9/6/10

Οι εχθροί της Ελλάδας είναι και εντός των τειχών. Ας τους αναζητήσουμε!


Προς ακύρωση ρωσικές κρατήσεις λόγω βίζας
Σταθης Kουσουνης
Tον κίνδυνο να προκληθεί μεγάλος αριθμός ακυρώσεων κρατήσεων για διακοπές το καλοκαίρι στη χώρα μας από τη ρωσική αγορά, τη μοναδική που ακόμη κρατά θετικό πρόσημο ο ελληνικός προορισμός φέτος, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας, με επιστολή που απέστειλε προς την κυβέρνηση.

Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς ότι υλοποιούνται οι προ ενάμιση μήνα εξαγγελίες του πρωθυπουργού για ταχύτερη έκδοση της βίζας από τη Ρωσία, ο Ρωσικός Σύνδεσμος προειδοποιεί ότι με τον τρόπο που χορηγούνται οι θεωρήσεις σήμερα δεν υπάρχει περίπτωση να επιτευχθεί ο απαιτούμενος την περίοδο αιχμής αριθμός των 2.500 - 3.000 εκδόσεων βίζας την ημέρα και θα προκληθεί υποχώρηση της ζήτησης. Παράλληλα, εκτιμά πως με την κατάσταση που επικρατεί, οι προξενικές αρχές στη Μόσχα δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη ζήτηση που αναμένεται για την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να υπάρξει κύμα ακυρώσεων.

Ο Σύνδεσμος περιγράφει τραγελαφικές εικόνες Ρώσων τουριστικών πρακτόρων να μένουν μέχρι αργά τη νύχτα περιμένοντας τα διαβατήρια των πελατών τους ή να τρέχουν να τους τα παραδώσουν τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων της χώρας έχουν κατ’ επανάληψη αναφερθεί στο εν λόγω πρόβλημα. Η σχετική επιστολή κοινοποιείται και στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.

Πάντως, ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης του υπουργείου, Γιώργος Πουσσαίος, βλέπει διαφορετικά την κατάσταση από τους Ρώσους tour operators. Μάλιστα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μόσχα συνεχάρη το προξενείο της Ελλάδας στη Μόσχα «για την επιτυχία να παραχωρείται βίζα εντός 48 ωρών από τη στιγμή που το προξενείο δέχεται το αίτημα». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ένας χρόνος ρεκόρ πιστεύω, συγκρίνοντάς τον με περιπτώσεις άλλων χωρών».
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

15 σχόλια:

  1. "αυτός είναι ένας χρόνος ρεκόρ πιστεύω, συγκρίνοντάς τον με περιπτώσεις άλλων χωρών"

    Γιώργο, μπορεί να είναι χρόνος ρεκόρ αλλά είναι και "not good enough".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κόμμα Αλβανών Μεταναστών

    Να τους χαιρόμαστε. Ας με πουν ρατσιστή, δεν έχω πρόβλημα. Αυτή η φάρα είναι χειρότεροι μετανάστες στην Ελλάδα. Εκτός της ροπής που έχουν στην εγκληματικότητα και μάλιστα το "βαρύ" έγκλημα (δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και γυναικών), είναι και προκλητικοί. Έχουν μία ιταμότητα κι ένα απερίγραπτο θράσος, αλλά όταν τους πλακώσουν στο ξύλο, τρέχουν πίσω από κάτι επαγγελματίες αντιρατσιστές, οι οποίοι κάνουν πορείες για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, απαγγέλλουν δεκάρικους και ... δίνουν μαθήματα και σεμινάρια. Σιχαμένη φάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το καλοκαίρι περιμένω κόσμο απ’ την Ρωσία. Οπότε θα έχω νεώτερα εντός του μηνός επί του θέματος από πραγματική κατάσταση και όχι «κατά πληροφορίες τρίτων»… Άντε να δούμε λοιπόν τι κάνουν οι διπλωμάτες μας και τι αξία έχουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις δια στόματος Γερουλάνου. Πέρυσι πάντως η διαδικασία ήταν της τάξης των δύο εβδομάδων φέτος ακόμα δεν ξέρω θα δούμε. Όποια πληροφόρηση θα έχω θα υπάρξει σχετική ανάρτηση εδώ.-

    Ελευθέριος Β.

    ΥΓ1: Για επίσκεψη ρώσων στην Τουρκία δεν χρειάζεται βίζα και υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας για κατάργηση της βίζας. Επίσης πληροφοριακά αναφέρω πλέον πως δεν υπάρχει βίζα αν επισπευτεί κάποιος την Ουκρανία και την Μολδαβία. Αλλά σημείο κλειδί για την Ελλάδα είναι η κατάργηση της βίζας για την Ρωσία λόγω της αναμενόμενης αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος στην μέση ρωσική οικογένεια στα αμέσως επόμενα χρόνια.
    ΥΓ2: Και άσχετο με το θέμα τη βίζας. Τα φρούτα στην ρωσική αγορά είναι ακριβότερα απ’ ότι στην Ελλάδα παρ’ ότι ο μέσος μισθός εκεί δεν ξεπερνά τα 700 δολάρια τον μήνα. Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι ασχολούμενοι με το εμπόριο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εγώ πιστεύω τον πρόξενό μας κ. Πουσαίο. Σιγά που θα πιστέψυμε τους (πρωην κομμουνιστές)Ρω΄σους. Εξω οι Ρώσοι από την Ελλάδα! Το ΠΑΣΟΚ τηρώντας ακρως πατριωτική στάση έλεγε (με αφορμή την COSCO) έξω και οι ΚΙνέζοι από την Ελλάδα αλλά επηρεάστηκε προφανώς από τους γνωστούς και μη εξαιραιτέους του ΣΥΡΙΖΑ και υπαναχώρησε από την πατριωτική του στάση. Στην Ελλάδα είναι δεκτοί μόνο οι (λαθραίως εισελθόντες) Πακιστανοί κλπ. ΟΙ άλλοι (που αγοράζουν και τις γούνες μας στην Καστοριά κλπ)είναι ανεπιθυμητοι. Επιθυμητον αντιθέτως το ΔΝΤ,μυρίζει ευρώπη βρε παιδίμου και Αμερική, πολιτισμό. Χωρια που μιλάμε και την ίδια μητρική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Εγώ πιστεύω τον πρόξενό μας κ. Πουσαίο. Σιγά που θα πιστέψυμε τους (πρωην κομμουνιστές)Ρω΄σους. Εξω οι Ρώσοι από την Ελλάδα! Το ΠΑΣΟΚ τηρώντας ακρως πατριωτική στάση έλεγε (με αφορμή την COSCO) έξω και οι ΚΙνέζοι από την Ελλάδα αλλά επηρεάστηκε προφανώς από τους γνωστούς και μη εξαιραιτέους του ΣΥΡΙΖΑ και υπαναχώρησε από την πατριωτική του στάση. Στην Ελλάδα είναι δεκτοί μόνο οι (λαθραίως εισελθόντες) Πακιστανοί κλπ. ΟΙ άλλοι (που αγοράζουν και τις γούνες μας στην Καστοριά κλπ)είναι ανεπιθυμητοι. Επιθυμητον αντιθέτως το ΔΝΤ,μυρίζει ευρώπη βρε παιδίμου και Αμερική, πολιτισμό. Χωρια που μιλάμε και την ίδια μητρική γλώσσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για ποιόν χτυπά η καμπάνα.;.;.;

    Και η "ανώνυμη" παντα (09 Ιουνίου 2010 5:04 μ.μ.) προβοκάτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εντος των τειχων ο εχθρος? Μα φυσικα. Και εντος των τειχων και εντος της κυβερνησεως, Τωρα το πηραμε ειδηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντί να πάμε τώρα με 200 ΜΑΩ, εμείς, 9 έχει ο μήνας !!!
    Στην κυριολεξία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε ανώνυμε, δεν έχω χρόνο για να σου αναλύσω την ρήση του Γεωργίου Σφραντζή, στο χρονικό του "Το κάκιστο γένος των Αλβανιτών" (Chronicon Minus, Sphrantzes), ούτε να σου δώσω την ακριβή παράγραφο στην οποία αναγράφεται αυτό. Θα το κάνω στο μέλλον, αν χρειαστεί, διότι πρέπει να σκαλίζω στην βιβλιοθήκη μου...το θέμα είναι να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ γίναν "κάκιστοι" για μας, και έπαψαν να αποτελούν τμήμα της Ρωμαιοσύνης.

    Τον 15ο αιώνα οι Αλβανίτες έπαιξαν κάκιστο ρόλο, υποστηρίζοντας του Οθωμανούς. Όμως οι εμφύλιοι στην Πελοπόννησο μεταξύ των αναξίων γιων του Μανουήλ ΙΙ Παλαιολόγου είναι αυτοί που φέρανε την καταστροφή.

    Ας μην ψάχνουμε εχθρούς στους άλλους, διότι οι πάντες είναι δυνητικά εχθροί. Απορώ πώς είναι αδελφοί μας οι Σέρβοι, φερ' ειπείν, που τον 15ο αιώνα έκαναν τόσο κακό όσο και οι Βούλγαροι και οι Αλβανίτες, βοηθώντας τους Οθωμανούς. Αντιθέτως, οι Ούγγροι (ποιός θα το περίμενε) ήταν δίπλα μας, ακόμα και οι Γενοβέζοι, που φερθήκανε σαν παληκάρια...

    Πού θέλω να καταλήξω: αναφερόμενος στην ολική κατάρρευση του βασιλείου των Ρωμαίων, τον 15ο αιώνα, παρατηρώ ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει ότι η Πόλη έπεσε, αλλά όχι τα κάστρα στην Πελοπόννησο ή η Τραπεζούντα. Θα μπορούσανε, στην έσχατη στιγμή, να συνεργαστούνε, και η Δύση ίσως βοηθούσε, βλέποντας το κακό που έρχεται στην Ευρώπη.
    Άλλωστε το 1204 η βασιλεύουσα μεταφέρθηκε για σχεδόν εξήντα χρόνια στην Βυθηνία: θεωρητικά το βασίλειο των Ρωμαίων έπεσε όταν έπεσαν τα κάστρα στην Πελοπόννησο και το Βασίλειο της Τραπεζούντας.

    Αντί πολεμήσουνε σκληρά όμως, οι άχρηστοι γιου του Μανουήλ ΙΙ πετσοκόφτηκαν, και οι Οθωμανοί δεν χρειαστήκαν καν να πολεμήσουνε για να πάρουνε τα τελευταία κάστρα.
    Οι δε Κομνηνοί τα παραδώσανε κι αυτοί...

    Κάτι τέτοιο γίνεται και τώρα. Το ψευδεπίγραφο "ελληνικό" Κράτος (προτεκτοράτο) καταρρέει, και τα καθάρματα οι πολιτικοί και οι κομματοφρουροί ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (βλέπε Μπακογιάννη...πώς τολμά να σκέφτεται να ιδρύσει πολιτικό φορέα!) αλληλομαχαιρώνονται, για τις τελευταίες δεκάρες που μείνανε στα ταμεία...

    Οι εχθροί είναι ελληνόφωνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. To βρήκα στο TLG, αλλά υπάρχει και σε ιστότοπο του ΑΠΘ:
    http://users.uoa.gr/~nektar/history/tributes/byzantine_historians/georgius_sphrantzes_chronicon_sive_minus.htm

    [39.8] Ἔτι δὲ καὶ τὸ κάκιστον καὶ ἀφελέστατον γένος τῶν Ἀλβανιτῶν,
    καιροῦ λαβόμενον τῆς ὑπολήψεως καὶ ἁρπακτικῆς αὐτῶν γνώμης ἁρμο-
    δίου, τί οὐκ ἔπραξαν ᾒ τί οὐκ εἰργάσαντο κακόν; Ἀπιστοῦντες γὰρ δὶς
    τοῦ σαββάτου, ἀπὸ τὸν ἕνα τῶν αὐθεντῶν εἰς τὸν ἄλλον ἀπήρχοντο· καὶ
    κάστρα, ὡς ἡ ἐκείνων γλῶσσα, εἰς κεφαλατίκια ἀπῄτουν, εἰ δ' οὖν, εἰς
    τὸν ἄλλον ἀπήρχοντο καὶ οἱ ἄλλοι πρὸς τὸν ἕτερον τῶν δεσποτῶν ὁμοίως.
    Διὰ μέσου οὖν, εἴ τι ἆρα καὶ εὕρισκον τῶν ἀθλίων τάχα Ῥωμαίων, ἀλλὰ
    δὴ καὶ τῶν Ἀλβανιτῶν καὶ συγγενῶν πολλάκις καὶ οἰκείων αὐτῶν, πάντα
    διηρπάζοντο καὶ ἠφάνιζον. Ἐγένοντο δὲ τοιαῦτα καὶ τοσαῦτα, ὅτι τὶς
    ἀξίως αὐτὰ θρηνήσειεν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γειά σου Κυριάκο Παπαδόπουλε ! Πές τα χρυσόστομε.
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα των νεοελλήνων είναι οτι δεν γνωρίζουν την ιστορία τους. Πώς να αγωνιστούν για την Ελλάδα με ήθος και αίσθηση της ευθύνης απέναντι στην τεράστια πνευματική κληρονομιά,όταν κυβερνιώνται απο ελληνόφωνες πολιτικούς που το μόνο που ξέρουν ειναι να μαθαίνουν την διαφθορά στο λαό και να ανοίγουν κερκόπορτες; Αντι να λέγεται υπουργείο Ελληνικής Παιδείας , καταργήθηκε και το εθνικής...Αυτό το ελληνικό, το εθνικό... σαν έννοια τι κατάρα κουβαλάει τόσους αιώνες ρε παιδί μου και θέλουν όλοι να το αφανίσουν και κεί που νομίζουν ότι τα έχουν καταφέρει ,εκείνο τσούπ..πάλι φυτρώνει μέσα στα πόδια τους...
    Δεν ξέρουν ότι όσο υπάρχει άνθρωπος , αυτό θα φυτρώνει και θα ξαναφυτρώνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριάκο,

    Καλά αυτά που λες, αλλά δεν αλλάζουν την ΣΗΜΕΡΙΝΗ πραγματικότητα για τους Αλβανούς λαθρομετανάστες, τόσον όσον αφορά στην ροπή προς το έγκλημα, όσο και για το ότι αποτελούν έναν εν δυνάμει στρατό, σύμμαχο της Τουρκίας, στο εσωτερικό της Ελλάδος. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα. Τα υπόλοιπα είναι, νομίζω, άνευ νοήματος.

    ΥΓ: Και να μην λησμονούμε την Β. Ήπειρο, "Τσαμουριά" κλπ, όλα δείγματα ενός απίστευτου ρατσισμού εις βάρος των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παντως φετος θα εχουμε αρκετους Ισραηλινους τουριστες. Εχω ηδη παρει πληροφορια απο μερικους, οτι ενω μεχρι τωρα εκαναν διακοπες στην Τουρκια, φετος για λογους ασφαλειας θα προτιμησουν την Ελλαδα και την Κυπρο.
    Τωρα για το θεμα της βιζας με τους Ρωσους καλυτερα να μη το σχολιασω. Οι Ρωσοι εξακολουθουν (αν και οχι τοσο οσο στο προσφατο παρελθον), να ειναι απο τους πιο χουβαρνταδες τουριστες, αφηνοντας αρκετα λεφτα κατα τη διαρκεια των διακοπων τους. Αν πατε στο Μαυροβουνιο, υπαρχουν τοσοι πολλοι Ρωσοι τουριστες, που περισσοτερο ακουγονται τα Ρωσικα παρα τα Σερβικα. Εχουν ηδη αγορασει δε παρα πολλα θερινα θερετρα στη μικρη αυτη χωρα των Βαλκανιων.
    Και για να συμπληρωσω στα οσα ειπωθηκαν περι Ελληνοφωνων εχθρων, στην αρχαιοτητα Ελλην εθεωρειτο αυτος που κατεχει την Ελληνικη Παιδεια. Ποσοι απο εμας σημερα αραγε εχουμε διαβασει Αριστοτελη και Θουκυδιδη, για να αποκτησουμε τουλαχιστον τις βασικες γνωσεις απο τη διδασκαλια των Κλασσικων Ελληνων Αρχαιων Φιλοσοφων και Ιστορικων?
    Μαλλον η πλειοψηφια αναλωνει το χρονο της στην αναγνωση Espresso και βλαχογκλαμουρους Life Style κωλοφυλλαδες.
    Γιατι αν η πλειοψηφια των σημερινων κατοικων της Ελλαδας, κατειχε πραγματι την Ελληνικη Παιδεια, δε θα εδινε ποτε δυναμη σε κανενα Τζεφρυ, Διαμαντοπουλου, Δραγωνα, Ρεπουση και Von Δρουτσα (αλλα και Α. Παπανδρεου, Σημιτη, Καραμανλη, Μητσοτακουλα και αλλους παλιοτερα), να αναρριχηθουν στην εξουσια και να φτασουν την Ελλαδα σε αυτην την καταντια, γιατι περι καταντιας προκειται πλεον.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ 11:45 π.μ

    >Παντως φετος θα εχουμε αρκετους Ισραηλινους τουριστες<

    Συναγερμός στην ΕΛΑΣ για 700 Ισραηλινούς

    Έχουμε και περιμένουμε κι άλλους. Ναι, η βίζα μας κόβει πολλούς Ρώσους, με τους οποίους είχαμε δουλέψει τα δύο-τρία προηγούμενα χρόνια καλά. Αλλά και πάλι έχουμε. Το σπουδαίο είναι ότι έχουν λεφτά και τα ξοδεύουν. Οι τσίφρηδες Γερμανοί και οι μεθύστακες αλήτες από Αγγλία και Ολλανδία, καλό θα ήταν μας μας έλειπαν εντελώς. Μόνο ζημιά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τωρα ξυπνησατε φιλοι??

    Δεν ακουσατε ποτε οτι επι 15 χρονια οι 'διπλωματικες μας Αρχες' υπεβαλαν σε αχαρακτηριστους ευτελισμους και ταλαιπωριες τους εκατονταδες χιλιαδες Σερβους τουριστες που ηθελαν να επισκευθουν την Ελλαδα, με αποτελεσμα το τουριστικο ρευμα της Σερβιας να στραφει τελικα προς την Αιγυπτο και....την Τουρκια !!!!

    Αμα θες να αυτοκτονησεις τιποτα δεν σε σταματα.

    Και εις ανωτερα 'πολιτικες και διπλωματικες Αρχες' της μπανανιας 'Ελλαδα'......

    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.