8/9/11

Η χρονική συγκυρία δεν είναι διόλου ευνοϊκή για τέτοια “παιχνίδια” (Συνεχή τα επιτυχημένα αποτελέσματα της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων του κ Αμέτ Νταβούτογλου )

Συνεχή είναι τα δημοσιεύματα αναφορικά με την αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας απο την Κνεσέτ ως απάντηση του Ισραήλ στην στάση της Τουρκίας. Σειρά είχε η τουρκική εφημερίδα Haberturk η οποία σε δημοσίευμα της αναφέρεται σε δηλώσεις του Ισραηλινού βουλευτή του κόμματος Εθνικής Ενωσης MP Arie Eldad ο οποίος τόνισε ότι η Τουρκία θα πάρει μια απάντηση για την απέλαση των ισραηλινών διπλωματών καθώς με το ξεκίνημα των συνεδριάσεων του Ισραηλινού Κοινοβουλίου το νομοσχέδιο για την αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη. Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν οτι η αρμενική διασπορά ελπίζει ότι το Ισραήλ θα αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εισέλθει σε προεκλογική περίοδο για τις προεδρικές εκλογές του 2012 και αυτό σημαίνει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα, δεν θα θελήσει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει ούτε το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι (και έτσι μάλλον θα αναγκαστεί να πάρει αποστάσεις από την Άγκυρα) αλλά ούτε και την εξίσου ισχυρή αρμενική διασπορά (το οποίο σημαίνει ότι το αμερικανικό κογκρέσο δεν αποκλείεται σ΄ αυτό το κλίμα που διαμορφώνεται να περάσει τελικά το ψήφισμα για τη Γενοκτονία των Αρμενίων).
(http://www.onalert.gr)

Αρμένιοι αναλυτές επισημαίνουν ότι πολλές χώρες δεν είναι ειλικρινείς ως προς τις προθέσεις τους για την αναγνώριση της Αρμενικής γενοκτονίας γιατί την χρησιμοποιούν ως πολιτικό μέσο πίεσης της Τουρκίας ανάλογα με τις χρονικές συγκυρίες.
Τέλος αναφορικά με την στάση του ΝΑΤΟ ως εκφράστηκε απο τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του ο κ. Ράσμουσεν προς τους δημοσιογράφους ( Είναι "διμερές θέμα" στο οποίο η Συμμαχία δεν θα παρέμβει, και "Οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία είναι ένα διμερές θέμα στο οποίο εγώ δεν θα παρέμβω", θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως πράσινο φως της Συμμαχίας προς το Ισραήλ, να «τακτοποιήσει» ελεύθερα τους λογαριασμούς του με την ανεξέλεγκτη πλέον «σύμμαχο» Τουρκία, σε περίπτωση που η τελευταία τεντώσει ακόμα περισσότερο το σχοινί στην Αν. Μεσόγειο. (Defencepoint.gr.)

Το Ισραήλ ασκεί πολλές φορές την εξωτερική του πολιτική μέσω των ΗΠΑ. Αυτό μεταφράζεται ότι ουκ ολίγες φορές έχει επιβάλλει πολιτικές του θέσεις στην Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και άλλοτε με τις πρωτοβουλίες που αυτό αναπτύσσει συμπαρασέρνει τις ΗΠΑ στο να υιοθετήσουν τις θέσεις και πρακτικές του.
Πολλοί πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι η χρονική συγκυρία δεν είναι διόλου ευνοϊκή για τέτοια “παιχνίδια”.Τι εννοούν;

1 σχόλιο:

  1. Αν είχαμε κυβέρνηση, θα ζητούσαμε από τους ισραηλινούς να αναγνωρίσουν και την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μ. Ασίας, όπως έχει νομίζω κάνει η Σουηδία, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε.

    >δεν θα θελήσει σε καμία περίπτωση να δυσαρεστήσει ούτε το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι<

    Θλίβομαι κάθε φορά που ακούω/διαβάζω κάτι τέτοιο. Γιατί να μην υπήρχε ένα πανίσχυρο ελληνικό λόμπυ, όπως υπήρχε τον καιρό της Τουρκοκρατίας, όπου οι Έλληνες έλυναν κι έδεναν στην Ευρώπη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.