3/9/11

Ευλογημένη να είσαι Ελλάδα...

Ευλογημένη να είσαι Ελλάδα.. 
Ευλογημένη η πείνα σου Ελλάδα.. 
Αφού δεν έχεις πείνα. 
Ευλογημένη η δίψα σου Ελλάδα.. 
Αφού δεν έχεις δίψα. 
ΕΣΥ έχεις χορτάσει με όλες τις πείνες και δίψες του κόσμου.! 
Ευλογημένος που κουβαλάω την πίκρα ΣΟΥ. 
Θέλω να πυρποληθώ στο μεγαλείο μαζί ΣΟΥ. 
Ευλογημένη να είσαι ΕΛΛΑΔΑ….!! 
 Αιμίλιος Έδεν

18 σχόλια:

  1. Και για να σε επαναφερω στην πεζη πραγματικοτητα.
    Τουρκικα πολεμικα πλοια θα συνοδευουν στο εξης τα πλοιαρια για την Γαζα με "ανθρωπιστικη" βοηθεια.
    Και 2ον. ο Ερντογαν εδωσε εντολη στον τουρκο υπεξ να ετοιμασει εφοδιοπομπη για Γαζα συνοδεια πολεμικων στην οποια.... θα επιβαινει ηγουμενος ο ιδιος ο Ερντογαν.
    Θυμιζει λιγο τον γερο καραμανλη με το "η Κυπρος ειναι μακρυα" και μετα οτι προτιθεται να ηγηθει αρμαδας για την Κυπρο,που φυσικα ποτε δεν εγινε.
    Σχολιο
    1) οι τουρκοι γελοιοποιουνται σιγα σιγα και η γελοιοποιηση θα ολοκληρωθει οταν αντι για Γαζα βρεθουν στην Μαλτα κατα λαθος.
    2) οι τουρκοι παιζουν το κεφαλι τους χωνοντας το στο κλουβι με το θηριο και μαλιστα προκαλωντας το που σημαινει οτι η εχουν αποτρελαθει απο τις αποτυχιες τους η ,για μενα το πιο λογικο ,οτι καποιοι τους οδηγουνε στον βαλτο με την κινουμενη αμμο και αυτοι οι καποιοι ειναι στην ηγεσια τους και δρουνε συνειδητα και για λογαριασμο κεντρου που υπερβαινει του δευτερογενους τουρκικου εθνικου τους κεντρου.Ας περιμενωμε λιγο και θα σκασει μυτη η συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σάββα,
    Ευλογημένη να είσαι Ελλάδα… και κάτι παραπάνω!
    Αλλά να ευλογήσουμε και τα σύμβολα μας!
    Φαίνεται ότι δεν είσαι ναυτικός… μεγαλύτερη βλασφημία και προσβολή από την ανάρτηση σχισμένης σημαίας δεν υπάρχει. Σε κατήγγειλα σήμερα πρωί στο Λιμεναρχείο Φλοίσβου. Μου είπαν ότι φροντίζουν για σε αναγκάσουν να αλλάξεις τη σημαία. Ελπίζω να γλυτώσεις το πρόστημο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κριστιάν, ούτε και εσύ είσαι ναυτικός! Αφενός γιατί η πραγματική σημαία του Έλληνα ναυτικού είναι με το σταυρό στο κέντρο, και αφετέρου γιατί όσοι έχουν κάνει πολύ καιρό να δουν στεριά, ξέρουν ότι ο ήλιος ψήνει την αρμύρα πάνω της και την τρώει. Παλιό σκαρί λοιπόν ο skal...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.hellenicnavy.gr/upload/Emvatiria/%CF%20%CD%C1%D5%D4%C7%D3%20%D4%CF%D5%20%C1%C9%C3%C1%C9%CF%D5.mp3

    ΜΕΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κριστιάν, είναι αλήθεια, τη σημειολογία των ναυτικών δεν την γνωρίζω.
    Γι' αυτό και η αλλαγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλο αλλα την αλλη φορα να βαλεις
    "τη υπεμαχω"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπα, μάλλον θα βάλω το

    http://www.youtube.com/watch?v=nkcGUtGh1Bc

    για να δώσω στον Μπεγλίτη έτοιμη την εσωτερική 5μελή Ομάδα Παροχής Κινήτρων για τη νέα επένδυση από το Ισραήλ, αν ακούσει τη συμβουλή μου - τί opengov και φερετζέ αηδίες, να μην καθυστερούμε κι'όλας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Skal
    Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να σου μεταδίδω τις γνώσεις μου περί ναυτικής σημειολογίας. Πάντως το πρόστιμο το γλύτωσες, έδειξα τη φωτογραφία σου στη λιμενοφύλακα.
    @ Anaconda
    Με αποστόμωσες! Η μόνη απάντηση που ταιριάζει είναι το «καλά κρασιά»!
    «Παλιό σκαρί λοιπόν ο skal...», και εκεί λάθος κάνεις. Είναι νεότατης κοπής, ακόμα στη γλίστρα κάθεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Anaconda

    >Αφενός γιατί η πραγματική σημαία του Έλληνα ναυτικού είναι με το σταυρό στο κέντρο<

    Νομίζω ότι κάνεις λάθος. Η σημαία με τον σταυρό στο κέντρο, ήταν πριν την χούντα της ξηράς. Αν δε μάλιστα είχε την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του σταυρού, ήταν η σημαία του πεζικού.

    Η σημαία της φωτογραφίας ήταν του ναυτικού και η χούντα την καθιέρωσε ως ενιαία σημαία του ελληνικού κράτους, καταργώντας κάθε άλλη. Να κάνω τόσο λάθος, άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Περί Ελληνικής Σημαίας
    Νόμος 851 (ΦΕΚ Α΄ 233 από 21/22.12.1978)


    Η Εθνική Σημαία της Ελλάδος αποτελείται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες, παράλληλες γραμμές, πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, σε διαδοχή, έτσι ώστε η πρώτη και η τελευταία να είναι κυανές. Στο πάνω αριστερό τμήμα σχηματίζεται ένα κυανό τετράγωνο που καταλαμβάνει τις πέντε πρώτες γραμμές, μέσα στο οποίο υπάρχει λευκός σταυρός. Η σημαία αναρτάται πάνω σε λευκό κοντό στη κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.

    Ο τύπος και τα χρώματα (κυανό και λευκό) της εθνικής σημαίας καθιερώθηκαν τον Ιανουάριο του 1822 στην Α΄ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου. Στις 15 Μαρτίου του ίδιου χρόνου το Εκτελεστικό Σώμα (Κυβέρνηση), που είχε αναλάβει την προσωρινή διοίκηση της Ελλάδας, όρισε με το Διάταγμα 540 τρεις τύπους σημαιών : μια σημαία ξηράς και δυο θαλάσσης, μια για το πολεμικό και μια για το εμπορικό ναυτικό.

    Η σημαία της ξηράς είχε σχήμα τετράγωνο, κυανό και έφερε έναν λευκό σταυρό που κάλυπτε όλη της την επιφάνεια. Οι σημαίες της θαλάσσης είχαν την ίδια μορφή που διαθέτει η σημερινή εθνική σημαία. Μοναδική διαφορά στη σημαία του εμπορικού ναυτικού ήταν η αντιστροφή των χρωμάτων (κυανό αντί λευκού) στη θέση του σταυρού. Η σημαία των εμπορικών πλοίων εξομοιώθηκε με εκείνη των πολεμικών το 1828, όταν αναγνωρίστηκε ότι τα εμπορικά πλοία είχαν λάβει μέρος στον αγώνα ως πολεμικά.

    Η εθνική σημαία τροποποιήθηκε έκτοτε αρκετές φορές, κυρίως ως συνέπεια των πολιτειακών μεταβολών, χωρίς όμως να μεταβληθεί ριζικά. Το 1833 προστέθηκε στις σημαίες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού ο βαυαρικός θυρεός ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862. Με την άφιξη του Γεωργίου Α΄ το 1863 περιελήφθη στις σημαίες των ανωτέρω σωμάτων το στέμμα το οποίο παρέμεινε μέχρι τη μεταπολίτευση του 1924.

    Από το 1864 η σημαία για τα τάγματα Πεζικού απετελείτο από μεταξωτό ύφασμα που έφερε τριγύρω χρυσά κρόσσια και στο κέντρο του λευκού σταυρού την εικόνα του προστάτη της, Αγίου Γεωργίου.

    Οι πολεμικές σημαίες που ισχύουν σήμερα είναι για το ναυτικό η εθνική σημαία, και για το στρατό ξηράς και την πολεμική αεροπορία ο τύπος της ορθογώνιας κυανής με το λευκό σταυρό που εκτείνεται μέχρι τις πλευρές της χωρίζοντάς την σε τέσσερα ίσα τμήματα. Στο κέντρο του σταυρού, η σημαία του στρατού ξηράς φέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου, η δε σημαία της αεροπορίας την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

    Πολλοί άνθρωποι αναρωτιόνται γιατί οι ιδρυτές της Ελληνικής Δημοκρατίας έχουν διαλέξει τα σύμβολα, τα σχήματα και τα χρώματα που εμφανίζονται στην Ελληνική σημαία.

    Οι αριθμοί των γραμμών είναι ίσοι με τον αριθμό των συλλαβών της φράσης: "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η' ΘΑΝΑΤΟΣ".
    Ελευθερία ή θάνατος ήταν το σύνθημα κατά την διάρκεια των χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τον 19ο αιώνα. (Άλλοι υποστηρίζουν οτι ο αριθμός των γραμμών αντιστοιχεί στον αριθμό των γραμμάτων της λέξης "Ελευθερία", δηλαδή 9). Αυτή η λέξη προκαλούσε ισχυρά αισθήματα στους καταπιεσμένους Έλληνες, και τους ενέπνεε να πολεμήσουν και να κερδίσουν την ελευθερία μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς.

    Η εμφάνιση των γραμμών επιλέχθηκε λόγω της ομοιότητάς τους με την κυματισμένη θάλασσα η οποία αγκαλιάζει τις ελληνικές ακτές. Η εναλλαγή των μπλε και άσπρων γραμμών κάνει την Ελληνική Σημαία όταν φυσάει να φαίνεται σαν το Αιγαίο Πέλαγος. Ο σταυρός ο οποίος βρίσκεται στο πάνω αριστερά μέρος της σημαίας και καταλαμβάνει το ένα τέταρτο της συνολικής της επιφάνειας συμβολίζει το σεβασμό και την αφοσίωση που έχουν οι Έλληνες για την Ελληνική Ορθοδοξία και δηλώνει τον σημαντικό ρόλο του χριστιανισμού στο μοντέρνο Ελληνικό Έθνος.

    Το μπλε και το άσπρο της Ελληνικής σημαίας συμβολίζουν το μπλε της ελληνικής θάλασσας και τα λευκά κύματά της. Σύμφωνα με μύθους, η θεά της ομορφιάς, η Αφροδίτη, αναδύθηκε από αυτά τα κύματα. Επιπρόσθετα, αντανακλά το μπλε από τον γαλανό ουρανό και το άσπρο από τα λιγοστά σύννεφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αχ βρε Nativist, με βάζεις να ψάχνω μέχρι και στο wiki για να το επιβεβαιώσω!

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Naval_Jack_of_Greece.svg

    ΥΓ. Ο Κριστιάν, που σήμερα μου έχει κακιώσει, κάνει μνεία ενός ΦΕΚ που εκδόθηκε μετά την Εθνοσωτήριο Επανάσταση, το οποίο προφανώς δεν ισχύει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εκθεση Ιδεων=βαθμος 10'
    Ποιος θυμαται τα χαρακτηριστικα της σημαιας που κατεβασαν οι τουρκοι στα Ιμια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Κριστιάν

    Να είσαι καλά. Νομίζω ότι αυτό είναι το σωστό.

    @ "Κατηρραμένον" Όφιν [:-)]

    Γιατί δεν ισχύσει το ΦΕΚ που βρήκε ο Κριστιάν; Αντιθέτως, αυτό που βρήκες στο Wiki και γράφει "Naval Jack of Greece" είναι λάθος. Ουδέποτε το ναυτικό είχε τέτοια σημαία. Αυτή ήταν της ξηράς. Σε ξένες ιστοσελίδες γράγουν ό,τι τους κατέβη.

    Στο παραπάνω σχόλιό μου, έγραψα αυτό που λέει και το ΦΕΚ. Απλώς, εγώ έγραψα από μνήμης και νόμιζα ότι την είχε αλλάξει η Χούντα, ενώ άλλαξε το 1978.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ sterg

    Εγώ. Ήταν η Σημαία που έχουμε σήμερα, δηλαδή αυτή με τον σταυρό πάνω αριστερά, που παλιά χρησιμοποιούσε το ναυτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Nativist
    Ναι, ορθά θυμάσαι, η Χούντα καθιέρωσε την ναυτική σημαία ως εθνική το 1969. Το ΦΕΚ 233 του 1978 ισχύει μέχρι σήμερα.
    Από τη Βικιπαίδεια:
    Το 1967, η Χούντα των Συνταγματαρχών αφαίρεσε το στέμμα από τις σημαίες, και το 1969 με νέο ψήφισμα καταργήθηκε η σημαία του πεζικού και καθιερώθηκε ως επίσημη σημαία εκείνη του ναυτικού. Στις 18 Αυγούστου του 1970, η αναλογία της σημαίας μετατράπηκε από 2:3 σε 7:12. Μετά τη Μεταπολίτευση, ο Νόμος 48/1975 [1] και το Προεδρικό Διάταγμα 515/1975 ρύθμιζαν με λεπτομέρειες τη μορφή και τις διαστάσεις της σημαίας.
    Ο Νόμος 851/21-12-1978 (ΦΕΚ 233 τ. Α΄) «Περί εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών καί του Διακριτικού Σήματος τού Προέδρου τής Δημοκρατίας» καθόριζε την επίσημη εθνική σημαία που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα, καθώς και τις τεχνικές και τυπικές προδιαγραφές της. Η κλίμακα της σημαίας άλλαξε πάλι σε 2:3, όπως φαίνεται από τις διαστάσεις που προβλέπονται (π.χ. 432:648 ή 90:135). Στα πλαίσια του άρθρου 9, καταργήθηκαν οι διατάξεις των προηγούμενων ετών (1967, 1969, 1971, 1973, 1975). Η επίσημη σημαία, ίδια με τη σημαία του στρατού ξηράς, καταργήθηκε με αυτόν το νόμο και αντικαταστάθηκε πλήρως από την εθνική σημαία, η ανάρτηση της οποίας γίνεται πάνω σε λευκό κοντό, στην κορυφή του οποίου υπάρχει (σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) λευκός σταυρός.
    Το 1980, το Προεδρικό Διάταγμα 348/17-4-1980 (ΦΕΚ 98 τ. Α΄), καθόριζε με λεπτομέρειες τις προδιαγραφές για τις πολεμικές σημαίες. Η σημαία της Πολεμικής Αεροπορίας φέρει στο κέντρο του σταυρού την εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

    Όποιος έχει την υπομονή να διερευνήσει την ιστορία της ελληνικής σημαίας θα συμπεράνει ότι:
    - Τα χρώματα που επιλέχτηκαν από του πατέρες του σημερινού Έθνους-Κράτους είναι αυτά του Αιγαίου και όχι τα Βαυαρικά που κατά σύμπτωση ταίριαζαν.
    - Η σημερινή εθνική σημαία είναι αυτή του Π.Ν. που ίσχυε κατά την ίδρυση του Ελληνικού κράτους. Το 1828, οι νομοθέτες όρισαν ότι αυτή η σημαία θα ισχύει και για το εμπορικό στόλο, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του τελευταίου στην επανάσταση.
    - Αξιοπερίεργο είναι ότι συνταγματάρχες του στρατού ξηράς επέβαλαν τη ναυτική σημαία ως εθνική (1969)
    - . Οι σημερινοί νομοθέτες επικύρωσαν αυτή τη σημαντική (για τα σύμβολα του έθνους) αλλαγή.
    - Διαχρονικά μπορούμε να πούμε ότι το Αιγαίο -και μόνο- αντιπροσωπεύει συμβολικά το σημερινό έθνος των Ελλήνων. (Τώρα γιατί δεν το γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες –μέσω της Εθνικής Παιδείας- είναι η μεγάλη απορία μου.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Nativist
    Ητανε τοσο ομορφο και αυθορμητο αυτο το "Εγω" που προταξες που σε ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Κριστιάν

    Έτσι μπράβο. Ευχαριστώ πολύ.


    @ Sterg

    Ξεχνιούνται τέτοιες εικόνες; Την νύχτα εκείνη είχα ευχηθεί ν' άνοιγε η γη να με κατάπινε. Ποτέ δεν ένοιωσα πιο ταπεινωμένος.

    Έπειτα, η συγκεκριμένη σημαία υπάρχει σε φωτογραφίες και δείχνεται σε ντοκιμαντέρ. Άλλωστε, 1996 είχαμε, άρα δεν μπορούσε να είναι και άλλη.

    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @ serg

    "αντί για τη Γάζα, τη Μάλτα..."
    Θυμάστε το "Μάλτα γιόκ;"
    Πώς να το κάνουμε, οι Τούρκοι είναι "ατσίδες" στα ναυτικά!!!!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.