15/12/09

Ο Ερντογάν άλλαξε...

Εμφανίστηκε στην Ουάσιγκτον ως Αυτοκράτορας. Συνοδευόταν από υπουργούς, δεκάδες διπλωμάτες και πάρα πολλούς αστυνομικούς.Η συνοδεία του συμπληρωνόταν από 27 αυτοκίνητα. Από κοντά δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το κόμμα του. Αντίπαλοι ή αντίθετοι δεν υπήρχαν. Εχουν αλλάξει τα πάντα. Παντού κυριαρχούν τα μέλη του AKP.Οσοι παρακολουθήσαμε τις δραστηριότητες του κ. Ερντογάν και προσπαθήσαμε να κάνουμε συγκρίσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι οι δικοί μας πολιτικοί ζουν στην Ουγκάντα...

Γράφει ο Mιχάλης Iγνατίου , Ουάσιγκτον

Εμφανίστηκε στην Ουάσιγκτον ως Αυτοκράτορας. Συνοδευόταν από υπουργούς, δεκάδες διπλωμάτες και πάρα πολλούς αστυνομικούς.

Η συνοδεία του συμπληρωνόταν από 27 αυτοκίνητα. Τόσα τουλάχιστον μέτρησα. Από κοντά δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες που έχουν σχέση με το κόμμα του. Αντίπαλοι ή αντίθετοι δεν υπήρχαν. Εχουν αλλάξει τα πάντα. Παντού κυριαρχούν τα μέλη του AKP.

Πριν από κάμποσα χρόνια, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Αμντουλλάχ Γκιουλ έφτασαν στην αμερικανική πρωτεύουσα για επαφές. Εμειναν σε ένα φτωχό ξενοδοχείο και κυκλοφορούσαν με ταξί. Τους βοήθησε οικονομικά ένας Ελληνας φίλος τους, αφού ελάχιστοι Τούρκοι τολμούσαν να κυκλοφορούν μαζί τους. Την περασμένη Δευτέρα συναγωνίστηκαν εκατοντάδες άνθρωποι για να εξασφαλίσουν θέση στις αίθουσες όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Δυο διαφορετικές εικόνες με πρωταγωνιστή τον ίδιο άνθρωπο.

Οσοι παρακολουθήσαμε τις δραστηριότητές του καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η επιτυχία του έχει «πάρει» τα μυαλά. Πλέον αρέσκεται στη χλιδή και στους εντυπωσιασμούς και έδειξε να τον συναρπάζει η ιδέα ότι πολλοί άνθρωποι (πολιτικοί, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίων, δημοσιογράφοι και αναλυτές) περίμεναν καρτερικά την αφεντιά του. Στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς παρουσιάστηκε με καθυστέρηση μίας και πλέον ώρας και αρκέστηκε σε μία αναιμική απολογία, ως οι παριστάμενοι να ήταν γαϊδούρια.

Εχω ακούσει αρκετούς στην Κύπρο και την Ελλάδα να υποστηρίζουν πως ο Ερντογάν είναι διαφορετικός από τους προηγούμενους Τούρκους ηγέτες. Μας είπαν ως έχει καλά αισθήματα για τους Ελληνες, πως επιθυμία του είναι η διευθέτηση του Κυπριακού και η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών με ειρηνικό τρόπο. Αλλα έδειξε στην Ουάσιγκτον.

Μας είπε πως η Τουρκία είναι η Πύλη ανατολής και δύσης, βορρά και νότου, καθύβρισε όσους δεν συμπαθεί ...η επίθεση εναντίον του Ισραήλ θύμισε «κατηγορώ» εναντίον των ναζί! Και υποστήριξε ότι η χώρα του είναι η υπερδύναμη στην περιοχή μας.

Μας είπε πως ακόμα και αυτοί που επιθυμούν να ασχοληθούν με την Αφρική πρέπει να περάσουν από την Αγκυρα. Ακούγοντας τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, της χώρας που διατηρεί κατοχικά στρατεύματα στο έδαφος κράτους-μέλους της Ε.Ε. και του ΟΗΕ, αποφάσισα πως δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον για επίλυση του Κυπριακού.

Μας είπε πως μόνο η Τουρκία και ο υποτακτικός της στην Λευκωσία, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ προσπαθούν με ειλικρίνεια να διευθετήσουν το πρόβλημα. Ολοι οι άλλοι ...βυσσοδομούν εναντίον της λύσης. Και ο Χριστόφιας και ο Παπανδρέου... Κούνια που τον κούναγε...

Ηρθε στην Ουάσιγκτον, είδε και απήλθε, και με την ευκαιρία αποκεφάλισε και τον πρεσβευτή της χώρας του στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον οποίο θεωρούσε πολύ κοσμικό. Ομως, όσοι παρακολουθήσαμε τη δουλειά του, τον είδαμε να δίνει μάχες για την πατρίδα του. Το «έγκλημά» του ήταν ότι δεν υποστήριζε το καθεστώς Ερντογάν.

Παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον δεν είχε την επιτυχία που ανέμενε, έκανε αισθητή την παρουσία του. Δήλωσε «παρών» ως χώρα και απαίτησε σεβασμό και εκτίμηση, όπως αρμόζει στις υπερδυνάμεις! Βέβαια, άφησε φεύγοντας πικρή γεύση στους Εβραίους της Αμερικής.

Ομως την ίδια στιγμή έδειξε πως δεν φοβάται να τα βάλει με οποιονδήποτε, ακόμα και αν αυτός είναι ο «αγαπημένος σύμμαχος» της Αμερικής. Οσοι παρακολουθήσαμε τις δραστηριότητες του κ. Ερντογάν και προσπαθήσαμε να κάνουμε συγκρίσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι οι δικοί μας πολιτικοί ζουν στην Ουγκάντα...
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

10 σχόλια:

  1. Οσοι παρακολουθήσαμε τις δραστηριότητες του κ. Ερντογάν και προσπαθήσαμε να κάνουμε συγκρίσεις, συνειδητοποιήσαμε ότι οι δικοί μας πολιτικοί ζουν στην Ουγκάντα...


    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΖΗΣΕΙ!!....

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ερντογάν είναι ο εκφραστής της Τουρκίας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Φαίνεται ότι τώρα ο κύριος αυτός εκφράζει την υπεροψία, την αλλαζονία και την ιμπεριαλιστικότητα της Τουρκίας. Μιας χώρας που αίφνης ξύπνησε και συμπεριφέρεται σαν γίγαντας, ασχετο αν τα τα πόδια του γίγαντα είναι γυάλινα, ξύλινα ή άλλως πως. Βεβαίως, έχουν την ευθύνη τους και τρίτοι για την δημιουργία του θρασύτατου αυτού γίγαντα, οι οποίοι των ταϊζουν συνεχώς χωρίς να του χαλούν χατήρι. Ευθύνη όμως έχουν και οι δικοί μας, οι οποίοι όσο περνά ο χρόνος γίνονται όλο και μικρότεροι (υποτελής, δουλοπρεπής, αναξιοπρεπής), με αποτέλεσμα να φαντάζει με μεγαθήριο ο γειτονικός αιμοβόρος γίγαντας.

    Φαίνεται, μετά και την πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ, ότι η μόνη μας ελπίδα είναι τα πόδια του γίγαντα να είναι γυάλινα και να τα σπάσει μόνος του κουτσουφλώντας μέσα στην ψευδοηγεμονία, την αχορταγία και την προκλητικότητά του.

    K1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δὲν εἶναι εὔκολο νὰ εἶσαι ὑπερδύναμι. Ἡ Τουρκία κινδυνεύει ἀπὸ ὑπερεξάπλωση. Θέλει μεγάλη προσοχή, διότι δὲν εἶναι ὅλοι Ἑλλαδίτσα νὰ σκύβουν τὸ κεφάλι.
    Εἶμαι περίεργος, τί θὰ γίνη σὲ βάθος χρόνου μὲ τὴν Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 'Εἶμαι περίεργος, τί θὰ γίνη σὲ βάθος χρόνου μὲ τὴν Τουρκία.'

    Να είσαι βέβαιος ότι σύντομα θα διαλυθεί._

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @15 Δεκεμβρίου 2009 10:55 π.μ.

    Είναι ευσεβείς πόθοι αυτά που λες ή είναι ελεγμένα; Γιατί και εγώ θα γούσταρα να δω την Τουρκία διαμελισμένη σε κρατίδια που έχουν πιο ομοιογενή πολιτισμικά-γλωσσικά πληθυσμό και το οποίο θα μας έλυνε μια για πάντα το πρόβλημα του σημερινού νταή που λέγεται Τουρκία...Δεν σημαίνει βέβαια πως θα γίνει αυτό επειδή το γουστάρω εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 15 Δεκεμβρίου 2009 10:55 π.μ.

    Οι μέχρι σήμερα ενδείξεις δεν δείχνουν κάτι τέτοιο. Το αντίθετο μάλιστα. Εσύ πού το βασίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @12:03 μ.μ

    ΜΑΘΕ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΚΤΕΝΟΜΕΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1085995&lngDtrID=245

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμε
    15 Δεκεμβρίου 2009 10:39 π.μ.
    όχι ότι δεν πιστεύω αυτό που γράφεις [και εγώ το πιστεύω ακράδαντα, αλλά από διαίσθηση], πώς τεκμηριώνεις κάτι τέτοιο; Υπάρχουν κάποια στοιχεία ή ενδείξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ με τον konion και...ουφ πια!
    Μας έχω βαρεθεί να κλαιγόμαστε για οτιδήποτε!
    Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αμερική, δεδομένου του αποτελέσματος, είναι ανεπιτυχής.
    Το ότι δοκίμασε να 'περάσει' το ύφος του αυτοκράτορα, αυτό δε σημαίνει ότι οι άλλοι τον πίστεψαν! Αυτή είναι η τουρκική πολιτική, τι να κάνουμε τώρα; Εμείς δεν έχουμε ανάλογη τακτική γιατί δεν 'μας παίρνει',κυρίως γι'αυτό και όχι γιατί είναι τόσο βλάκες οι πολιτικοί μας, οι οποίοι δεν διστάζουν για ίδιο όφελος να κύπτουν τον αυχένα (και στην Ελλάδα δε γίνεται διαφορετικά δυστυχώς, ετεροκαθοριζόμαστε όσον αφορά την πολιτική γιατί τους χρειαζόμαστε τους 'μεγάλους' και δεν μας χρειάζονται).
    Αλλά όσον αφορά το αν η Τουρκία είναι η υπερδύναμη της περιοχής μας, καταρχάς πρέπει να καθορίσουμε ποια ακριβώς περιοχή εννοούμε. Αλλά ακόμα κι έτσι...πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Αμερική πρώτη απ'όλους και έπειτα οι Ευρωπαϊκές υπερδυνάμεις, κατέστησαν την Τουρκία όντως υπερδύναμη στην περιοχή μας. Σκεφτείτε ότι ακόμα και στη Βοσνία χώνουν τ.... π........ .... (συγνώμη), στο Κόσοβο και στην Φυρόμ! Και αυτό γίνεται με τη συγκατάθεση (αν όχι και παρότρυνση μερικές φορές) κάποιων άλλων.
    Αυτή είναι η αλήθεια και θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουμε να κλαιγόμαστε αδίκως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.