7/9/10

Ο Βελλεροφόντης κυνηγάει πυρηνικούς τρομοκράτες.Ελληνική πατέντα με τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο


Η ομάδα ελλήνων και ΝΑΤΟϊκών ειδικών κατά τη δοκιμή του τηλεκατευθυνόμενου μίνι ελικοπτέρου στη Σούδα
Το εμπορικό πλοίο που ήταν ύποπτο για τη μεταφορά ραδιενεργών υλικών για όπλα μαζικής καταστροφής, σε «πυρηνικούς τρομοκράτες», έχει εντοπιστεί από την ομάδα θαλάσσιας ασφάλειας του ΝΑΤΟ κάπου στον Ινδικό Ωκεανό.Στον Βελλεροφόντη, ένα εξαιρετικά μίνι τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο με όλα τα αναγκαία κομφόρ, ανατίθεται η τελευταία απόπειρα ανίχνευσης από αέρος.

Ελληνικό δεν είναι μόνο το δανεισμένο από τη μυθολογία όνομα του αναβάτη του φτερωτού αλόγου Πήγασος, αλλά ολόκληρη η πατέντα. Οπως και Ελληνας είναι ο χειριστής του! Το παραπάνω σενάριο δεν απέχει σχεδόν καθόλου από την πραγματικότητα: μόλις λίγες εβδομάδες πριν, ο Βελλεροφόντης πέρασε με επιτυχία το πείραμα-τεστ εντοπισμού επικίνδυνων- και καλά κρυμμένων- ραδιενεργών υλικών επί πλοίων στον κόλπο της Σούδας. Κριτές του αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ από τις ΗΠΑ και του Συμμαχικού Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής από τη Σούδα, καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μοντερέι της Καλιφόρνιας και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Τα στοιχεία από τη μικροκάμερα και τον αισθητήρα ραδιενέργειας, καθώς και το ακριβές στίγμα του ύποπτου πλοίου έφθαναν σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο στην παρακείμενη ομάδα ελέγχου, αλλά μέσω δορυφόρου και σε ειδικό εργαστήριο στις ΗΠΑ. Αυτό κρίθηκε αναγκαίο για την αξιολόγηση της επικινδυνότητας του ύποπτου φορτίου, αφού ακόμα και η ακτινοβολία μερικών τόνων... μπανάνας μπορεί να σε ξεγελάσει. Πριν γίνει ένα ρεσάλτο κομάντος, που μπορεί να οδηγήσει σε αιματοκύλισμα, πρέπει να υπάρχει η ακριβής ταυτότητα της ακτινοβολίας.

Πριν από μερικές ημέρες στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έφθασε και με πιο επίσημο τρόπο η αναγνώριση ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το πείραμα δίνουν προοπτική επιχειρησιακής αξιοποίησης της ελληνικής «πατέντας» από το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς, στο πλαίσιο ελέγχων και με άλλα μέσα.

Ξεκίνημα το 2006

Η δημιουργία του Βελλεροφόντη ωστόσο πάει μερικά χρόνια πίσω: ήταν το 2006 όταν συνεργάστηκε δημιουργικά το πάθος ενός χομπίστα τηλεκατευθυνόμενων, υπαξιωματικού των βατραχανθρώπων, με τον επικεφαλής του Εργαστηρίου Τηλεπικοινωνιών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Κούκο και μερικούς σπουδαστές της σχολής. Χρησιμοποίησαν ένα τηλεκατευθυνόμενο και βενζινοκίνητο ελικοπτεράκι μόλις 4 κιλών και με άνοιγμα φτερών 1,85 μέτρων. Στο εργαστήρι πρόσθεσαν μικροκάμερες και άρχισαν τα πειράματα για αξιοποίησή του ως μίνι κατασκοπευτικού. Το πρόγραμμα δεν προχώρησε τότε και ξαφνικά, πέρσι το φθινόπωρο, η μερική αποτυχία ενός διεθνούς πειράματος του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μοντερέι κ. Αlex Βordefsky, όσον αφορά το σκέλος της τηλεκατεύθυνσης, έδωσε την ευκαιρία να... βγει από το ντουλάπι ο Βελλεροφόντης. Οταν το έμαθαν στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στο ΓΕΝ, ανέσυραν τον Βελλεροφόντη και πρότειναν συνεργασία μέσω του ΝΑΤΟϊκού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής της Σούδας. Στον «διεθνή», πλέον, Βελλεροφόντη προστέθηκαν από το Εργαστήριο ανιχνευτής ακτινοβολίας και GΡS.

Πέτυχε το πείραμα
Κατά τη 45λεπτη πτήση και με ταχύτητα 98 χιλιόμετρα ανά ώρα, το ελικοπτεράκι- με χειριστή τον ανθυποπλοίαρχο κ. Καραναγνώστη- εντόπισε τις διατεθείσες από το Πολυτεχνείο Κρήτης πηγές ραδιενέργειας που είχαν αποκρυβεί σε ένα φουσκωτό και στο εκπαιδευτικό πλοίο «Αρης». Η εικόνα του video, η θέση GΡS και τα δεδομένα του ανιχνευτή ακτινοβολίας στέλνονταν real-time ταυτόχρονα στο ΝΑΤΟϊκό Κέντρο της Σούδας και σε εργαστήριο στο Μοντερέι στις ΗΠΑ. Σχεδόν realtime ήρθε στο ΓΕΝ και η επιβεβαίωση της επιτυχίας του πειράματος, ανοίγοντας προοπτικές... διεθνούς καριέρας για τον Βελλεροφόντη.
ΝΕΑ

15 σχόλια:

  1. Ἐμπορικά, θὰ καταφέρουμε νὰ τὸ ἐκμεταλλευθοῦμε;
    Ἰδοῦ ἡ ἀπορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αξιοθαυμαστη η προσπαθεια των κυριων του Ναυτικου-και κατα την αποψη του μη επανδρωμενα ελικοπτερα ειναι το μελλον των uav στην Ελλαδα λογω της γεωμορφολογιας της. Πρεπει προχωρησουμε ομως απο τα τηλεκατευθυνομενα ελικοπτερακια που και ενας δευτεροετης φοιτητης μπορει να κατασκευασει και να παμε σε αυτονομα συστηματα με autopilot και συστηματα gps/ins που να ειναι φθηνα, ευκολα στην χρηση και να μπορουν να καλυψουν ενα μεγαλο ευρος αποστολων. Υπαρχουν πολυ καλυτερες λυσεις απο αυτη του αρθρου ομως δυστυχως εις ωτα μη ακουοντων...Για αυτο θελω να συγχαρω το Ναυτικο που τουλαχιστον στηριξε το στελεχος του στην ιδεα και του εδωσε την δυνατοτητα να την υλοποιησει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά μπορούνε οι Ελληνες - Απο τα πολλά "φέσια" ομως... δεν βλέπουμε μπροστά μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KI AYTO ΘΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΩΝ,ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η τεχνολογία για σύχρονα μη επανδρωμένα υπάρχει. Γιατί δεν ασχολούμαστε με την μελέτη, εξέλιξη και βελτίωση κάποιου συγκεκριμένου συστήματος των ήδη εξελιγμένων αεροσκαφών και ξεκινούμε από την αρχή αγνοώντας την πρόοδο γύρω μας? Δεν είμαι ανθέλληνας ρε παιδιά αλλά επειδή ασχολούμε με την έρευνα πάρα πολλά χρόνια πιστεύω οτι πρέπει να αξιοποιούμε την ήδη υπάρχουσα γνώση και να μην χάνουμε τον καιρό μας βάζοντας διάφορες "μώντες" σε παιδικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πατέντες που λέγαμε πριν σχετικά λίγο καιρό σε σχόλια κάτω από άλλο άρθρο για την Κύπρο.
    Ακόμα πιο απλά πράγματα από τον "Βελλερεφόντη" με απλά υλικά μπορούν να εφαρμοστούν ως υλικά παγιδεύσεως για βόμβες, χημικό και μίνι βιολογικό πόλεμο σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών. Τέτοιες πατέντες μπορούν να σώσουν ζωές σε μάχες εντός κατοικημένων περιοχών που είναι από τα πιο φονικά είδη μαχών.
    Η δημιουργία ενός ειδικού εγχειριδίου στο οποίο θα αναγράφονται πιθανές πατέντες και αναλυτικά αλλά ταυτόχρονα σύντομα σχέδια για το πως φτιάχνονται αυτές, μπορούν να βοηθήσουν έφεδρους καταδρομείς, μηχανοκίνητους σχηματισμούς πεζικού και τεθωρακισμένων για τυχόν μάχες εντός κατοικημένων περιοχών(πόλεων, κωμοπόλεων ή χωριών). Οι μόνιμοι καταδρομείς οκ τα ξέρουν ήδη κάποια νομίζω...είναι το επάγγελμα τους.
    Κάθε υλικό που βρίσκεται μέσα σε σπίτια, μαγαζιά κτλ είναι δυνητικό υλικό παγιδεύσεως.
    Ας μαζέψουν μια ομάδα ικανών ανοιχτόμυαλων αξιωματικών, καθηγητών και γιατί όχι και ικανών στρατεύσιμων φοιτητών(πολυτεχνικών σχολών και κάθε είδους σχολής θετικής κατεύθυνσης) με σκοπό να δημιουργήσουν ένα τέτοιο βιβλιαράκι. Θα σώσει πολλές ζωές.
    Όπου και αν δωθεί κάποτε μάχη θα εμπλακεί κάποιο σπίτι είτε σε Έβρο είτε σε νησί. Δεν μπορούν ολόκληρες διμοιρίες να βασίζονται μόνο στον στρατιωτικό εξοπλισμό τους.
    Ο κανονισμός λέει ότι παραδίνεσαι μόνο όταν έχεις εξαντλήσει κάθε μέσο αντίστασης. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν παραδίνεσαι ποτέ σε Τούρκο με τις ιστορίες που έχω ακούσει. Για να γίνει λοιπόν οικονομία στα κλασσικά στρατιωτικά εκρηκτικά και πυρομαχικά θα βοηθήσουν πολύ τα αθώα φαινομενικά υλικά που βρίσκονται μέσα σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο και σπίτι γύρω μας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε συνδυασμό με στρατιωτικά κλασσικά εκρηκτικά.
    Ένα παράδειγμα πατέντας που είχα αναφέρει σε εκείνο το παλιό σχόλιο μου ήταν παγίδευση καυστήρα πολυκατοικίας ολόκληρης ή φιάλης υγραερίου σε συνδυασμό με βλήμα όλμου των 60mm(ή και χωρίς αυτό), πυροκροτητή με σύρμα παγίδευσης ή και κινητό τηλέφωνο(αν έχουν πέσει οι επικοινωνίες όμως? Καλύτερα σύρμα παγίδευσης). Όλα με κατάλληλη συνδεσμολογία.
    Συμπτωματικά μετά από μια βδομάδα αν θυμάστε η αστυνομία είχε συλλάβει έναν που είχε φτιάξει βόμβα με μια απλή φιάλη υγραερίου.
    Το μυαλό πρέπει να φαίρνει στροφές πάντα και για να φαίρνει δεν πρέπει να το πιέζεις με βλακείες κάθε βαρεμένου γαλονά(δεν είναι όλοι αλλά κάποιοι είναι να τα λέμε) που βγάζει το κόμπλεξ του πάνω σε φαντάρους. Πρέπει οι ανώτεροι να δίνουν ένα μικρό περιθώριο πρωτοβουλιών μέσα σε ένα στράτευμα. Οι αρματιστές του Γ Ράιχ είχαν καλύτερες επιδόσεις ως μαχητές επειδή είχαν καλύτερο δόγμα χρήσης των αρμάτων και επειδή τους αφήναν να παίρνουν και καμιά πρωτοβουλία. Τα πρώτα άρματα τους Panzer 1 και 2 δεν ήταν ανώτερα των συμμάχων...συνεχιζεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ..συνέχεια...Οι Αμερικάνοι όταν το κατάλαβαν και άλλαξαν μαζί με όλους του δυτικούς συμμάχους(ξεκόλλησαν κάποιοι εγκέφαλοι από τακτικές Α παγκοσμίου) το δόγμα χρήσης των αρμάτων(όχι αραιωμένα αλλά σαν ατσάλινη γροθιά με αεροπορία μαζί σε ένα σημείο του μετώπου δημιουργία ρήγματος) κατάφεραν να προχωρήσουν. Υπήρξαν βέβαια και άλλοι καθοριστικοί παράγοντες.
    Επίσης μια πατέντα που έσωσε ζωές αρματιστών ήταν τα "πριόνια" των M4Sherman αρμάτων που άνοιγαν τους θαμνώδεις φράχτες στη γαλλική ύπαιθρο. Ήταν μια πατέντα ενός νεαρού έφεδρου λοχία. Τη παρουσίασε σαν ιδέα στον ανώτερο του. Τη φτιάξανε με σίδερο από τα αντιαρματικά εμπόδια των ακτών και τη προσαρμόσανε στο Sherman τους. Κάνανε παρουσίαση ενώπιον του στρατηγού Μπράντλευ(αν θυμάμαι καλά) ο οποίος καταενθουσιασμένος είπε: "Εφαρμόστε το και σε άλλα άρματα". Αποτέλεσμα τα Σέρμαν να μην ακολουθούν τους δρόμους μεταξύ των φυσικών φραχτών από θάμνους αλλά να τους καταστρέφουν. Οι Γερμανοί όμως μέχρι τότε παγιδεύανε τα περάσματα μεταξύ των φυσικών φραχτών και όποιο Σέρμαν προχωρούσε... εύκολα με διασταυρώμενα αντιαρματικά πυρά το καταστρέφανε. Με την πατέντα του νεαρού λοχία σώθηκαν χιλιάδες αρματιστές διότι τα Σέρμαν πια δεν θα ακολουθούσαν "συγκεκριμένο δρομολόγιο".
    Στην ΣΣΑΣ εδώ στη Θεσσαλονίκη ακόμα τους μαθαίνουν σε μάθημα για τη "sticky bomb"...σήμερα μια τέτοια μπορεί να διατρήσει τo θωρακισμένο κάλυμα των ερπυστριών ενός Leopard2A4 ή ενός Μ60Sabra ώστε να το ακινητοποιήσει μέσα σε ένα δρόμο(με διασταυρώμενα πυρά) μιας κωμόπολης πχ του Έβρου ή κάποιας νήσου? Παλιά ενός panzer 3 ναι αλλά είμαστε πλέον στον 21ο αιώνα.
    Οργάνωση χρειάζεται αυτή η χώρα και ένα όραμα που θα μας ξυπνήσει επιτέλους όλους σε κάθε τομέα.
    Είναι κρίμα διότι η χώρά έχει δυνατότητες!

    Φιλικά
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριοι, μη γράφετε "σεντόνια"... δεν διαβάζονται. Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφείν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είδες Γιώργο; Ολο και δίνουμε κάτι εμείς.. Κάθε τόσο, ένα θαύμα στις επιστήμες, στις τέχνες, στα γράμματα, από Ελληνες θα γεννηθεί.
    Και ύστερα μας τσαλακώνουν και απο πάνω. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Κύριοι, μη γράφετε "σεντόνια"... δεν διαβάζονται. Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφείν..."

    "Μητρός τε και Πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς"..και όταν γράφουμε και πράττουμε(σε οποιονδήποτε τομέα) για την πατρίδα δεν υπάρχουν "όρια" και "πρέπει" διαφορετικά δεν "φιλοσουμεν άνευ μαλακίας" αλλά μετά αυτής ότι σχόλια και αν γράφουμε είτε μικρά είτε μεγάλα.
    Δεν θα βγάλουμε τώρα έξω να μετρήσουμε τα σχόλια μας . Έλεος.
    Περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, τόμοι ολόκληροι και τα διαβάζουμε. Στα σχόλια θα κολλήσουμε?
    Ο καθένας νομίζω μπορεί να γράφει ότι θέλει. Αρκεί να ναι κόσμιος.
    Αν κάποιος πληκτρολογεί γρήγορα δεν του είναι πρόβλημα να γράψει "σεντόνι" αν το κρίνει απαραίτητο ώστε να διατυπώσει επαρκώς τις απόψεις του.
    Αν πάλι οποιοσδήποτε δεν μπορεί-βαριέται να τα διαβάσει απλά πηγαίνει στο επόμενο σχόλιο του επόμενου σχολιαστή.
    Όταν όμως βαριέται να διαβάσει ένα σχόλιο ή ένα άρθρο μην περιμένει να έχει ψυχικά αποθέματα, υπομονή και επιμονή για να πετύχει πολύ πιο δύσκολα πράγματα.
    Προσωπικά, 9/10 σχόλια μου είναι "σεντόνια" αλλά δεν με ενδιαφέρει..έτσι είμαι..παθιάζομαι σε ότι και αν κάνω.
    Ο παππούς μου έτσι ήταν και είναι(δραστήριος σαν 50αρης αν και είναι...76 χρονών) παθιάρης, υπομονετικός, επίμονος τύπος σε ότι και αν έκανε και ήρθε μόνο με 10 δραχμές και την ευχή του πατέρα του να σπουδάσει νομική στη Θεσσαλονίκη. Δεν καταλάβαινε τίποτα μέχρι και με μασόνο καθηγητή της νομικής συγκρούστηκε σε μια εποχή που δεν ακούγονταν καν οι μασόνοι.
    Που να δεις φίλε όταν γράφω εργασίες. Μια παρουσίαση στο laptop και άλλη μια εξτρά με απαντήσεις για πιθανές ερωτήσεις που σκέφτομαι ότι μπορεί να μου κάνουν συμφοιτητές μου ή ο καθηγητής.
    Αυτά εδώ δεν είναι τίποτα :)
    Γράψτε ρεεεε αυτή είναι δύναμη του Infognomonpolitics...οι σχολιασμοί!

    Τη ζωή δεν τη ζούμε με "πρέπει" και "όρια"...διαφορετικά δεν είναι ζωή.

    Ένα ποιηματάκι της στιγμής:

    Βάλαμε φωτιά στα φρένα και μας έμεινε το γκάζι
    και αν σε καμιά κολώνα πέσουμε
    δεν πειράζει, δεν πειράζει
    γιατί σιγά σιγά το κοινωνικό νερό κοχλάζει...

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΥΓ: Ναι Ελίνα, μας τσαλακώνουν μέχρι να τους τσαλακώσουμε εμείς με τον δικό μας τρόπο και τους μένει αξέχαστο. Πολλές φορές το πετύχαμε σε πολλούς τομείς.
    Αυτή η χώρα έχει τόσες δυνατότητες!Δεν αντιλαμβάνεται όμως τι σημαίνει οργάνωση. Με οργάνωση η Ελλάδα πάντα θριάμβευε σε όλους τους τομείς.
    Όταν ανεβαίνω Όλυμπο και κοιτάω κάτω λέω από μέσα μου: "Γωνιακό κεντρικό οικόπεδο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Να γράψουμε παιδί μου, δεν είπα να μην γράψουμε, αλλά να προσπαθούμε να μην πλατειάζουμε... για να μην βαρυέται ο άλλος να διαβάσει και χάνει το ζουμί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προτιμώ να με διάβασουν 1-2 άτομα που θα έχουν υπομονή και μεγάλη κριτική ικανότητα ώστε να ξεχωρίσουν το "ζουμί" παρά όλοι οι αναγνώστες του infognomon μαζί. Είναι η φύση μου..καθένας έχει ένα στυλ. Όταν κάνω παρουσιάσεις γράφω σε "κουκίδες" και τελειώνω πιο γρήγορα κάνοντας απλή αναφορά στα μπλα μπλα μπλα και όχι εκτενή αναφορά. Όταν μιλάω τετ α τετ είμαι ακόμα πιο γρήγορος και όποιος αντιληφθεί(να "τρέχει" γρήγορα..πολλές φορές κάνω μπλόφα στη μπλόφα που λένε) τι λέω τον παίρνω συνεργάτη στην εργασία μου(για κάποιο μάθημα) και την κάνω ομαδική δυο ατόμων. Γκάζι συνεχώς και φρένο σπάνια. Σαν να οδηγάμε μια μηχανή. Φρένο μόνο λίγο πριν τις κλειστές στροφές.
    Πρέπει να διαβάζουμε γρήγορα κατεβατά ολόκληρα και να πετάμε τακ τακ ότι δεν χρειάζεται. 1,2,3,4 σε σειρά και βγάλαμε συμπέρασμα σε ελάχιστο χρόνο.
    Οι δικηγόροι για παράδειγμα γράφουν 100 σελίδες δικόγραφα για να επιχειρηματολογήσουν..ποιος ξέρει ίσως πήρα και σε αυτό από τον παππού μου τον Γιώργο :)
    Θα κοιτάξω ίσως για δεύτερο πτυχίο σε νομική ή ιστορικό :)


    Πολύ Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη


    ΥΓ: Ήμουν και σύντομος κιόλας επειδή μου το είπες αχαχα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντως να ξέρεις ότι τώρα οι δικηγόροι τα 'χουν έτοιμα όλα τα τυπικά σε σκληρό δίσκο, απλά αλλάζουν ονόματα ημερομηνίες και κάποιες λεπτομέρειες ανάλογα με την περίσταση. Σαν επιστήμη είναι το κάτι άλλο, σαν καθημερινή τριβή... άστα καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Σαν επιστήμη είναι το κάτι άλλο, σαν καθημερινή τριβή... άστα καλύτερα..."

    Έχεις δίκιο. Αν κάποιος τελειώσει τη νομική(με καλό βαθμό φυσικά) μια λύση μετά θα ήταν ίσως να πάει για εισαγγελέας ή δικαστής ώστε να κάνει κάτι διαφορετικό από τα κλασσικά ενός δικηγορικού γραφείου.
    Φυσικά θα πρέπει να έχει μεγάλη κριτική ικανότητα και τρομερές αντιστάσεις σαν άτομο για να αποδίδει δικαιοσύνη. Όπως λέω πάντα "Μέσα από τη δικαιοσύνη κάνεις την κοινωνία πιο δημοκρατική".
    Πάντως η Γεωπονία σαν καθημερινή τριβή είναι καταπληκτική..φύση, βιβλία αμέτρητα, μικροσκόπια...λίγο απ'όλα. Θυμώνω όταν ακούω για πτυχιούχους γεωπόνους που κάθονται σε ένα γραφείο όλη την ώρα. Δεν είναι ο Γεωπόνος έτσι. Τουλάχιστον κάποιοι φοιτητές δεν το ονειρευόμαστε έτσι. Πρέπει να είμαστε πρότυπα επαφής με τη φύση, λεπτοί, με ένα τζιν, ένα t shirt, δυο μπότες αγρού, ένα κλαδευτήρι στη πίσω τσέπη, ένα μπλοκάκι, μια σακούλα δειγματοληψιών και γάντια. Όχι χοντροί πίσω από ένα γραφείο γράφοντας και σφραγίζοντας μπαπ μπαπ και νταπ ντουπ :). Γεωπόνος και φύση είναι ένα. Ευτυχώς υπάρχουν μάχιμοι...προς τα εκεί προσανατολίζομαι.

    Φιλικά,
    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.