20/9/11

Συνεχίζονται οι λεονταρισμοί της Τουρκίας – Έκαναν άσκηση ανοικτά της Κύπρου

Οι λεονταρισμοί Ερντογάν συνεχίζονται! Μετά από το νέο αμερικανικό χαστούκι χθες στη Νέα Υόρκη η εκνευρισμένη Άγκυρα προχώρησε σε μία ακόμη πρόκληση.Εξέδωσε ΝΟΤΑΜ με την οποία ενημέρωνε ότι θα έκανε αεροναυτική άσκηση νότια της Κύπρου και εντός του FIR Λευκωσίας. Η ΝΟΤΑΜ απορρίφθηκε αλλά η Άγκυρα αγνοώντας κάθε έννοια νομιμότητας ,εστειλε μια κορβέτα,μία φρεγάτα και οκτώ F-16 στη περιοχή.Επί δύο ώρες εκτελούσαν ασκήσεις και μετά αποχώρησαν. Πόσο κοντά έφθασαν στην εξέδρα της Noble Energy; 50 ναυτικά μίλια! Δεν τόλμησαν να κάνουν τίποτα παραπάνω. Γι΄ αυτό και μιλάμε για λεονταρισμούς.

Χθες στη Νέα Υόρκη ο Τούρκος ΥΠΕΞ πήρε το μήνυμα από τη Χίλαρι Κλίντον και ήταν απογοητευτικό:”Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου στις έρευνες”,επανέλαβε ορθά,κοφτά η αμερικανίδα ΥΠΕΞ.Μετά απ΄ αυτό είχαμε τη σπασμωδική αντίδραση της Άγκυρας με την αεροναυτική συνεργασία νότια της Κύπρου.
http://www.onlycy.com/


Αμερικανίδα Βουλευτής: Ψευδοπαλληκαρισμοί οι απειλές της Τουρκίας
 Οι προειδοποιήσεις της Τουρκίας κατά της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ ή κατά της εκμετάλλευσης των υποθαλάσσιων φυσικών πόρων της Κύπρου ακούγονται σαν ψευδοπαλληκαρισμοί και αποτελούν απλά ακόμα μια προσπάθεια της Τουρκίας να παγιώσει την παράνομη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η Αμερικανίδα βουλευτής Σέλλι Μπέρκλεϊ.Η κ. Μπέρκλεϊ επισημαίνει πως “αντί να συναινεί σε αυτή τη συμπεριφορά, η διεθνής κοινότητα πρέπει να καλέσει την Τουρκία να τερματίσει πάραυτα την κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου και τη χρήση τακτικών εκφοβισμού κατά του κράτους του Ισραήλ, της Κυπριακής Δημοκρατίας και άλλων στην κοινότητα της Μεσογείου“.
http://www.onlycy.com

8 σχόλια:

  1. Σέ τί οφέλησαν οι κουμπαριές, η ελληνοτουρκική φιλία, τά σήριαλς, τά γλυψίματα, οι αλλαγές στά βιβλία Ιστορίας, οι υποχωρήσεις; Ο Τούρκος παραμένει Τούρκος όσο καί νά σκύψουν οι Ελληνες πολιτικοί καί νά τόν προσκυνάνε.


    Ισραηλινοί καί Κούρδοι μάς δείχνουν τόν δρόμο. Καιρός νά αρχίσουμε τίς δικές μας γεωτρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια σκέψη
    Τα κοιτάσματα στην Κύπρο θα μπορούσαν να είναι τα ίδια κοιτάσματα και στην Ελλάδα δηλαδή η λεκάνη με τα κοιτάσματα μπορεί να έχει το μέγεθος όλης τις ανατολικής μεσόγειου κάτι καθόλου παράξενο να ξεκίνα από το βόρειο αιγαίο μεχρι την Σύρια και την Αίγυπτο κανείς δεν έχει δημοσιεύσει επίσημα τις έρευνες και πώς είναι διαμορφωμένη η λεκάνη με τα κοιτάσματα.

    Επομένως ποιος μας λέει ότι δεν υπάρχει κρυφή συμφωνία Ελλάδα – Κύπρος – Ισραήλ – ΗΠΑ για την εκμετάλλευση όλου του κοιτάσματος μέσω της Κύπρου κρατώντας την κατάσταση με την ΑΟΖ και ναυτικά μίλια στάσιμη με Ελλάδα και Τουρκιά εσκεμμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία η σκέψη του theo.
    Τότε η Τουρκία δεν έχει παρά να περιμένει να εξελιχθεί η τεχνολογία που θα της επιτρέπει να κάνει οριζόντιες γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος για να κλέβει το πετρέλαιο απο τη λεκάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία η σκέψη του theo.
    Τότε η Τουρκία δεν έχει παρά να περιμένει την εξέλιξη της Τεχνολογίας που θα της επιτρέπει να κάνει οριζόντιες γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος για να κλέβει πετρέλαιο απο τη λεκάνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ fstav

    >Ο Τούρκος παραμένει Τούρκος όσο καί νά σκύψουν οι Ελληνες πολιτικοί καί νά τόν προσκυνάνε.<

    ΛΑΘΟΣ!

    Ο Τούρκος παραμένει Τούρκος, μόνον αν σκύβουν οι Έλληνες πολιτικοί και τον προσκυνάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχω κάποιες αμφιβολίες αν πρόκειται για "ψευτοπαλληκαρισμούς". Τουρκία λέγεται. Η υποτίμηση του αντιπάλου, δεν είναι προς το συμφέρον μας.
    Φοβάμαι ότι οι Τούρκοι για να επιμένουν, κάπου το πάνε οπωσδήποτε και δεν θα το βάλουν κάτω, αν δεν πετύχουν τουλάχιστον τα 2/3 απ΄ότι ζητάνε.
    Μακάρι να διαψευστούμε βέβαια, αλλά...είπαμε. Τουρκία λέγεται και δεν θα τη μάθουμε τώρα...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ελίνα Γαληνού

    Λεονταρισμοί είναι απέναντι στην Κύπρο μόνο και το Ισραήλ, όχι και απέναντι στην Ελλάδα. Συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @corsair
    Τότε η Τουρκία δεν έχει παρά να περιμένει την εξέλιξη της Τεχνολογίας που θα της επιτρέπει να κάνει οριζόντιες γεωτρήσεις σε μεγάλο βάθος για να κλέβει πετρέλαιο απο τη λεκάνη.

    Καλό δεν το σκέφτηκα αυτό, είσαι γάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.