14/9/11

ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΛΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ο Γλέζος για τη Χάγη


Ύστατη έκκληση να ταξιδέψουν στη Χάγη σήμερα (χθες) υπουργοί από την Ελλάδα απευθύνει ο Μανώλης Γλέζος.
Από την δήλωση του συμβόλου της εθνικής αντίστασης προκύπτει πως και πάλι η ελληνική παρουσία είναι υποβαθμισμένη στην δίκη που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Χάγη σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.
Όπως από την αρχή είχε δηλώσει ο κ. Γλέζος, το παράδοξο να παρεμβαίνει η Ελλάδα για δικό της ολοκαύτωμα υπέρ τρίτης χώρας (της Ιταλίας) μπορούσε να θεραπευθεί μόνο αν η Αθήνα εκπροσωπείτο ως παρουσία στη δίκη από τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών – κάτι που δεν έχει συμβεί, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται την Παρασκευή.
«Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και  το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα», αναφέρει στη δήλωσή του ο Γλέζος. Και συνεχίζει:
«Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών  επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.
Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική. Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη».
Αυτό που συμβαίνει, είναι χαρακτηριστικό: Η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο λόγω των δανείων και δέχεται πάλι γερμανικές απειλές, αλλά ούτε ως επίσημη πολιτική παρουσία δεν εμφανίζεται στη Χάγη – έστω ως μέσο πίεσης για τα σημερινά δεινά.
«Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επιτέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφασιστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση. Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στις σημερινές συνθήκες, έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας», καταλήγει ο Μανώλης Γλέζος, πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.
http://www.elzoni.gr/html/ent/443/ent.13443.asp 

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί ο Μ.Γλέζος να μην ψήφισε για την προτομή του Μ.Αλεξάνδρου, μπορεί να γράφει για Εθνική Παλλαική Αντίσταση στα βιβλία του, όμως δύσκολα θα μπορέσει να ξυπνήσει την Εθνική Συνείδηση των Ελλήνων.

    Θυμάμαι την συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι των Γερμανών πολιτών που ζητούσανν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων και θυμάμαι τους ελληνες λίγο παραπέρα στο Σύνταγμα να ασχολούνται με την κατάληψη της Βουλής.

    Η δύσκολη ώρα που ξεχωρίζει το στάρι απο την ίσκα και όσο κιαν πονάει λίγοι Ελληνες στάθηκαν παλικάρια τις ώρες αυτές διαχρονικά και έβγαλαν το φίδι απο την τρύπα

    Μεγάλε Ελληνα Γιάννη Σταμούλη Ενα τραγουδι για τον Αργύρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.