7/9/11

Προκαλεί πάλι ο Αττίλας


Σε νέα προβοκατόρικη ενέργεια προχώρησαν πριν από μερικές μέρες οι κατοχικές δυνάμεις, στη γραμμή αντιπαράταξης στην περιοχή της Λεύκας. Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στρατιώτες του Αττίλα διέσχισαν τη νεκρή ζώνη και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, έκλεψαν δύο σημαίες, μια ελληνική και μια της Εθνικής Φρουράς και ανέγραψαν συνθήματα στη σκοπιά και στην είσοδο μη επανδρωμένου φυλακίου κοντά στο φράκτη Λεύκας.

Οι στρατιώτες, αφού έγραψαν με σπρέι στην άσφαλτο εκτός του φυλακίου και στα εσωτερικά τοιχώματα, στην πόρτα και τα τζάμια της σκοπιάς, «Η Κύπρος είναι Τουρκική» και «Ζήτω η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου», επέστρεψαν στη βάση τους. Σε δηλώσεις του, ο κοινοτάρχης του Οίκου Μαραθάσας, Τάκης Χριστοδούλου, αφού τόνισε την έντονη ανησυχία του, σημείωσε πως «οι πληροφορίες είναι ότι κατέβασαν κάποιες σημαίες και έγραψαν κάποια συνθήματα, πιστεύω στα Τουρκικά, πάνω στη σκοπιά».

Να σημειωθεί πως το εν λόγω φυλάκιο στην περιοχή έχει απαγκιστρωθεί μονομερώς με εντολή του παραιτηθέντος υπουργού ‘Αμυνας, Κώστα Παπακώστα, πριν από μερικούς μήνες και παρά τις έντονες ανησυχίες και διαμαρτυρίες κατοίκων πως άνοιξε μια τρύπα στην ασφάλεια της περιοχής. Ο παραιτηθείς Αρχηγός της Ε.Φ., σύμφωνα με τον κοινοτάρχη, τους διαβεβαίωσε πως το συγκεκριμένο φυλάκιο θα επανδρώνεται περιοδικά.

Για το όλο θέμα, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 επίσημη πηγή του ΥΠΑΜ, έχει διαταχθεί έρευνα στην Ε.Φ., ενώ η υπόθεση διερευνάται ταυτόχρονα και από την Αστυνομία.
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/416530 

7 σχόλια:

  1. ας μην κλαίγονται οι Κύπριοι και ας φρόντιζαν τόσα χρόνια αντί για τραπεζικές μπίζνες να έφτιαχναν σοβαρές ένοπλες δυνάμεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κραταω και σημειωνω το "μη επανδρωμενου φυλακιου" και ο καθεις τα συμπερασματα του.Ο γνωστος τρελλος του χωριου που μπαινει σε αδεια σπιτια και ουρλιαζει για να διωξει τον δικο του φοβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήθελα νάξερα εκείνο το "...να υπερασπίζω με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός μου τας Σημαίας. Να ΜΗ ΤΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΩ, ΜΗΔΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΖΟΜΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠ`ΑΥΤΩΝ",
    ξεχάστηκε ή μήπως κάποιοι θαυμαστές του μακαρίτη Β.Διαμαντόπουλου θυμήθικαν εκείνη την αισχρή φράση του :" Ένα πανί είναι".
    Να δούμε πόσα κεφάλια θα πέσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπήρξε εισβολή Τούρκων κομάντο

    Διαψεύδει η κυπριακή αστυνομία την είδηση περί εισβολής Τούρκων Κομάντο σε μη επανδρωμένο φυλάκιο.

    Κύπριοι και όχι Τούρκοι κρύβονται πίσω από την υπόθεση, της εισβολής σε μη επανδρωμένο φυλάκιο στην Πράσινη Γραμμή.

    Το πρωί της Πέμπτης προκλήθηκε αναστάτωση σε Κύπρο και Ελλάδα, καθώς κυπριακά μέσα μετέδωσαν, ότι σημειώθηκε "τουρκική προβοκάτσια" με Τούρκους καταδρομείς να κατεβάζουν την ελληνική σημαία και να γράφουν συνθήματα κατά της Κύπρου.

    Η είδηση αναμεταδόθηκε και στην Ελλάδα. Μετά από ανακρίσεις της κυπριακής αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι δεν
    υπήρξε καμία εισβολή Τούρκων καταδρομέων στις ελεύθερες περιοχές.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πιο πιθανό είναι οι δράστες να βρίσκονται μεταξύ των κατοίκων της Λεύκας, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν με αυτόν τον επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα τρόπο για το ότι έχει εγκαταλειφθεί το συγκεκριμένο φυλάκιο στην Πράσινη
    Γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμιά επίσημη ανακοίνωση θα δούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. East,

    Γιατί δεν παραθέτεις την πηγή, απ' όπου έκανες clopy/paste; Εκτός κι αν σου το εξομολογήθηκε ο αρχιμανδρίτης Τύχων, εκείνος ο πνευματικός του Πούτιν, ξέρεις εσύ... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.