10/9/11

Αίγυπτος : Ο πρεσβευτής του Ισραήλ εγκατέλειψε τη χώρα. Στις φλόγες οχήματα της αστυνομίας

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Αίγυπτο εγκατέλειψε το Κάιρο σήμερα, μεταδίδουν η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση και το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, μετά τα επεισόδια στην διάρκεια των οποίων εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές εισήλθαν σε τμήμα της πρεσβείας. Κρατικά ΜΜΕ νωρίτερα μετέδωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος έφθασε στο αεροδρόμιο του Καΐρου για να παραλάβει τον πρεσβευτή, την οικογένειά του και διπλωματικό προσωπικό του Ισραήλ και να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

Στον δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί δακρυγόνα και ρίχνει στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.
Μπ.Γ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Αίγυπτος: Σε κατάσταση συναγερμού κηρύχθηκε η χώρα

 

Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου κήρυξε πριν από λίγο κατάσταση συναγερμού στη χώρα κι ανέστειλε τις άδειες όλων των αστυνομικών, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μια κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης κρίσης μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA. http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=27813&catid=6

2 σχόλια:

  1. Τι μας θυμίζει; Τι μας θυμίζει; (κάτι πανομοιότυπες προβοκάτσιες), σαν κάποιοι να στρώνουν χαλί στο Σουλτάνο που θα τους επισκευθεί;
    Και ο Ομπάμα, που ανησυχεί, να υπογράφει συμφωνίες κατά της Τρομοκρατίας με τον Σουλτάνο - δεν τον καλύπτουν οι ήδη υπάρχουσες- αμέσως μάλλιστα μετά τις δηλώσεις Λίμπερμαν για στήριξη του ΡΚΚ?
    Και εμείς; ποιά θα είναι η θέση μας; θα μας βάλουνε σε πόλεμο για να μας πάρουν την αγελάδα και να μας πουλάνε το γάλα; -όπως έλεγε ό γραφικός που τον ξεπέρασε η πραγματικότητα.
    Νομίζουν πως θα μας βρούν τσακισμένους από την κρίση και θα τους παραχωρήσουμε το μισό Αιγαίο και όλα τα αεριοπετρέλαια. Μην τους βρεί καμία έκπληξη όμως με τον θυμό που έχει κυριέψει τους ανέλπιδους-πλην υποψιασμένους ιθαγενείς του Ελλαδιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.