25/9/11

Το δούλεμα συνεχίζεται κανονικά. Ο ένας έκανε διακοπές ενάμισο μήνα, ο άλλος συνεχίζει, με κότερο λιβανέζου!

Το φωτογραφικό ρεπορτάζ από τη Ρέαλ Νιούζ

7 σχόλια:

  1. Πόσοι Παπανδρέου υπάρχουν;
    Θά μας ...κυβερνήσουν όλοι;
    Με πιά σειρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία φώτο που να δείχνει πρός Αμερική και να λέει home δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Β.Πούτιν στον Γ.Παπανδρέου!
    23-09-2011 20:51:34
    419
    Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!
    Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα κα την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"!
    Είναι πραγματικά πρωτοφανής ο τρόπος και το περιεχόμενο της δήλωσης του Β.Πούτιν, ο οποίος μάλιστα έκαν την δήλωση αυτή - την οποία μετέδωσε ειδικά το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ - στη διάρκεια συνεδρίου στη Μόσχα του κόμματος του, της "Ενωμένης Ρωσίας".
    "Μπορείς να βγεις στους δρόμους και να διαμαρτυρηθείς, να παλέψεις, όμως, αν δεν έχεις καθόλου χρήματα δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί με απλωμένο το χέρι. Η Ρωσία εκτιμάει πάρα πολύ την εθνική της κυριαρχία, για να ζητήσει από άλλες χώρες οικονομική βοήθεια, ενώ ορισμένα μικρότερα ευρωπαϊκά έθνη παραχωρούν την εθνική κυριαρχία τους επειδή ελπίζουν σε βοήθεια από τη Γαλλία και τη Γερμανία" κατέληξε! Και βέβαια δεν αναφερόταν ούτε στην Πορτογαλία, ύτε στην Ιρλανδία...
    Τέτοιο "φτύσιμο" δεν έχει ξαναπέσει ποτέ από την ηγεσία ενός έθνους, ειδικά σαν την Ρωσίας σε μία κυβέρνηση, ειδικά την ελληνική. Οι πάγοι στις σχέσεις Μόσχας με την κυβέρνηση Παπανδρέου, τείνουν να λάβουν χαρακτήρα "παγετώνα"...

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή εκνευρίστηκα που ο Πασαλάρης ασχολείται με τον ΝΑΠ και ΠΑΛΙ δεν έβαλε πρωτοσέλιδο την φωτό του επόμενου ηγέτη, ας σάς ενοχλήσω λίγο με κάτι λιγότερο... γυμνό.


    2011-2012 U.S. Army War College Key Strategic Issues List (KSIL)

    ↘§ Το κείμενο που ακολουθεί, υποσύνολο του προαναφερθέντος πονήματος, πλέον του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει per se, αναρτάται ούτως ώστε να αναδείξει (α) το εύρος των θεμάτων που θεωρούνται ότι εμπίπτουν στα ενδιαφέροντα, ήτοι στη δικαιοδοσία, του Υπουργείου Αμύνης των ΗΠΑ και του Αμερικανικού Στρατού - με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, και (β) τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει χώρα η λειτουργική αντιμετώπιση διαχειριστικής υφής ζητημάτων. §↙

    Η Λίστα Θεμάτων-Κλειδιών Στρατηγικής δημοσιεύεται ετησίως για το σκοπό να καταστήσει γνωστά σε φοιτητές και άλλους ερευνητές τα στρατηγικά θέματα που είναι, ή θα πρέπει να είναι, ιδιαίτερης σημασίας για το Υπουργείο Άμυνας και τον Αμερικανικό Στρατό. Η λίστα είναι μια συλλογή εισροών από το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κολλεγίου Πολέμου του Αμερικανικού Στρατού, καθώς και από πολίτες και στρατιωτικούς ειδικούς του τομέα των σπουδών αμύνης. Τα θέματα αντανακλούν εν εξελίξει καθώς και αναμενόμενες στρατηγικές ανησυχίες, κάθε μία εκ των οποίων αναθεωρείται βάσει των επιταγών του εξελισσόμενου περιβάλλοντος ασφαλείας. [...] Πολιτικές, κοινωνικές, και οικονομικές εξελίξεις στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική, και το Δυτικό Ημισφαίριο έχουν επίσης αλλάξει το παγκόσμιο τοπίο. Η Λίστα Θεμάτων-Κλειδιών Στρατηγικής συμπληρώνεται από μια πιο επεκτατική "ζωντανή" βάση δεδομένων ερευνητικού θέματος σε απευθείας σύνδεση η οποία επικαιροποιείται όπως κρίνεται αναγκαίο ούτως ώστε να ληφθούν υπόψη ορισμένα ειδικά θέματα στρατηγικής ή ανησυχίες [...].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    Ι. Επιχειρήσεις Εκτάκτου Ανάγκης στην Αλλοδαπή
    2. Αξιολόγηση μεθόδων για την αντιμετώπιση της ιδεολογικής, πολιτικής, και υλικής υποστήριξης για τρομοκρατία μέσω των εγχώριων και αλλοδαπών μέσων, συμπεριλαμβανομένου και του χτισίματος ικανότητας εταίρου.
    5. Αξιολόγηση των μεθόδων για την εκπαίδευση διεθνών δυνάμεων ασφάλειας (υπουργεία, στρατιωτικές, παραστρατιωτικές και αστυνομικές αρχές).
    6. Αξιολόγηση μεθόδων για την ενσωμάτωση των πολιτικών, οικονομικών, ενημερωτικών, και στρατιωτικών εργαλείων σε επιχειρήσεις […].
    10. Αξιολόγηση επιλογών για χτίσιμο δικτύων πληροφόρησης τα οποία δεν θέτουν σε κίνδυνο την ουδετερότητα των μη κρατικών φορέων […].
    11. Αποτίμηση μεθόδων άσκησης επιρροής, ευθυγράμμισης στόχων και εναρμόνισης δραστηριοτήτων σε Κοινό, Διυπηρεσιακό, Διακυβερνητικό, και Πολυεθνικό διασυνοριακό οργανωτικό περιβάλλον.

    ΙΙΙ. Στρατιωτική Αλλαγή
    1. Εκτίμηση των συνεχιζόμενων προσπαθειών ανταπόκρισης στον μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του πολέμου, όπως αντικατοπτρίζεται σε έννοιες όπως ο απεριόριστος πόλεμος* [...].
    3. Αξιολόγηση των τρεχουσών δυνατοτήτων για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων πληροφόρησης και στρατηγικής επικοινωνίας στην παγκόσμια πολιτική και πρακτική σκηνή.
    10. Αξιολόγηση διενέξεων πόρων μεταξύ επιχειρησιακών και θεσμικών μετασχηματισμών.

    * περιέχει τα εξής υποσύνολα πολέμου:
    Νομικός: νομικός ή πολιτικός πόλεμος μέσω διεθνών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεμονωμένων ακτιβιστών.
    Οικονομικός: διαχειριστικός πόλεμος σε πλαίσιο παγκοσμιοποιημένων οικονομιών.
    Δικτυακός: πόλεμος για την απόκτηση πρόσβασης/χειρισμού των μέσων μεταφοράς πληροφοριών.
    Τρομοκρατία
    (Περιλαμβάνεται ο πόλεμος πληροφόρησης, ο ψυχολογικός πόλεμος ως τμήμα του ή εκτός και άλλες δια-υποσυνολικές κατηγορίες.)

    IV. Εθνική Στρατηγική Ασφαλείας / Εθνική Στρατηγική Αμύνης
    5. Αξιολόγηση μέτρων για την ενσωμάτωση στρατιωτικών (σκληρής δύναμης) και μη στρατιωτικών (σκληρής και μαλακής δύναμης) εργαλείων για την επίτευξη στρατηγικών στόχων και την αποφυγή ή την επίλυση πιθανών συγκρούσεων.
    9. Αξιολόγηση των χρησιμοτήτων της στρατηγικής αξιολόγησης και στρατηγικής αξιολόγησης κινδύνου σε ένα πολυπολικό σύστημα.
    11. Αξιολόγηση τρόπων με τους οποίους η στρατιωτική δύναμη θα μπορούσε να συμπληρώσει μια προσέγγιση «έξυπνης δύναμης»* για την εθνική ασφάλεια.
    * Ενεργοποίηση στρατιωτικής βίας και όλων των μορφών της διπλωματίας: περιλαμβάνει τη στρατηγική χρήση της διπλωματίας, της πειθούς, της δημιουργίας υποδομής και της προβολής της δύναμης και της επιρροής με τρόπους που να είναι οικονομικά αποδοτικοί και να έχουν πολιτική και κοινωνική νομιμοποίηση.


    ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
    Ι. Εν Εξελίξει Θέματα Περιφερειακής Ασφάλειας στην Ευρώπη
    2. Ένας οδικός χάρτης για τη μελλοντική ασφάλεια στα Βαλκάνια.
    6. Η ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη.
    8. Επιπτώσεις των αυξανόμενων μουσουλμανικών πληθυσμών στην Ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας.
    16. Διεύρυνση της ΕΕ, ενώ αποκλείεται η Τουρκία από την ένταξη.
    22. Πώς θα πρέπει οι Ηνωμένες Πολιτείες να μοχλεύσουν την Ευρωπαϊκή δέσμευση με την Κίνα.
    23. Στρατηγικές επιπτώσεις στη Μεσόγειο υπό το πρίσμα της δημιουργίας της AFRICOM.


    Πηγή πρωτοτύπου: http://www.strategicstudiesinstitute.army.mil/index.cfm/articles/2011-2012-US-Army-War-College-Key-Strategic-Issues-List-KSIL/2011/7/11
    Ελεύθερη μετάφραση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.