8/12/09

Παραβιάσεις από έξι τουρκικά μαχητικά πάνω από το Αγαθονήσι

Στο FIR Αθηνών εισήλθε στις 13:00 σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών τα οποία κατά την έξοδό τους από τον ελληνικό εναέριο χώρο πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι (δύο σε ύψος 5.000 ποδών και τέσσερα σε ύψος 1.000 ποδών).
Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.
Σχετικά ενημερώθηκε το ΥΠΕΞ και οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ.

Nέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι συνολικά από 17 αεροσκάφη, από τα οποία τα έξι ήταν οπλισμένα, προκάλεσαν σήμερα στο βόρειο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, πέντε παραβάσεις και επτά παραβιάσεις.
Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε από την Πολεμική μας Αεροπορία, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
Nαυτεμπορική

4 σχόλια:

  1. Το αξιοσημείωτο στην συγκεκριμένη πρόκληση των Τούρκων είναι πως δεν αποσπάστηκαν μαχητικά από το σχηματισμό για να εκτελέσουν την υπέρπτηση αντίθετα και τα έξι μαχητικά πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι, τα δύο σε ύψος 5.100 ποδών και τα τέσσερα σε ύψος 1.000 ποδών (300 μέτρα).<< Τα ελληνικά μαχητικά δεν πρόλαβαν να αναχαιτίσουν τα τουρκικά...>>

    defencenet.gr

    Tι να πιστέψει κανείς;

    Βασιλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετακινηση μιας πυροβολαρχιας HAWK στην Λερο και εγκλωβισμος των "εισβολεων" καθε φορα που μπαινουν στον εναεριο χωρο Αγαθονησιου-Φαρμακονησιου.Ισως-ισως και απο ενα ASRAD σε καθε νησι δια...παν ενδεχομενο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. (Α) Δεν υφιστάμεθα μόνον προκλήσεις, αλλά σαφείς επιθέσεις, στο στρατιωτικό, στο διπλωματικό και στο οικονομικό πεδίο !

    Χρόνια τώρα υφιστάμεθα κανονικό πόλεμο στο στρατιωτικό, διπλωματικό και οικονομικό πεδίο !

    Οι Τούρκοι δεν μας αφήνουν στην κυριολεξία "σε χλωρό κλαδί" ...!

    Όπου μας συναντούν μας επιτίθενται εκμεταλλευόμενοι την δική μας αβελτηρία, απρονοησία ή και την δική μας ανοησία !

    Μας λέγουν – «Τι έχουμε οι δύο λαοί να χωρίσουμε, που έχουμε τα ίδια έθιμα (!) την ίδια μουσική (!) τα ίδια φαγητά (!)» και μετά εν ψυχρώ μας σφάζουν !

    Όπως οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, έτσι και οι κακοί λογαριασμοί κάνουν τους εχθρούς ... κακούς εχθρούς !

    Ιδιαίτερα οι Τούρκοι οι οποίοι, μόνον όταν είναι ανίσχυροι ...., γίνονται ... καλοί γείτονες έως .... και "γλοιώδεις" !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (Β) Τώρα, αν μερικοί αφελείς, έως ανόητοι, έως "εγκάθετοι" νεοταξίτες, προσπαθούν να συντηρήσουν την διαβόητη Ελληνουρκική «δήθεν» φιλία αυτό θα πρέπει να αναγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως ένα από τα πιο αξιοπερίεργα παγκόσμια φαινόμενα !

    Και εξανίσταται ο γνώστης των πραγμάτων και των ιστορικών γεγονότων, αλλά και ο κοινός πολίτης αυτής της χώρας, για την ασθενή μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων, για την εν γνώσει των συστηματική παραποίηση ή την αποσιώπηση γεγονότων, ακόμα και πρόσφατων όπως ο θάνατος του ηρωϊκού Ηλιάκη !

    Οι δολοφονίες τόσων Ελλήνων ποια σχέση έχουν με την Ελληνουρκική «δήθεν» φιλία ;

    Γιατί πώς να εξηγήσει ο κοινός Έλληνας τις «αδελφοποιήσεις» Ελληνικών πόλεων με Τουρκικές πόλεις (sic!)στις οποίες προβαίνουν οι όλβιοι επιλήσμονες Χιώτες, Σάμιοι και Μυτιληνιοί ;

    Στο φύλλο της εφημερίδας ΤΟ ΠΑΡΟΝ της 6ης Δεκεμβρίου 2009, υπάρχει το πρώτο μέρος ενός άκρως εμπεριστατωμένου άρθρου του Καθηγητή κ. Νεοκλή Σαρρή, στο οποίο παρουσιάζεται όλος ο τουρκικός σχεδιασμός τον οποίο συνεπικουρούν βλακωδώς και οι «σύμμαχοί μας» Αμερικανοί και Άγγλοι, νομίζοντας ότι έτσι εξυπηρετούν τα συμφέροντά των (!), καθώς βεβαίως και ο πολύς Τζώρτζ Σόροζ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.