3/9/11

Ο γρίφος των υποκλοπών και η τύχη εκείνων που πρoδίδουν την πατρίδα

 Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Κώστας Καραμανλής ανέλαβε τα ηνία της χώρας το 2004, έχοντας ένα πολύ βαρύ φορτίο στην πλάτη του. Αυτό ήταν το όνομα και το εθνικό έργο του θείου του, Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, που θεωρήθηκε μια στρατηγική κίνηση μείζονος εθνικής σημασίας για τη χώρα. Εκτός όμως από αυτό, που ήταν ένα «γλυκό» βάρος στις πλάτες του νέου πρωθυπουργού, υπήρχε και μια ιδιαίτερα σκοτεινή στιγμή στην πολιτική πορεία του θείου του.
Αυτό ήταν ο Αττίλας 2, που κατέλαβε το 30% της Κύπρου (ο Αττίλας 1 είχε καταλάβει το 7,5%), χωρίς η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος του Κωνσταντίνου Καραμανλή να κουνήσει το δαχτυλάκι της για να την αποτρέψει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, για να ικανοποιηθεί η εθνικά πληγωμένη ελληνική κοινή γνώμη, αποφάσισε την αποχώρηση από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να χάσει ένα στρατηγικό πλεονέκτημα, τον επιχειρησιακό έλεγχο στο Αιγαίο, που κάλυπτε μέχρι τότε το FIR Αθηνών και μάλιστα με ΝΑΤΟϊκή σφραγίδα. Έκτοτε, άνοιξε η Κερκόπορτα για να αλωνίζουν μέχρι σήμερα τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα στο Αιγαίο, με βαρύ τίμημα και κυρίως την απώλεια πολλών Ελλήνων αεροπόρων.
Ο Κώστας Καραμανλής ήταν αποφασισμένος να μην υποπέσει ο ίδιος σε ένα αντίστοιχο λάθος, που θα σκίαζε την παρουσία του στην πολιτική σκηνή της χώρας ως πρωθυπουργού. Αυτό, σε συνδυασμό με την εθνικο-πολιτική του συγκρότηση, τον οδήγησαν να πάρει κρίσιμες αποφάσεις σε μια σειρά από ζητήματα. Αυτά ήταν το Σχέδιο Ανάν, ο ενεργειακός προσανατολισμός της Ελλάδος και το ζήτημα της συμμετοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Όσο κι αν προσπάθησε να πάρει τα μέτρα του ο νέος πρωθυπουργός, οι συγκεκριμένες επιλογές του άρχισαν να γίνονται αισθητές στην Ουάσιγκτον, υψώνοντας ένα τείχος καχυποψίας στο πρόσωπο και την κυβέρνησή του. Παρ' ότι το έργο των μυστικών υπηρεσιών είναι να συλλέγουν σε κάθε χρόνο και με κάθε τρόπο χρήσιμες πληροφορίες για τα συμφέροντα του κράτους που υπηρετούν, ανεξάρτητα από το αν οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από εχθρούς και φίλους, η διαφαινόμενη «στροφή» της κυβέρνησης Καραμανλή, την κατέστησε πρώτο στόχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.
Τα αποτελέσματα γνωστά εδώ και χρόνια στην ελληνική κοινή γνώμη. Δεκατέσσερα κινητά «σκιές», παρακολουθούσαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους, που υπηρετούσαν στις πιο κρίσιμες θέσεις του ελληνικού κράτους.
Από ένα τεχνικό λάθος, που προκάλεσε προβλήματα στην αποστολή SMS μιας εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι οι παρακολουθήσεις γίνονταν μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας VODAFONE, με την φυσική εμπλοκή δεκάδων ατόμων, που συντονίζονταν από στελέχη της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Τότε, η κυβέρνηση Καραμανλή, που ήταν θύμα και όχι «θύτης», όπως περιέργως επέμενε τότε ο νυν πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, έκανε ένα χειρισμό που άφησε αναπάντητα πολλά ερωτηματικά, τα οποία φωτίζονται τώρα, που η υπόθεση ανασύρεται στην επιφάνεια.
Τα κύρια ερωτηματικά που έμειναν αναπάντητα είναι τα εξής:
Γιατί άτομα που εμπλέκονταν στο χειρισμό της υπόθεσης Τσαλικίδη ανταμείφθηκαν με θέσεις στο δημόσιο, με αντάλλαγμα τη σιωπή τους;
Γιατί δεν ασκήθηκαν διώξεις εναντίον ατόμων των οποίων βεβαιώθηκε η εμπλοκή, όπως για παράδειγμα ο εργαζόμενος σε κατάστημα κινητής τηλεφωνίας που εξασφάλισε τις συνδέσεις των «αμαρτωλών» κινητών;
Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία που οδηγούσαν σε στελέχη που υπηρετούσαν στην πρεσβεία;
Γιατί ο εισαγγελέας που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, τοποθετήθηκε ως διοικητής στην ΕΥΠ;
Προφανώς, ο Καραμανλής, για λόγους που γνωρίζει μόνο ο ίδιος, επέλεξε τον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης και ακολούθησε την οδό του «κουκουλώματος» των εγκλημάτων που διέπραξαν Έλληνες και Αμερικανοί υπήκοοι που εμπλέκονται στην σοβαρότατη αυτή υπόθεση κατασκοπίας εναντίον του ελληνικού κράτους, της κυβέρνησής του και του ιδίου. Ούτως ή άλλως, πάντως, πλήρωσε και μάλιστα ακριβά για τις επιλογές του αυτές.
Τα ερωτηματικά, όμως, γύρω από την υπόθεση αυτή δεν σταματούν εδώ. Επεκτείνονται και στο χειρισμό της από την παρούσα κυβέρνηση.
Για παράδειγμα, δύσκολα μπορεί να βρει κανείς απάντηση στη ερώτημα, γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου, ο οποίος, όπως είναι γνωστό σε όλους, διατηρεί άριστες σχέσεις με τις ΗΠΑ, έβγαλε την υπόθεση αυτή από το αρχείο, με αποτέλεσμα την αποκάλυψη της εμπλοκής της πρεσβείας και την άσκηση διώξεων, που αναμένεται να στρέφονται και σε Αμερικανούς υπηκόους που υπηρετούσαν το διάστημα των παρακολουθήσεων στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να βγάλει το φάκελο της υπόθεσης από το αρχείο, εκτός κι αν η συγκεκριμένη κίνηση οφείλεται σε αυτό που λέμε «παράφρων μεταβλητή».
Ανεξάρτητα απ’ όλα αυτά, το θέμα είναι ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αποκαλύφθηκε μια σοβαρότατη υπόθεση κατασκοπίας εναντίον μειζόνων εθνικών μας συμφερόντων, με θύμα τον τότε πρωθυπουργό και την κορυφή της ιεραρχίας του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για μια εχθρική ενέργεια που έγινε από ένα σύμμαχο και φιλικό κράτος και όταν αποκαλύπτονται τέτοιες υποθέσεις, πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες απαντήσεις, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.
Σε προηγούμενη αντίστοιχη υπόθεση κατασκοπίας, οι αμερικανικές αρχές στο δικαϊκό χειρισμό της υπόθεσης, επέβαλαν σκληρή ποινή στο Σταύρο Λάλα, ενώ σε πολιτικό επίπεδο έδειξαν την «πόρτα» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες έχασε.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν διώξεις από τον αρμόδιο εισαγγελέα για κατασκοπία εναντίον φυσικών -ίσως και ηθικών- αυτουργών της υπόθεσης των υποκλοπών. Και ελπίζουμε ο πέλεκυς να είναι βαρύς, γιατί τέτοιες υποθέσεις που στρέφονται εναντίον της χώρας, όταν αποκαλύπτονται πρέπει να τιμωρούνται και μάλιστα αυστηρά.
Αυτό που μένει είναι να δούμε τον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση, σε μια περίοδο που είναι στην πιο κρίσιμη καμπή οι εξελίξεις που σχετίζονται με την εξόρυξη του φυσικού αερίου από την ΑΟΖ της Κύπρου. Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στη διαφύλαξη του κύρους της χώρας και τα συμφέροντα του Ελληνισμού.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 

32 σχόλια:

  1. Κυριε Σαββα,

    Ο "ανιαμερικανισμός" του ΠΑΣΟΚ δεικνυει οτι οι εκλογες ειναι εγγυς...

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυβέρνηση Παπανδρέου διατηρεί άριστες σχέσεις αποκλειστικά με το κόμμα των Δημοκρατικών.Αν μείνει κάποια ρετσινιά για την όλη ιστορία (ακόμα και στο μυαλό του ελληνοαμερικανού ψηφοφόρου)θα μείνει για την τότε κυβέρνηση των Ρεπουμπλικανών και το κόμμα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. >Αυτό ήταν ο Αττίλας 2, που κατέλαβε το 30% της Κύπρου (ο Αττίλας 1 είχε καταλάβει το 7,5%), χωρίς η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος του Κωνσταντίνου Καραμανλή να κουνήσει το δαχτυλάκι της για να την αποτρέψει.<

    Σε ρωτώ ευθέως: Τι θα μπορούσε να είχε κάνει. Έχω κάνει την ερώτηση αυτή πολλές φορές, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει.

    >σε συνδυασμό με την εθνικο-πολιτική του συγκρότηση<

    Ποια ήταν αυτή και γιατί πέρασε απαρατήρητη, σεμνά και ταπεινά;

    >Αυτά ήταν το Σχέδιο Ανάν...<

    Το κουράσαμε. ΤΕΛΙΚΑ, πήρε απλώς την σωστή θέση, δηλαδή καμμία. Ούτε ΝΑΙ, όπως οι πουλημένοι που το φώναξαν, ούτε ΟΧΙ.

    >ο ενεργειακός προσανατολισμός της Ελλάδος<

    Αυτό, μάλιστα! Υπογράφω χειροπόδαρα. Η κίνηση ήταν σωστή, άσχετο αν δεν του βγήκε. «Παίξε σωστά κι ας χάσεις», όπως έλεγε ο μακαρίτης Nick the Greek.

    >την κατέστησε πρώτο στόχο των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ<

    Τους πάντες παρακολουθούσε η αμερικανική πρεσβεία, όχι μόνο τον Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nativist
    Πολύ απλά, θα μπορούσε να τους ξεκωλιάσει τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έκαναν απόβαση, αποβίβαση έκαναν.
    Η Εθνικο-πολιτική του συγκρότηση... Ο Καραμανλής, κατά την άποψή μου είναι σκληρός πατριώτης και εθνοκεντρικός. Φυσικά, ως πρωθυπουργός έδειξε άλλα. Η άποψή μου όμως παραμένει.
    Στο Σχέδιο Αννάν υπάρχουν αυτά που έλεγε δημόσια και αυτά που συμφωνούσε πίσω από κλειστές πόρτες με τον Τάσο Παπαδόπουλο. Αναφέρομαι κυρίως στο δεύτερο.
    Η παρακολούθηση του Καραμανλή δεν ήταν υπόθεση ρουτίνας. Οι αμερικανοί θεωρούσαν ότι άλλα τους έλεγε πριν αναλάβει και άλλα έκανε. Γι' αυτό και η εχθρική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του και το ενδιαφέρον τους για τη Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ απόλυτα με τον "skal". Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με το στρατιωτικό σκέλος του "Αττίλα 1" και "Αττίλα 2" αναφέρουν το ίδιο πράγμα: ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ έκαναν και όχι απόβαση... Και μάλιστα πλήρωσαν βαρύ τίμημα και μεγάλο φόρο αίματος οι Τούρκοι (κοινοί οπλίτες και καταδρομείς)οι οποίοι-σύμφωνα με μαρτυρίες πολεμιστών-ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης αφού έστω και αποδυναμωμένη-αποσυντονισμένη και αποψιλομένη απο προωσπικό και μέσα, η ΕΛΔΥΚ αμυνόταν καλά. Βέβαια, στην Αθήνα το "σόου" το διαχειριζόταν η χούντα αλλά ο Καραμανλής γνώριζε τι θα συμβεί, καιρό πριν στο Παρίσι. Αν ήταν απραγματικά... μάγκας, θα οργάνωνε αληθινή αντίσταση από εκεί για να ανατρέψει τη χούντα πολύ νωρίτερα, για να μην πω οτι δεν θα χρειαζόταν να έφευγε απο την Ελλάδα! Αλλά...ΦΟΒΗΘΗΚΕ τους Αμερικανούς! Απλά.. Με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον ανηψιό του και πρώην πρωθυπουργό, αποδεικνύεται οτι ο Κώστας Καραμανλής, είτε λόγω πατριωτισμού, είτε λόγω...προσωπικής τρέλας, είτε λόγω ιδιαίτερα ιδιόρυθμης ιδιοσυγκρασίας, δεν φοβήθηκε τον Αμερικανικό παράγοντα σε σημείο που δεν τον υπολόγιζε. Αυτό ήταν που ενόχλησε. Το λάθος του, η παράλειψή του ή (και) οι "τρικλοποδιές" που του έβαζαν οι συνεργάτες του, δεν του επέτρεψαν να προσωρήσει με τους Ρώσους. Οι συνεργάτες του.... ΟΛΟΙ, ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ! ΠΡΑΚΤΟΡΑΚΙΑ που υπολόγιζαν σε ανταλλάγματα μεγάλα και σπουδαία... Αλοίμονο... Πουλημένοι! "Τυφλωμένοι" απο τις μικρο-φιλοδοξίες τους... Ο κύριος Μωυσής, η κυρία Έλσα.... και άλλοι, άλλοι πολλοί... Δυστυχώς, η περιορισμένων πόρων και επίσης "κουτσουρεμένη" ΕΥΠ δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Εκτός και αν τελικά εκεί, στο γκρίζο αρχηγείο της, υπάρχουν Πατριώτες που σιωπηλά εργάζονται για την οριστική σωτηρία του Έθνους. Δεν θα τους βρείτε στο γραφείο του Διοικητή. Δεν θα τους βρείτε με το βαθμό του Διευθυντή ή του Τμηματάρχη ή του απλού Προϊστάμενου. Η αλήθεια είναι, οτι αυτούς τους Πατριώτες δεν θα τους βρείτε ούτε στα γραφεία! Δεν έχουν γραφεία, δεν τους ξέρει σχεδόν κανείς, μπορεί να είναι ακόμα και...συνταξιούχοι που περνάνε για ένα καφεδάκι με παλιούς φίλους. "Παλεύουν" με την καθημερινότητα, τους μειώνουν το μισθό, ζουν οικογένειες, μερικοί θυσιάσαν την προοπτική δημιουργίας οικογένειας, κάποια παιδιά ξέρουν οτι ο "μπαμπάς δουλεύει στο Υπ. Εσωτερικών" και η "μαμά είναι γραμματέας στη Βουλή"....

    Ελλάδα, αύριο το πρωί, να σε βρώ τουλάχιστον όπως σε άφησα. Τουλάχιστον αυτό... Καλύτερη δεν ζητάω να σε βρω.

    Με εκτίμηση,

    Κωνσταντίνος Ν. (Πάτρα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μίκης Θεοδωράκης στην εκπομπή της ΝΕΤ : " στα Άκρα" της Βίκυ Φλέσσα είχε δηλώσει πριν από πολύ καιρό ότι οι Αμερικανοί είχαν έλθει σε συνεννόηση με την Χούντα και έψαχναν την διάδοχη κίνηση ή μετάβαση από την Χούντα στην "Δημοκρατία" . Εφόσον εν αρχή είχε αρνηθεί ο ίδιος μετά αρνήθηκε ο Α.Παπανδρέου και μάλλον είχε αρνηθεί και ο Βασιλεύς γιατί άραγε ????? Η απάντησις στο ερώτημά μου διαφαίνεται που ο "Εθνάρχης" είπε ;"Η Κύπρος κείται μακράν "....αυτός άνοιξε τις "πόρτες" στον Boulent Echevit και το 7,5 % της Μαρτυρικής νήσου έγινε 37,5 ......
    Μιλάμε για ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "Πολύ απλά, θα μπορούσε να τους ξεκωλιάσει τους Τούρκους, οι οποίοι δεν έκαναν απόβαση, αποβίβαση έκαναν."
    Σωστός!!! απόλυτα ως προς την αποψή σου, είναι ένα πελώριο ερωτηματικό που πλανιέται πάνω από το Κυπριακό πρόβλημα, εικάζω ότι το σημαντικότερο ρόλο στην υπόθεση έπειξε εκείνος ο αλήστου μνήμης,άθλιος πολιτικά,Αβέρωφ σαν υπουργός άμυνας... τα υπόλοιπα ίσως καταγράψει κάποτε η ιστορία.
    Οσο για το υπαλληλικό πρσωπικό της ΕΥΠ... και την εθνοσυνείδησή τους ...αυτό μάλλον ανήκει στη σφαίρα της φαιδρής πορτοκαλιάς.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα,

    Οι Τούρκοι είχαν σαφώς το πάνω χέρι. Να τους ξεκωλιάσει πώς και με τι στρατό; Σαν στρατιωτικός, γνωρίζεις κάλλιον εμού, ότι έπρεπε να κάνει απόβαση στο νησί, το οποίο έχει για τους Τούρκους το πλεονέκτημα να είναι κοντά στις ακτές τους. Μπορούσε να το κάνει αυτό; Ήταν σε θέση οι ελληνικές ΕΔ να πολέμήσουν την ώρα εκείνη (πριν έναν μήνα είχε παραδώσει η δικτατορία και ο στρατός δεν ξέρουμε από ποιον ελεγχόταν).

    >Φυσικά, ως πρωθυπουργός έδειξε άλλα<

    Αυτό λέω κι εγώ κι αυτό μετρά. Τα άλλα είναι απλώς προσωπική εκτίμηση, η οποία δεν ξέρω πού βασίζεται.

    >Αναφέρομαι κυρίως στο δεύτερο<

    Υπάρχει τίποτε γνωστό για το τι έλεγε και αν έλεγε με τον μακαρίτη Τάσσο πίσω από την πόρτα; Θα είχε φοβερό ενδιαφέρον να το μάθουμε.

    Στο τελευταίο, ίσως έχεις δίκιο. Αισθάνθηκαν ότι τους γέλασε. Αλλά και πάλι αυτό δεν αναιρεί την παρακολούθηση όλων, όπως αναφέρει το wikileaks.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ολο το μυστικο δεν ειναι στην "αποβαση" που πραγματι ητανε "αποβιβαση" αλλα στην πληρη μη ετοιμοτητα των ενοπλων μας δυναμεων τοτε και αυτο ειναι το κυριως εγκλημα της χουντας.Ξεκινας περιπετειες στην Κυπρο,δεν εχεις ρηξει ουτε μια ναρκη σε ολο τον νομο Εβρου,εχεις απο Διδυμοτειχο και πανω μονο 3 ταγματα απλου πεζικου και μια ενισχυμενη (μονο μια) επιλαρχια αρματων και οι τουρκοι απεναντι σου εχουν μια Στρατια.ΣΕ εχουν προειδοποιησει απο τον Μαρτιο του 1974 τι θα γινει με δυο προτασεις και εχεις πονταρει στην μια, αυτην που εκανες για να βρεθουνε οι τουρκοι μονο με μια βαση στην κερυνεια και εσυ με επιστροφη κοινοβουλευτισμου.
    Αν δεν υπηρχε αυτο το μπαχαλο οπιμτουρκοι δεν χρειαζονταν τιποτα παραπανω παρα τα δυο ελληνικα υποβρυχια και τις δυναμεις ΕΛΔΥΚ και Εθνοφρουρας.Δυστυχως ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν συμφωνώ με το ότι οι Αμερικανοί έριξαν την σκληρότερη των ποινών στον Λάλα. 14 χρόνια δεν είναι λίγα αλλά δεν είναι τα 20 που έφαγαν άλλοι και τα ισόβια του Πόλαρντ. Συν το ότι του επέτρεψαν να φύγει από τις ΗΠΑ ενώ έπρεπε να μείνει υπό παρακολούθηση πέντε χρόνια.

    Το ερώτημα είναι αν τιμωρήθηκαν αυτοί που έδωσαν τον Λάλα με πρόθεση ή παράλειψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ας ξεκαθαρισωμε πρωτα τι εννοουμε "Πατριδα" διοτι πολλοι εχουν συγκεχυμενη την εννοια και την ταυτιζουν με αναβιωση ομαδων ανωνυμων που επιτιθενται σαν ανωνυμα μπουλουκια οπως παλαια γινονταν με τις ομαδες του Ρεμ στην Γερμανια και μετα με τα ες ες.
    Βλεπε σημερινο παραδειγμα παρακατω=

    Μια ακροδεξιά οργάνωση που ονομάζεται Πατριωτικό Μέτωπο δημιούργησε ομάδα περιφρούρησης για την αποψινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην Πλατεία Συντάγματος.Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πατριωτικού Μετώπου, η ομάδα περιφρούρησης η οποία φέρει τον διακριτικό τίτλο «Δημοκρατική Άμυνα», θα φοράει διακριτά ρούχα, με σύμβολα τα δύο πλέον χαρακτηριστικά πολιτιστικά σύμβολα του Ελληνισμού και της Δημοκρατίας, την Ακρόπολη και τον ήλιο της Βεργίνας!Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση η περιφρούρηση «θα έχει στη διάθεσή της αντιασφυξιογόνες μάσκες, για την περίπτωση που το κράτος και το παρακράτος αποφασίσουν να προχωρήσουν σε «στημένες συγκρούσεις» και ο κεντρικός της στόχος θα είναι να προστατέψει την ειρηνική διαδήλωση των «Αποφασισμένων».Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση των αυτοδιορισθέντων περιφρουρητών του Συντάγματος που καθοδηγούνται από τον Σταύρο Βιτάλη, Υποστράτηγο ε.α Καταδρομών.Στο Βιογραφικό του αναφέρονται και τα εξής: «Το 1974 απολύεται από τον Ελληνικό Στρατό σε ηλικία 20 ετών (γεννηθείς το 1954) με ανήκεστο βλάβη». Ποια ήταν η ανήκεστος βλάβη που ωστόσο του επέτρεψε λίγο αργότερα να συμμετάσχει στο ιδιαίτερων απαιτήσεων αντάρτικο των Σαντινίστας, στο Ελ Σαλβαδόρ ή με τους Πολισάριο; Ο Σταύρος Βιτάλης υπογράφει ως «Υποστράτηγος Καταδρομών Κ.Α. Ε.Α.». Στον Σταύρο Βιτάλη απενεμήθη τιμητικά ο βαθμός του Ταγματάρχη από τη «Σερβική Δημοκρατία»! Το 1986 αναφέρει πως κατατάσσεται μόνιμα στον Λαϊκό Στρατό των Σαντινίστας στη Νικαράγουα, ενώ λίγους μήνες αργότερα βρίσκεται στην Ελλάδα. Παρά την μόνιμη κατάταξή του τον αμέσως επόμενο χρόνο εγκαταλείπει για να ιδρύσει το Συνδικάτο Αγροτών Πέλλας Ημαθίας! Από το 1986 αναλαμβάνει πολιτική δράση με ακροδεξιούς και παραστρατιωτικούς κύκλους. Το 1999 ο Σταύρος Βιτάλης βρίσκεται φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού της Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίζεται με στολή του Σέρβου Ταγματάρχη και στρατολογεί κόσμο με σκοπό τη δημιουργία τάγματος εθελοντών για τη Σερβία, συγκεντρώνοντας ταυτότητες, διαβατήρια και έντυπα στρατολογίας από τους ενδιαφερόμενους. Στη δεκαετία 2000-2010 «συμμετέχει σε όλες τις προσπάθειες συγκρότησης πατριωτικού πολιτικού χώρου των κομμάτων ΠΟΛΑΝ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Αναγέννηση», απ' όπου πάντως διαγράφεται. Ο Σταύρος Βιτάλης είναι για πολλούς αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Όπως και ν’ άχει στο Σύνταγμα σαν ομάδα περιφρούρησης με στολές και αντιασφυξιογόνες μάσκες των μελών του δεν έχει καμία δουλειά. Δεν τον διόρισε καμία Συνέλευση της Πλατείας, δεν αντιπροσωπεύει παρά την ομάδα του και δεν θα του επιτραπεί να δημιουργήσει καμία προβοκάτσια ή σύγχυση στους συγκεντρωμένους διαδηλωτές το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @3 Σεπτεμβρίου 2011 3:27 μ.μ.

    Πότε το είπε το "Η Κύπρος κείται μακράν " ρε φιλάρα;;; Αυτά σου είπαν στο PASOK-school; Μήπως είσαι και Μανκεϊντόνσκι, γιατί το Stefan το συνηθίζουν οι Σερβοβούλγαροι των Σκοπίων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το Κυπριακό εκρίθη τον Νοέμβριο του 1967 όταν αποσύρθηκε η μεραρχία απο τους Απριλιανούς. όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει τα παρασκήνια της απόφασης αυτής στο βιβλίο του Στρατηγού Πανουργιά και την προσπάθεια κάποιων να μεταπείσουν τους Απριλιανούς όπως ο Στρατηγός Περίδης του ΓΣΣ μετέπειτα εμπλεκόμενος στο αντιπραξικόπημα του τέως.

    Sterg χωρίς να μπαίνω στην ουσία και σε ότι αφορά τον Βιδάλη εγώ δεν πιστεύω ούτε τα περί Σαντινίστας ούτε ότι πραγματικά πολέμησε στην Βοσνία.

    Mιλώντας για το γενικότερο κλίμα της εποχής του Βοσνιακού Θα σου έλεγα να διαβάσεις προσεκτικά το ακόλουθο άρθρο:


    Meanwhile, the secret services of Ukraine, Greece and Israel were busy arming the Bosnian Serbs. Mossad was especially active and concluded a deal with the Bosnian Serbs at Pale involving a substantial supply of artillery shells and mortar bombs. In return they secured safe passage for the Jewish population out of the besieged town of Sarajevo. Subsequently, the remaining population was perplexed to find that unexploded mortar bombs landing in Sarajevo sometimes had Hebrew markings.


    http://www.guardian.co.uk/world/2002/apr/22/warcrimes.comment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μιλώντας για Κυπριακό οι Τουρκικές απώλειες στον Αττίλα ήταν 13000 χωρίς πλήρη εμπλοκή της Ελλάδος, τον αριθμό απεκάλυψε ο υιός Τζέμ σε εκδήλωση που είχε γίνει στην Κομοτηνή και ως νούμερο είναι πολύ κοντά στις 16000 που έχει υπολογίσει ο ταξίαρχος ΕΑ Χάντζος αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πρόκειται για μια εχθρική ενέργεια που έγινε από ένα σύμμαχο και φιλικό κράτος και όταν αποκαλύπτονται τέτοιες υποθέσεις, πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες απαντήσεις, με γνώμονα πάντα το εθνικό συμφέρον.

    Ότι και να λέμε και όσο και να μάς την καρφώνει, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι είμαστε προτεκτοράτο. Επομένως, τι τύχη μπορεί να έχει η υπόθεση κάποιων υποκλοπών που έκανε ο πλανητόμπατσος σ' ένα προτεκτοράτο του; Ότι και το χαστούκι που έσκασε ένας νταβατζής σε κάποια "προστατευόμενή" του...

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία για τους λόγους που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να βγάλει το φάκελο της υπόθεσης από το αρχείο

    Αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον στην όλη ιστορία. Ελπίζω (όχι όμως βάσιμα) να είναι για καλό.

    Κατά τα λοιπά skal, να συμφωνήσω με τις εκτιμήσεις σου για τον Κ.Κ. και ότι είχε πατριωτικά κίνητρα, πλην όμως εκδηλώθηκαν λίγο αλλοπρόσαλλα όλα αυτά. Π.χ., σχέδιο Ανάν:

    "Τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών στοιχείων και η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου μπορεί να βελτιώσει τις όποιες δυσκολίες", δήλωσε ο Ελληνας Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνεδρία του Πολιτικού Συμβουλίου Αρχηγών, προσθέτοντας ότι "σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά θα σεβαστεί την απόφαση του κυπριακού λαού".

    Δηλαδή, διφορούμενος χρησμός μεν, αλλά με την τελευταία πρόταση άναβε το πράσινο φως στον Τάσσο για να κάνει παιχνίδι με πλήρη εκ τών προτέρων κάλυψη, όπως σημείωσε και ο Δ.Αλευρομάγειρος με παρέμβασή του στο:
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2009/09/blog-post_6462.html
    Με άλλα λόγια, ντρίμπλα πάνω στη ντρίμπλα, μπας και γλιτώσουμε τη σφαλιάρα.

    Και έρχομαι τώρα στο πιο κουφό. Έκανε παιχνίδι με τον Πούτιν στα ενεργειακά και εξοπλιστικά, θίγοντας τα ιερά και όσια τών Αμερικάνων και (ακόμα χειρότερα) τών αμερικάνικων εταιρειών. Και ταυτόχρονα τήρησε υπάκουα τα Μ.Ο.Ε. με την Τουρκία, ένα εκ τών οποίων ήταν και το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας τής ΣΤ' Δημοτικού (ευθεία προσβολή και Ύβρις στις εκατοντάδες χιλιάδες τών χαμένων ψυχών).

    Τι νόημα έχει όλη αυτή η κουβέντα; Κατά τη γνώμη μου τίποτα άλλο, παρά να διαπιστώσουμε τα περιθώρια άσκησης εθνικής πολιτικής. Στη δεδομένη παγκόσμια πραγματικότητα, μπορούμε να ασκήσουμε περήφανη και τελείως ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική; Χλωμό, πολύ χλωμό. Άρα, το επόμενο ερώτημα είναι: σε ποιό βαθμό μπορούμε να ασκήσουμε ανεξάρτητη εθνική πολιτική με πολλαπλές επιλογές; Σε τι ποσοστό; Και πώς μπορούμε να αυξήσουμε αυτό το ποσοστό; Ή θα πρέπει ντε και καλά να παραμείνουμε στα γνωστά ποσοστά που τσέκαραν πάνω σ' ένα τσιγαρόχαρτο ο Τσόρτσιλ και ο Στάλιν πριν αρκετές δεκαετίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιγκουίνε
    το θέμα είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις και πολιτικοί να ασκούν πολιτική μέσα στα όρια που μας δίνει ο συσχετισμός δυνάμεων με όλες τις χώρες και κυρίως να μην ακυρώνουμε την κρατική υπόσταση της Ελλάδος.
    Σε πολλές περιπτώσεις οι πολιτικοί μας όχι μονο δεν το κάνουν, αλλά τρέχουν σας τα σκυλάκια να πάρουν εντολές για να πάρουν κανένα "κόκκαλο" από τον αφέντη.
    Εκεί είναι η ένσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mas
    Σημαντικη αυτη η πληροφορηση απο το αρχειο σου που αναρτησες.

    http://www.guardian.co.uk/world/2002/apr/22/warcrimes.comment

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. rohamius
    Κατ αρχας νεε σχολιαστη μου αρεσε το rohamius σαν ονομα διοτι καποτε απο την θεση που ειχα βοηθησα τον Ρωχαμη να βγει νομιμα απο την φυλακη οταν καταλαβα οτι ο
    Βαγγελακης ητανε κατα βαθος ενας "ιπποτης των Ορεων" σαν και αυτους που βγαζει η φυλη μας και εμεις οι ιδιοι (τα λαμογια) τους αναγκαζουμε να παιρνουν τα βουνα.
    Το δευτερο για απαντηση ειναι αυτο περι "μανγκεντοσκι".Ναι πραγματι δεν ειμαι απο τον Πυργο της Ηλειας αλλα απο την Μακεδονια με ριζες απο την μητερα μου 1η γεννεα (1916)προσφυγων απο Τραπεζουντα και απο τον πατερα μου ριζες απο Γυθειο Μανης.Πες και τις δικες σου να...τις μετρησουμε...
    Οσον αφορα για το ποτε ειπε ο Καραμανλης οτι "δεν επεμβαινουμε γιατι η Κυπρος ειναι μακρυα" σε πληροφορω τα κατωθι=Την ημερα που ολοι περιμεναμε με αγωνια τι θα πει ο πρωθυπουργος καραμανλης(με μικρο "κ") στον λογο του στο Μακεδονια Παλλας της Θεσσαλονικης
    και ειπε αυτα που εγραψα εγω ημουνα στην διασπορα της στρατιωτικης μου Μοναδας στην περιοχη του ποταμου Αρδα στον Εβρο και σε αντισκηνο και περιμενα να πολεμησω.Η αντιδραση μου σε αυτα που ειπε ητανε αμεση εμπρος σε ολους και εισεπραξα 10 ημερες φυλακη για δημοσια εξυβριση και φτυσιμο του πρωθυπουργου της Ελλαδας,φυλακη που υπηρετησα πληρως στις σκοπιες,και μυστικα εισεπραξα την χειραψια επιδοκιμασιας απο τον Ταγματαρχη του 2ου Γραφειου με την λεξη "εισαι παλληκαρι".Ε! πως να μη τα εχει γραψει η μνημη μου κατα γραμμα.Πιστευω η απαντηση μου να σε ικανοποιησε.
    ΥΓ. Αληθεια,εσυ που ησουνα τοτε? Αν δεν ειχες γεννηθει ακομα ξεχνα το ερωτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλά ρε Sterg: είσαι παλληκάρι, φοράς παντελόνια, χτυπάς το χέρι σου στο μαχαίρι, είσαι πετυχημένος ψήστης, είσαι χέλι, και ισχυρίζεσαι ότι δεν είσαι από την Ηλεία; Περιμένεις να σε πιστέψεις κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Anaconda
    Ολα αυτα που γραφεις για εμενα τελευταια τα πετυχα με την συνδρομη των σχολιων σου.Σε μιμηθηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Anaconda
    Μια και εχεις οπως φαινεται διαθεση θα σου πω και αλλα για να
    σε...τρελλανω.
    Λοιπον φιλε.Στην ζωη μου δεν εχω πει ουτε ενα ψεμμα (και μη το θεωρησεις αυτο το μεγαλυτερο ψεμμα που ακουσες),ετσι ειναι.Αρα ο,τι γραφω ειναι απλα οι μνημες μου και τιποτα παραπανω.Η ζωη δεν ητανε τσιγγουνα αλλα απλοχερη και ετυχε να μου δωσει δυο πολυσημαντα DNA που τιμω,απο Τραπεζουντα και απο Μανη.Στο επαγγελμα μου εδωσα παρα πολλα και εσωσα κοσμο πολυ και πηρα αυτο που επιθυμουσα και θα με πεις και μαλ...α.Πηρα το βλεμμα ευγνωμοσυνης
    καποιων και των συγγενων τους (μενω με ενοικιο ,αν θελεις λεπτομερειες).Με τιμα και το εντιμοτατο και αξιοτατο παιδι μου που "γνωριζει".Εζησα την ζωη μου στην περιπετεια και στο ρισκο,οπως επιθυμουσα και δεν κολλαω ευκολα στα καθημερινα.
    ΥΓ
    Το μονο ψεμμα που ειπα ητανε στο Δημοτικο που συνηθως αργουσα το πρωι και μια ημερα για δικαιολογια τους ειπα οτι αργησα γιατι...πεθανε η γιαγια μου.Δεν το ξαναειπα γιατι οταν διαπιστωθηκε τις εφαγα και στο σχολειο και στο σπιτι.Τοτε βαρουσανε αυτοι οι τυποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με αποστόμωσες... αλλά με έκανες και να χαρώ συνάμα, γιατί η μαιευτική του Σωκράτη πάντα βοηθάει τη δημιουργία.

    ΥΓ. Μένεις στο ενοίκιο; Καλά, αυτό είναι άσχετο: μπορεί να έχεις δις και πάλι να μένεις στο ενοίκιο! Αν πάντως μένεις στο ενοίκιο από ανάγκη, θα σε γνωρίσω στον 'κολλητό' μου και θα σε φτιάξει: δεν ξέρω αν θα πάρεις διαμέρισμα με θέα γήπεδο, βουνό και ψησταριά σε γκρι πολυκατοικία, αλλά κάτι θα κάνει και για σένα. Αρκεί να σε φυτέψει ο πολιτικός προϊστάμενος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Δεν θελω να με...φτιαξει ο κολλητος σου.Σαν τον κανταφι θα μπορουσα να μεινω και σε αντισκηνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Γιατί η υπόθεση αυτή βγήκε τώρα από το αρχείο; αυτό που λέμε παράφρων μεταβλητή..."
    Εμένα η περιέργειά μου εκεί έχει κολλήσει.
    Γιατί άραγε; Ποιούς να συμφέρει αυτή η κίνηση με τον-αναμφίβολα προκαλούμενο θόρυβο και το συνεπαγόμενο ψάξιμο;
    Ποιούς;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @Πιγκουινο
    "Ότι και να λέμε και όσο και να μάς την καρφώνει, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι είμαστε προτεκτοράτο. Επομένως, τι τύχη μπορεί να έχει η υπόθεση κάποιων υποκλοπών που έκανε ο πλανητόμπατσος σ' ένα προτεκτοράτο του; Ότι και το χαστούκι που έσκασε ένας νταβατζής σε κάποια "προστατευόμενή" του..."
    Τις περισοτερς φορες οντως ισχυει ομως καμια φορα τα χαστουκια του "προστατη" του γυριζουν μπουμεραγκ, Ασ θυμηθουμε τι εγινε στην Ιταλια στις 8 Σεπτεμβριου 1943 η στην Ρουμανια τον Αυγουστο του 1944 και ας εχουε τα ματια μας ανοιχτα για την καταληλη ευκαιρια...
    @sterg με βαση αυτα πο λετε τοτε πως ο κ. Βιταλης πηρε τον τιτλο του υποστρατηγου (στους περισσοτερους ευρωπαικους στρατους ο βαθμος αυτος συνηθως αντιστοιχει σε διοηκηση σωμαρτος στρατου) δεδομενου οτι ο πρωηγουμενος βαθμος ηταν αυτος του ταγματαρχη;Αναμεσα στους δυο βαθμους υπαρχει μια αρκτα μεγαλη αποσταση...Μηπως αραγφε τον πηρε μετον ιδιο τροπο ποως και ο Quintrll που ενω ειχε τον βαθμο του λογαχου της Συνομσοσπονδιας (Νοτιων) στο Αμερικνικο Εμφυλιο αυτος παρουδιαζοταν ως συνταγματαρχης (παντως ηταν διοηκητης ατακτων);Παντως οντως οι ανακοινωσεις του φερομενου ως Πατριωτικου Μετωπου σε οτι αφορα την περιφρουσηση της πορειας (διαδικασια η οποια εχει αρχιαει απο το καλοκαιρι) εχουν ενα διακριτο "αρωμα" απο SA τα οποια παρεπιντοντως ηταν αρχικα ομαδες περιφρουρησης Ευελπιστω οτι ορισεμενοι δεν οραματιζονται ενα παραστρατιωτικο σωμα για εμφυλιο πολεμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Πιγκουινο
    "Ότι και να λέμε και όσο και να μάς την καρφώνει, η ωμή πραγματικότητα είναι ότι είμαστε προτεκτοράτο. Επομένως, τι τύχη μπορεί να έχει η υπόθεση κάποιων υποκλοπών που έκανε ο πλανητόμπατσος σ' ένα προτεκτοράτο του; Ότι και το χαστούκι που έσκασε ένας νταβατζής σε κάποια "προστατευόμενή" του..."
    Τις περισοτερς φορες οντως ισχυει ομως καμια φορα τα χαστουκια του "προστατη" του γυριζουν μπουμεραγκ, Ασ θυμηθουμε τι εγινε στην Ιταλια στις 8 Σεπτεμβριου 1943 η στην Ρουμανια τον Αυγουστο του 1944 και ας εχουε τα ματια μας ανοιχτα για την καταληλη ευκαιρια...
    @sterg με βαση αυτα πο λετε τοτε πως ο κ. Βιταλης πηρε τον τιτλο του υποστρατηγου (στους περισσοτερους ευρωπαικους στρατους ο βαθμος αυτος συνηθως αντιστοιχει σε διοηκηση σωμαρτος στρατου) δεδομενου οτι ο πρωηγουμενος βαθμος ηταν αυτος του ταγματαρχη;Αναμεσα στους δυο βαθμους υπαρχει μια αρκτα μεγαλη αποσταση...Μηπως αραγφε τον πηρε μετον ιδιο τροπο ποως και ο Quintrll που ενω ειχε τον βαθμο του λογαχου της Συνομσοσπονδιας (Νοτιων) στο Αμερικνικο Εμφυλιο αυτος παρουδιαζοταν ως συνταγματαρχης (παντως ηταν διοηκητης ατακτων);Παντως οντως οι ανακοινωσεις του φερομενου ως Πατριωτικου Μετωπου σε οτι αφορα την περιφρουσηση της πορειας (διαδικασια η οποια εχει αρχιαει απο το καλοκαιρι) εχουν ενα διακριτο "αρωμα" απο SA τα οποια παρεπιντοντως ηταν αρχικα ομαδες περιφρουρησης Ευελπιστω οτι ορισεμενοι δεν οραματιζονται ενα παραστρατιωτικο σωμα για εμφυλιο πολεμο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Χρηστος
    "εχουν ενα διακριτο "αρωμα" απο SA τα οποια παρεπιντοντως ηταν αρχικα ομαδες περιφρουρησης Ευελπιστω οτι ορισεμενοι δεν οραματιζονται ενα παραστρατιωτικο σωμα για εμφυλιο πολεμο...."

    Για αυτον ακριβως τον λογο και κινδυνο μελλοντικο μετεφερα αυτο το αρθρο εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Σε αντίσκηνο; Δηλαδή δεν εξαγοράζεσαι; Ρε εσύ είσαι επικίνδυνος!
    Το νου σου: αν μυριστούν ότι παίζει και να είσαι πατριώτης, σε χαρακτήρισαν όργανο ξένων δυνάμεων...

    ΥΓ. Μη ξεχνάς τα '' στο 'κολλητός' μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Sterg, σχετικά με το ζήτημα των ομάδων περιφρούρησης που έφερες, πολύ φοβάμαι ότι εθελοτυφλούμε αν θεωρούμε πως οιαδήποτε τέτοια προσπάθεια -αυτή ή άλλη/ες- δεν θα εξελιχθεί σε παραστρατιωτικό σώμα. Ο λόγος είναι απλός: η συστεμική αντίδραση, όταν το σύστημα βρωμάει σήψη και αποσύνθεση, είναι να γίνεται όλο και πιο άκαμπτο και να κλείνεται στον εαυτό του. Με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να βρει υγιή στοιχεία μετάλλαξης από το χειρότερο δυνατό δείγμα: από εκεί που δεν υπάρχουν.
    "Με τα μυαλά που φτάσαμε στην κρίση δεν μπορούμε να βγούμε από αυτή" (Στέλιος Ράμφος, σημερινό Βήμα)
    "Πώς μπορούν να χαρακτηριστούν εκείνοι που σε μια κρίση προτείνουν να συνεχίσουμε να κάνουμε όλα όσα μας οδήγησαν στην κρίση;" (Πάσχος Μανδραβέλης, σημερινή Καθημερινή)
    Και, για να γυρίσουμε στην ΠΗΓΗ:
    "Πώς λοιπόν θα αναπτυχθεί μια νέα νοοτροπία στους πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες, ούτως ώστε να τους επιτραπεί να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους και να έχουν θετική εθνική εισφορά; Και από ποιούς; Από τους -εγγυημένα με τη βούλα των εθνικών αποτελεσμάτων- {πίθηκος +/- (λίγο "άνω")}; Αν όχι από αυτούς, ποιός θα κρίνει ποιοί είναι ικανοί να δημιουργήσουν αυτές τις προϋποθέσεις; Οι αποδεκτοί από το σύστημα {πίθηκος +/- (λίγο "άνω")};"
    "Ακόμα δε και για την ποιότητα της απάντησης, ας σημειώσουμε ότι “We can't solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.”, όπως είπε ο Αϊνστάιν.
    [...] το βαθύ κράτος, ανεξαρτήτως κόμματος, θέτει ένα εξευτελιστικά χαμηλό, εθνικά καταστροφικό και πλέον μη βιώσιμο άνω όριο στους πολιτικούς, οι οποίοι, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, δεν έχουν κουράγιο να σπρώξουν προς τα πάνω.
    Το σύστημα συνειδητοποιεί το τέλος του και κάνει πλέον σπασμωδικές κινήσεις. Αν το ρωτήσεις βέβαια, η απάντηση που θα πάρεις είναι «δεν άλλαξε τίποτα τόσες δεκαετίες, τώρα θα αλλάξει;»... Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, όσο και να τις ψάχνουν μερικοί για να εξασφαλίσουν θέση στη λίστα των ανακυκλώσιμων, μήπως ξαναδούν φως κάποια στιγμή όταν περάσει η μπόρα.
    [...] Άρα δεν μπορεί να προκύψει λύση από το ίδιο το βαθύ κράτος ή, έστω, να υλοποιηθεί με την έγκρισή του."
    Ινφογνώμων=manual. Τέλος.

    Τί σημαίνουν όλα αυτά; Ότι το σύστημα έδινε κουτσά-στραβά μια λύση-παράταση και το άφηναν να καταστρέφει. Αυτό πλέον δεν είναι εφικτό. Ξέρεις τί διάβασα σήμερα σε πολύ γνωστό blog και κυριολεκτικά ανατρίχιασα; "Από αποφασισμένους ανθρώπους, από πολίτες υπεράνω υποψίας. Κάθε Έλληνας θα γίνει μία ασύμμετρη απειλή." Ο λόγος που ανατρίχιασα είναι το πόσο κοντά μοιάζει να βρίσκεται αυτή η κατάσταση. Δυστυχώς οι αόρατοι που στέλνουν τα ραβασάκια με το κιλό δεν έχουν σπαταλήσει ούτε ένα λεπτό για να καταλάβουν την ανικανότητά τους να χειριστούν τέτοιου επιπέδου ζητήματα. Μόνο και μόνο την ανάρτηση για τη Δημιουργική Καταστροφή (Ινφογνώμων=manual. Τέλος.) να είχαν διαβάσει προσεκτικά, θα είχαν ψάξει τρόπο να διευρύνουν το δείγμα, μήπως και αποκτήσει το σύστημα αρκετά υγιή κύτταρα για να μπορέσει να ζήσει, έστω και με τόσα καρκινικά. Ο εγωϊσμός τους όμως δεν το επιτρέπει. Δημιουργούν προβλήματα τα οποία έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα μπορέσουν να συγκρατήσουν σε επίπεδο ατόμου - ξεχνάνε προφανώς ότι είναι πλέον πάρα πολλοί για να τύχουν ελέγχου... Το γεγονός βέβαια ότι αυτή η αντίδραση του συστήματος είναι βάσει της προέγγισης του Madison (Ινφογνώμων=manual. Τέλος.) σημαίνει ότι το σύστημα απλά θα λουστεί την επιλογή της μετακύλισης του προβλήματος από εντός της δημοκρατίας κάπου εκτός. Το πρόβλημά μου είναι ότι, μαζί με το σύστημα, θα την πληρώσει και η πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Φιλε Anaconda
    Και να ηθελα να εξαγοραστω ειναι αργα πλεον.
    Τωρα ως προς την αλλαγη του συστηματος προς την επομενη σταθεροτητα του πιστευω οτι χωρις να αντιληφθουμε το "γιατι" εχει γινει μεσω εκπορνευσης πρωην εντιμων πολιτων προς την ιδιοτητα του λαμογιου.Αυτο επιταχυνε την αλλαγη που θα ερθει και σε πληροφορω οτι το πως θα δουλεψει το συστημα σε εναν χωρο δεν καθοριζεται απο τους πολλους αλλα απο ελαχιστους που γνωριζουν την πορεια και το που οδηγουνε ολα αυτα τουλαχιστον 30 χρονια πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μα καλά ρε φίλε Sterg, τί κάνεις, με παρακολουθείς; Μόλις κοίταζα μια φωτογραφία μου 30 χρόνια πριν και, αν εξαιρέσεις ότι ήμουν και τότε ακαταμάχητος (κορμοστασιά και ματιά για ταινία), είμαι αγνώριστος: να φανταστείς, είχα μαλλί φράτζα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Και ενα ενδιαφερον βιντεο που κατι θελει να πει αλλα τα μισοκαταφερνει
    http://youtu.be/qUzVg3r9Q98

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.