10/9/11

Παρέμβαση ΗΠΑ προς Αίγυπτο για το Ισραήλ Νεκροί - τραυματίες και κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Παρέμβαση ΗΠΑ προς Αίγυπτο για το Ισραήλ
Διαδηλωτές καίνε την σημαία του Ισραήλ κατά την κατάληψη του κτιρίου από το πληθος. 
Ένταση επικρατεί στην Αίγυπτο μετά τις βίαιες διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ κατά τις οποίες υπήρξαν δύο νεκροί και γύρω στους 800 νεκρούς. Οι ΗΠΑ παρεμβαίνουν προς την Αίγυπτο στην οποία κηρύχθηκε κατάσταση συναγερμού και έχουν ανασταλεί οι άδειες όλων των αστυνομικών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Ισάμ Σαράφ συγκάλεσε εκτάκτως μια κυβερνητική ομάδα αντιμετώπισης κρίσης μετά την εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία του Ισραήλ, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA.

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τηλεφώνησε στον Αιγύπτιο ομόλογό της Μοχάμεντ Καμέλ Αμρ και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη Συνθήκη της Βιένης για την προστασία των διπλωματικών αποστολών, δήλωσε ανώτερος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ εγκατέλειψε το Κάιρο μετά τα επεισόδια στην διάρκεια των οποίων εκατοντάδες οργισμένοι διαδηλωτές εισήλθαν σε τμήμα της πρεσβείας. Κρατικά ΜΜΕ νωρίτερα μετέδωσαν ότι ισραηλινό αεροσκάφος έφθασε στο αεροδρόμιο του Καίρου για να παραλάβει τον πρεσβευτή, την οικογένειά του και διπλωματικό προσωπικό του Ισραήλ και να τους μεταφέρει στην πατρίδα τους.

Στο δρόμο έξω από το κτίριο όπου βρίσκεται η πρεσβεία του Ισραήλ τουλάχιστον δύο οχήματα της αστυνομίας είχαν παραδοθεί στις φλόγες, ενώ διαδηλωτές συνέχιζαν να βάζουν φωτιές καθώς η αστυνομία χρησιμοποιούσε δακρυγόνα και έριχνε στον αέρα για να διαλύσει τους τουλάχιστον 2.000 συγκεντρωμένους, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι ανησυχεί ιδιαίτερα για την εισβολή των διαδηλωτών σε τμήμα της πρεσβείας και είπε στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι λαμβάνει μέτρα για να συμβάλει να επιλυθεί η κατάσταση χωρίς περαιτέρω βία, σύμφωνα με ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου. Κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση της Αιγύπτου να "τιμήσει τις διεθνείς της υποχρεώσεις (και) να εγγυηθεί την ασφάλεια της ισραηλινής πρεσβείας", σύμφωνα με το ανακοινωθέν.
Παρέμβαση ΗΠΑ προς Αίγυπτο για το Ισραήλ
Βία κατά της πρεσβείας του Ισραήλ στο Κάϊρο από το πλήθος αιγυπτίων. 
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/24514 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.