24/9/11

Πούτιν: «Οι χώρες δεν μπορούν να κάθονται με απλωμένο το χέρι»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε σήμερα έντονα τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες.

Ο Πούτιν έκανε τη δήλωση αυτή, την οποία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ, στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της χώρας "Ενωμένη Ρωσία", του οποίου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος.

"Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις με την αστυνομία, όμως, αν η κυβέρνηση δεν έχει καθόλου χρήματα, δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι", σημείωσε.

Η Ρωσία "εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία" για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ "ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη το κάνουν, επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία", κατέληξε.
http://www.sigmalive.com/news/international/421793

10 σχόλια:

  1. Πες τα....
    Τι θα γίνει επιτέλους με αυτούς τους Ρώσους, μια με τον πρέσβη τους στη Σερβία, μια με τον Πρωθυπουργό, έχουν βαλθεί να αφυπνίσουν τα βαλκάνια;; Χαλάν τη μπουγάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο ευγενής κύριος, που μας λέει ζητιάνους, να θυμίσω πως άλλαξε το όνομά του από Ρασπούτιν σε Πούτιν, προκειμένου να διεκδικήσει την προεδρία της Ρωσίας.
    Εν προκειμένω και όταν η ανάγκη της Ελλάδας χτύπησε την πόρτα του δεν δίστασε να θέσει ως όρο για την Ρώσικη βοήθεια, την εγκατάσταση μόνιμης Ναυτικής βάσης για τα Πυρηνικά του υποβρύχια στο Αιγαίο.
    Τώρα όσοι νομίζουν ότι η Ρωσία θα σπεύσει αφιλοκερδώς να ενισχύσει το Χριστιανικό τόξο, πλανώνται πλάνην οικτρά.
    Δείτε τη στάση που κράτησε στο Μπεσλάν για να πάρετε μια ιδέα περί Ρώσικης ηθικής όπως και την αμέριστη στήριξη στον Άσαντ επίσης για τις γνωστές βάσεις υποβρυχίων στη Συρία.
    Και η Πολιτόφσκαγια που έφαγε μια σφαίρα στο κεφάλι και ο άλλος ο τύπος στο Λονδίνο που έπαθε δυσπεψία στο εμπλουτισμένο με πλουτώνιο τσάι του και το τι συνέβη στην Κύπρο με το φορτίο που εξεράγη, μας δίνουν μόνο μια ιδέα περί της θέσης της Ρωσίας στον σημερινό κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ ELLEPOLIS
    Καθαρά προσωπική άποψη και αν έχεις αντιρρήσεις γράψτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ ELLEPOLIS
    Εδώ ένα link αν σου είχε διαφύγει η είδηση
    Ζητάει αγκυροβόλια και ναυτική βάση στο Αιγαίο
    Μόσχα προς Αθήνα: Δεν θα τα δώσετε όλα στους Αμερικανούς!
    http://vagia-gr.blogspot.com/2010/08/blog-post_3481.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α! ξέχασα τον Παπαχελά που τον έχουν βάλει για να κάνει μπουγάδα στα μυαλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν διαβάζεις καλά ή δεν θυμάσαι πια, όχι πλουτώνιο, αλλά πολώνιο, ραδιενεργά και τα δύο, όμως άλλο το ένα άλλο το άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί κάθε φορά που κάποιος προσφέρει βοήθεια σπεύδουμε να θυμίσουμε ότι δεν το κάνει γιατί μας αγαπάει αλλά για δικά του συμφέροντα; Για πρώτη μικρή νηπιαγωγείου μας έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ioannes
    Το θέμα δεν είναι άν το κάνει για τα δικά του συμφέροντα, κάτι που εξυπακούεται. Το θέμα είναι ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ.

    @ELLEPOLIS
    Κατ' αρχάς σου επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς.
    Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι, το μόνο μου κριτήριο είναι το συμφέρον και η αξιοπρέπεια της χώρας μου. Αν δεν αντέχεις κριτική σκέψη και να απαντάς επι της ουσίας καλά θα κάνεις να μην απευθύνεσαι σε εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. [Ούπς, φαγώθηκε ένα σχόλιο μου πριν από αυτό των 12:11 π.μ.]
    Δεν έχω χρόνο να το ξαναγράψω, έλεγε περίπου για την αξιοπρέπεια και υπενθύμιζε τον Τσαλικίδη που δολοφόνησε ο Ομπάμα εντός των χωρικών μας υδάτων.
    Επίσης υπενθύμιζε πως ενώ έχουμε στήσει κ@λ@ στους Άγγλους παλαιότερα και στους διάδοχους Αμερικάνους τον τελευταίο μισό αιώνα, αυτοί μας βράβευσαν:
    με την Σμύρνη,
    με τον Μεταξά,
    με τον Εμφύλιο,
    με την Κορέα,
    με την Κωνσταντινούπολη,
    με τον Μητσοτάκη,
    με την χούντα,
    με την Κύπρο,
    με τους Παπανδρεόυ,
    με τους Αδριανόπουλους,
    με τους Μάνους,
    με την Ντόρα,
    με το χρέος
    και με τον Alexis για να μας κάνει μπουγάδα στα μυαλά.
    αυτάαα....
    Που να μην αγοράζαμε και τα αεροπλάνα τους, που να μην τους δίναμε και τις βάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.