24/9/11

Το ρωσικό δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν τέλος του χρόνου

Το ρωσικό δάνειο ύψους 2,5 δισ. ευρώ

Ρωσία και Κύπρος θα συμφωνήσουν για τη χορήγηση ρωσικού δανείου ύψους όχι περισσότερο από 2,5 δισ. Ευρώ προς το τέλος του χρόνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον ο Υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Σταρτσάκ, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεις ΡΙΑ-Νόβοστι.

«Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν και δεν ολοκληρώθηκαν, σε τελικές συμφωνίες μάλλον θα καταλήξουμε προς το τέλος του έτους, όχι νωρίτερα. Το ύψος θα είναι έως τα 2,5 δισ. ευρώ και εν γένει θα εξαρτηθεί στο τέλος από τις ανάγκες, που θα διαμορφωθούν στη δανειοδοτούμενη πλευρά», είπε ο κ. Σταρτσάκ, διευκρινίζοντας ότι εννοεί την υλοποίηση του κυπριακού προϋπολογισμού και τα πληρωτέα ποσά, που θα πρέπει να εξυπηρετηθούν.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν είχε δηλώσει ότι οι δύο χώρες πρακτικά κατέληξαν σε συμφωνία και απομένουν οι τυπικές διαδικασίες για τη χορήγηση πενταετούς δανείου, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με το σχόλιο του ΡΙΑ-Νόβοστι λόγω της κρίσης χρέους στην Ελλάδα υφίστανται «σημαντικές δυσκολίες στην οικονομία της γειτονικής Κύπρου, η οποία αντιμετωπίζει απότομη άνοδο του κρατικού χρέους και επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης».
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/25341 

9 σχόλια:

  1. Εμας οι κινεζοι μας εδιναν 100 δις ευρω με επιτοκιο 1% αλλα ειχανε θεσει την προυποθεση για ΜΗΔΕΝ μιζες.ΣτηνΚινα εκτελουνται οι τυχων μιζαδοροι.Ας ερευνηθει γιατι δεν προχωρησε και αναγκαστηκαμε να περασωμε στο ΔΝΤ.Εδω χρειαζεται ενα "Γουδι" μαζι πακετο με το γουδοχερι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Sterg

    Δεν θυμάμαι αυτό που γράφεις. Έχεις κάποια πηγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nativist
    Ναι και δεν ητανε μονο τοσα αν θυμαμαι αλλα αφορουσε ολο το χρεος και η πηγη ειναι πολυ σοβαρη,εκ των εσω-πολυ κοντα, και προσωπικη μου που δεν εχω δικαιωμα,ακομα μια φορα δυστυχως,να αναφερω.Το επιτοκιο 1% αλλα ζητουσανε και τον ΟΣΕ να τον αγορασουν για να διακινουνται τα προιοντα τους σε ολη την Ευρωπη,οπως και 2-3 λιμανια να αγορασουν.Θα μου πεις ζητουσανε πολλα? δεν νομιζω διοτι τωρα αυτα φευγουν "στο ετσι" και εμεις πτωχευουμε.Παντως δεν αφορουσε την τωρινη κυβερνηση αλλα αυτη του προηγουμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, καλά αυτά μας τα 'παν κι άλλοι. Και οι ευρωπαίοι 100 δισ μας δίνουν (άσχετα που από αυτά το 90% πάει για εξόφληση πανωτοκίων και το 10% θα φτάσει στις τσέπες να κάνουμε την "δουλειά" μας)
    Σωτήρες δεν υπάρχουν! Ούτε ρώσοι ούτε κινέζοι ούτε εξωγήινοι. Τα παραμμύθια ας τα αφήσουμε για τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακομαντου η αλλως πως σε λενε εγω παραμυθια δεν λεω και αυτο ΓΡΑΦΤΟ στο μυαλουδακι σου.ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρενα Δουρου.Μια πολυ καλη παρουσια

    http://youtu.be/Eyno4T_p-7w

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ sterg

    >και προσωπικη μου που δεν εχω δικαιωμα,ακομα μια φορα δυστυχως,να αναφερω.<

    Αν δεν μπορείς να δώσεις στοιχεία, τότε είναι άνευ αξίας. Άλλωστε, επιτόκιο 1% δεν ξέρω να υπήρξε ποτέ πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Nativist
    Κρατησε αυτα που σου λεω.Το 1% δεν σημαινει κερδος αλλα εργαλειο των κινεζων για διεισδυση στην Ευρωπη.Το επεχειρησαν αλλα στην προηγουμενη κυβερνηση μετα απο 1 μηνα αναμονης εξελειξης και απαγορευτικου σε εμας εφυγε το θεμα σιωπηλα.Την προσπαθεια αυτη την χειριστηκε σωστα το Ελληνο-κινεζικο επιμελητηριο.Μη εισαι απιστος,ποτε δεν λεω κατι αν δεν το εχω τσεκαρει.δεν ριχνω μομφη στην προηγουμενη κυβερνηση διοτι η κινεζικη διεισδυση ειναι θεμα πολυ σοβαρο γεωπολιτικο και θελει ο.κ. απο αλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ βρε Sterg, τί link ήταν αυτό που είδα πρωΐ-πρωΐ... Με φόρτωσες!

    Γυναίκα που μιλάει ακατάπαυστα, με υψηλό τόνο φωνής και χροιά Βασίλη Καρρά με επιπρόσθετο μεταλλικό τόνο τηγανιού, που κουνάει επιδεικτικά το χέρι; Ούτε καν μπορώ να μαζέψω το μυαλό μου να ακούσει έστω και μια λέξη από αυτά που λέει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.