19/12/09

Ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στο τουρκικό κανάλι TRT

Σε γνωστό τουρκικό κανάλι εμφανίστηκε πριν λίγο καιρό ο ψευδομουφτής (ή “εκλεγμένος μουφτής” ή “τουρκομουφτής”, όπως προτιμάει ο καθένας) Ξάνθης Αχμέτ Μέτε όπου, όπως μπορεί κανείς να δει στα στιγμιότυπα που αλλιεύσαμε στο Youtube με πολύ μεγάλη άνεση και στυλ αστέρα της τηλεόρασης που μας ξάφνιασε ευχάριστα, συμμετείχε σε τηλεοπτικό πάνελ.

Δε γνωρίζουμε την τουρκική για να καταλάβουμε τι λέχθηκε στην συγκεκριμένη εκπομπή, όμως αξιοθαύμαστο είναι το γεγονός πως ένα μεγάλο κεντρικό κανάλι της γειτονικής χώρας κάλεσε τον Αχμέτ Μέτε από την Ξάνθη της Ελλάδας ως συνομιλητή σε μεγάλης θεαματικότητας εκπομπή. Ελπίζουμε μόνο η συζήτηση να μην αναλώθηκε στα γνωστά και επαναλαμβανόμενα μέχρι υπνηλίας θέματα περί “γκιαούρηδων” και “καταπίεστης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης” (τα οποία τα ακούμε καθημερινά και η αλήθεια είναι πως πλέον κουράζουν) και ο Αχμέτ Μέτε να ανέφερε και τίποτε καλό για την περιοχή και την χώρα που ζει, την κοινωνία μας, τις εμπορικές συναλλαγές που ολοένα και αυξάνονται, την καχυποψία στις κοινωνίες που σιγά – σιγά εξαφανίζεται κ.ο.κ.

Εχει και καλά η Ελλάδα Αχμέτ Μέτε για να προβάλουμε στο εξωτερικό αλλά …και στη “μητέρα πατρίδα”. Μην εξάγουμε μόνο τη γκρίνια και τα παράπονά μας.


4 σχόλια:

  1. Εμείς καθόμαστε κι ασχολούμαστε με τους Τούρκους, και την ίδια στιγμή οι Ινδιάνοι της αμερικής στρέφονται στην Ορθοδοξία!

    http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=3732&Itemid=2

    Όταν ξεκολήσουμε από τους εθνικισμούς που μας φύτεψε η Δύση, και μπορέσουμε και δούμε τις κοσμοιστορικές αλλαγές που γίνονται στον πλανήτη, θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά.

    Αν δεν βλέπουμε ότι μια Ορθόδοξη δύναμη η Ρωσία τίναξε τα σχέδια της Νέας Τάξης στον αέρα, δεν βλέπουμε ότι η Κίνα είναι παγκόσμια δύναμη, δεν βλέπουμε ότι η Λατινική Αμερική στράφηκε κατά της Δύσης...και εμείς στην μιζέρια μας με το τι έκανε κάθε Τούρκος και τι είπε η γυναίκα του Σαρκοζί ή ο Φίσερ...

    Πρέπει να δούμε μπροστά και μακριά.

    http://vimeo.com/8150226

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από κάτι λίγα τούρκικα που ξέρω κατάλαβα τα εξής

    (μιλάει ο κύριος με την πολιτική περιβολή)
    Ζητήσανε κτίρια από την επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τις μουφτηες γιατί οι Έλληνες δεν τους επιτρέπουν να έχουν, και τους υποσχέθηκε η επιτροπή πως μέσα στο 2010 θα λυθεί αυτό το πρόβλημα.
    (χότζας) η Ρόδος έχει 3000 Τούρκους που δεν έχουν θρησκευτικές ελευθερίες ούτε δικαίωμα στην εκπαίδευση από το 1977. δεν έχουν μόνιμο χότζα γιατί ο χότζας που έχει διορίσει το ελληνικό κράτος είναι γέρος και άρρωστος και έχει πάει πίσω στην Κομοτηνή από όπου κατάγετε. και όταν πεθάνει κάποιος Τούρκος στέλνουν αυτοί άλλον από την Κομοτηνή. Τα παιδιά των Τούρκων της ρόδου δεν έχουν τα ιδία δικαιώματα με τα παιδιά των Άγγλων Γάλλων και λοιπών εθνοτήτων που μένουν στη ρόδο. δεν τους επιτρέπουν να μάθουν τουρκικά και μεριμνούν αυτοί ( εννοεί μάλλον την μουφτήα και κάποιους συλλόγους που έχουν οι μειονοτικοί στη ρόδο) να τους εκπαιδεύσουν μετά το σχολείο. Έχουν κάποια προβλήματα με τους χριστιανούς αλλά όχι κάτι σοβαρό.
    Εμείς οι μουφτήδες δεν έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους χριστιανούς παπάδες ,και δεν έχουμε πρόσβαση στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας όπως αυτοί ούτε τα ίδια προνομία και παροχές που έχουν αυτοί.
    Γενικά στην Ελλάδα δεν επιτρέπουν να έχει ο κόσμος τους μουφτήδες που θέλει και διορίζει το κράτος αυτούς που θέλει.. (και κάποιον μουφτή τον έβαλαν φυλακή επειδή δεν υπάκουσε το ελληνικό κράτος αυτό με επιφύλαξη )
    Εμείς δεν ξεσηκώνουμε τους Τούρκους για να σηκώσουν κεφάλι όπως λένε οι Έλληνες ,( αλλά δεν λέει πως είναι Έλληνες πολίτες οι μουσουλμάνοι ) το μόνο που κάνουμε είναι να μαζεύουμε χρήματα για να βοηθάμε τους φτωχούς και να φτιάχνουμε τα τζαμιά μας .και στη σχολική εκπαίδευση, και την θρησκευτική.. .
    Και λέει κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου πως με το πρόσχημα να μην πέσουν οι μιναρέδες στα παλιά τζαμιά οι Έλληνες τους κονταίνουν κάτι τέτοιο τέλος πάντων έκανα μια βιαστική και πρόχειρη μετάφραση με τα λίγα που ξερώ αλλά σε γενικές γραμμές είναι σωστή.
    Αυτός με τα πολιτικά προσπαθεί να κάνη τον χότζα σε πολλά σημεία να μιλήσει παραπάνω αυτός όμως είναι λίγο πιο μαζεμένος ,και φαίνεται και λίγο θεατρικό, ίσως να θέλουν να περάσουν το μήνυμα πως φοβάται να μιλήσει. Όπως και η δημοσιογράφος φαίνεται πολύ στημένη και σαν να διαβάζει ερωτήσεις που της έχουν δώσει λίγο πριν από την εκπομπή και δεν πρόλαβε να τις μάθει και να μπει στην ουσία τους ( να τις χειριστή σαν δημοσιογράφος τέλος πάντων. ).

    Πορφυριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ο άνθρωπος μίλησε στο TRT του Βόλου; ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΛΕΧΘΕΙ..!!!!ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ...ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΝΑ ΜΝ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΠΑΤΗΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΕΤΣΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΜΑ!


    ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.