην προώθηση των αγωγών Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για την προώθηση των έργων αυτών, ενώ ο κ. Μανιάτης διαβεβαίωσε πως προωθείται η υπογραφή από τους συναρμόδιους υπουργούς και η άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν στη θέσπιση περιορισμών στη χρήση γης στις περιοχές διέλευσης του αγωγού».

Επίσης, προωθείται η αναγκαία ανασύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για τη Συμφωνία Διέλευσης με τη διεθνή εταιρεία του έργου.

Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός απέστειλε επιστολή προς τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, κ. Andris Piebalgs, εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης για την ταχύτερη δυνατή υλοποίηση των αγωγών φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας (ITGI – Poseidon) και Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).του Φώτη Σιούμπουρα-Επίκαιρα

Δρούτσας: Μπουργκάς, South Stream ενεργειακές προτεραιότητες

Η Ελλάδα επιδιώκει να μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο διασφαλίζοντας τις συμφωνίες για το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός εξωτερικών Δ. Δρούτσας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Τόσο ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη όσο και ο South Stream παραμένουν αμετάβλητες προτεραιότητες της πολιτικής μας, είπε ο κ. Δρούτσας, προσθέτοντας ότι "προχωράμε στα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωσή τους το συντομότερο δυνατό".

Ο αγωγός Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα μεταφέρει 257 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τη Ρωσία και την ευρύτερη περιοχή της Κασπίας από το λιμάνι Μπουργκάς στη Μαύρη Θάλασσα, προς την Αλεξανδρούπολη. Ο South Stream είναι ένα ρωσο – ιταλικό project που θα καταστήσει εφικτή τη διοχέτευση ρωσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά χωρίς τη διαμεσολάβηση χωρών τράνζιτ όπως η Ουκρανία

Ο κ. Δρούτσας ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την προεδρία της στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, για την προώθηση των συζητήσεων πάνω στη ρωσική πρόταση για ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο ασφάλειας. Το σύμφωνο προτάθηκε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεβ τον Ιούνιο του 2008. Ο κ. Δρούτσας τόνισε ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να συνεχιστούν στη συνάντηση του ΟΑΣΕ που είναι προγραμματισμένη για την Αθήνα από 1 έως 2 Δεκεμβρίου.
capital.gr

1 σχόλιο:

  1. ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ, ΔΡΟΥΤΣΑΣ. ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΖΑΛΙΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΘΑ, ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΡΟΥΤΣΑ.
    ΤΑ ΕΙΔΑ !!!!
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΚΗΝ ΚΑΚΩΣ, ΠΙΣΩ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ κ. δΡΟΥΤΣΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ ΚΑΛΑ. ΑΝΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΣ, ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟΝ.
    ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ .... ΝΕΟ ΑΙΜΑ. ΑΓΝΟ ΛΑΘΡΑΙΟ ΑΙΜΑ.
    ΠΑΜΕ ΧΑΜΕΝΟΙ.....

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.