27/3/19

Κι αν δεν ήταν 90χρονη αλλά 30χρονη;


Μια 90χρονη συνελήφθη γιατί πουλούσε καλτσοπαντόφλες που η ίδια έπλεκε. Κι όλοι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τη "βαρβαρότητα” της αστυνομίας που αναγκάστηκε να εφαρμόσει τον νόμο, και όχι τη βαρβαρότητα του ίδιου του νόμου, ο οποίος θεωρεί παράνομη την πιο απλή και φυσική οικονομική πράξη: το να πουλάς κάτι που έφτιαξες. Αν η γιαγιά ήθελε να είναι νόμιμη θα έπρεπε να κάνει τα εξής:
 
- Να βγάλει 5 φωτοαντίγραφα ταυτότητας
- Να έχει μισθωτήριο ή υπεύθυνη δήλωση δωρεάν παραχώρησης ή τίτλο ιδιοκτησίας επαγγελματικής στέγης (πλήρη κυριότητα ή επικαρπία) 
- Να φτιάξει σφραγίδα 
- Να αγοράσει τριπλότυπο αυτογραφικό Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών
- Να αγοράσει βιβλίο Εσόδων Εξόδων Ελεύθερου επαγγελματία (ή να το τηρεί σε ηλεκτρονική μορφή) 
- Να βρει τον κωδικό δραστηριότητας που θα δηλώσει στη Δ.Ο.Υ.
 
Εδώ θα δυσκολευτεί. Οι ΚΑΔ της εφορίας δεν κάνουν μνεία για τερλίκια. Θα πρέπει να διαλέξει τον κοντινότερο από τους εξής ΚΑΔ:


Για τη συνέχεια Capital

2 σχόλια:

  1. Το βασικό ερώτημα είναι γιατί ο -κάθε- Τζήμερος δηλαδή ο κάθε νεοφιλελευθερος, αδυνατεί να είναι στοιχειωδώς σοβαρός, όπως αδυνατούν εν Ελλάδι οι καθ υπόθεση ακροδεξιοί, δεξιοί, αριστεροί (καθ υπόθεσιν επίσης) και λοιποί "πονηροί πολιτευτές", κατά Σαββόπουλο. Αντί να κάνει δήθεν κριτική για "σοβιετοθωμανική" οικονομία και ναεπαινεί την Εσθονία και ΒΟυλγαρία ο αρθρογράφος ας εξηγήσει γιατί οι εν λογω χωρες είναι ακόμα και τω΄ρα μιλια πισω ως προς το βιοτικό επίπεδο του κόσμου. Ακόμα και αν αυτό (το βιοτικό επίπεδο) δεν τον ενδιαφέρει οι χώρες αυτές είναι πίσω από κάθε άποψη σε σχεση με την Ελλάδα παρά τα Μνημόνια. Αλλά κι αυτός είναι "ελαφρούλης" όπως και οι πολιτευόμενοι όμοιοί του. Γι αυτό κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.